Povezivanje Access baze sa programom, i njeno koriscenje dalje
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Povezivanje Access baze sa programom, i njeno koriscenje dalje

  1. #1
    Aktivan član
    Učlanjen
    28.07.2006.
    Poruke
    1.080
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Povezivanje Access baze sa programom, i njeno koriscenje dalje

    [FONT=Tahoma]Treba da napravim program koji ce vuci podatke iz access baze, i da unutar tog programa unosim i brisem informacije iz te baze.
    Nisam uspeo da pronadjem (normalan) how to za tako nesto na internetu.
    Ako neko ima tutorial za to u Visual Basic-u ili C++, bio bih zahvalan, ili da mi preporuchi knjigu koju je koristio za to da je nabavim.[/FONT]



  2. #2
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Povezivanje Access baze sa programom, i njeno koriscenje dalje

    [font=Verdana]Dok ne nađeš knjigu evo nešto što može da posluži do tada http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms235423(vs.80).aspx.[/font]

  3. #3
    Aktivan član
    Učlanjen
    28.07.2006.
    Poruke
    1.080
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Povezivanje Access baze sa programom, i njeno koriscenje dalje

    [FONT=Tahoma]Nije mi problem da napravim interfejs unutar samoga access-a i da radim u samom access-u sve, to nije problem, i ne zahteva dosta vremena, ali sam hteo da napravim (svoj) program sa (boljim) interfejsom koji ce biti zaseban sam za sebe.

    Da, definitivno nesto u MSDN biblioteci moze da se iskoristi za ovo.
    Sta bi mi preporuchio od literature, po tvome misljenju.[/FONT]

  4. #4
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Povezivanje Access baze sa programom, i njeno koriscenje dalje

    [font=Verdana]Poslati link se ne odnosi na pravljenje aplikacije (interfejsa) u Accessu, već kako iz C++ napraviti pomenuti aplikaciju (interfejs) koji koristi podatke koje se nalaze u Access bazi.

    Od literature može da posluži bilo koja knjiga koja opisuje rad s bazom podataka iz nekog programoskog jezika, ma da je suština rada vrlo jednostavna. Ukoliko aplikacija stalno radi s podacima koji se nalaze u nekoj bazi, tada se prilikom pokretanja aplikacije uspostavlja veza s bazom podataka koja se raskida kada aplikacija završi svoj rad. Kompletnu komunikaciju sa bazom podataka rade klasa(e) napisane isključivo za tu namenu. U zavisnost kako su napisane te klase, bilo koji upit se šalje kao string koji onda te klase prosleđuju bazi ili se prosleđuju samo parametri, a klasa konstruiše SQL upit koji potom šalje bazi. Evo još jedan HowTo http://www.sqlapi.com/HowTo/index.html za bibloteku koja radi s bazom podataka.[/font]

  5. #5
    Peruzzi nije na forumu
    је дошао тихо и ушао у легенду...
    Domaćin Peruzzi (avatar)
    Učlanjen
    03.08.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Shumadija
    Poruke
    3.924
    Reputaciona moć
    92

    Podrazumevano Re: Povezivanje Access baze sa programom, i njeno koriscenje dalje

    idi na www.about.com

    tu je sve za delphi ali koristice ti sigurno. ima jedan tutorial bas za access baze. promuvaj po sadrzaju, iskopaces sigurno nesto korisno


  6. #6
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: Povezivanje Access baze sa programom, i njeno koriscenje dalje

    .NET 2.0 u kombinaciji sa VS2005 -> imaš kontrole (GridView i sl.) koje povezuješ sa bazom čas-posla. Čak i bez dodatnog programiranja. U msdn-u ima sve o tome. Samo "baciš" kontrolu na formu i imaš Delete/Update/Add New record itd.
    Let the boy try

  7. #7
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Povezivanje Access baze sa programom, i njeno koriscenje dalje

    Potrazi na netu kombinaciju c++ odbc ili ado. Nauci osnovne sql komande, u tim ces primjerima naci i kako se konektovati na bazu i kako da program automatski napraviti driver via odbc.
    Ako nista ne izbunaris, javi pa cu ti dati svoj kod, sada nemam vremena moram na posao.
    Pozdrav

  8. #8
    Aktivan član
    Učlanjen
    28.07.2006.
    Poruke
    1.080
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Povezivanje Access baze sa programom, i njeno koriscenje dalje

    [font=Tahoma]Hvala drustvo na savetima, skidao sam ranije vec ono sto je code upload-ovao na internet od literature pa cu to iskoristiti, uzeo sam jos jednu u mikro knjigi, pa cu malo prvo da vidim kako to funckionishe (malo dublje), pa da iskoristim to posle i na nechemu josh.

    JuzniVetar, drugar, hvala na pomoci necu jos uzimati code, bicu na kracoj pauzi uskoro, pa kad se vratim videcu za to, kontaktiracu te ako zapnem.[/font]

Slične teme

  1. baze podataka ms access i delfi
    Autor kide70 u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 29.05.2008., 17:47
  2. njeno pravo ime...
    Autor @leks@ u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 124
    Poslednja poruka: 08.12.2007., 02:29
  3. Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 04.12.2007., 02:40
  4. Povezivanje tabela Access-u 2003
    Autor FM12 u forumu Softver
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 18.05.2007., 14:33

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •