Zoran Cirjakovic jos jednom majstorski odgovara jakobincima.Ovog puta Biljani Srbljanovic na njenom blogu


Zoran Cirjakovic (28 Mart, 2007 - 15:02)

"Jedan od razloga zašto fini i pristojni ljudi ne smeju ovde da se predstave si, između ostalih, ti, način kako fino i uverljivo govoriš neistine i vređaš. protuve u ovoj zemlji smeju da se predstave, oni tebi ne smetaju, verejem da te inspirišu i da im se, na neki način, raduješ.
ako se sećaš kada sam pisao o tebi nisam imao izvore, nisi ti latinka, koliko god da si popularna. da citirama tonija džada, američkog profesora koji je pisao o liberalnim braniteljima bušove politike, ti si samo njihov "korisni idiot", verovatno jedan od najkorisnijih i najvrednijih. baš zato što si, za razliku od njih, toliko talentovana, pametna i uspešna u jednom komplikovanom poslu. znam da su tvoje namere drugačije od njihovih, znam da si iskrena, ali mislim da to nije izgovor, da ne može da te abolira od saučesništva u jednom ekstremističkom projektu kamufliranom "liberalizmom".
čak verujem da znaš ono što sam ja saznao o latinki i "liberalnoj" kliki - mnogo pre nego što sam napisao tekst na koji aludiraš i razgovarao sa bilo kojim od neimenovanih izvora - napisali bi ga i ti. znam da te ne zanima, ali da te zanima tu ti neće pomoći svi tvoji beogardski izvori, ne može se do svih istina pomoću skajpa, mejla i bloga. meni je najveći izazov ono netransparentno, skriveno u liku simpatičnih bakica (koje to nisu) i monstruma sa licem deteta, miloševićevska perverzija i zlo koji su se uvukli u njegove neprijatelje, prave razmere infekcije koja je zatrovala obe srbije"

http://blog.b92.net/node/4945?page=1