Treba mi skripta za prikaz slika ali
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Treba mi skripta za prikaz slika ali

  1. #1
    Ističe se
    Učlanjen
    06.11.2003.
    Poruke
    2.191
    Reputaciona moć
    73

    Podrazumevano Treba mi skripta za prikaz slika ali

    Sve sto sam nalazio ne odgovara mi iz razno raznih razloga...
    Evo sta mi konkretno treba...Opisacu detaljno, korak po korak, da bi bilo jasno.
    Imam stranicu koja MORA da ostane html ( znaci nista .php .shtml itd )
    Na odredjenom mestu na toj stranici zelim da se prikazuje slika odredjenih dimenzija i da se rotira na svakih 24 sata i da tu sliku linkujem gde vec hocu.
    Sve slike se nalaze u keyword folderu i imaju keywords imena sto znaci da skripta mora ima mogucnost da definisem imena slika koje da vadi iz foldera a ne da ih vadi po nekim svojim definicijama tipa 1.jpg 2.jpg.
    Skripta mora da ima mogucnost da cuva i prikazuje 31 sliku ( svaki dan po jednu ) i kao sto sam vec rekao, da na svaka 24h prikaze novu sliku.
    Iz kopa pesma ori se,
    Sa naseg severa,
    Dok delije su uz tebe
    Ti si nepobediva



  2. #2
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    To moze da se obavi JavaScriptom.
    Ono sto mi nije jasno su imena slika. Sta znaci da slike imaju "keywords" imena?
    Najjednostavnije bi bilo da slike imaju imena po danima nesto kao 1.jpg, 2.jpg itd.. pa da se ucitavaju pri dizanju stranice, prema danu u mesecu.
    Ali posto to neces, mora da imas neku definiciju imena slika. Nije mi jasna ta ideja o imenima slika.

    Nisam siguran da razumem sta mislis ovime:
    "Skripta mora da ima mogucnost da cuva i prikazuje 31 sliku "...

  3. #3
    Ističe se
    Učlanjen
    06.11.2003.
    Poruke
    2.191
    Reputaciona moć
    73

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    Ajde da je duduk rekao da ne zna sta su keywords pa da razumem
    Citat Original postavio codemaker
    Najjednostavnije bi bilo da slike imaju imena po danima nesto kao 1.jpg, 2.jpg itd.. pa da se ucitavaju pri dizanju stranice, prema danu u mesecu.
    Ali posto to neces, mora da imas neku definiciju imena slika. Nije mi jasna ta ideja o imenima slika.
    .
    Neke skripte vuku striktno 1.jpg 2.jpg itd..Meni treba takva skripta da ja sam mogu definisati imena slika koje da vuce...Znaci, ako u folderu imam sliku codemaker.jpg, code-maker.jpg ja moram u samoj skripti da unesem imena slika koje da vuce..kapiras?


    Citat Original postavio codemaker
    Nisam siguran da razumem sta mislis ovime:
    "Skripta mora da ima mogucnost da cuva i prikazuje 31 sliku "...
    Pa da nije ogranicena skripta da moze samo npr 5 slika da vrti nego da ih mozes ubaciti bezbroj i to da vrti. Ovo sam naglasio jer sam video da u neke skripte mozes samo nekoliko slika da ubacis ( npr 5,10 )
    Iz kopa pesma ori se,
    Sa naseg severa,
    Dok delije su uz tebe
    Ti si nepobediva

  4. #4
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    [font=Verdana]Da probam da rezimiram ono što ti treba. Zabranjeto korišćenje bilo kakvog server skript jezika pa sledi da to može da se uradi jedino JavaScript-om. Pomenuti JavaScript prilikom promene datuma treba da prikaže sliku koju si ti unapred definisao za taj datum. Dakle promena slike treba da se uradi bez obzira kada je strana učitana.
    [/font]

  5. #5
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    Citat Original postavio Agent Orange
    Ajde da je duduk rekao da ne zna sta su keywords pa da razumem
    Znam ja sta su keywords, nego nisam razumeo u kakvoj ce onda vezi biti neki keywords sa imenima slika...

    Citat Original postavio Agent Orange
    Neke skripte vuku striktno 1.jpg 2.jpg itd..Meni treba takva skripta da ja sam mogu definisati imena slika koje da vuce...Znaci, ako u folderu imam sliku codemaker.jpg, code-maker.jpg ja moram u samoj skripti da unesem imena slika koje da vuce..kapiras?
    To jedino da se onda u samom kodu definise i "zakuca", da bude "hardcoded" tako da za svaki dan unapered odredis sliku koju ce za taj dan u mesecu prikazati. Znaci, "codemaker.jpg" za 1. dan u mesecu, "code-maker.jpg" za 2. dan u mesecu, pa kad ti se smuci codemaker, shvatices da nisi trebao ni pocinjati Mada "hardcoding" nije nesto sto mi se mnogo svidja, ali hajde...


    Citat Original postavio Agent Orange
    Pa da nije ogranicena skripta da moze samo npr 5 slika da vrti nego da ih mozes ubaciti bezbroj i to da vrti. Ovo sam naglasio jer sam video da u neke skripte mozes samo nekoliko slika da ubacis ( npr 5,10 )
    Pa ako se direktno u kod ubace nazivi slika koji ce se dizati za svaki odredjen dan, tu ne vidim ogranicenje? Mozes staviti i 365 naziva slika koje ce se ucitati za svai dan u godini...

    Ustvari, sve imam osecaj da si nesto kljucno zaboravi da kazes, jer ovako kako si objasnio, i gore pomenuti Duduk bi odradio samo ako sedne i malo prtabiri knjigu i internet Jesi li siguran da si sve sto treba da se uradi kompletno objasnio?

  6. #6
    Ističe se
    Učlanjen
    06.11.2003.
    Poruke
    2.191
    Reputaciona moć
    73

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    Pa ima veze keywords sa imenima slike ( ako ti tako nesto treba naravno ) Sliku reimenujes u neki keyword koji ganjas, u tome je trik.

    Upravo tako..u code-u da se definishe..Neke skripte imaju tacno definisano koliko slika imaju.
    Npr 1.jpg 2.jpg itd..i tako recimo 10 slika..i bez "hand codinga" mozes samo da se ceses...

    Nisam nista zaboravio da napisem, ne brini...A ne sumnjam da bi i Duduk odradio posao uz pomoc googla i knjige, ali ne zaboravi kljucnu stvar - ja sam vrhunski antitalenat za bilo kakvo kodiranje,programiranje i ostale vrste zongliranja a sada da sedim i ucim sve to zarad jedne male skriptice - mislim da je ravno samoubistvu,
    Iz kopa pesma ori se,
    Sa naseg severa,
    Dok delije su uz tebe
    Ti si nepobediva

  7. #7
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    Nemoj da se samoubivas, molim te, ce smislimo nesto.

  8. #8
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    Evo nesto da se zabavis za pocetak.
    Primer ce ucitati uvek drugu stranu, zaviis od dana u mesecu.
    Sklepano na brzinu i sigurno nije najlepse i najkvalitetnije ali je otprilike ono sto vrsi posao. naravn moze se optimizovati, ali to prepustam tebi

    HTML kod:
     <HTML>
    <HEAD>
    <TITLE>The JavaScript Source:  Navigation:  Day of Month Redirection
    <META HTTP-EQUIV="The JavaScript Source" CONTENT =" no-cache">
    </HEAD>
    
    <body onLoad="dajsliku()">
    
    <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
    function dajsliku() {
    today = new Date();
    var day = today.getDate();
    arday = new Array("dan1.jpg","dan2.jpg","dan3.jpg","dan4.jpg","dan5.jpg","dan6.jpg","dan7.jpg","dan8.jpg","dan9.jpg",
    "dan10.jpg","dan11.jpg","dan12.jpg","dan13.jpg","dan14.jpg","dan15.jpg","dan16.jpg","dan17.jpg","dan18.jpg","dan19.jpg",
    "dan20.jpg","dan21.jpg","dan22.jpg","dan23.jpg","dan24.jpg","dan25.jpg","dan26.jpg","dan27.jpg","dan28.jpg","dan29.jpg",
    "dan30.jpg","dan31.jpg");
    document['dani'].src = arday[day-1];
    }
    </script>
    
    <img src="dan27.jpg" name="dani"><br "clear=all">
    
    <A HREF="nekastrana.html">my resume</A>
    
    </BODY>
    </html>
    - Napravis 31 sliku koje se sve zovu "dan"+redni broj dana u mesecu. Dakle kao u skripti "dan1.jpg","dan2.jpg" i tako do 31. Moras uzeti u obzir sve dane.

    - Neka te ne zbunjuje dan-1 U javaScript numerisanje elemenata array pocinje od 0 kao i u mnogim jezicima, mada imajezika koji pocinju od 1. Tako kad je dan 26. u mesecu on bi zapravi gadjao fizicki element na 27. mestu - "dan27.jpg". Umanjen za 1 gadja pravikno na "dan26.jpg"

    - Inicijalno je unutar <body> navedeno
    <img src="dan27.jpg" name="dani">
    znaci uzeo sam neku sliku iz niza kao inicijalno postaljenu ali se ona menja iste sekunde kad se strana ucita, tako da mozes da napravis praznu sliku "dan0.jpg" na primer i ona ce odmah biti "pregazena" cim se strana ucita.

    - deo koda
    <A HREF="nekastrana.html">my resume</A>
    je cisto radi primera..
    Poslednji put ažurirao/la codemaker : 26.03.2007. u 04:06

  9. #9
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    [font=Verdana]Evo nešto što bi trebalo da radi, ako sam dobro shvatio šta treba. Ovaj deo ide u head sekciju strane:
    [/font]
    Kod:
    <script type="text/javascript">
    
    var imagePanel = new Object()
    
    imagePanel.path = "keywords/"
    imagePanel.imageNames = ["day1.gif", "day2.gif", "day3.gif", "day4.gif", "day5.gif", "day6.gif", "day7.gif", "day8.gif", "day9.gif", "day10.gif", "day11.gif", "day12.gif", "day13.gif", "day14.gif", "day15.gif", "day16.gif", "day17.gif", "day18.gif", "day19.gif", "day20.gif", "day21.gif", "day22.gif", "day23.gif", "day24.gif", "day25.gif", "day26.gif", "day27.gif", "day28.gif", "day29.gif", "day30.gif", "day31.gif"]
    imagePanel.instances = 0
    var lastImageIndex = -1
    
    imagePanel.imageHTML = function(imageIndex) {
    	return '<img src="' + imagePanel.path + imagePanel.imageNames[imageIndex] + '" />'
    }
    
    imagePanel.display = function() {
    	var panelInstance = this
    	this.spanid = "imagepanelspan"+(imagePanel.instances++)
    	document.write('<span id="'+this.spanid+'">')
    	this.update()
    	setInterval(function(){panelInstance.update()}, 1000)
    }
    
    imagePanel.display.prototype.update = function() {
    	var dateobj = new Date()
    	var dayNumber = dateobj.getDate()
    	if (dayNumber - 1 != lastImageIndex) {
    		lastImageIndex = dayNumber - 1
    		var currentImageHTML=imagePanel.imageHTML(lastImageIndex)
    		document.getElementById(this.spanid).innerHTML=currentImageHTML
    	}
    }
    </script>
    [font=Verdana]Potrebno je samo promeniti nazive image-a i eventualno putanju do njih. Sledeće parčence koda ide u body sekciju tamo gde hoćeš da ti se prikazuju image-i.[/font]
    Kod:
    <script type="text/javascript">
    new imagePanel.display()
    </script>
    [font=Verdana]I to bi bilo sve što se koda tiče.[/font]
    Poslednji put ažurirao/la bojan p : 26.03.2007. u 06:05

  10. #10
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    Citat Original postavio bojan p
    [font=Verdana]Evo nešto što bi trebalo da radi, ako sam dobro shvatio šta treba. Ovaj deo ide u head sekciju strane:
    [/font]
    Kod:
    <script type="text/javascript">
    
    var imagePanel = new Object()
    
    imagePanel.path = "keywords/"
    imagePanel.imageNames = ["day1.gif", "day2.gif", "day3.gif", "day4.gif", "day5.gif", "day6.gif", "day7.gif", "day8.gif", "day9.gif", "day10.gif", "day11.gif", "day12.gif", "day13.gif", "day14.gif", "day15.gif", "day16.gif", "day17.gif", "day18.gif", "day19.gif", "day20.gif", "day21.gif", "day22.gif", "day23.gif", "day24.gif", "day25.gif", "day26.gif", "day27.gif", "day28.gif", "day29.gif", "day30.gif", "day31.gif"]
    imagePanel.instances = 0
    var lastImageIndex = -1
    
    imagePanel.imageHTML = function(imageIndex) {
    	return '<img src="' + imagePanel.path + imagePanel.imageNames[imageIndex] + '" />'
    }
    
    imagePanel.display = function() {
    	var panelInstance = this
    	this.spanid = "imagepanelspan"+(imagePanel.instances++)
    	document.write('<span id="'+this.spanid+'">')
    	this.update()
    	setInterval(function(){panelInstance.update()}, 1000)
    }
    
    imagePanel.display.prototype.update = function() {
    	var dateobj = new Date()
    	var dayNumber = dateobj.getDate()
    	if (dayNumber - 1 != lastImageIndex) {
    		lastImageIndex = dayNumber - 1
    		var currentImageHTML=imagePanel.imageHTML(lastImageIndex)
    		document.getElementById(this.spanid).innerHTML=currentImageHTML
    	}
    }
    </script>
    [font=Verdana]Potrebno je samo promeniti nazive image-a i eventualno putanju do njih. Sledeće parčence koda ide u body sekciju tamo gde hoćeš da ti se prikazuju image-i.[/font]
    Kod:
    <script type="text/javascript">
    new imagePanel.display()
    </script>
    [font=Verdana]I to bi bilo sve što se koda tiče.[/font]
    Dosta komplikovano?
    Osim toga, zasto je interval pa jos 1 sekunda?
    Koliko sam razumeo, kod bi trebalo da pri svakoj poseti strane, kontrolise datum i prema tome odredi koju sliku ce da prikaze? Ne vidim potrebu za intervalom, pogotovo od jedne sekunde. Ako danas bilo ko poseti stranu, pokazace se slika "dan26.jpg" i tako celog dana, sutra sledeca slika.
    Naravno, ako neko pokrene stranu danas u 23:59 i ostane do sutra u 00:01, strana bi trebalo da automatski pokaze sledecu sliku, ali to je ipak ekstremni slucaj i ne verujem da vredi komplikovanog koda sa sve timerom?
    Poslednji put ažurirao/la codemaker : 26.03.2007. u 11:42

  11. #11
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    Citat Original postavio codemaker
    Dosta komplikovano?
    Osim toga, zasto je interval pa jos 1 sekunda?
    Koliko sam razumeo, kod bi trebalo da pri svakoj poseti strane, kontrolise datum i prema tome odredi koju sliku ce da prikaze? Ne vidim potrebu za intervalom, pogotovo od jedne sekunde. Ako danas bilo ko poseti stranu, pokazace se slika "dan26.jpg" i tako celog dana, sutra sledeca slika.
    [font=Verdana]I jeste i nije.
    Interval može da se poveća na jedan minut, ali onda neko može da se pobuni kako nije tačno u 00:00:00 promenio image na strani.
    Kako sam ja razumeo problem, možda pogrešno, slika treba da se promeni na strani pri promeni datuma bez obzira da li je strana učitana danas ili pre 3 dana. Ukoliko na strani treba da se prikaže slika koja odgovara onom danu kada je strana učitana, onda sve ovo može mnogo jednostavnije, naravno.[/font]

  12. #12
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    Citat Original postavio codemaker
    ....
    Naravno, ako neko pokrene stranu danas u 23:59 i ostane do sutra u 00:01, strana bi trebalo da automatski pokaze sledecu sliku, ali to je ipak ekstremni slucaj i ne verujem da vredi komplikovanog koda sa sve timerom?
    [font=Verdana]@off topic
    Ekstremni slučajvei, to je nešto što prosto "obožavam". Davno sam prestao da brojim koliko puta mi se desilo da pri radu na nekom projektu ne dobijem sve neophodne informacije i onda tokom testiranja zaključim da ima nekih specijalnih slučajeva koje niko nije pomenu. Na pitanje, što to niko nije rekao tokom analize i dizajna sledi već dobro znani odgovor: "Ali to se retko dešava!".[/font]

  13. #13
    Ističe se
    Učlanjen
    06.11.2003.
    Poruke
    2.191
    Reputaciona moć
    73

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    Citat Original postavio bojan p
    [Ukoliko na strani treba da se prikaže slika koja odgovara onom danu kada je strana učitana, onda sve ovo može mnogo jednostavnije, naravno.[/font]
    Upravo tako
    Iz kopa pesma ori se,
    Sa naseg severa,
    Dok delije su uz tebe
    Ti si nepobediva

  14. #14
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    [font=Verdana]U tom slučaju, kod koji je poslao @codemaker završava posao.[/font]

  15. #15
    Ističe se
    Učlanjen
    06.11.2003.
    Poruke
    2.191
    Reputaciona moć
    73

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    Odlicno..Nemam sada vremena, ali cim probam javicu rezultate...Hvala.
    Iz kopa pesma ori se,
    Sa naseg severa,
    Dok delije su uz tebe
    Ti si nepobediva

  16. #16
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    Citat Original postavio bojan p
    [font=Verdana]@off topic
    Ekstremni slučajvei, to je nešto što prosto "obožavam". Davno sam prestao da brojim koliko puta mi se desilo da pri radu na nekom projektu ne dobijem sve neophodne informacije i onda tokom testiranja zaključim da ima nekih specijalnih slučajeva koje niko nije pomenu. Na pitanje, što to niko nije rekao tokom analize i dizajna sledi već dobro znani odgovor: "Ali to se retko dešava!".[/font]
    Pricaj mi o tome...
    Znas kako se kaze ".. ma kako dobar sistem za akviziciju podataka napravio, uvek se nadje neka dosetljiva budala koja ce uneti pogresan podatak...
    U mom uzasno dugom progamerskom zivotu, uvek sam se iznenadio koliko je situacija koje jednostavno nije moguce normalnim razmisljanjima predvideti.... I nikada nisam uspeo da sve predupredim...

  17. #17
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Treba mi skripta za prikaz slika ali

    [font=Verdana]Naravno da nije moguće sve predvideti i preduprediti, ali je zato jako korisno da testiranje kod korisnika ide paralelno sa razvojem i da onda imaš povratne informacije na tu temu što pre. I naravno da u čitavoj priči mnogo pomaže ukoliko možeš da nađeš nekoga ko će da objasni što tačnije i preciznije šta se radi, ali takvu osobu obično nije lako naći.[/font]

Slične teme

  1. Prikaz vise slika u jednom redu
    Autor maxi_js u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 25.09.2008., 20:24
  2. treba mi skripta za gradjansko
    Autor fitmacka u forumu Jezik
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 26.02.2008., 20:06
  3. treba mi skripta. . . .
    Autor absonic u forumu Web dizajn
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 22.02.2006., 15:00
  4. Kako treba da se slika u GTA VC
    Autor Ja sam taj u forumu Video igre
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 18.05.2005., 01:12

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •