Epstein Barr virus molim za pomoc!
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2

Tema: Epstein Barr virus molim za pomoc!

  1. #1

    Podrazumevano Epstein Barr virus molim za pomoc!

    pre mesec dana i posle par dana izuzetno blagih simptoma(blago povisena temperatura),nakon par pregleda i analiza krvi ustanovljen mi je Epstein Barr virus.
    radjena mi je elisa EBV virusa i paul bunell davidson test

    ELISA EPSTEIN BARR IgM 10.4 ( <20.0)
    ELISA EPSTEIN BARR IgG 123.7 ( <20.0)

    PAUL-BUNNELL DAVIDSON 1:40 (<1:40)

    transeminaze ALT -65 (<40)
    AST -35 (<40)

    (dok su leukociti i limfociti skroz normalni,kao i ostale vrednosyi i urin).
    dijagnoza je infektivna mononukleoza.
    nakon 2 nedelje od ovih rezultata,iako mi je receno,nisam mirovala i radila sam ultrazvuk jetre i slezine koji je pokazao da nema nikakvog uvecanja,bio je izuzetno dobar.
    ali posle 3 dana od tog UZ-a,radila sam transeminaze i bile su ALT 105 i AST 75.

    lekar mi je rekao da su se povisile zbog nemirovanja.

    od tada je proslo 3 nedelje,lezim neprekidno i za 3 dana treba da ponovim transeminaze.
    nemam nikekvih tegoba ovih mesec i po dana,ali se jako plasim,sta ako i dalje budu povisene? da li je istina da moze da dodje do zutice i to hronicne i da li je istina da ovaj virus izaziva neke vrte kancera?

    da li je ovo mononukleoza i sta znace one IgM i IgG i Paul Bunell vrednosti???


    UNAPRED ZAHVALNA I JAKO UPLASENA,
    Baltimore girl.



  2. #2
    Poznat WithdrawnWater (avatar)
    Učlanjen
    21.10.2004.
    Pol
    ženski
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    7.169
    Reputaciona moć
    120

    Podrazumevano Re: Epstein Barr virus molim za pomoc!

    Nemas nikakav razlog za strah, mononukleoza je nesto sto za zivota preboli svaki drugi covek na planeti, virusu smo izlozeni cesto ali ne obolimo uvek, vazno je medjutim da budes ozbiljna i ispostujes ono sto ti je lekar savetovao, dakle mirovanje i ne opterecivanje organizma (sto i sama kazes da nisu ucinila pa ne cudi ni skok enzima jetre). Enzimi jetre mogu biti poviseni neko vreme i ne znace nista sem da se jetra bori(la) sa virusom, neces dobiti kancer, niti hronicnu zuticu, nalaz jeste momonukleoza, IgG i IgM i PB test su seroloski nalazi antitela u krvi i nema razloga da se opterecujes tim vrednostima.

    Dakle, jeste mononukleoza, postuj ono sto ti je sugerisao lekar, odmaraj i miruj, zdravo se hrani, nema NIKAKVOG razloga za paniku - proci ce. Usput, imas celu temu o mononukleozi na forumu, nadji je pomocu pretrazivaca pa ces tamo moci da procitas verovatno neke zanimljive podatke. POzdrav.
    Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

Slične teme

  1. VIRUS POMOC
    Autor saska84 u forumu Mobilna telefonija
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 16.11.2006., 11:22
  2. virus pomoć molim
    Autor ogi.nb u forumu Sigurnost i zaštita
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 26.03.2005., 11:24
  3. pomoc virus
    Autor gost1111 u forumu Sigurnost i zaštita
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 23.08.2004., 21:26
  4. Molim vas(virus)pomozite
    Autor Ronnaldo u forumu Sigurnost i zaštita
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 29.06.2004., 11:55

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •