Beogradski univerzitet, zajedno sa Univerzitetom La Sapienza iz Rima i Univerzitetom u Sarajevu organizuje multidisciplinarne postdiplomske studije pod imenom »Upravljanje državom i humanitarne aktivnosti«. U toku je konkurs za upis četvrte generacije. Ovo nije običan, već tzv. master drugog stepena (viši nivo), pošto je potrebno da ste prethodno završili četiri godine studija (znači, ili redovno, kao što smo svi do sada u Srbiji, ili 3+1 običnog mastera), a možete da konkurišete bez obzira koje ste osnovne studije završili.

Nastava se odvija na engleskom jeziku, paralelno u sva tri grada, dok diplome potpisuju sva tri univerziteta. Program je zanimljiv i dosta široke primene, predavači su, po mom mišljenju, odlični, a kad se sve malo bolje preračuna, nije ni tako skupo. A, tu je i obavezan boravak u Italiji, sa kolegama iz ostala dva centra, a vi plaćate samo put!

U ranijim generacijama dodeljivane su i prilične stipendije za najbolje (što ispadne za pola studenata), tako da su oni provodili dodatno, malo duže vreme u Italiji.

Konkurs traje do 15. marta, nije vam potrebno baš mnogo za upis, sem da ste mlađi od 35, govorite engleski i imate završene osnovne studije. A, koliko čujem, mesta još ima, pošto naš Univerzitet i ne poznaje baš čari marketinga, te za celu priču malo ko i zna....

U svakom slučaju, nije loše za pogledati detaljnije..... http://www.bg.ac.yu/pdf/KONKURSLaSapienza.pdf