Делтин инвестициони фонд

Prijatelju, možda ti to ne vidiš, ali mi ostali koji smo malo stariji vidimo i znamo to sasvim jasno - upravo si u starosnoj dobi kada dolaziš na jednu od najbitnijih raskrsnica svoga životnoga puta.- Tvoj put se račva u dva nova puta - lijevi i desni.
Jedan od tih puteva te vodi u pravcu dugoročnih zaduživanja i na taj način - rešavanja tvojih osnovnih egzistencijalnih pitanja (banke niču na svakom ćošku, doslovce vuku za rukave i nude sve primamljivije kredite, viza,master, kreditne i dr.kartice);- Drugi put vodi u pravcu minimalnih izdvajanja od svih tvojih zarađenih prihoda(do 10%), štednje tog izdvojenog i nepotrošenog novca, njegovog ulaganja(investiranja) i kapitalizacije.
Ako kreneš prvim putem tvoj život će poprimiti oblik neslobode i zavisnosti prema drugima(bankama) u vidu dužničkoga odnosa gdje "radiš za novac" i otplatu dugova povjeriocima, te više nemaš svoju ličnu slobodu.
Krenuti drugim putem znači - izdvojeni dio svojuh prihoda(do 10%) uštedjeti investiranjem u polise osiguranja,državne obveznice,akcije,nekretnine,plemenite metale,drago kamenje ili predmete visoke umjetničke vrijednosti.Tako ušteđeni novac se kapitališe (oplođuje) i tada si napravio da "novac radi za tebe", a ne ti za njega i povjerioce(banke i bankare).Ako kreneš ovim drugim putem bićeš SLOBODAN i NEOVISAN o drugima!
Savjetujem ti da pročitaš knjigu "Naučite zarađivati"- Peter Lynch i John Rothchild. Ona će ti ovo što sam napisao pojasniti detaljnije. ;-)
 
Ne, Oggy! Ne navijam ni za šta, već pokušavam mladiću objasniti vrijednost štednje kao superiorne aktivnosti u odnosu na ono što banke na svakom ćošku po teritoriji bivše Jugoslavije predstavljaju mladim ljudima kao najkvalitetnije rješenje za novčane potrebe - zaduživanje.
A gdje će lično on štedjeti i kapitalisati svoj novac,to je njegova stvar.
- Ja lično mislim da je prioritet obezbjediti rješenje finansijskoga aspekta zdravstvene, penzione i socijalne problematike sebe i svoje porodice (pomoću polise osiguranja neke dobre Evropske osiguravajuće kuće), a tek poslije toga višak novca koji pretekne preko troškova za investiranje u godišnju premiju polise - investirati u štednju i kapitalizaciju tih finansija (u nekom kvalitetnom svjetskom investicionom fondu).
Knjiga čiji sam naziv pomenuo je abeceda i azbuka investiranja u investicione fondove i razne proizvodne i neproizvodne djelatnosti diljem svijeta. :razz:
 

Back
Top