Genocid iz nehata
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 89

Tema: Genocid iz nehata

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  02.04.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  48
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Genocid iz nehata

  Feral, 1.ožujka

  Piše: Petar Luković


  00: Bez obzira što su ga kao kanarinca sahranili usred bašte, u dvorištu, Slobodan Milošević se ovih dana odlično oseća. Mogu da se zakunem da se u grobu rimom okreće od sreće, povremeno se grohotom smeje, prezadovoljan časnom presudom Međunarodnog Suda Pravde (MSP) da Srbija „nije kriva za genocid“ iz čega je izvukao sasvim ispravan zaključak da ni on uopšte nije kriv i da je diletantski budalasto umro jer bi ga drugi Haški sud nakon presude prvog Haškog suda verovatno oslobodio svake nepostojeće odgovornosti. Likovanje rahmetli Miloševića koji danas iz požarevačkog groba ima svako međunarodno vampirsko pravo da primeti da je njegova ratna politika bila savršeno poštena – kakav genocid, kakvi bakrači! – bacilo je današnju, haškom pobedom očvrslu Srbiju u neslućeni hedonistički trans o čemu svedoče lepršavi naslovi iz ovdašnjih listova: „Srbija nije kriva za genocid“ („Danas“), „Srbija neće plaćati ratnu odštetu BiH“ („Blic“), „Srbija oslobođena optužbi za genocid“ („Politika“), dok su „Večernje novosti“ naslovom „Srbija nije kriva“, misli se uopšte, rezolutno odredile pravac istorijske istine čiji je autor Slobodan Milošević. Drugorazredni detalji iz brljave MSP presude da je Srbija „odgovorna jer je propustila da iskoristi nesumnjivi uticaj i pokuša da spreči genocid u Srebrenici i stoga što Haškom trebinalu nije predala Ratka Mladića i druge odgovorne za zločin“, naravno da nisu novinska tema: važno je da ne dajemo nikakve pare i da nismo krivi za genocid, baš kao što smo ponavljali svih ovih godina! Srbija Uber Alles!

  01: Dok je čitao presudu, Milošević se urnebesno zabavljao. Isplatila se svaka reč koju je izgovarao devedesetih godina: da država Srbija nije u ratu, da Srbija ima moralno patriotsko pravo da podrži svoju braću s one strane Drine, ali da im se ne upliće u politiku; da on nikad ništa nije znao o tim kako-se-zovu paravojnim formacijama jer čim su paravojne nemaju veze s državom makar ih organizovao srpski MUP; kakve on veze ima sa Srebrenicom kad je o tome čuo tek mesec dana docnije, zar samo što je Mladić bio na platnom spisku Vojske Jugoslavije to treba dovoditi u vezu sa zemljom koja ni mrava nije zgazila? Kakve, majke ti, veze Srbija ima sa četvorogodišnjom opsadom i granatiranjem Sarajeva, posebno što se još uvek ne zna ko je u opsadi držao i granatirao Sarajevo, jer bosanski Srbi sigurno nisu! Šteta je, setio se Milošević, što MSP u odlučivanju da li je u Srebrenici bilo genocida, nije uzeo izveštaj Srbije koji je svojevremeno pročitao ondašnji ministar za informisanje Goran Matić: da su zločin u Srebrenici izvršili francuski legionari, po NATO nalogu, kako bi se optužili bosanski a naročito srpski Srbi od pre nekoliko dana oficijalno abolirani. No, svejedno. Genocid u Srebrenici sveden je na opštinski nivo, preciznije na teritoriju Mesne zajednice: važno je da je izvan granica MZ sve bilo u najboljem redu, da se u logorima Republike Srpske strogo poštovala Aušvic-Konvencija, nije zaklan posle 22 sata uveče i pre pet ujutru jer naši Turci imaju prava na miran san, leševi su zakopavani i iskopavani samo zbog bezbednosti istih (leševa), snajperisti su imali puno radno vreme i nisu dobijali dodatak za prekovremeni rad, nešto malo masovnih zločina u Bratuncu ili Prijedoru ili Bosanskom Novom – vrlo se pazilo – nisu bili ni blizu genocida, vodilo se računa o ekologiji, pa su leševi bacani s mostova u reke, nekako se, ******, uvek ispostavi da su to Muslimani, baš, bre, nisu imali sreće u loto izvlačenju! Milošević Uber Alles!

  02: Nikako da odlučim šta je efikasniji shit laksativ: da li humoristička presuda da Srbija nema veze s genocidom ili nehinjeno oduševljenje miliona Srba koji su odjednom poverovali da je njihova omiljena država merna jedinica nevinosti? Tek neću o logici MSP: ako je Srbija imala „nesumnjiv uticaj“ koji nije iskoristila da spreči genocid – znači da je znala da će se genocid dogoditi; ako nije znala, nije ni mogla da pokuša da ga spreči. Ili o nestvarno suludim zahtevima za materijalni dokaz o učešću Srbije o genocidu? Kao da su očekivali papir s Miloševićem potpisom u kojem on predlaže „konačno rešenje“, uredno zaveden i ispečatiran! Čak ni Adolf Hitler nije bio toliko lud: tužioci u Nirnbergu ipak su bili inteligentniji! Konačno, krvava priča o „Škorpionima“ koji za MSP postaju neka vrsta nevladine udruge – bez obzira što im se u Beogradu sudi kao jedinici koju je stvorila Služba Državne bezbednosti, dakle, država. DB Uber Alles!

  03: Ono što je pre nekoliko nedelja Carla Del Ponte pomenula kao sindrom „Jadni Srbi“ čime se objašnjava raspamećeno ponašanje nekih država koje za Srbiju traže alibi jer u toj zemlji radikali jačaju, imaju i onog tunjavog Koštunicu, tužili ih Bosanci za genocid, iz Haga traže da isporuče ratne zločince koje oni smatraju herojima, povrh svega uzima im se Kosovo... pa da malo, braćo i sestre, olabavimo – mora se uzeti kao prigodna international atmosfera za odluku MSP, odluku koja s pravom ima onoliko veze koliko i s politikom. Umesto zaslužene šamarčine u obliku istorijskog blama, Srbiji je tek priprećeno prstom; negde u presudi neodređeno se pominje nekakva Deklaracija kojom bi Srbija priznala da nije pokušala da spreči genocid itd, što je odmah, razumljivo, u svetosavskom slavlju, iskorišćeno da se s naše strane objasni da to ne obavezuje našu dragu domovinu i da je presuda sama po sebi „dovoljna satisfakcija za tužioca“. Impotentni pokušaj zbunjenog predsednika države Borisa Tadića da najavi kako bi valjalo u Skupštini Srbije doneti Deklaraciju o Srebrenici, propala je već u svojoj fetusnoj formi kad je predstavnik Koštuničine firme DSS izjavio da oni pristaju samo na Deklaraciju u kojoj se osuđuju „svi zločini“, dok je predstavnik Šešeljevog preduzeća rekao da ne podržava Tadićeve „glupe ideje“. Kad sve ovo lijepo prevedemo na novohrvatski: nema Deklaracije, nema kajanja, nema Srebrenice, nema osude. Genocid Uber Alles!

  04: Iz svakodnevice ove odavno raspamećene zemlje, bečki pregovori o nezavisnosti Kosova, ovde tetošeni kao „razgovori o statusu“, izgledaju montipajtonovski duhovito, sem ako ne čitate državotvornu „Politiku“ ili ne gledate domoljubni RTS (koji, valjda, u znak podrške našim pregovaračima od nedavno, dvaput u toku noći, negde oko dva i pet ujutru emituje himnu „Bože, pravde“ u kojoj se pominju „srpske zemlje“, u množini dakako). U najboljoj epizodi ove Wien-serije, srpski je tim (hrvatski: momčad) ponudio kosovskim Albancima nacrt autonomije koja se sve vreme poziva na novi Ustav, onaj koji je pre nekoliko meseci tako veličanstveno pokraden za 120 minuta da su i danas Koštunici uši crvene ne od stida, već od sreće zbog odlične državne organizacije glede brojanja glasova. Ta vrsta bezbrižnog ludila koje predlaže da Ustav Srbije ima pravnu moć nad budućim Ustavom Kosova – u času kad je pitanje dana kad će Kosovo postati The Independent State, moguća je samo u onim fazama bolesti kad se realnost topi i u mozgu pretvara u mitološku paštetu. S jednog od takvih patriotskih web namaza, od nečega što se kliče „Kosovski zavetnici“ i što je nedavno sa svećama klečalo i plakalo pred ruskom ambasadom u Beogradu, uz neljudske krike „Rusijo, pomozi“, prepisao sam delove pisma upućenom Vladimiru Putinu. Pišu Zavetnici: „Blagodarni Zaštitniče srpski, Vladimire Vladimiroviču, Srbija je od većeg broja nasilnika primila ne objavu rata, nego ratnu presudu...I mi sada živimo po milosti Boga od vesti iz majčice Rusije, hrabreći posrnuli srpski narod. Nikada kao sada, nije nam bila jasnija mudrost izreke naših arhipastira i naših dedova ’ Bog na nebu, Rusija na zemlji’, stečene u najtežim iskušenjima istorije opstanka Srba. Šest vekova smo robovali i bili krvavi grudobran Evrope. Do pre 100 godina Srbi su mogli stići u Trst, a da ne zgaze ni tuđu njivu, niti prođu kroz tuđe selo, osim srpskog. Sad smo sabijeni na poslednjoj stopi zemlje, punoj izbegličkih logora, bede, očaja i smrti. Blagorodni zaštitniče, bratski narode Risije, vi snagom i dostojanstvom uzdižete svetu Rusiju. Već dolaze daleki narodi, tražeći od vas pravdu i zaštitu, pa i mi grešni Srbi, verni Srbi, molimo da preživimo pod vašim krilom. Molimo vas u ime Gospoda, spasite Kosovo i Metohiju, bez koje nema ni Srba ni Srbije“. Rusija Uber Alles!

  05: Vera u Putina (Danke, Russia!) bila je okosnica mitinga kosovskih Srba ispred američke ambasade usred Beograda: tridesetak tisuća Kosovara, podržanih od radikala, socijalista i koštunjavih dss patriota, udvarali su se Rusiji otvorenije nego 1946. godine. Slavila se, dabome, i draga nam Kina; nisu zaboravljeni ni nesvrstani, svaka je Fidelova Kuba u srpskom srcu! Vratila se Srbija izvornim miloševićevskim korenima: nije bez veze Mira Marković lutala ruskim stepama, visila na kineskom zidu ili se divila Indiji u kojoj su „i gladni ravnopravni“. Opštenarodna rusofilija, ushićenje pri pomisli da će Rusija vetom u UN obraniti Kosovo – epicentar je filozofske misli koja je pre nekoliko meseci vaskrsnula predlogom studenata s Pravnog fakulteta da se Kosovo iznajmi Rusiji na sledećih 99 godina za sumu od jednog eura! Ideja je umrla, ali njen duh živi! Baš kao što je Milošević danas življi nego pre deset godina! Svejedno što mu je ime Vojislav Koštunica! Premijer Uber Alles! 2. #2
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Question Re: Genocid iz nehata

  A ciji si ti mali

 3. #3
  Buduća legenda adem_ks (avatar)
  Učlanjen
  07.01.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  lepo polovicno mesto sa nekoliko reka
  Poruke
  33.137
  Tekstova u blogu
  14
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  ima vise od 15 ili 20 g. kada sam zadnji put citao nesto od doticnog novinara, doduse zaboravio sam list za koji je tada pisa [tv revija?, ili ... da muzicki magazin, ali kako se zvase????] i dalje ima DUHA... bravo majstore

 4. #4
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Ове и овакве ''новинаре'',би требало санкционисати за глупост.Вероватно мисли да ће добити још неку кинту од заинтересованих којима понестаје доказа за тужбе против Србије!Штета што више не постоји казна за вербални деликт,па свако може да пише шта хоће,и вређа и прави штету коме хоће!

 5. #5
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.499
  Reputaciona moć
  2080

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Citat Original postavio Salvantis
  A ciji si ti mali
  Па Перин...
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 6. #6
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Какав дегенерик и морална наказа је овај Петар Луковић ...Где се не затече у Сребреници ... ономад ...

 7. #7
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  То је онај неуспели посланик...8-)

 8. #8
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "негде уз неко питјенце и мезенце"
  Poruke
  10.620
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Citat Original postavio vinska musica
  Feral, 1.ožujka

  Piše: Petar Luković

  ...a naročito srpski Srbi...
  Raspamet! Ništa drugo!!!

 9. #9
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Да, види се да је љут али се види и да изванредно пристаје коалицији у којој је :wink:
  Како се овде не нађе неки Хрват да овако пише о Хрватској ?

 10. #10
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "негде уз неко питјенце и мезенце"
  Poruke
  10.620
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Doduše, vrlo je moguće da Slobsson sada leži nasmijan!!! Kako i ne bi!!! Pa sada svi Srbalji (osim par nesretnika) i ne skidaju kez sa lica!!!

 11. #11
  Iskusan Alekasandar2 (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2006.
  Lokacija
  BS "Galactica", on the way to Earth....I hope
  Poruke
  5.548
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Луковић је љут на истину.
  Како и не би када га толико боли.

 12. #12
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Ацо,ово је синхронизована ''акција'' двојице неуспелих посланика!

 13. #13
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "негде уз неко питјенце и мезенце"
  Poruke
  10.620
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Imao je već gotov ugovor sa Sorošem, kad ono presuda ne odgovara uslovima iz ugovora!!!
  Yebeno vam je to kad tako u životu...

 14. #14
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Склизну плата од 1000 € из џепа ... за мало ...

 15. #15
  Iskusan Alekasandar2 (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2006.
  Lokacija
  BS "Galactica", on the way to Earth....I hope
  Poruke
  5.548
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Двојице неуспелих посланика
  неуспелих људи, пре...

 16. #16
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Ne znam da li je gori taj sera ili ovi njegovi obozavatelji, koji ga citiraju kao bibliju. Imaju na svojim forumima zalepljene threadove sa sabranim delima ove sorte, pa ih redovno updejtuju, prelistavaju i uce napamet

 17. #17
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Savrshen tekst
  Kao i do sad PERA LUKOVIC I "VREME"
  Naravno,ochekivana reakcija

 18. #18
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Talking Re: Genocid iz nehata

  ...nije Vreme nego Feral...

  nisi izgleda procitala ni prvu rec, ali znas da je tekst savrsen

 19. #19
  Elita
  Učlanjen
  16.06.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  15.793
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  ... a jel` to njemu krivo sto nema genocida?

 20. #20
  Iskusan Alekasandar2 (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2006.
  Lokacija
  BS "Galactica", on the way to Earth....I hope
  Poruke
  5.548
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Citat Original postavio Andreavk
  ... a jel` to njemu krivo sto nema genocida?
  Очигледно.

 21. #21
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Citat Original postavio Salvantis
  ...nije Vreme nego Feral...

  nisi izgleda procitala ni prvu rec, ali znas da je tekst savrsen
  Pera Lukovic pishe za VREME i ima odlichne tekstove
  priznajem nisam videla da je iz Feral-a ali to nishta ne menja
  Tekst sam, sa zadovoljstvom prochitala, i shta cesh, istina boli

 22. #22
  Veoma poznat
  Učlanjen
  21.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "негде уз неко питјенце и мезенце"
  Poruke
  10.620
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Pera Sera!!!

 23. #23
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Citat Original postavio alergicna
  Pera Lukovic pishe za VREME i ima odlichne tekstove
  priznajem nisam videla da je iz Feral-a ali to nishta ne menja
  Tekst sam, sa zadovoljstvom prochitala, i shta cesh, istina boli
  Verujem ja da ti citas takvu stampu sa 'zadovoljstvom' ali da ne ulazimo dublje u tu pricu (srecom ima vise ljudi koji citaju recimo Plejboj sa zadovoljstvom nego peru lukovica i Vreme )

  Istina nekoga stvarno boli, samo ovde nije u pitanju istina nego bas suprotno. Ako kazes da je "tekst savrsen", a ne procitas ni prvu rec, onda se to zove kako?
  Pomoc: nije istina, nego.... L A *
  Poslednji put ažurirao/la Salvantis : 01.03.2007. u 02:02

 24. #24
  Primećen član Jaguar b. p. (avatar)
  Učlanjen
  06.07.2005.
  Poruke
  625
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Моје саучешће Винској мушици што су њени балијанери осим рата изгубили и судску парницу.

  Како се каже "Natural born losers" на босанском?

  "Клати балијанера није исто што и клати авлијанера. Иако пас авлијанер нема педигреа, ипак је то колико-толико корисна, интелигентна и одана животиња, за разлику од балијанера."
  Poslednji put ažurirao/la Jaguar b. p. : 01.03.2007. u 02:10

 25. #25
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: Genocid iz nehata

  Vidi se, da vecina ovde GLEDA Playboy pa valjda zato svako ima "svoju istinu"

Slične teme

 1. Proizvodi za genocid
  Autor M-1980 u forumu Politika
  Odgovora: 71
  Poslednja poruka: 25.11.2010., 15:38
 2. GENOCID!!!
  Autor Moreplovka,pa sta? u forumu Politika
  Odgovora: 761
  Poslednja poruka: 23.04.2008., 04:29
 3. GENOCID NE ZASTAREVA
  Autor vzeoy7y9 u forumu Politika
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 06.03.2008., 18:59
 4. Genocid nad Srbima
  Autor Viorija u forumu Politika
  Odgovora: 66
  Poslednja poruka: 18.06.2007., 18:57
 5. NATO genocid
  Autor Duh Sekire u forumu Politika
  Odgovora: 35
  Poslednja poruka: 20.02.2006., 22:15

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •