NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 79

Tema: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

 1. #1
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Smile NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  ZA ONE KOJI NE ZNAJU O KOME CU VAM PISATI MALI UVOD:

  MICHEL DE NOSTRADAME
  1503. - 1566.

  Rođen je 12. prosinca 1503. godine u mjestu St Rémy de Provence u francuskoj pokrajini Provance. Otac mu se zvao Jaume, a majka Reyniere de Saint Rémy. Naslov de Notredame upućuje, čini se, na obiteljsku mjesnu župu, a ime Nostradamus skovano je u kasnijim godinama. Jaume de Notredame naslijedio je uspješan obiteljski posao kao trgovac žitom. Njegovi roditelji bili su neplemenitog porijekla iz okolice grada Avignona. Kako je doba u kojem je Nostradamus živio bilo i doba Inkvizicije, njegovi roditelji prešli su sa Židovstva na Katoličanstvo kada je Nostradamusu bilo devet godina.
  Nostradamus je bio najstariji od petero djece (premda se u nekim izvorima javlja podatak da ih je bilo sedam ili osam, ali svaki i dalje tvrdi kako je Nostradamus bio najstarije dijete). O prva tri njegova brata nisu dostupni opširniji podaci (bračni par de Notredame nije imao kćerki). Najmlađi brat, César, postao je zastupnik u skupštini provansalskog parlamenta (Procureur du Parliament de Provence). Nostradamusovo školovanje bilo je u rukama njegova djeda s majčine strane Jeana (inače liječnika koji je mnogo znao o ljekovitom bilju), a koji ga je podučavao osnovanama latinskog, grčkog i hebrejskog jezika kao i matematici te astrologiji. Kada je njegov djed preminuo Nostradamusa su roditelji poslali na školovanje u Avignon gdje je pokazivao velik interes za astrologiju.


  P.S. SKEPTICNE OSOBE NE BIH TREBALE DA POSECUJU OVU TEMU!
  Poslednji put ažurirao/la jeca_sweety : 27.02.2007. u 16:31 2. #2
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  ~ Nostradamus - prorok za sva vremena ~


  Centurija 9, Kvatren 97

  Na cetrdeset petom stupnju gorit ce nebo,
  Vatra ce zahvatiti novi grad,
  Odjednom ce prema gore suknuti veliki plamen,
  Tada ce oni zeljeti dobiti odobrenje od Normana.

  Nakon iznenadnog teroristickog napada na New York po citavom svijetu su se ponovno pocela citirati Nostradamusova prorocanstva. Ovaj veliki francuski prorok iz 16. stoljeca u svojim je Centurijama predvidio vecinu svjetskih dogadjanja. Po njemu nedavna tragedija u new Yorku uvod je u Treci svjetski rat u kojem ce se voditi velika bitka izmedju muslimana i krscana. Krivac za sve to je treci Antikrist (prva dva su Napoleon i Hitler) koji ce svojim teroristickim napadima podijeliti svijet i dovesti do velikih sukoba. Nostradamus tom trecem Antikristu dodijeljuje ime Mabus. Mnogi su do sada vjerovali da se radi o Saddamu Husseinu, no u zadnjih par tjedana pojavio se i novi kandidat: Osama bin Laden.

 3. #3
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  ~ PREGLED VAŽNIH DOGADJAJA ~

  Da bismo bili jasniji u objašnjavanju Nostradamusove harizmatične ličnosti, ovde ćemo se osvrnuti na vizije koje su se ostvarile i koje je svojom neumitnošću potvrdila i istorija.

  Počećemo anegdotom po kojoj ga većina od nas i poznaje. Jedne večeri Nostradamus je sedeo ispred svoje kuće kad je pored njega prošla jedna mlada devojka i pozdravila ga.On joj je otpozdravio sa:”Dobro veče mlada gospodjice!�.Sutradan ujutru, Nostradamus je opet sedeo ispred svoje kuće kada je prošla ista ona mlada devojka. Opet ga je uljudno pozdravila, a on joj je, sa osmehom uzvratio:�Dobro jutro mlada gospodo��.Devojka je, crveneći nastavila put pitajuti se odakle je Nostradamus mogao znati da je te noći prvi put bila u Ijubavnom zagrljaju.

  Sledeće, čuveno, Nostradamusovo proročanstvo je ono kada je jednoj Ijubopitljivoj kraljici prorekao da će biti majka trojice kraljeva, osim što je supruga kralja. Prva dama Francuske je, ne želeći da uvredi poštovanog gospodina De Notr-Dama samo klimnula glavom i izdala naredjenje da se dostojno nagradi. Medutim dogadaji koji su se ubrzo desili uterali su joj strah u kosti. Prvo je ostala udovica. Njen sin prvenac je, kao što to običaji nalažu, ustoličen za kralja. No vladavina mu je bila kratkog veka. Poginuo je u ratnim sukobima koji su u to doba bili česti. Na vlast je došao drugi sin. Nekako istovremeno, i treći sin se dokopao prestola u prijateljskoj zemlji, ponajviše zahvaljujući braku. Tako se i ovo Nostradamusovo proročanstvo u potpunosti ostvarilo. Zatim, vredi pomenuti njegova proročanstva o Luju XVI, Revoluciji, Napoleonu, i njegovom ponovnom dolasku na vlast.

 4. #4
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  ~ NOVO DOBA ~

  Sa gotovo neverovatnom tačnošću predvideo je početak i kraj Prvog svetskog rata, dolazak Hitlera na vlast i početak Drugog svetskog rata. Čak je predvideo i mesto i godinu: Poljsku i 1939. godinu, kada je taj rat zaista i započeo! Predvideo je i pojavu aviona, podmornica, tenkova, početak svemirske epohe. Valja napomenuti da je, u vidu anagrama, dao i ime prvog čoveka koji će sleteti na Mesec! Dogadaji koji bi trebalo da se dese u dvadesetak godina ovog veka dati su po redosledu koji nije tačno utvrden. Svi koji su tumačili Nostradamusa slažu se samo u jednom: biće velikih nevolja, kako političkih tako i ekoloških

  ~ RED NOSILACA KRSTA ~

  Sedam godina nakon svrgavanja "imperatora" jedan Italijan, nazvan "Veliki Kralj" oslobodiće se iz tamnice u kojem ga je strpao Nemac-uzurpator. On će doneti mir čitavoj Evropi proteravši pri tom ”varvarske horde�. Vladavinu će zasnivati na strogom poštovanju crkve. Zbog toga će osnovati ”Red nosilaca krsta� koji će se svesrdno boriti protiv svih neprijatelja boga. Rušiće svakog ko bi mogao biti potencijalni Antihrist. Vladaće uz pomoć još desetorice kra

  ljeva, biće to ”stado sa jednim pastirom�� za duži period.Nakon deset godina mudre i stabilne vladavine dobrovoljno će se povući sa prestola i otići će u Palestinu da umre u blizini Svetog groba.

  Interesantno je da će, po Nostradamusovom tumaču Rusou, vlast imati katolička crkva, odnosno jedan oblik katoličke vere? A poznato je da bar za sada, Katolička vera ne samo da nije primarna već ima dosta neprijatelja i unutar same crkve. Uostalom, dovoljan je pogled na ne baš davnu prošlost kada se od matice - crkve, odvojila grupa nazvavši sebe Protestantima. Zatim, stalno osnivanje novih crkava, kao što su Jehovini Svedoci, Subotari, Adventisti itd. Takode, nije neinteresantno primetiti da po Rusou, kao velikom katoliku, budućnost izgleda ružičasta, i po njegovom tumačenju Nostadamusa spas je u jedino u osnivanjem ”Nove inkvizicije�, ovoga puta nazvane ”Red nosilaca krsta�. Ruso, izgleda, ne može da se pomiri sa činjenicom da u današnje vreme ima sve manje bogobojažljivih, pa ih svesrdno plaši strašnim ratovima preteći im ”nekrstom�.


  ~TUMAČENJE PO RUSOU~

  No, počnimo od tumačenja Rusoua koji za sebe tvrdi da je ”spoznao istinu�. Krajem osamdesetih doći će do razarajućeg rata. Taj rat vodiće se daleko ubojitijim oružjem od do sada poznatog i upotrebljenog. Da li, možda misli na neutronsku bombu ili hemijska oružja, nije objasnio. Uglavnom, napadači će za svega osamnaest meseci steći veliku prednost. Prvo će pasti Italija, ubrzo Španija, Francuska i Nemačka. Pariz će biti spaljen do temelja i za sva vremena uništen. Rim će biti razoren, a sveštenstvo masakrirano. Sam Papa biće uhvaćen živ i biće zatvoren. Umreće sa propašću Vatikana koji će nestati u plamenu. Tada će doći i do velike šizme: katoličkom crkvom vladaće tri pape - Italijan, Nemac i Grk. Gotovo istovremeno ove pape - samozvanici biće ubijeni. Užasan rat zadesiće istovremeno sever i istok kontinenta i trajaće oko dve godine. Napadači za koje kaže da će biti "crveni arapi" navaliće na Evropu preko Španije. Tada će biti upotrebljeno i novo oružje. Nostradamus ga je nazvao "nebeskim strelama". Tim oružjem biće uništeni svi glavni gradovi Amerike, glavni grad Britanije, svi glavni gradovi Balkana i glavni gradovi Rusije. Tek tada bi, navodno došlo i do svetskog sukoba izmedu Istoka i Zapada koji će se završiti nakon neopisivih razaranja!
  U sveopštem ratnom haosu pojavljuje se jedan Nemac koji će zagospodariti u oba zaraćena tabora. Preuzeće komandu nad svim armijama: američkim, azijskim i evropskim! Zatim će, umesto Pape koji će vladati umesto one već pomenute trojice, postaviti, takode, Nemca. Ovaj antipapa ustoličiće, zatim, svog dobrotvora za Vladara čitavog sveta i proglasiće "Novo Sveto rimsko Carstvo". Medutim, to novo carstvo trajaće svega sedam meseci nakon čega će i vladar čitavog sveta i antipapa biti ubijeni. I njihove pristalice se neće dobro provesti jer će biti masakrirani i proterani u najudaljenije krajeve Zemlje.  ~ RODJENJE ANTIHRISTA ~

  Po njemu, preživeće jedino oni koji veruju u božiju reč. No, ovde nije kraj, Rusoovim zastrašivanjima, navodnim Nostradamusovim proročanstvima, Antihrist je, navodno, već rodjen, još za vreme pontifikata Pape Pia XII u Palestini. U to vreme pojavila se jedna kometa koja je, opet, predskazala rodenje Antihrista i istovremeno i smrt Pape. Medutim, Antihrist je počeo da se pojavljuje u javnosti tek od 1980. godine. Verovatno veoma stidljivo, i još uvek se ne može objasniti o kome je reč. Ipak, da bi nas nekako umirio, Ruso tvrdi da će taj Antihrist biti prihvaćen kao univerzalni vladar tek posle 2000. godine, sa razaranjem Rima.

 5. #5
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  Nostrdamus>

  Predvideo je mnogo događaja koji su se teško mogli prepoznati po njegovim stihovima. Tek posle događaja njegove strofe počele su da se prepoznaju. Njegova predviđanja trebalo bi da budu do 4000 godine. Evo nekih stihova koji su se desili .  VELIKO CARSTVO ENGLESKO IMA

  DA BUDE SVEMOĆNO TRISTA I VIŠE LETA:

  VOJSKE ĆE GAZITI VODOM I TLIMA,

  SVE LUZITANCE TO ĆE DA SMETA

  (Britanska dominacija svijetom) 1x/100


  U noći će doći u šumu sa kraljicom

  kaluđer crni u sivom, u Varen

  I to će biti povod bura,

  Ognju, krvi i sječenju glava.

  (Sudbina Luja XVI, bjeg u Varenu i sječenju glava)  Rođen će biti kod Italske hridi

  i koštat će mnogo on veliko carstvo,

  ko su mu drugovi kada se uvidi

  biće manje kralj no kasapsko bratstvo.

  (O Napoleonu) I/60  Potom će se vojnik vinuti do cara,

  U plašt će uskočit iz kratkog haljetka ,

  Oružju vješt, a loš kraj oltara

  Gori po popa od crnoga đavla .

  (O Napoleonu) VIII/57

  Iz vodenog trojstva biće rođen jedan

  Koji će četvrtak učinit svojim praznikom,

  Njegova slava, hvala, vlast i moć će rasti

  Kopnom i morem zgromiće istok

  (Aludura na Ameriku) I/50  A bijeli ugljen istisnuti crni

  (Benzin će zamijeniti ugljen) IV/85  FILOZOFSKA ŠKOLA NOVOGA STILA

  PREZIRAĆE BOGASTVA.

  NEĆE NAĆI DOM SRED GERMANSKOG KRILA.

  SLEDIĆE NJU MNOGOBROJNA BRATSTVA.

  (Pojava marksizma)

 6. #6
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  Kad bigovih dana dvadeset mine,

  u godini ribe, pun će teatar potresom biti srušen,

  drhtaće zemlja, tlo i visine,

  i stradaće onaj koji nije skrušen.

  (Svibanj 1905 potresi u San Francisku)  GROZAN SE RAT NA ZAPADU SPREMA

  KUGA ĆE DOĆI SA SLJEDEĆIM LJETOM,

  TOLIK STRAŠNA DA SPASA NEMA,

  JUPITER, MARS I MERKUR NAD FRANCUSKIM SVIJETOM.

  (1914. godina početak 1. sv. rata) IX/55


  RATOM ĆE SLAVENSKA NACIJA BITNA,

  UZDIĆI DO ZAVIDNIH VISINA,

  ZAMJENIT ĆE KRALJA ZA ČOVJEKA SITNA,

  I VOJSKA ĆE MOREM DOĆI DO PLANINA.

  (Rusija i Lenjin) XXVI

 7. #7
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  15.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  276
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  Cool

 8. #8
  Ističe se Revolveras (avatar)
  Učlanjen
  09.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Urbana prerija...
  Poruke
  2.902
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  70

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  Ok, a kada ce WWIII?

 9. #9
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  MUNJA ĆE SREBRO I ZLATO SLITI.

  ROB ĆE ZA JELO ROBA DA NAĐE.

  PROŠIREN GRAD NAVIŠE ĆE BITI

  KADA POD VODOM ZAPLOVE LAĐE.

  (Podmornice i visoke zgrade)


  POSLIJE VELIKOG SUKOBA JOŠ SE VEĆI SPREMA

  I VELIKI MOTOR OBNAVLJAT ĆE VJEKOVE

  KIŠA OD PROJEKTILA, KRV, GLAD, VATRA I UNIŠTENJE

  A PREKO NEBA JURIĆE OGANJ SIPAJUĆI VARNICE.

  (drugi sv. rat)  Sijući pomor oganj će živi

  sa ptica strašnih plamtjeti grozno.

  (Moderno oružje)(I/9)  KROZ PROZOR ĆE ORLA ŠTO KRSTARI ZRAKOM

  VIDJETI FRANCUZI MNOGO PRIJE MEGDANA:

  A TO MOŽEŠ SMATRAT I DOBRIM I LOŠIM ZNAKOM,

  A DOBRIM GA SMATRA ONA SLABA STRANA.

  (Početak rata u Francuskoj 2.sv.rat) XXXIV

 10. #10
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  U ZEMLJU IZLAZEĆEG SUNCA BIĆE VELIKA VATRA,

  BUKA I SVJETLOST NA SJEVER UZ HUKU:

  U KRUGU SMRT SVE ŽIVO SATRA.

  GLAD, JAUCI, I KRICI UZ OGNJENU BUKU.

  (Hirošima i Nagasaki) II/91  POLA I POLA BIĆE DVA DŽINA,

  BIĆE IM MOĆ SVE VEĆA I VEĆA:

  NOVI ĆE SVIJET BITI VELIČINA,

  CRVENOG ĆE BROJNOST BITI SREĆA-

  (Podjela svijeta nakon II. sv. rata) II/89

  POŠTOVATI BOGA CRVENI NEĆE,

  I SEDAM SE GLAVA KA BIZANTU SMJERA

  U TRABZONU TRISTA NA KRŠĆANE KREĆE,

  DVA ĆE ZAKONA PASTI, A POTOM I VJERA.

  VII/36  Na mjesec sjajni ubrzo će stići ,

  U nepoznat kraj, neobično pasti,

  A zeleno voće galamu će dići,

  Na sramotu jednoj, a drugoj na časti.

  (Osvajanje mjeseca i odnos između sila)(IX/65)

  SA ŽENEVSKOG JEZERA ZBOR ĆE GLASNI

  POJEDINE DANE SVESTI NA REDNE,

  MJESEC, LJETA-NA KRAJU JASNO:

  VLAST ĆE ODBACITI ZAKONE BIJEDNE

  I JOŠ ĆE LJUDI LJUBITI BOGA,

  A IZDAJOM VJERE NEKI SE SLAVE.

  I SVAKO VUČE DO GRADA SVOGA,

  POGNUTE BIĆE PONOSNE GLAVE.

  XXVII  VLADAR ĆE SE BELGIJSKI SILNO RASRDITI

  KAD BARBAR NA SE BIJES MU SVRATI,

  VELIKI PROGON LIBIJSKI ĆE USLIJEDITI,

  I OD PANONA DO HERAKLA ĆE IH PROGNATI.

  XIII  NA TRGU GDJE JE RAJ LOPOVU SVAKOM

  KADA TUDA NE IDE DELIJA,

  NAPAŠĆE ONE KONJICOM LAKOM

  ALBANCI, MARS, LAV, SATURN I DRUG VODOLIJA.

  XCI

 11. #11
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  POGODBE SE NITKO DRŽATI NEĆE,

  LAŽIMA I SPLETKAMA BIĆE SVI SKLONI.

  MIR ĆE ZAHTIJEVATI I MIROVNO VIJEĆE

  LJUDI OD RADA U BARCELONI.


  CENTURIJA PRVA

  III

  KADA KOVITLAC NOSILJKU SRUÈI

  KRIVO ÆE SUDIT I CRVENI I BIJELI

  -PRIDOŠLO LJUDSTVO DRŽAVU MUÈI-

  A U PLAŠT SMOTANI STAJAÆE SMJELI.  VIII

  ZAUZIMAN ÈESTO, GRADE SUNÈANI,

  MNOGO ÆEŠ PUTA MIJENJAT STRANE.

  NESREÆE TVOJE BLIŽE SE DANI,

  AL ÆE TI JADRAN VIDATI RANE.  IX

  SA ISTOKA ÆE PUNSKO SRCE DOÆI

  DA RIMSKO POTOMSTVO I JADRAN KAZNI

  I S NJIM ÆE SVI BRODOVI LIBIJE POÆI,

  A MALTEŠKE CRKVE BIÆE I OTOCI PRAZNI  XVIII

  A RAZDOR I NEMIR U KOME SU GALI

  VRATA ISLAMU OTVORI KO NEBO VEDRO:

  KRVAVI ÆE BITI I ZEMLJA I VALI,

  MARSELJ PUN LAÐA, JEDRO UZ JEDRO.  XXXIII

  SILNO ÆE CARSTVO BITI PRENESENO

  U MALO MJESTO ŠTO ÆE PORASTI,

  U KRAJ NEPOZNAT U MJESTO MALENO,

  I TAMO ÆE BITI TEMELJ NOVOJ VLASTI.  XLVII

  A VLADAT ÆE MJESEC DVADESET LJETA,

  MILENIJA SEDAM DRUGOM PREDSTOJE.

  SUNCE KAD UZME KORMILO SVIJETA ISPUNJAVA I RUŠI PROROÈANSTVO MOJE.  LV

  ISPOD BABILONSKOG NEBESKOG SVODA

  POTOKOM KRV TEÆIÆE MRKA,

  SVE KAD SE SMJEŠA, ZEMLJA, ZRAK, VODA,

  KRALJEVSTVA, UREDBE, GLAD, KUGA, ZBRKA.  LXIII

  SVIJET ÆE SE SVESTI NA UVELO CVIJEÆE,

  S PREDJELA PUSTIH ZA MNOGO VJEKOVA

  MIR ÆE DA TLOM I NEBOM SE KREÆE,

  RAT ÆE SE ZATIM VODITI SNOVA.  LXIX

  I STRAH ÆE TADA VLADATI SVIMA,

  JER SVAKOG ZOVU ZA SVOJA DJELA.

  U KRVI ÆE PLIVAT SVE DO KRIMA,

  ARMIJA ŽUTA, CRVENA I BIJELA  LXX

  RAT, GLAD I KIŠA PERZIJOM KROÈE,

  OBMANUÆE KRALJA PREZRELA VJERA

  KAD SVRŠI SE TO ŠTO GALIJA POÈE, TAJNOVIT PROROK NA NEŠTO SMJERA.

  .  CENTURIJA DRUGA

  I

  VELIKI UPAD SPREMAJU BRITANCI.

  A LED I KIŠA PADAÆE SA VISINA,

  IZGUBIÆE DOM STARI AKVITANCI,

  NAJEZDE KREÆU IZ LUKE SELINA.  VIII

  PO UZORU RIMSKOM HRAMOVI SVETI

  PODZEMNI TEMELJ SVI ÆE OTKLONITI,

  DREVNE ÆE ZAKONE UVESTI HTJETI,

  SVETAÈKI KULT-NE SVAKI- ÆE GONIT.  XVIII

  KAMENI PLJUSAK I OBLAKA PROLOM,

  NAGLO ÆE VOJSKE ZAUSTAVIT DVJE,

  ZASUTO MORE BIÆE KAMENOLOM,

  SEDMORICI SMRT I SVUDA I SVE.  XXXII

  DALMATINSKIM KRAJEM MLJEKO ÆE LITI,

  KUGA KOD KITA, BITKE BIJENE,

  SLAVENSKOM RAVNI KRIKA ÆE BITI,

  RODIÆE SE NEMAN POKRAJ RAVENE.  XLV

  PLAÆU NEBESA CIJELOG ANDROGINA,

  POD NEBOM MNOGO LJUDI JE KLANO,

  NAROD ÆE KASNO SPASITI SUDBINA

  STIÆI ÆE SPAS I KASNO I RANO.  XLVII

  DUŠMANIN VELIKI OTROVAN GINE,

  BESKRAJ JE JAÈI OD SVAKOG KRALJA,

  KAMENA KIŠA PADA SA VISINE,

  PRED SMRÆU NIJEDAN ŠTIT NE VALJA.

 12. #12
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  LVII

  PRIJE NEGO ZID JE SRUŠEN U BOJU

  VELIKAN TREBA DA SMRT NAÐE PREKU,

  PLOVIDBA JE SPAS NAJVEÆEM BROJU:

  A KRVAVO TLO SVUDA UZ RIJEKU.  LXVII

  RAŠLJONOŠA PLAVI BIÆE POTUÈEN,

  U PROGONSTVU SMRT ÆE NJEGA ZATEÆI.

  SVAKI JE PROGNAN NA OTOK ODVUÈEN,

  PRIMORJEM SE VRŠE ZLOÈINI SVE VEÆI.  LXXIX

  SAVLADAVŠI NAROD ŠTO ŽELI SE TUÆI

  I SPRAVOM KOVRÈA CRNE SVOJE BRADE,

  SILNI ÆE HIREN VRATITI KUÆI

  PUK ŠTO U ROPSTVO SELINSKO PADE.  LXXXIV

  KAP NEÆE PASTI OD SINE DO FLORE

  ŠEST MJESECI I DEVET DANA,

  ONI ŠTO JEZIK TUÐINSKI ZBORE

  DALMACIJU SATRT ÆE SA SVIH STRANA.  LXXXVI

  GUTAÆE BRODOVE MORSKI VIRI,

  JADRANOM ÆE ZRAK I ZEMLJU POTRESTI,

  EGIPAT PAD, ISLAM SE ŠIRI,

  PA I U HERAULT VOLIO BI SJESTI.  XCII

  SA NEBA ÆE VATRA ZLATNA SJATI,

  I ÈUDO ÆE TO UBIJATI LJUDE,

  ULOVITI ÆE SE BRATIÆ TADA DATI

  S PREDSTAVE KADA BJEŽAO BUDE.  XCVII

  PRILAZA PAPO, MORAŠ SE ÈUVATI

  GRADU ŠTO SE NA DVJE RIJEKE PRUŽA,

  BLIZU TOG MJESTA KRV ÆEŠ BLJUVATI,

  TEK KEAD BUDE PROCVALA RUŽA.

  CENTURIJA TREÆA

  II

  A RIJEÈ ÆE BOŽJA MATERIJI DATI

  -TLU, SVODU, MLJEKU I ZLATU TAJNOM-

  TJELO I DUŠU, DUH ÆE IPAK ZNATI

  MOÆAN BITI NJOJ I NEBU SVOM SJAJNOM.  III

  A MARS U MERKURU U SREBRU SE SPOJI,

  I SPRŽIÆE TAD MEDITERAN SUŠA.

  AZIJI OPET POTRES PREDSTOJI,

  KORINTU PAK I EFEZU SUŠA.  XXV

  S JADRANA SVE DO SABINSKOG KRAJA

  MORSKA ÆE NEMAN STRAŠNO DOPLOVITI,

  LJUDSKOGA LIKA A RIBLJIH PERAJA,

  UDICOM ÆE JE LJUDI LOVITI.  XXXI

  NA ARAPSKOJ, MEDEJSKOJ I ARMANSKOJ STRANI

  U BOJ ÆE TRIPUT, KO BRAT NA BRATA,

  KRAJ ARAKSA RIJEKE SULEJMAN SLAVNI

  NA ZEMLJU ÆE PASTI SLOMLJENOG VRATA.  LX

  A CIJELOM AZIJOM PROGON I VRENJE,

  NI MIZI MIRA NI LAKIJI NEMA.

  PROLIÆE KRV ZA RAZJAŠNJENJA

  CRNOM MLADIÆU ŠTO ZAVJERU SPREMA.  LXI

  SILA VELIKA ŠTO KRST MRZI

  U MEÐUREÈJU PODIÆIÆE GLAVU:

  PREBRODIÆE RIJEKE ODREDI BRZI,

  A DUŠMANIN MNOGI BIÆE U PRAVU.  LXX

  BRITANIJU CIJELU SA ENGLESKOM SKUPA

  POPLAVA ÆE SKORO SASVIM POTOPITI.

  A SAVEZ AUZONSKI NA NJIH VEÆ STUPA, PROTIV NJEGA ÆE PAKT ONI SKLOPITI.  LXXVII

  U LISTOPADU, GODINA HILJADU KADA

  SEDAMSTO DVADESET SEDMA BUDE

  EGIPAT SA OVNOM ZBACIÆE TADA

  PERSIJSKOG CARA I KRŠTENE LJUDE.  XCIV

  PET ÆE SE VJEKOVA ÆUTATI O TOM

  UKRAS ŠTO BJEŠE VREMENU SVOME.

  SILNIM ÆE SVJETLOM BLJESNUTI POTOM,

  USRESREDIÆE SVE NA SVIJETU TOME.  XCV

  MAURSKU STRAŠNU SLOMITI ÆE SILU

  SNAŽNIJA, JAÈA, MOÆ DRUGA KOVA.

  A SLOM TE SILE, DNJEPRU U KRILU

  ZBIÆE SE U VRIJEME JEZIKA NOVA.  XCIX

  NA LEDINI POKRAJ LUBERONA

  NA DURANCI GDJE SU ÈAMCI,

  BORIT ÆE SE STRAŠNO DVA BATALJONA:

  U FRANCUSKOJ PAŠÆE MESOPOTANCI.

 13. #13
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  CENTURIJA ÈETVRTA

  XXIV

  POD ZEMLJOM ÆE SE SVET GLAS ÈUTI,

  LJUDSKI ŠTO BOŽJIM ŽELI SE STVORITI,

  KRV ÆE SE SAMIMA TLOM PROLITI,

  ZBOG NEÈISTIH ÆE SVETI HRAM RAZORITI.  XLIII

  ORIÆE SE NEBOM RATNIÈKA BUKA

  BOGOVI DUŠMANSKI ISTOGA ÆE LJETA

  UNIŠTITI MNOGO KRŠÆANSKOGA PUKA,

  ZGAZIT ÆE SVE ZAKONE SVIJETA.  XLVIII

  PLODNA ÆE STVORITI AUZONSKA DOLINA

  SILNE SKAKAVCE OGROMNU MASU,

  ZAKLONIT ÆE SUNCE OBLAKOM SILINA,

  I KUGU ÆE DONIJETI KADA SVE POPASU.  L

  A DOKLE SEDAM NEÈASNIH VLADA

  SILE AZIJE NEÆE MOÆI RASTI.

  I NEKA BUDE DA TIRANIN PADA,

  A DRUGI ÆE NEKO DOÆI DO VLASTI.

  LXXIV

  A SVI ONI OD ŽENEVE I BRIONA

  U RED SE NA AKVITANIJU NIŽU,

  I DOSTA GERMANA I ALPSKIH KANTONA,

  U IME LJUDSTVA GLAS SVOJ DIŽU.  LXXVII

  U VRIJEME SLINSKOGA KRALJA ITALIJA MIRNA,

  JER KRŠÆANSKI JE VLADAR CIJELOGA SVIJETA.

  VREMENA ÆE BITI MRAÈNA I BURNA,

  I TEK TADA POSTAÆE SELINSKA META.  LXXXII

  AMADIS KAD KRENE NIZ SLAVENSKE NIZINE

  NA PROPAST ONOG STAROG GRADA

  RUMUNIJU SVOJU VIDJEÆE GDJE GINE

  I NEÆE ZNATI UGASITI POŽAR TADA.  C

  VATRA NEBESKA NAD KRALJEVSKIM DOMOM

  KAD NESTANE MARSOVOG ŽARA

  SEDAM ÆE MJESECI RAT PRIJETITI SLOMOM

  A RUAN I EVROKKS ÆE OSTATI UZ CARA.  CENTURIJA PETA

  V

  A U IME SLOBODE TOBOŽNJE BOLJE

  PREUZETÆE NAROD SVU VLAST U GRADU,

  A PONIJET ÆE SE GORE I OD *****-DROLJE,

  I LAŽNE ÆE KNJIGE ÈITATI U HLADU.

 14. #14
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  XVI

  SABEISTI NEÆE PLAKATI KAD PRAŠI

  PEPEO STARI, I U URNU SE STAVI,

  FAROS ÆE POTPUNO SRAVNITI KRSTAŠI,

  KADA SE NA RODOSU UTVARA JAVI.  XXVI

  PRINC ARAPSKI, MARS, SUNCE KOD LAVA,

  CARSTVU CRKVENOM U MORU ÆE ZAGLAVITI

  A KOD PERZIJE ÈAK MILIJUN ÆE GLAVA:

  VODOLIJA MISIR I BIZANT ÆE PLAVITI.  XLI

  ROÐEN USRED NOÆI MJESEÈINE BIJELE,

  S PRIJESTOLA ÆE SVOJOM BLAGOŠÆU PLIJENITI,

  OBNOVIT ÆE KRV IZ DREVNE SVETE ZDJELE,

  A ZLATNIM ÆE SE DOBA BRONÈANO PROMIJENITI.  XLVIII

  A KAD PRIJESTOL TUŽNA SUDBA SNAÐE,

  DVA ÆE DUŠMANINA TADA POBIJEDITI,

  U PANONSKU RAVAN KAD PRODRU AFRIÈKE LAÐE

  STRAŠNI ÆE SUD POSVUD USLIJEDITI.  LV

  U MALOME SRETNOM ARAPSKOM GRADU

  MUSLIMAN SILNI TADA ÆE SE RODITI,

  U ŠPANJOLSKOJ ÆE ON OSVOJIT GRANADU,

  A NA LIGURE ÆE TADA MOREM KRENUTI BRODITI.  LVI

  A KADA SE STARI PAPA MAKNE SA SVIJETA

  IZABRAN ÆE MLAÐI RIMLJANIN BITI,

  DRHTAT ÆE POD NJIMA STOLICA SVETA

  A ON ÆE ÈVRSTO DRŽATI SVE NITI.  LX

  GROZNA ÆE BITI ÆELAVA GLAVA

  POŠTEÐEN BIÆE ONAJ ŠTO TERET NEMA:

  I S NJENOG ÆE ÈELA BIJES DA SE ŠIRI-STRAVA,

  VATRA I POMOR SVIMA SE SPREMA.  LXXIV

  KRV ÆE TROJANSKA ŽIVOTOM DATI

  SRCU GERMANSKOM ŠTO POSTAÆE SNAŽNO,

  PLEME ÆE ARAPSKO STRANO JEDNO PROGNATI,

  A MJESTO ÆE CRKVI VRATITI VAŽNO.

 15. #15
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  LXXX

  OGMI SE PREMA BIZANTU KREÆE,

  SAVEZ ÆE SE BARBARSKI BRZO RAZORITI,

  ZAKONI LJEPOTE VRIJEDITI NEÆE:

  A BARBARI ÆE SE SA SLOBODNIM BORITI.  LXXXI

  MLADUNAC KRALJEVSKI NAD SUNÈANIM GRADOM

  SEDAM ÆE MJESECI LETJETI PO NOÆI.

  ZIDU ISTOÈNOM GROM PRIJETI PADOM,

  NA PRAGU DUŠMANIN, NEDJELJA ÆE PROÆI.  LXXXIII

  NA VELIKO CARSTVO, SNAŽNO I MOÆNO,

  ONAJ ŠTO VOJSKU DIŽE I BUÈI

  TROJANCI ÆE JAVITI U DOBA NOÆNO

  ONOM NAJVEÆEM ŠTO BIBLIJU UÈI.  XCVIII

  NA ÈETRDESETOSAM STUPNJEVA

  OGROMNA SUŠA PRI KRAJU RATA,

  KUHANE RIBE, A MORE SE PJENI.

  BERN JE S BIGOROM SPALJEN IZ MRAKA.

 16. #16
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  NOSTRADAMUS PROROK ZA SVA VREMENA!!!!

 17. #17
  Veoma poznat
  Učlanjen
  05.03.2004.
  Lokacija
  R1a 15,93% :D :D :D
  Poruke
  11.430
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  vidish
  ja ima knjigicu
  iz 87

  i nishta, al bash nishta od predvidjanja 90-tih se nije ostvarilo! 8)

  mozda je on neshto i pogodio
  al il neznaju da ga tumache
  il mu datumi nisu jacha strana 8)

  daleko od toga da je sve shto je reko tachno...

 18. #18
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  Slazem se sa tobom u vezi zadnje i predzadnje recenice.

  POSTO NA POCETKU NISAM NAPISALA, TO CU SADA DA URADIM:

  SKEPTICNE OSOBE NE BI TREBLE DA POSECUJU OVU TEMU

 19. #19
  Primećen član Ninjarijeka (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Iznad vulkana
  Poruke
  638
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  Citat Original postavio jeca_sweety
  ~ Nostradamus - prorok za sva vremena ~


  Centurija 9, Kvatren 97

  Na cetrdeset petom stupnju gorit ce nebo,
  Vatra ce zahvatiti novi grad,
  Odjednom ce prema gore suknuti veliki plamen,
  Tada ce oni zeljeti dobiti odobrenje od Normana.

  Nakon iznenadnog teroristickog napada na New York po citavom svijetu su se ponovno pocela citirati Nostradamusova prorocanstva. Ovaj veliki francuski prorok iz 16. stoljeca u svojim je Centurijama predvidio vecinu svjetskih dogadjanja. Po njemu nedavna tragedija u new Yorku uvod je u Treci svjetski rat u kojem ce se voditi velika bitka izmedju muslimana i krscana. Krivac za sve to je treci Antikrist (prva dva su Napoleon i Hitler) koji ce svojim teroristickim napadima podijeliti svijet i dovesti do velikih sukoba. Nostradamus tom trecem Antikristu dodijeljuje ime Mabus. Mnogi su do sada vjerovali da se radi o Saddamu Husseinu, no u zadnjih par tjedana pojavio se i novi kandidat: Osama bin Laden.
  Ja bih se poigrao riječju Mabus i napisao MAson BUSh

 20. #20
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  Zanimljiva moc zapazanja, drago mi je da bar neko procita i ukljuci se u temu!
  Sta mislis o svemu tome?

 21. #21
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  15.12.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Jagodina
  Poruke
  276
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  LXX

  BRITANIJU CIJELU SA ENGLESKOM SKUPA

  POPLAVA ÆE SKORO SASVIM POTOPITI.

  A SAVEZ AUZONSKI NA NJIH VEÆ STUPA, PROTIV NJEGA ÆE PAKT ONI SKLOPITI.
  Britaniju ce celu sa Engleskom skupa poplava ce skoro sasvim potpiti. Ovo bih spojio sa globalnim zagrevanjem povecanjem nivoa mora itd.......ako se globalno zagrevanje nastavi neki delovi zemlje bice potopljeni.....

 22. #22
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  Upravo tako.

 23. #23
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  102

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  Stihovi su previse magloviti i mislim da su prorocanstva poluistinita jer pravi prorok je uvek siguran 100% u prorocanstvo proricuci veoma jasno i nedvosmisleno. Nostradamus cini mi se dolazi do jedne godine u kojoj upozorava citaoca da je dalje citanje na njegovu odgovornost a zatim odlazi u daleko u buducnost koju ne mozemo komentarisati lako. Sam Nostradamus je priznao da prorice pomocu demona u seansama koje su ga iscrpljivale strasno ali se kasnije pokajao ( po onome sto sam citao ) ali nije prestao da prorice. Biblijski proroci su daleko bolji.

 24. #24
  Iskusan King 7 (avatar)
  Učlanjen
  23.05.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.307
  Reputaciona moć
  102

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  Moram da pomenem 2 Nemacka monaha cija prorocanstva sam citao pre sedam godina a koji su ziveli pre oko hiljadu godina ( mozda gresim ) a cija prorocanstva prevazilaze sva posle Biblijskih. Veoma su precizno i detaljno napisana, sasvim jasno opisujuci cak i bombardovanje 1999. Nazalost, nisam u mogucnosti da ih nadjem ponovo.

 25. #25
  Početnik jeca_sweety (avatar)
  Učlanjen
  26.02.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Najlepsi grad u Srbiji NS
  Poruke
  33
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOSTRADAMUSOVA PROROCANSTVA

  Imas pravo na svoje misljenje, ako mozes da se setis imena monaha napisi mi, zanima me. Poz

Slične teme

 1. Prorocanstva - lično iskustvo
  Autor Lobachewsky u forumu Ostalo
  Odgovora: 11
  Poslednja poruka: 25.11.2010., 13:32
 2. Odgovora: 24
  Poslednja poruka: 28.05.2009., 00:58
 3. Danilova proročanstva...
  Autor Šakal u forumu Religija
  Odgovora: 54
  Poslednja poruka: 08.10.2008., 13:26
 4. Naucno objasnjenje za prorocanstva
  Autor Lobachewsky u forumu Prirodne nauke
  Odgovora: 104
  Poslednja poruka: 07.07.2006., 15:59

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •