Goodbye ZiZou

One and only

ZIDAN-1.jpg
 
volim ga...mada bi ispao faca da nije zvekio onoga kretenastog materacija...inace svi znamo koji je kreten materaci on je poznat po svojim skandalima...
ja bih isto tako reagovala...mada ga je mogao uplasiti ona djecja fora kad hoces nekoga da udaris ali samo poceses kosu...
inace volim francuske igrace...moj omiljeni je klod makelele...volim anrija i obrazovan je i odlican fudbaler...zidana takodje...(prezirem trezegea)
 
Zidan je bio izvrstan fudbaler. Umetnik, kreator,suter,dribler....ali je G.OVNO OD COVEKA. Apsolutna nezrela sportska licnost. Zeli uvek da bude prvi i da dominira nad ostalima. Kada oseti da je u drugom planu pokazuje svoje pravo lice. Necovek! Videle su se njegove mnoge "sportske" reakcije. Poslednja je ona sa Materacijem. Znao je da igra fudbal ali nije bio sportista.
 
zidane jeste bio nezreo kao ličnost i imao je problema sa temperamentom. ipak, nije bio pokvaren, kao maradona ili simeone. bio je sklon nesportskim potezima, ali samo kada bi bio pošteno isprovociran. tipa, posle 3-4 divljačkog starta nad njim ili teških uvreda... kao u finalu wc. reći da je to radio jer nije bio u prvom planu, je blago rečeno teško nepoznavanje njegove karijere. primera radi, u finalu, pre isključenja, dao je jedini gol za francusku iz penala koji je spektakularno izveo. teško da je na toj utakmici bio u drugom planu, kao i uostalom na celom prvenstvu, čija je prva zvezda bio uprkos poodmaklim godinama i tu pažnju je zaslužio isključivo svojim igrama. sam je odveo francusku do finala, praktično bez podrške saigrača, izuzev viere, makelelea i odbrane. ostali su bili indisponirani i prosečni, posebno me je razočarao henry. onaj nastup u četvrtfinalu protiv brazila je nešto najbolje u poslednjih desetak godina na fudbalskim terenima. odigrao je utakmicu bez ijedne greške i sam razbio brazilsku sredinu.

pamtiću ga po onom golu protiv leverkuzena i po besprekornom pasu, driblingu i pregledu igre. ukratko, najveći majstor kojeg sam gledao. priča se da bi mogao da se reaktivira i da zaigra u američkoj ligi.
 

Back
Top