C++,Borland-problem
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: C++,Borland-problem

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    30.05.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    24
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano C++,Borland-problem

    E ovako treba da u nekom trenutku posle starta programa prikazem neku sliku koja dinamicki nastaje (TImage *I=new TImage(....)) na glavnoj formi ...Recimo posle klika na neko dugme ...Da li je moguce ako ona nije clan te forme?



  2. #2
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: C++,Borland-problem

    Mislis na neku reklamu itd itd. Najbolje da rijesis to preko jednog dialog prozora. Gdje ces postaviti tu sliku, i u sklopu nje postavi tajmer koji ce odbrojavati to tvoje dinamicko vrijeme, nakon cega ce da se pokrene aplikacija. Ako sam pogrijesio zamisao, reci, i imaj u vidu da je petak i da sam upravo usao u kucu.

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    30.05.2006.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    24
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: C++,Borland-problem

    Ne.. treba da prikazem bilo kakvu sliku na formi.E sad to mogu da uradim tako sto kliknem gore na paleti pa na formu...i slika se pojavi na formi i automatski postane clanica klase TMainForm koja nasledjuje TForm...OK ali kako da prikazem obicnu sliku na formi koju napravim recimo u nekoj funkciji pomocu operatora new koja nema veze sa datom formom(mislim nije njen clan)

  4. #4
    Aktivan član rale77 (avatar)
    Učlanjen
    11.10.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Novi Sad
    Poruke
    1.290
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: C++,Borland-problem

    Probaj sa Canvas->Draw(x_position,y_position,slika *)-mislim da je ovako neka f-ja ali nisam siguran vidi u helpu

Slične teme

  1. Borland C++ Builder 6
    Autor miksin u forumu Programiranje
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 23.04.2007., 14:28
  2. Borland c++ builder 6 ->Problem
    Autor FFriend u forumu Programiranje
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 13.12.2006., 02:13
  3. Borland C++ Bulder Help
    Autor rale77 u forumu Programiranje
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 23.05.2006., 00:05
  4. Borland C# rad sa datotekama
    Autor Johnny&Co u forumu Programiranje
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 02.08.2004., 22:34
  5. C++ : Borland ili Microsoft
    Autor LEVY u forumu Programiranje
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 20.07.2004., 11:03

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •