15 godina za 4 ubistva
Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22

Tema: 15 godina za 4 ubistva

 1. #1
  Ističe se Eraserhead (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.373
  Reputaciona moć
  65

  Podrazumevano 15 godina za 4 ubistva

  Presuda za Ibarsku magistralu
  16. februar 2007. | 07:21 -> 17:11 | Izvor: B92, Beta
  Beograd -- Sudsko veće Okružnog suda donelo je treću presudu za zločin na Ibarskoj magistrali, koja je blaža od prethodne.

  Sudsko veće okružnog suda donelo je treću presudu za zločin na Ibarskoj magistrali, koja je blaža od prethodne. Samo su Milorad Ulemek i Nenad Ilić, bivši pripadnik Jedinica za specijalne operacije, osuđeni na 15 godina zatvora, dok su ostale kazne manje nego u prethodnoj presudi.

  Četvorica pripadnika JSO-a osuđena su na 14, a ne 15 godina zatvora koliko su dobili prethodnom presudom. Radomir Marković, bivši šef DB-a, umesto na 10 ovoga puta osuđen je na 8 godina zatvora.

  Milorad Ulemek bivši komandant JSO-a osuđen je na 15 godina zatvora, Nenad Ilić, direktni izvršilac 15 godina zatvora, Nenad Bujošević, Dušan Maričić, Leonid Milivojević, Branko Berček na 14 godina zatvora, Radomir Marković bivši šef DB-a osam godina zatvora.

  Mihalj Kertes bivši direktor carina dobio je dve godine i pet meseci, Dragiša Dinić godinu i sedam meseci, a Vidan Mijailović devet meseci zatvora.

  Milan Radonjić bivši šef Beogradskog DB-a i Branko Đurić bivši načelnik SUP-a Beogard su oslobođeni.

  Sudija je obrazlažući presudu naveo je da se ništa novo nije čulo na ovom trećem ponovljenom suđenju te su zbog toga i kazne slične. Sud svojom odlukom, nikad ne utvrđuje da je neko nevin, već da nije dokazano da je kriv, rekao je sudija Mišić govoreći o oslobađajućim presudama. Sudija Mišić u presudi je naveo da Radomir Marković nije kriv za četvorostruko ubistvo i pokušaj ubistva Vuka Draškovića na Ibraskoj magistrali već je samo pomogao učiniocima da prikriju učinjeno krivično delo.

  Istovreno kaže da je morao da primeni blaži zakon pa je tako Radomir Marković osuđen na osam godina zatvora, a već je šest u pritvoru.

  I ovakvom presudom nezadovoljna je odbrana Markovića: "Radomiru Markoviću je suđeno za ubistvo, on je za ubistvo oslobođen, a osudio ga je za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, a Vrhovni sud mu je direktno ukazao da je prošli put takvom presudom izvršio prekoračenje".

  Najveći revolt izazvale su kazne koje niko nije očekivao, ali i činjenica da je sudija protumačio zakon tako da je 15 godina maksimalna kazna zatvora, a ne 40 koliko je presudilo veće u slučaju ubistva Stamolića. Ostaje da se vidi kako će se o ovome izjasniti Vrhovni sud koji je u slučaju ubistva Stambolića potvrdio 40 godina zatvora.

  Odmah nakon izricanja presude Milorad Ulemek je zatražio da napusti sudnicu jer ne želi da sluša obrazloženje. "Mi za vas, sudija, kao što znate imamo puno razumevanje", rekao je Ulemek.

  Oštećeni su počeli da negoduju, a zatim su iz sudnice izašli i ostali pripadnici Jedinica za specijalne operacije, osim Nenada Ilića koji je sasalušao celo obrazloženje.

  Istovremeno sudnicu je, sa velikim obezbeđenjem, napustila supruga Milorada Ulemeka. Na druga vrata iz sudnice je izašla rodbina ubijenih vidno revoltirana malim kaznama za počinioce zločina na Ibarskoj magistrali.

  Gost Poligrafa u 19 časova je Vuk Drašković, ministar spoljnih poslova i predsednik Srpskog pokreta obnove.

  Drašković: Sunovrat pravde

  Lider Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković kritikovao je presudu za četvorostruko ubistvo funkcionera te stranke na Ibarskoj magistrali u oktobru 1999. godine i rekao da se radi o "sunovratu pravde" i "nagradi za masakr".

  Drašković koji je i ministar inostranih poslova Srbije, rekao je u izjavi Beti da su "ubijeni na Ibarskoj magistrali danas ubijeni i od strane sudije Bojana Mišića, a ubice nagrađene".

  "Ja danas pišem zahtev ministru pravde Srbije da se hitno ustanovi da li je ovaj sudija Mišić bio ratnik u Vukovaru 1991. godine i da li je kao što imamo naznaka obučavan u Erdutu od Legije ili njemu pretpostavljenih", najavio je Drašković.

  Danica Drašković: Šta drugo očekivati od Mišića

  Danica Drašković, sestra jedne od žrtava zločina na Ibarskoj magistrali, Veselina Boškovića, ocenila je za B92 odmah po izricanju presude da od sudije Bojana Mišića nije ništa drugo ni očekivala.

  "Od Bojana Mišića? On se obučavao u Erdutu, Legija i Arkan su mu bili šefovi, on nije mogao da donese drugačiju presudu, on mora da štiti svoje šefove. To je jedna družina, jedna zločinačka družina", kaže ona.

  "Nisu zločinci samo Legija i oni koji su ubili na Ibarskoj magistrali i oni koji su ubili Stambolića i, nažalost, kasnije Đinđića, nego su u zločinačkom udruženju i sudije i tužioci", kaže Draškovićeva.

  "To je evidentno i apsolutno se ne bojim to da kažem. To se može dokazati na svakom sudu, vrlo je lako dokazati da je Bojan Mišić bio u Erdutu, ali niko se time nije bavio", kaže ona.

  "Prema tome, borba za pravdu, istinu i za kažnjavanje zločina je u rukama samo porodica i nikoga više. Državu to ne zanima kao što vidite, država štiti državnu bezbednost i najvažnija je državna bezbednost i najvažnije je da ne bude osuđen niko iz DB-a, a cela Srbija neka propadne, svi neka budu nezadovoljni, pravde neka nema", dodala je ona.

  "Ima i drugih sredstava da se dođe do pravde"

  Brat ubijenog Zvonka Osmajlića, Veselin, najavio je da će se porodice žalitiu evropskom sudu u Strazburu jer više ne veruju srpskom pravosuđu

  "Smatramo da se sada pokazalo da je ovo dogovor ove vlade, na čelu s Koštunicom, Jočićem i Stojkovićem, koji su prilikom hapšenja s Legijom dogovorili ovakav scenario za suđenje. Ova sramna presuda ... toliko je sramna da Legija i drugi odgovaraju po dve godine za ubistvo, kao da su pregazili kokošuku a ne ubili čoveka".

  Brat ubijenog Marko Osmajlić kaže da je odmah kada je sudija počeo da čita shvatio šta će se desiti jer sudiji glas drhtao: "Mi nećemo oprostiti ovaj zločin, sada vam kažem svima, uvek ćemo tražiti pravnim sredstvima, a znate i sami: ima i drugih sredstava".

  Bivši generalni inspektor MUP-a Srbije Vladimir Božović, koji je nekada bio u pravnom timu SPO-a, kaže da ova presuda skandalozno suprotna zakonu, pravu i moralu: "Tek se sad pokazuje koliko je neophodno zaista suštinski reformisati službu bezbenosti, MUP, državnu bezbednost, pravosuđe i koliko su opravdani zahtevi sadašnje EU da nema pregovora i razgovora sa vladom u kojoj bi sedeli isti ljudi koji su se sastali s Legijom, koji ne sarađuju s Haškim tribunalom, koji ne sarađuju sa svojim građanima u ispunjenju očekivanja".

  Barović: Odluka došla s vrha

  Advokat porodica nastradalih na Ibarskoj magistrali Nikola Barović izjavio je danas da smatra da je "odluka o ovom zločinu došla sa državnog vrha".

  Povodom presude Okružnog suda, kojom je bivši šef DB-a Radomir Marković oslobođen optužbe za učešće u ubistvu, a osuđen samo za pomaganje učiniocu posle izvršenog dela, Barović ocenjuje da takva kvalifikacija ne stoji.

  "Zašto bi onda Marković prikrivao zločin, ako ne stoji iza toga. Presuda za pokušaj ubistva Draškovića u Budvi pokazala je da je, kao i u ovom slučaju, odluka došla sa višeg mesta i očigledno ide do tadašnjeg šefa države", rekao je Barović za Betu.

  Prethodne presude

  Prva presuda u slučaju Ibarska magistrala doneta je još 2003, kada je bivši šef DB-a Radomir Marković osuđen na sedam godina zatvora, a neposredni izvršioci, pripadnici JSO-a, na 15 godina. Biši šef beogradskog DB-a Milan Radonjić tada je oslobođen.

  Vrhovni sud je tu presudu poništio i vratio suđenje na početak. Novom optužnicom, iz 2005, umesto četiri, na optužnici se našlo 12 optuženih, među njima Milorad Ulemek, bivši komandant JSO-a.

  U junu 2005. objavljena je druga presuda, a njom su Milorad Ulemek i pet pripadnika JSO-a proglašeni krivim za zločin na Ibarskoj magistrali 3. oktobra 1999. Za krivično delo ubistva izrečena im je maksimalna kazna zatvora, a sudija je protumačio da je to 15 godina.

  Za pomoć učiniocima po izvršenju krivičnog dela Radomir Marković je osuđen na 10 godina zatvora, a bivši direktor Carine Мihalj Kеrtes na tri. Funkcioneri gradskog SUP-a Vidan Mijailović i Dragiša Dinić osuđeni su na jednu odnosno dve godne zatvora. Optužbe su ponovo oslobođeni Milan Radonjić i Branko Đurić, bivši načelnik SUP-a Beograd.

  I tu presudu Vrhovni sud je poništio i suđenje je opet prošle godine bilo na početku. Na poslednjem suđenju prvooptuženi su Radomir Marković i Milan Radonjić, šefovi Državne bezbednosti, dok su tek iza optuženi pripadnici JSO-a na čelu sa Ulemekom. 2. #2
  Veoma poznat fosilvaso (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zagreb
  Poruke
  13.586
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Citat Original postavio Eraserhead
  Presuda za Ibarsku magistralu

  Najveći revolt izazvale su kazne koje niko nije očekivao, ali i činjenica da je sudija protumačio zakon tako da je 15 godina maksimalna kazna zatvora, a ne 40 koliko je presudilo veće u slučaju ubistva Stamolića. Ostaje da se vidi kako će se o ovome izjasniti Vrhovni sud koji je u slučaju ubistva Stambolića potvrdio 40 godina zatvora.

  .
  1 Stambolić = 40 god.
  4 opozicionara= 15 god.

  znači, 1 Stambolić vredi kao 10 običnih građana......Sa obzirom da je Kuća Cveća još puna smeća...nisam iznenađen

  Ja sam pionir majko,
  petokraka mi na čelu kaže da sam vojnik miloga nam maršala
  Sve je apsolutno u totalitarnom režimu!

 3. #3
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  ma zar je bitno, ionako ce da sede u zatvorima do kraja zivota...
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 4. #4
  DellBoy-011 nije na forumu
  Сестро заклињем се биће нас макар 300
  Elita DellBoy-011 (avatar)
  Učlanjen
  20.11.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  22.571
  Reputaciona moć
  277

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  ispraviti u naslovu: 99 godina za 4 ubistva

 5. #5
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  "NEDAMO NASHE HEROJE DA IM SUDI "HAG"
  IMAMO MI NASHE SUDSTVO I PRAVNU DRZAVU"

 6. #6
  Obećava
  Učlanjen
  14.02.2007.
  Lokacija
  Београд
  Poruke
  62
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  За убиство комуњаре 40 година за убиство 4 равногорца по 15. И даље је оно Деуже Тито љубичице плава... и слична просеравања...

 7. #7
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Да до'ватимо ми то па да стрељамо ? :shock:
  Бре Рајзер, по то су ваше демократске судије. Нису ваљда Слобини или Шешељеви ?

 8. #8
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Citat Original postavio Lacibg
  Да до'ватимо ми то па да стрељамо ? :shock:
  Бре Рајзер, по то су ваше демократске судије. Нису ваљда Слобини или Шешељеви ?

  Ne nego vashi koalicioni

 9. #9
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Citat Original postavio alergicna
  Ne nego vashi koalicioni
  Љубави, појасни ми ово коалициони ... Please

 10. #10
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Извини, знаш како је, споро памтим, брзо заборављам ...

 11. #11
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  RADIKALI I RADIKALI LAJT
  I shta ti nije jasno?
  Rado bi vi ali TESTAMENT vas shtiti od ODGOVORNOSTI
  Radikalske JALOVE price i patriJotizam

 12. #12
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Citat Original postavio alergicna
  RADIKALI I RADIKALI LAJT
  I shta ti nije jasno?
  Rado bi vi ali TESTAMENT vas shtiti od ODGOVORNOSTI
  Radikalske JALOVE price i patriJotizam
  А судије, срећо моја, чије су то судије ?

 13. #13
  Iskusan Alekasandar2 (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2006.
  Lokacija
  BS "Galactica", on the way to Earth....I hope
  Poruke
  5.548
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Па напредак...
  за 50,000,000 убистава немци су добили десетак доживотних...

 14. #14
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Чији је коалициони партнер ДСС, ако на њих алудираш ? Затим, с ким ће ДС "данас" да прави владу ? Ко ће опет бити у опозицији и моћи само да кука ?

  Да ли то значи да ће ДС да прави владу са злочиначком странком ? Како се онда усуђују ?

 15. #15
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  DSS je platio "glasom" tu bliskost sa radikalima, u vladu ce sa DSom jer im je samo do toga stalo
  Niasu oni bash tako zlocinacki kao radikali. Malo su suptilniji

 16. #16
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Naravno u opoziciju jer testament je svetinja a narochito kad je POKOJNIK ZIV
  a u opoziciji je sad bezbednije, kostimi kju kluks klana (josh vam samo baklje fale) pa lajanje do mile volje jer NAROD TO VOLI

 17. #17
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Citat Original postavio alergicna
  Naravno u opoziciju jer testament je svetinja a narochito kad je POKOJNIK ZIV
  a u opoziciji je sad bezbednije, kostimi kju kluks klana (josh vam samo baklje fale) pa lajanje do mile volje jer NAROD TO VOLI
  Све је то у реду, ко бира судије и суди Милошевићевско-Шешељевско-Коштуничиним злочинцима ?

  Ми ћемо и даље да кукамо са бакљама или без - нема везе. Идемо на сигурно. :wink:

 18. #18
  Ističe se Eraserhead (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.373
  Reputaciona moć
  65

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Citat Original postavio DellBoy-011
  ispraviti u naslovu: 99 godina za 4 ubistva
  Znači što vas više učestvuje u ubistvu to će te manje ležati jer se kazna deli sa brojem počinilaca...E rotkve strugane.

 19. #19
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  ... и да копамо гробове, с Томом на челу. Мора да се ради, да се заради неки динар.

 20. #20
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Citat Original postavio Lacibg
  Све је то у реду, ко бира судије и суди Милошевићевско-Шешељевско-Коштуничиним злочинцима ?

  Ми ћемо и даље да кукамо са бакљама или без - нема везе. Идемо на сигурно. :wink:

  Pa ko je dosada i osudio te zlochince? Kakav sud, onaj u chiju "nepristranost" veruju pa se sami predaju?
  A to shto cete kao do sad da kukate i pridobijate glasove hipnotisanih patriJota, ima veze, stalno ce vam faliti (izmedju ostalog) taj +1

 21. #21
  Veoma poznat fosilvaso (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zagreb
  Poruke
  13.586
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Citat Original postavio Eraserhead
  Znači što vas više učestvuje u ubistvu to će te manje ležati jer se kazna deli sa brojem počinilaca...E rotkve strugane.
  Dobro uočeno!
  Ako bi tako i kazne za 'Vukovarsku trojku' delili sa brojem svih oficira u onoj JNA, svaki bi dobio par dana i gotovo....
  Sve je apsolutno u totalitarnom režimu!

 22. #22
  nesha t. nije na forumu
  vam kaže da budete dobri prema ljudima koji vas okružuju, na netu, a i u životu
  Veoma poznat nesha t. (avatar)
  Učlanjen
  07.06.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Nisam tu
  Poruke
  12.878
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: 15 godina za 4 ubistva

  Citat Original postavio Alekasandar2
  Па напредак...
  за 50,000,000 убистава немци су добили десетак доживотних...
  Neće biti. U nirnbrškom procesu više ih je dobilo i smrtne kazne (izvršene), a sem toga suđenja su se održavala i u mnogim zemljama koje su napadnute, između ostalih i u našoj. Ovde je recimo general Aleksander Ler osuđen na smrt.
  Naravno, dosta ih se nažalost i izvuklo, ali je postojala čvrsta volja da se svaki uhvati i osudi, a to je najvažnije.

Slične teme

 1. Odeljenje za ubistva
  Autor NSgirl u forumu Televizija, radio i novine
  Odgovora: 19
  Poslednja poruka: 17.05.2012., 09:54
 2. Deset godina od ubistva šestoro učenika u Peći
  Autor srbija do grcke u forumu Politika
  Odgovora: 91
  Poslednja poruka: 15.12.2008., 15:32
 3. Pet godina od ubistva!!
  Autor dragosh u forumu Politika
  Odgovora: 348
  Poslednja poruka: 21.03.2008., 17:47
 4. UBISTVA
  Autor Autobus 88 u forumu Zanimljivosti
  Odgovora: 70
  Poslednja poruka: 07.12.2006., 09:49
 5. Evo ubistva dosadi
  Autor Cheaf u forumu Zanimljivi sajtovi
  Odgovora: 19
  Poslednja poruka: 19.06.2004., 15:04

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •