Sutra u posetu Beogradu dolazi “evropska trojka”
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Sutra u posetu Beogradu dolazi “evropska trojka”

 1. #1
  Iskusan Alekasandar2 (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2006.
  Lokacija
  BS "Galactica", on the way to Earth....I hope
  Poruke
  5.548
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Sutra u posetu Beogradu dolazi “evropska trojka”

  Sutra u posetu Beogradu dolazi evropska trojka, a povod su aktuelne prilike u Srbiji nakon izbora, pitanje mogućeg skorog nastavka pregovora sa Briselom, te posebno, razmena mišljenja o predlogu specijalnog izaslanika Ahtisarija o rešavanju pitanja Kosova.

  Pažljivo tempirana, sutrašna poseta najviših evropskih predstavnika Beogradu, među kojima će biti predsedavajući EU, šef nemačke diplomatije, Štajnmajer visoki predstavnik EU, Solana, komesar za proširnje, Ren, te visoki zvaničnik Portugala, narednog predsedavajućeg Unije, trebala bi da podvuče evropsku podršku konstruktivnom stavu srpske strane u završnici kosovskog procesa. Prema evropskim izvorima, tokom razgovora sa najvišim predstavnicima vlasti u Srbiji, naglasiće se i važnost skorog formiranja vlasti, sastavljene od koalicije demokratsih snaga, koje su dobile jasnu većinu glasova birača u Srbiji.

  Evropljani, sa svoje strane, imaju šta da ponude - već narednog ponedeljka se u Briselu okupljaju ministri zemalja članica, koji bi, kako se očeuje, mogli da deblokiraju pregovore sa Beogradom, prekinute maja prošle godine. Prema trenutoj klimi u Briselu, za nastavak pregovora bi sada bila dovoljna želja demokratskih snaga u Srbiji da što pre oforme vladu kojoj će evropske integracije, te puna saradnja sa Hagom, biti u vrhu prioriteta. Od Beograda se, uz to, očekuje i konstruktivan odnos prema kosovskoj završnici, ukazuje šef Solaninog kabineta, Kristina Galjak:

  "Postoje brojna saopštenja EU, uključujući i ono evropskih ministara od proslog meseca, koja kažu da će se o odnosima Srbije prema EU procenjivati i odlučivati u svetlu konstruktivnog stava prema rešavanju pitanja Kosova i pune saradnje sa Haškim sudom. To je za nas izuzetno važno pitanje, kojim će se, sasvim sigurno, baviti evropski ministri 12. februara, nakon posete trojke Beogradu".

  Kada je reč o Kosovu, Evropljani u Beograd putuju uvereni, da Ahtisarijev plan nudi dobru osnovu za nastavak pregovora. Kako je u Briselu više puta naglašena međuzavisnost svih otvorenih pitanja, nije teško pretpostaviti da će jedan od ključnih elemenata odluke evropskih ministara o sudbini nastavka pregovora sa Beogradom biti poruke kakve, nakon susreta sa najvišim srpskim zvaničnicima, evropska trojka ponese kući.

  http://www.voanews.com/serbian/2007-02-06-voa2.cfm 2. #2
  Iskusan Alekasandar2 (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2006.
  Lokacija
  BS "Galactica", on the way to Earth....I hope
  Poruke
  5.548
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: Sutra u posetu Beogradu dolazi “evropska trojka”

  Vizner na konferenciji za novinare u prostorijama američke ambasade
  Američki izaslanik za pregovore o statusu Kosova Frenk Vizner izjavio je u Beogradu da su ga predsednik i premijer Srbije uveravali da je Beograd spreman da učestvuje u pregovorima o statusu Kosova 13. februara u Beču.

  "Dobio sam uveravanja predsednika i premijera da srpske vlasti nameravaju da učestvuju u pregovorima u Beču", rekao je Vizner na konferenciji za štampu u Ambasadi SAD.

  Vizner nije želeo da komentariše da li će američka vlada podržati zahtev Beograda da se pregovori o Kosovu odlože do konstituisanja Skupštine Srbije u novom sazivu.

  "Tadić i Koštunica upoznali su me sa procedurom konstituisanja parlamenta", rekao je kratko Vizner.

  Vizner_Kostunica
  Frenk Vizner i Vojislav Koštunica
  Predsednik Srbije Boris Tadić najavio je da će od ambasadora zemalja-članica Kontakt-grupe tražiti da se datum nastavka pregovora o budućem statusu Kosova u Beču uskladi sa konstituisanjem novog saziva Skupštine Srbije. Američki izaslanik nije želeo da spekuliše o konačnom statusu Kosova, rekavši da specijalni izaslanik UN Marti Ahtisari još nije definisao konačnu verziju predloga koji će biti prosleđen Savetu bezbednosti UN.

  "Predlog statusa Kosova još uvek nije definisan. Sačekaćemo konačan predlog specijalnog izaslanika koji će biti upućen Savetu bezbednosti UN", rekao je Vizner i dodao da će Savet bezbednosti odrediti budućnost Kosova.

  Vizner je dodao da veruje da bi pitanje statusa Kosova trebalo rešiti sa "što manje odlaganja" kako bi Kosovo, Srbija i region napredovali ka EU.

  http://www.voanews.com/serbian/2007-02-06-voa1.cfm

 3. #3
  Iskusan Samanta_ (avatar)
  Učlanjen
  21.04.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Offenbach
  Poruke
  6.251
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: Sutra u posetu Beogradu dolazi “evropska trojka”

  TAKTIČAR!
  Politički analitičari smatraju da poslednji potezi Vojislava Koštunice predstavljaju pripremu za njegovu političku ofanzivu. Stojiljković: Ne radi se o neuobičajenom Koštuničinom ponašanju, njegov politički stil je da strpljivo čeka  Premijer Vojislav Koštunica u deset dana povukao je nekoliko poteza koji su naišli na osudu kako domaće, tako i strane javnosti. Koštunica je najpre odbio da primi specijalnog izaslanika UN Martija Ahtisarija pod izgovorom da Vlada i on, posle izbora, nemaju kapacitet da vode razgovore o budućnosti Kosova.

  Potom je Vojislav Koštunica, kao lider DSS-a, uz Čedomira Jovanovića bio jedini šef parlamentarne stranke koji se nije pojavio na "kosovskim konsultacijama" kod predsednika Tadića.

  Komentari na nedolazak Koštunice kod Tadića


  Dragan Šutanovac, DS: Zabrinut sam zbog ponašanja lidera DSS-a. Pored toga što ne može da primi ljude iz međunarodne zajednice koji odlučuju o Kosovu i odbija poštu Ahtisarija, on ne želi ni sa partnerima u Srbiji da razgovora o tako važnom državnom pitanju. Ne znam kako misli da se kandiduje za budućeg premijera.
  Dragan Todorović, SRS: Nepotrebno je spekulisati o tome ko je lično bio na sastanku kod Tadića, već je važno da su došle sve stranke.
  Suzana Grubješić, G17: Nedolazak predsednika DSS-a Vojislava Koštunice na sastanak kod predsednika je unutrašnja stvar DSS-a.
  Ivica Dačić, SPS: To je stvar DSS-a i mi time ne želimo da se bavimo.
  Srđan Šajn, Romska partija: Vojislav Koštunica trebalo je da dođe na sastanak kod Tadića. Svi lideri, naročito velikih partija, moraju da shvate ozbiljnost problema kao što je status Kosova, a ne da kalkulišu.
  Rajko Đurić, Unija Roma: Ne želim to da komentarišem, nisam ja advokat Vojislava Koštunice!
  Andreja Mladenović, DSS: Ne interesuje me šta drugi misle! Bolje da gledaju u svoje, a ne u tuđe dvorište.Komentari na nedolazak Koštunice kod Tadića. (S. V.)


  Međutim, Koštunica se juče iznenada aktivirao i primio specijalnog izaslanika SAD za pitanje Kosova Frenka Viznera.Politički analitičari, sagovornici Pressa, smatraju da je ovo "kalkulisanje Vojislava Koštunice" zapravo "taktiziranje i čekanje pogodnog momenta za političku ofanzivu"!

  Analitičar Zoran Stojiljković smatra da se "Koštunica ponaša u skladu sa svojim političkim stilom".- Njegov politički stil jeste da strpljivo čeka i insistira na principima. Odbijanje da se susretne sa Ahtisarijem logična je posledica tvrdog stava njegove partije da o nezavisnosti Kosova nema reči.

  Očekujte da Koštunica u narednih nekoliko dana bude mnogo aktivniji u neformalnim kontaktima oko konstituisanja parlamenta i nove vlade! Stranke su primorane da zbog kosovskog problema obave taj zadatak u što kraćem roku, a Koštunica očigledno iščekuje kreiranje situacije koja će mu najviše odgovarati - kaže Stojiljković.

  Slično mišljenje ima i analitičar Dejan Vuk Stanković. On dodaje da Vojislav Koštunica od kraja izbornog procesa međunarodne diplomate ne prima po protokolu, već isključivo po nahođenju.- Premijer Koštunica zna da je Frenk Vizner mnogo važniji sagovornik od Martija Ahtisarija.

  Finski diplomata je bio u Beogradu samo kako bi doneo svoj predlog. U razgovoru sa Viznerom sigurno su otvorena mnoga važna pitanja vezana za dalje pregovore o statusu Kosova - kaže Stanković.

  On dodaje da je Koštunica propustio priliku da se u rešenju kosovskog problema nametne kao glavni "zaštitnik".- To je jednim delom učinio svesno, jer je procenio da za njegov rejting nikako nije dobro da bude donosilac loših vesti iz Beča.

  Zato je tu ulogu prepustio predsedniku Srbije, koji je po Ustavu i dužan da snosi deo odgovornosti za državni suverenitet - kaže za Press Vuk Stanković, koji napominje da Koštunica i dalje zadržava ključnu ulogu na političkoj sceni, jer ključ za formiranje nove vlade ostaje dogovor između DS-a i DSS-a.

 4. #4
  Veoma poznat fosilvaso (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zagreb
  Poruke
  13.586
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: Sutra u posetu Beogradu dolazi “evropska trojka”

  Šta će bre te belosvetske barabe u Beogradu po pitanju Kosova?
  Jasno je da Kosovo treba demokratizovati bez obzira kakvo će biti rešenje jer će se jedino tako moći sarađivati i razvijati Kosovo, kome god to bilo u interesu........Od*ebite evropljani, bakćite se sa Šiptarima....
  Sve je apsolutno u totalitarnom režimu!

 5. #5
  Legenda
  Učlanjen
  08.11.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  62.161
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sutra u posetu Beogradu dolazi “evropska trojka”

  Tacno tako...

 6. #6
  Iskusan Enfroz2891. (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2006.
  Lokacija
  Durance of hate
  Poruke
  5.905
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sutra u posetu Beogradu dolazi “evropska trojka”

  Znachi dolazi trojka....
  Diablo,Mephsto i Baal.
  Kul...

 7. #7
  Primećen član shoplifter (avatar)
  Učlanjen
  27.12.2006.
  Lokacija
  Nobody's business but my own
  Poruke
  693
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sutra u posetu Beogradu dolazi “evropska trojka”

  Možda dolaze da nam daju blagoslov. He... koliko još evropskog ološa treba da se prošeta našom zemljom da bi konačno shvatili da nam nisu potrebni. Ne bi im ja dao ni da privire u Beograd.

 8. #8
  Buduća legenda
  Učlanjen
  17.10.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  land of confusion
  Poruke
  46.165
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Sutra u posetu Beogradu dolazi “evropska trojka”

  То им је посао,и за то сами себе деле плате и остале бенефиције.

 9. #9
  Veoma poznat fosilvaso (avatar)
  Učlanjen
  29.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  zagreb
  Poruke
  13.586
  Reputaciona moć
  185

  Podrazumevano Re: Sutra u posetu Beogradu dolazi “evropska trojka”

  Citat Original postavio shoplifter
  Možda dolaze da nam daju blagoslov. He... koliko još evropskog ološa treba da se prošeta našom zemljom da bi konačno shvatili da nam nisu potrebni. Ne bi im ja dao ni da privire u Beograd.
  ž

  tako je, treba ih sa Surčina radi 'lošeg vremena' preusmeriti na prištinski ili tiranski aerodrom ' Enver Hoxa'.....
  A znamo mi ponekad i oboriti nešto šta zaudara na Evropu....
  Sve je apsolutno u totalitarnom režimu!

 10. #10
  Iskusan
  Učlanjen
  29.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.231
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: Sutra u posetu Beogradu dolazi “evropska trojka”

  Evropska trojka, p..... nam stojka

Slične teme

 1. Pomoc.Kako da povecam posetu...
  Autor Lick3000 u forumu Web dizajn
  Odgovora: 3
  Poslednja poruka: 30.12.2008., 03:42
 2. Veterani sutra na protestu u Beogradu
  Autor igorbgd u forumu Politika
  Odgovora: 24
  Poslednja poruka: 13.08.2008., 16:37
 3. Beograd otkazao posetu Drnovšeka
  Autor JAZZER® u forumu Politika
  Odgovora: 38
  Poslednja poruka: 22.10.2005., 23:51
 4. Kad stranci dodju u posetu...
  Autor nsbee u forumu Srbija
  Odgovora: 30
  Poslednja poruka: 14.08.2004., 15:49
 5. ortak Amer bi u posetu Srbinu
  Autor skakac u forumu Severna i Јužna Amerika
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 07.08.2004., 23:16

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •