KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 81

Tema: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Kako si mogao ?!?!??

  Nedjelja, 24. ožujka
  Napisao Jim Willis, 2001.

  Ako imate psa – pročitajte ovu priču…
  Ako ste imali psa - pročitajte ovu priču…
  Ako želite imati psa - pročitajte ovu priču...

  Kad sam bila štene, zabavljala sam te svojim trikovima i nasmijavale te. Nazivao si me svojim djetetom i unatoč beskrajnim parima ižvakanih cipela i nekoliko uništenih jastuka, postala sam tvoj najbolji prijatelj. Kad god sam bila "zločesta", prijetio si mi prstom i pitao si me "Kako si mogla?" – ali onda si odustao od svoje strogosti i svalio me na leđa te češkao moj trbuh. Moje razaranje kuće trajalo je nešto duže nego što se očekivalo, jer si ti bio strašno zaposlen, ali na tome smo radili skupa. Sjećam se noći kad smo se mazili u krevetu kad sam slušao sve tvoje ispovijesti i tajne snove, a ja sam vjerovala da život ne može biti savršeniji nego što jest. Išli smo u dugačke šetnje i trčali po parku, vozili se autom, išli na sladoled (ja sam dobivala samo kornet jer je "sladoled štetan za pse", kako si ti to rekao), lješkarila beskrajno dugo na suncu, čekajući kraj dana i trenutak kad ćeš doći kući. Polako, počeo si sve više vremena posvećivati svome poslu i karijeri, a više vremena si provodio tražeći svog ljudskog partnera. Ja sam strpljivo čekala, tješila te svaki put kada ti je srce bilo slomljeno i kada si se razočarao, nikada nisam prigovarala tvojim lošim odlukama, skakala sam od radosti kad si dolazio kući ili kada si se zaljubio. Ona, sada tvoja žena, nije bila "ljubitelj pasa" - ipak sam je srdačno primila u naš dom, pokušala joj pokazati da je volim i slušala sam je. Bila sam sretna jer si i ti bio sretan. Onda su došle ljudske bebe i ja sam s tobom dijelila tvoje ushićenje. Bila sam očarana njihovom roza bojom, njihovim mirisom i željela sam se brinuti za njih poput majke. Jedino ste se ti i ona bojali da ću ih povrijediti, tako da sam većinu vremena provodila protjerana u drugoj sobi ili u kućici za pse.
  Oh, kako sam ih željela voljeti, postala sam "zatočenik ljubavi".
  Kako su odrastali, ja sam postajala njihov prijatelj. Držali su se za moje krzno i podizali se na klimavim nogama, gurali svoje prste u moje oko, istraživali moje uši i ljubili me u nos. Voljela sam sve na njima kao i njihov dodir - jer je tvoj dodir postao tako rijedak - i bila bih dala svoj život da ih obranim, ako treba. Ušuljala bih se u njihove krevete i slušala njihove brige i tajne snove, a zajedno bismo iščekivali zvuk tvog auta kako se parkira u dvorištu. Nekada, kada bi te ljudi pitali imaš li psa, vadio bi moju sliku iz novčanika i pričao priče o meni. Ovih zadnjih par godina, tvoj odgovor bi bio potvrdan, nakon čega bi nastojao promijenili temu. Od "tvog psa" postala sam "samo pas", a ti si mi zamjerao sav novac koji se trošio na mene. Sada imaš priliku za novi posao u drugome gradu i ti i oni ćete se preseliti u stan u kojemu nije dozvoljeno držanje kućnih ljubimaca. Donio si pravu odluku za sebe i svoju "obitelj", ali nekada sam i ja bila ta tvoja obitelj. Bila sam uzbuđena kad smo krenuli autom, ali uzbuđenje je splasnulo kad smo došli do azila za životinje. Zaudaralo je na pse i mačke, na strah i beznađe. Ispunio si sve obrasce i rekao "znam da ćete joj pronaći krasan dom". Napravili su grimasu i uputili ti bolan pogled. Oni razumiju kakve su šanse za sredovječnog psa, čak i onoga s papirima. Morao si otrgnuti ogrlicu iz ruku svog sina, dok je on viknuo "Nemoj tata! Molim te nemoj im dati da odvedu mog psa!" A ja sam bila zabrinuta za njega, mislila sam kakvu je pouku od tebe izvukao o prijateljstvu i vjernosti, o ljubavi i odgovornosti i o poštovanju prema svemu što je živo. Potapšao si me po glavi za rastanak, izbjegavajući mi pogledati u oči, te pristojno odbio ponijeti sa sobom ogrlicu i povodac. Imao si rok koji si morao ispoštovati na poslu, a sada sam ja dobila rok. Nakon što si otišao, dvije ljubazne gospođe rekle su da si vjerojatno mjesecima znao da ćeš se preseliti, ali nisi učinio ništa da mi pronađeš drugi dom. Kimale su glavom u nevjerici i pitale se "Kako je mogao?" U azilu nam pružaju onoliko nježnosti i pažnje koliko im dopuštaju njihove obveze. Naravno, hrane nas redovito, ali ja sam već odavno izgubila apetit. Isprva, kad god je neko prošao pored mog kaveza, ja sam potrčala naprijed, u nadi da si to ti - da si se predomislio - da je ovo sve samo ružan san... ili sam se nadala da će netko doći, netko komu je stalo, netko tko će me spasili. Kada sam shvatila da se ne mogu natjecati sa živahnošću štenaca koji su, nesvjesni svoje sudbine, plijenili svačiju pažnju, povukla sam se u dno kaveza i čekala. Čula sam njezine korake dok je dolazila po mene na kraju dana i kaskala sam duž hodnika za njom do izdvojene sobe. Zadivljujuće tihe sobe.
  Stavila me na stol, počeškala po ušima i rekla da se ne brinem. Srce mi je snažno tuklo u iščekivanju onoga što će doći, ali obuzeo me i osjećaj olakšanja. Zatočeniku ljubavi istekli su dani. Kako je to u mojoj prirodi, više sam se brinula za nju. Teret koji nosi pretežak je za nju, to sam znala jednako kao što sam znala svaku tvoju promjenu raspoloženja. Nježno je stavila podvez oko moje prednje noge dok joj je suza klizila niz obraz. Polizala sam joj ruku onako kako sam tebe običavala tješiti prije nekoliko godina. Stručno je stavila iglu u moju venu. Kad sam osjetila ubod i hladnu tekućinu koja je kolala kroz moje tijelo, pospano sam legla, pogledala u njezine nježne oči i prošaptala "Kako možeš?" Možda zato što razumije moj pseći govor, rekla mi je "Oprosti". Zagrlila me i žustro objasnila da je njezin posao pobrinuti se da odem na bolje mjesto, gdje me nitko neće ignorirati, zlostavljati ili napustiti i gdje neću biti prepuštena samoj sebi - mjesto ljubavi i svjetla, toliko različito od ovog zemaljskog. I sa posljednjom snagom, pokušala sam joj objasniti da moje "Kako možeš?" nije bilo upućeno njoj. Mislila sam na tebe, svog Voljenog Gazdu. Na tebe ću misliti i čekati te zauvijek. Želim da ti i drugi u tvom životu nastave pokazivati ovoliko odanosti.

  Poruka autora:
  Ukoliko je "Kako si mogao" izazvala suze u vašim očima, kao što ih je i meni izazvala dok sam je pisao, to je zbog toga jer ona sadržava priče milijuna nečijih ljubimaca koji svake godine umiru u azilima za životinje. Slobodno proslijedite ovaj esej u nekomercijalne svrhe, pod uvjetom da je naveden autor ovog teksta sa pravima na umnožavanje.
  Molim vas da tekst iskoristite u svrhu edukacije, na svojim Internet stranicama, biltenima ili na oglasnoj ploči veterinara ili azila za životinje. Recite javnosti da je usvajanje ljubimaca važna odluka i to odluka za čitav život, da životinje zaslužuju našu ljubav i brigu, da je pronalaženje drugog prikladnog doma za vašu životinju vaša odgovornost te da bilo koje društvo ili pokret za dobrobit životinja može pružiti dobar savjet i da je svaki život dragocjen. Molim vas da i vi sudjelujete u zaustavljanju ubijanja, te da podržite sve kampanje sterilizacije kako bi se spriječio nastanak neželjenih životinja.

  Prica je skinuta sa hrvatskog sajta azila za napustene zivotinje. Ja sam Ivana, i volonter sam u azilu Riska.Mnogi naši štićenici traže čoveka koji će ih voleti.

  Postoji samo jedan valjani razlog za nabavu psa, a taj je LJUBAV! Bez Ijubavi ne možete imati snažnog, zdravog i poslušnog kućnog ljubimca.
  Usvajanje ljubimaca važna je odluka i to je odluka za čitav život. Životinje zaslužuju našu ljubav i brigu. Ako radi nekog razloga niste više u mogućnosti brinuti se za svog kućnog ljubimca, pronalaženje drugog prikladnog doma za njega vaša je odgovornost. Bilo koje društvo ili pokret za dobrobit životinja može pružiti dobar savjet. Ne ostavljajte ga na ulici prepuštenom sebi. Svaki je život dragocjen.
  Kako bismo zbrinuli sve one za koje nema mjesta u privatnim azilima, Vaša nam je pomoć i te kako potrebna, možda više nego ikad. I najmanja pomoc, NJIMA MNOGO ZNACI.
  Pomoći možete na bezbroj načina:

  - Privremenim prihvatom životinja
  - Hranjenjem i izvođenjem u šetnju naših štićenika smeštenih u azilu.
  - U sakupljanju hrane u bilo kom obliku, lekova, novinskog papira, igrački,sredstva protiv parazita,sampona,gradjevinski materijal za boxove (beton,cigla, zica, stubici ... ), creva za vodu, usluge (poplocavanje boxova, izrada kucica), I sve drugo sto Vam padne na pamet. Sve treba!
  - UKOLIKO ZNATE DA AZURIRATE SAJT, treba da se azurira sajt azila
  - Mesecnim uplacivanjem na ziro racun onoliko koliko mozete
  - Aktivnim prisustvom u azilu
  - postanite donator za kucu koju Vi izaberete, budite njen vlasnik bez obzira sto nece ziveti sa Vama, pruzite joj malo ljubavi, hrane i lecenje ukoliko joj zatreba.
  - smislite neku kreativnu ideju za pomoc nasim sticenicima i radicemo udruzeno na njenoj razradi.

  Kao što vidite posla ima mnogo i ako ste ljubitelj životinja i imate želju pružiti konkretnu pomoć, lako ćete se pronaći u nekom od predloženih načina pomoći.
  Nasi sticenici ponovo i ponovo mole za malo pomoci.
  Poslednji put ažurirao/la volonter.. : 05.02.2007. u 21:56 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Obraćamo vam se za pomoć koja im je neophodna. Zašto kažemo ''IM''(njima).Nama kao ljudima koji se brinemo o stanovnicima Azila ''RISKA'' nije potrebna pomoć.Mi se jednostavno možemo povući,otvoriti sve kapije Azila i zavući glavu u pesak kako bi se sakrili od crne sudbine koja bi zadesila te stanovnike. U periodu od osnivanja novog Azila ‘’Riska’’ do danas,mnogim psima i mačkama smo našli nov dom, mnoge nove pokupili sa ulica Beograda ili preuzeli iz šinteraja, mnogi su umrli.
  Trenutno u Azilu imamo 270 pasa i 77 mačaka.
  Kada smo azil otvorili upozoravali su nas da bez pomoći iz inostranstva neće opstati. Na žalost naših štićenika, to se obistinjuje. Postavljaju nam pitanje zašto smo se u to upuštali ako sada nismo u mogućnosti dalje finansirati. Pitanje je na svom mestu. Obraćali smo se svim vlastima za pomoć i saradnju u rešavanju problema pasa i mačaka lutalica u Srbiji. Obavešteni su i svi mediji.Takoreći ne postoje pravna i privatna lica kojima se nismo obratili za pomoć. Učinili smo sve što je u našoj moći da animiramo ljubitelje životinanja i gradjanstvo uopšte.
  Životinjama u Srbiji potrebna je pomoć i svojim primerom želeli smo animirati i gradjanstvo i vlasti da krenu našim stopama i da zajednički taj ogroman problem na najhumaniji način rešimo. Odziva nema. Nakon petogodišnjeg iskustva shvatili smo da našim ugroženim životinjama nema spasa. Naše stalne sponzore tj. Donatore naći ćete na strani "Sponzori". To su zbilja firme i pojedinci za koje nismo u mogućnosti naći prave reći zahvalnosti.
  Donacije pokrivaju jednu trećinu troškova azila. Zahvaljujući stalnim donatorima i ZOO Vrt-u preziveli smo predhodnu godinu. Trenutna situacija je tragična. Dugujemo za hranu ( a novu treba nabaviti ). Dugujemo Veterinaru a dalje ih treba lečiti.
  Imate li rešenje ???

 3. #3
  Zainteresovan član NenaS (avatar)
  Učlanjen
  09.09.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Nish
  Poruke
  400
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Ovo je vise tema za "Kucne ljubimce"

 4. #4
  Poznat AntunTun (avatar)
  Učlanjen
  16.07.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na proplanku
  Poruke
  9.926
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  181

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  vish moju dilemu npr...ok pse ljudi ostavljaju i svashta...al recimo svinje...uzgajaju ih na farmama samo da bi ih zaklali i pojeli...il recimo zakolju ih posle mesec dana chim dodju do 20kg lupam...il krave koje muzu ceo zhivot...konji koje uzgajaju da trche pa ih pojedemo...kokoshi kojima jedemo nerodjenu decu svako jutro!!!...pa divlje zhivotinje koje izlovljavamo unishtavamo istrebljujemo...elem ne bi me rasplakalo da si sad opisala najtragichniju prichu vezanu za nekog psa...chak ni za hordu pasa...samo si navikla na pse kao ljubimce kao prijatelje thats all...zhivotinja ko zhivotinja josh oni i super prolaze u odnosu na krave i koze i tjurke i sve...daleko me vishe pogadja svakodnevna smrt hiljade kokoshaka nego li umiranje par pasa u prihvatilishtu (za pse postoji i prihvatilishte kakva diskriminacija medju zhivotinjama...psi su se najbolje zavalili mogu ti retji)...
  Voistinu.

 5. #5
  Poznat AntunTun (avatar)
  Učlanjen
  16.07.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na proplanku
  Poruke
  9.926
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  181

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  i kakav vam je to mesec....ozhujak!?!?!?!
  Voistinu.

 6. #6
  Poznat AntunTun (avatar)
  Učlanjen
  16.07.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na proplanku
  Poruke
  9.926
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  181

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  ja znam neq zhenu ima dvoje dece radila ko chistachica u nekoj drzhavnoj firmi...fima pukla ona ostala bez kinte...sad kao chisti ulaze al sve je to jako slabo...muzh tj saradnik u pravljenju dece nije tu (chuj nije tu!!!)...mladji sin 9god boluje od shizofrenije i pije lekove za koje se platja mesechno izmedju 2000i 3000din...o chemu nam ti zapravo prichash?...o tome da spasimo 270 psa?...sad kao ti si volonter ludilo chinish dobro delo ispunjen zhivot ovo ono...ej bre hteli da ukinu javne qhinje choveche probudi seeee...koji bre psi koji bakrachi...kad bi imo kintu i bio voljan da dam za zhivotinje pa pre bi dao za neke skochimishe u gvadalahari kojih je ostalo 150kom na celoj planeti...nego za 270psa kojih tje svakako biti isti broj na ulicama ma koliko kesha vi saqpili...jbni licemeri...
  Voistinu.

 7. #7
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Nema potrebe da ti odgovaram, tebi je dovoljno tesko sa samim sobom. Reci u cemu je tvoj problem, mozda mogu da ti dam neki savet ili nekako pomognem. Pun si besa i mrznje, ali, na zalost, to je danas cesta pojava. Mozda jedna, dve pricice:

  Vukovi

  Nekada davno je stari Cherokee svome unuku ispričao jednu životnu istinu.
  - Unutar svakog čoveka se vodi bitka. Kao borba između dva vuka. Unutar svakoga od nas.
  - Jedan vuk predstavlja zlo. Predstavlja bes, zavist, ljubomoru, žaljenje, pohlepu, aroganciju, samosažaljenje, krivicu, greh, srdžbu, inferiornost, laž, lažni ponos, egoizam... Drugi vuk predstavlja dobro. Predstavlja ono što pruža užitak, mir, ljubav, nadu, vedrinu, poniznost, ljubaznost, dobronamernost, srdačnost, darežljivost, istinu, saosećanje i veru.
  Mali indijanac se zamisli na nekoliko trenutaka. Sve svoje misli vredno usmeri u dubinu dedinih reči, te ga zapita:
  - Koji vuk na kraju pobijedi?
  Stari Cherokee odgovori sa smeškom na svom starom licu:
  - Pobeđuje uvek onaj koga hraniš...

  Poziv

  "Ne zanima me od čega živiš. Želim znati za čim čudiš i imaš li hrabrosti snivati o ispunjenju želja srca svoga.

  Ne zanima me koliko ti je godina. Želim znati jesi li spreman rizikovati da ispadneš budala zbog ljubavi, zbog svojih snova, zbog ove pustolovine koju nazivamo životom

  Ne zanima me koje planete deluju na tvoj mesec. Želim znati jesi li stigao do središta vlastite boli, jesu li te životna razočarenja otvorila ili si se skrutio i zatvorio od straha da ponovno ne osetiš bol. Želim znati jesi li u stanju trpeti bol, moju i svoju, a da je pritom ne moraš skrivati ili ublažavati ili
  izbrisati.
  Želim znati znaš li se radovati, zbog mene ili sebe, i možeš li divlje zaplesati i pustiti da te ekstaza preplavi sve do vrškova prstiju, a da nas pritom ne upozoravaš neka budemo pažljivi, realni, svesni ljudskih ograničenja.

  Ne zanima me je li priča koju mi pričaš istinita. Želim znati jesi li spreman razočarati drugoga kako bi bio iskren prema sebi; jesi li spreman podneti optužbe za izdaju, a pritom ne iznevjeriti sebe; možeš li biti izdajica i samim time vredan poverenja.

  Želim znati jesi li u stanju vidjeti lepotu, pa i ako nije lepa, svakoga dana, i možeš li svoj život nadahnjivati njezinom prisutnošću.

  Želim znati jesi li dovoljno snažan da živiš s neuspehom, svojim i mojim, i da svejedno stojiš na rubu jezera i ushićeno vičeš prema srebrnom punom mjesecu: "To!"

  Ne zanima me gde živiš i koliko novaca imaš. Želim znati jesi li sposoban ustati, nakon noći ispunjene tugom i očajem, umoran i do kostiju izubijan, i učiniti sve što je potrebno kako bi nahranio svoju djecu.

  Ne zanima me koga poznaješ i kako si dospeo ovamo. Želim znati hoćeš li i dalje sa mnom stajati u žaru vatre i ne posustajati.

  Ne zanima me gde si ili što ili s kim si studirao. Želim znati što te u tebi samom gura napred u trenucima kad se sve ostalo ruši.

  Želim znati možeš li biti sam sa sobom i voliš li uistinu osobu koja jesi u trenucima praznine."

  Prihvatanje poziva

  "Dok težimo biti najbolji što možemo, čeznemo i katkad otkrivamo smisao i povezanost sa samim sobom i onim što je veće od nas. Istodobno nas izluđuju neuredne kupaonice, prometni zastoji i zagoreli prepečenac. Ne zanima me duhovnost koja ne može obuhvatiti moju ljudskost...
  Iza svakodnevnih iskušenja kriju se teži paradoksi, pojave koje um ne može pomiriti, ali, ako želimo živeti ispunjenije, u srcu moramo zadržati: istinsku premorenost i radikalnu nadu; razbijena uvjerenja i nepopustljivu veru; naizgled kontradiktornu čežnju za licnom slobodom i svesnu predanost drugima, čežnju za samoćom i intimom, sposobnost da jednostavno budemo u svetu i potrebu da promenimo ono što znamo da nije dobro u načinu kako živimo...
  Odbijemo li dotaknuti srž tuge ili zbunjenosti sami u sebi ili u drugima, ne možemo razviti spospobnost da budemo potpuno prisutni u trenucima radosti i ekstaze. Ali, budemo li podjednako otvoreni i za tugu i za radost, moći ćemo proširiti svoje srce tako da u njega primimo i sebe i svet..."

  Veliki pozdrav od male "licemerke"..

 8. #8
  Poznat AntunTun (avatar)
  Učlanjen
  16.07.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Na proplanku
  Poruke
  9.926
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  181

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  daj josh neq prichicu tako su suuuuper...

  da pun sam besa i mrzhnje pojma nemash kolko...pih...
  Voistinu.

 9. #9
  Aktivan član Iivija (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2006.
  Lokacija
  no actual people were physically harmed or emotionally damaged in the making of this profile.....
  Poruke
  1.772
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  [FONT=Comic Sans MS]e nisi valjda stvarno sve prochitao?[/FONT]

 10. #10
  Aktivan član Iivija (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2006.
  Lokacija
  no actual people were physically harmed or emotionally damaged in the making of this profile.....
  Poruke
  1.772
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  [FONT=Comic Sans MS]ja sam alergichna na pse.... mada gajim jednog.... i tako....
  sad mi bash pade na pamet.... zamalo da zgazim vevericu danas.... a ovde inache ima puno veverica.... sad kad je tun pomenuo prava zhivotinja.... svuda postoji saobracjajni znak kao 'pazhnja ima jelena'.... a nigde josh nisam videla da ima takav znak za veverice.... mada ovde nema jelena.. al ima veverica i stradaju svakodnevno.... nema pravde na ovom svetu....[/FONT]

 11. #11
  Poznat
  Učlanjen
  19.10.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  7.287
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Ова тема постоји на подфоруму "Кућни љубимци"! Нема потребе још и овде да буде.

 12. #12
  Obećava
  Učlanjen
  10.01.2006.
  Poruke
  56
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Antun je bas super lik i ne vidim nista lose u njegovim komentarima. Samo je realan

 13. #13
  Aktivan član
  Učlanjen
  29.01.2005.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.854
  Reputaciona moć
  66

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  pa ja ne znam da li je gore psa hraniti i drzati u kavezu ili je bolje da ga puste na slobodu kada ga vec ne vole

  vidim neke ljude, drze psa iz fazona... valjda im jednom palo na pamet ili je bio slatko stene, a onda im dosadio... ne kapiram

  ali sam sigurna da je jedan lutalica srecniji od nekog jadnog zatvorenika na dozivotnoj robiji (mislim na zakljucanog psa koji dobija redovne obroke)
  I kick butt for fun!

 14. #14
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  10.01.2004.
  Poruke
  203
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Citat Original postavio volonter..
  Vukovi

  Nekada davno je stari Cherokee svome unuku ispričao jednu životnu istinu.
  - Unutar svakog čoveka se vodi bitka. Kao borba između dva vuka. Unutar svakoga od nas.
  - Jedan vuk predstavlja zlo. Predstavlja bes, zavist, ljubomoru, žaljenje, pohlepu, aroganciju, samosažaljenje, krivicu, greh, srdžbu, inferiornost, laž, lažni ponos, egoizam... Drugi vuk predstavlja dobro. Predstavlja ono što pruža užitak, mir, ljubav, nadu, vedrinu, poniznost, ljubaznost, dobronamernost, srdačnost, darežljivost, istinu, saosećanje i veru.
  Mali indijanac se zamisli na nekoliko trenutaka. Sve svoje misli vredno usmeri u dubinu dedinih reči, te ga zapita:
  - Koji vuk na kraju pobijedi?
  Stari Cherokee odgovori sa smeškom na svom starom licu:
  - Pobeđuje uvek onaj koga hraniš...
  Ovo je jako lepo receno. I zaista jeste zivotna istina.

 15. #15
  Obećava
  Učlanjen
  10.01.2006.
  Poruke
  56
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Stvarno, a sta sa telicima, jaganjcima, ovcama... Pa i konjima.

 16. #16
  Primećen član Nevencica (avatar)
  Učlanjen
  06.12.2006.
  Poruke
  890
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Ma ajde molim te.....nisam za mucenje zivotinja ali kao i mi smo ziva bica....help help ocesamo vidimo jos samo kad bi mogli da govorimo svasta bi vam rekli

 17. #17
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Bilo bi lepo kada bi se doticne osobe, koje misle o drugim zivotinjama i navode njihove muke (sto niko i nije osporio, ali, eto, mnogi se nasli - mozda bas za sebe misle da su mucenici pa navode druge zivotinje kao stit, ali..) ali zasto onda nesto ne urade po tom pitanju. da li ste preduzeli neku akciju da pomognete zivotinjama koje pominjete, ili sedite kuci, i samo torocete kao neke babe? A ono, ja i ne znam koliko vam je godina? Mozda i jeste..

  _________________________________
  Svi mogu da pricaju, malo njih je spremno da uradi.

 18. #18
  Iskusan Mackic (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  5.381
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Citat Original postavio gost2004
  Ovo je jako lepo receno. I zaista jeste zivotna istina.
  Slazem se potpuno!

 19. #19
  Aktivan član Iivija (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2006.
  Lokacija
  no actual people were physically harmed or emotionally damaged in the making of this profile.....
  Poruke
  1.772
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Citat Original postavio volonter..
  Bilo bi lepo kada bi se doticne osobe, koje misle o drugim zivotinjama i navode njihove muke (sto niko i nije osporio, ali, eto, mnogi se nasli - mozda bas za sebe misle da su mucenici pa navode druge zivotinje kao stit, ali..) ali zasto onda nesto ne urade po tom pitanju. da li ste preduzeli neku akciju da pomognete zivotinjama koje pominjete, ili sedite kuci, i samo torocete kao neke babe? A ono, ja i ne znam koliko vam je godina? Mozda i jeste..

  _________________________________
  Svi mogu da pricaju, malo njih je spremno da uradi.
  [FONT=Comic Sans MS]ooo hun.... don't go that way....

  'ebali te qchicji......
  u indiji se svakog dana nalaze bebe u smecju..... svakog dana millioni ljudi umiru od gladi i bez med. nege.....
  popovi siluju decu.... rat je u iraq....
  evo ti moje qche.... razmishljam da ga uspavam.... nema koga nije ujeo.... ok osim mene.... a za svaq posetu veterinaru dajem pare koje bi prehranile jednu porodicu u indiji bar godinu dana.....
  niko nishta ne radi.. jest... mis to je istina..... al tuzhno je da si svesna toga i da se bavish stvarima kao shto su razocharenja ostarelog psa.....[/FONT]

 20. #20
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  10.01.2004.
  Poruke
  203
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Livija zasto ne otvoris posebnu temu o stradanjima dece po svetu, Malo je zaista bizarno da pricamo o tome na temi o kucnim ljubimcima. Ima jako mnogo nacina da covek pomaze bilo da je za ljude, za zivotinje, za ocuvanje okolisa, za istrazivanje bolesti, za izgradnju bolnica ... da ne nabrajam. Bez veze je sad da o svemu tome pisemo pod jednom temom koja specificno govori o psima , zar ne?

 21. #21
  Aktivan član Iivija (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2006.
  Lokacija
  no actual people were physically harmed or emotionally damaged in the making of this profile.....
  Poruke
  1.772
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Citat Original postavio gost2004
  Livija zasto ne otvoris posebnu temu o stradanjima dece po svetu, Malo je zaista bizarno da pricamo o tome na temi o kucnim ljubimcima. Ima jako mnogo nacina da covek pomaze bilo da je za ljude, za zivotinje, za ocuvanje okolisa, za istrazivanje bolesti, za izgradnju bolnica ... da ne nabrajam. Bez veze je sad da o svemu tome pisemo pod jednom temom koja specificno govori o psima , zar ne?
  zato shto takve teme nemaju svrhu.... nadje se troje da kazhu 'joj tuzhno' i tema zamre....
  i nije sad poenta te poelmike... vecj stvar samosvesti i prioriteta.....
  mis pored milliona sirochicja, mi treba da qkamo sad o surovoj sudbini ostarelih qchicja?
  a shta je sa penzionerima po domovima? koje niko nikad nije posetio.....
  shta je sa pandama i plavim kitovima? daj bre....

 22. #22
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  10.01.2004.
  Poruke
  203
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Mislim da ove teme itekako imaju smisla. Ako 100 ljudi procita ovaj tekst i jednom dopre do svesti i ne ostavi staro kuce koje bi mozda napustio, to je velika stvar. Mnogo veca korist od gomile tema tipa 'Koji vam je najlepsi parfem" iako su se tamo raspisali stranica i stranica.
  Pa i ako ti otvoris temu sirocicima, mozda ce stvarno biti samo par odgovora i tema ce zamreti ali kako znas da mozda nekog neces postaci da ucini sta konkretno i pomogne. Postoji mala sansa, ali zbog nje vredi postaviti temu.

 23. #23
  Aktivan član Iivija (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2006.
  Lokacija
  no actual people were physically harmed or emotionally damaged in the making of this profile.....
  Poruke
  1.772
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  bilo je takvih tema ranije.... ma ne ono super.. .samo ja mislim da je jachi indirektan uticaj... recimo preko ove teme.... lol

 24. #24
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  'ebali te qchicji......
  u indiji se svakog dana nalaze bebe u smecju..... svakog dana millioni ljudi umiru od gladi i bez med. nege.....
  popovi siluju decu.... rat je u iraq....
  evo ti moje qche.... razmishljam da ga uspavam.... nema koga nije ujeo.... ok osim mene.... a za svaq posetu veterinaru dajem pare koje bi prehranile jednu porodicu u indiji bar godinu dana.....
  niko nishta ne radi.. jest... mis to je istina.....
  al tuzhno je da si svesna toga i da se bavish stvarima kao shto su razocharenja ostarelog psa....


  A cime se ti duso bavis? Nisam tacno razumela?
  Uspavljivanjem svoga psa ili brojanjem i kukanjem nad novcem koji si dala na njega?..
  Vrlo kreativno i mudro.. A sto se tice toga da tvoja kuca nema koga nije ujela.. Pa nije ni cudo, to je verovatno od tebe naucila.
  A sto se tice sugestije: "al tuzhno je da si svesna toga i da se bavish stvarima kao shto su razocharenja ostarelog psa...." - duso, TI SI SVESNA TOGA, i bas me interesuje, sta si uradila povodom toga?
  Nisi navela cime se ti bavis, pa eto da pitam?

 25. #25
  Iskusan Mackic (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  5.381
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Citat Original postavio Iivija
  zato shto takve teme nemaju svrhu.... nadje se troje da kazhu 'joj tuzhno' i tema zamre....
  i nije sad poenta te poelmike... vecj stvar samosvesti i prioriteta.....
  mis pored milliona sirochicja, mi treba da qkamo sad o surovoj sudbini ostarelih qchicja?
  a shta je sa penzionerima po domovima? koje niko nikad nije posetio.....
  shta je sa pandama i plavim kitovima? daj bre....

  Ovakve izgovore obicno ostavljaju osobe koje pljuju po svima koji bi nekome da pomognu, a naravno uvek imaju savrseni izgovor. Ako su u pitanju koale, onda ce da izvlace "argumente" kako eto penzioneri umru a neko se tamo bakce s koalama, ako su u pitanju penzioneri onda ce da izvlace pricu o deci u domocima, ako su u pitanju deca u domovima onda ce da pricaju o psima i mackama. Daj bre stvarno, ako neces da pomognes niko te ne tera, ali nemas prava da pljujes po tudjoj dobroj volji.

Slične teme

 1. KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!
  Autor volonter.. u forumu Svet životinja
  Odgovora: 27
  Poslednja poruka: 13.02.2007., 02:45
 2. Da li bih ja to mogao sam?
  Autor loop u forumu Softver
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 08.05.2005., 11:59

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •