KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 28

Tema: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Kako si mogao ?!?!??

  Nedjelja, 24. ožujka
  Napisao Jim Willis, 2001.

  Ako imate psa – pročitajte ovu priču…
  Ako ste imali psa - pročitajte ovu priču…
  Ako želite imati psa - pročitajte ovu priču...

  Kad sam bila štene, zabavljala sam te svojim trikovima i nasmijavale te. Nazivao si me svojim djetetom i unatoč beskrajnim parima ižvakanih cipela i nekoliko uništenih jastuka, postala sam tvoj najbolji prijatelj. Kad god sam bila "zločesta", prijetio si mi prstom i pitao si me "Kako si mogla?" – ali onda si odustao od svoje strogosti i svalio me na leđa te češkao moj trbuh. Moje razaranje kuće trajalo je nešto duže nego što se očekivalo, jer si ti bio strašno zaposlen, ali na tome smo radili skupa. Sjećam se noći kad smo se mazili u krevetu kad sam slušao sve tvoje ispovijesti i tajne snove, a ja sam vjerovala da život ne može biti savršeniji nego što jest. Išli smo u dugačke šetnje i trčali po parku, vozili se autom, išli na sladoled (ja sam dobivala samo kornet jer je "sladoled štetan za pse", kako si ti to rekao), lješkarila beskrajno dugo na suncu, čekajući kraj dana i trenutak kad ćeš doći kući. Polako, počeo si sve više vremena posvećivati svome poslu i karijeri, a više vremena si provodio tražeći svog ljudskog partnera. Ja sam strpljivo čekala, tješila te svaki put kada ti je srce bilo slomljeno i kada si se razočarao, nikada nisam prigovarala tvojim lošim odlukama, skakala sam od radosti kad si dolazio kući ili kada si se zaljubio. Ona, sada tvoja žena, nije bila "ljubitelj pasa" - ipak sam je srdačno primila u naš dom, pokušala joj pokazati da je volim i slušala sam je. Bila sam sretna jer si i ti bio sretan. Onda su došle ljudske bebe i ja sam s tobom dijelila tvoje ushićenje. Bila sam očarana njihovom roza bojom, njihovim mirisom i željela sam se brinuti za njih poput majke. Jedino ste se ti i ona bojali da ću ih povrijediti, tako da sam većinu vremena provodila protjerana u drugoj sobi ili u kućici za pse.
  Oh, kako sam ih željela voljeti, postala sam "zatočenik ljubavi".
  Kako su odrastali, ja sam postajala njihov prijatelj. Držali su se za moje krzno i podizali se na klimavim nogama, gurali svoje prste u moje oko, istraživali moje uši i ljubili me u nos. Voljela sam sve na njima kao i njihov dodir - jer je tvoj dodir postao tako rijedak - i bila bih dala svoj život da ih obranim, ako treba. Ušuljala bih se u njihove krevete i slušala njihove brige i tajne snove, a zajedno bismo iščekivali zvuk tvog auta kako se parkira u dvorištu. Nekada, kada bi te ljudi pitali imaš li psa, vadio bi moju sliku iz novčanika i pričao priče o meni. Ovih zadnjih par godina, tvoj odgovor bi bio potvrdan, nakon čega bi nastojao promijenili temu. Od "tvog psa" postala sam "samo pas", a ti si mi zamjerao sav novac koji se trošio na mene. Sada imaš priliku za novi posao u drugome gradu i ti i oni ćete se preseliti u stan u kojemu nije dozvoljeno držanje kućnih ljubimaca. Donio si pravu odluku za sebe i svoju "obitelj", ali nekada sam i ja bila ta tvoja obitelj. Bila sam uzbuđena kad smo krenuli autom, ali uzbuđenje je splasnulo kad smo došli do azila za životinje. Zaudaralo je na pse i mačke, na strah i beznađe. Ispunio si sve obrasce i rekao "znam da ćete joj pronaći krasan dom". Napravili su grimasu i uputili ti bolan pogled. Oni razumiju kakve su šanse za sredovječnog psa, čak i onoga s papirima. Morao si otrgnuti ogrlicu iz ruku svog sina, dok je on viknuo "Nemoj tata! Molim te nemoj im dati da odvedu mog psa!" A ja sam bila zabrinuta za njega, mislila sam kakvu je pouku od tebe izvukao o prijateljstvu i vjernosti, o ljubavi i odgovornosti i o poštovanju prema svemu što je živo. Potapšao si me po glavi za rastanak, izbjegavajući mi pogledati u oči, te pristojno odbio ponijeti sa sobom ogrlicu i povodac. Imao si rok koji si morao ispoštovati na poslu, a sada sam ja dobila rok. Nakon što si otišao, dvije ljubazne gospođe rekle su da si vjerojatno mjesecima znao da ćeš se preseliti, ali nisi učinio ništa da mi pronađeš drugi dom. Kimale su glavom u nevjerici i pitale se "Kako je mogao?" U azilu nam pružaju onoliko nježnosti i pažnje koliko im dopuštaju njihove obveze. Naravno, hrane nas redovito, ali ja sam već odavno izgubila apetit. Isprva, kad god je neko prošao pored mog kaveza, ja sam potrčala naprijed, u nadi da si to ti - da si se predomislio - da je ovo sve samo ružan san... ili sam se nadala da će netko doći, netko komu je stalo, netko tko će me spasili. Kada sam shvatila da se ne mogu natjecati sa živahnošću štenaca koji su, nesvjesni svoje sudbine, plijenili svačiju pažnju, povukla sam se u dno kaveza i čekala. Čula sam njezine korake dok je dolazila po mene na kraju dana i kaskala sam duž hodnika za njom do izdvojene sobe. Zadivljujuće tihe sobe.
  Stavila me na stol, počeškala po ušima i rekla da se ne brinem. Srce mi je snažno tuklo u iščekivanju onoga što će doći, ali obuzeo me i osjećaj olakšanja. Zatočeniku ljubavi istekli su dani. Kako je to u mojoj prirodi, više sam se brinula za nju. Teret koji nosi pretežak je za nju, to sam znala jednako kao što sam znala svaku tvoju promjenu raspoloženja. Nježno je stavila podvez oko moje prednje noge dok joj je suza klizila niz obraz. Polizala sam joj ruku onako kako sam tebe običavala tješiti prije nekoliko godina. Stručno je stavila iglu u moju venu. Kad sam osjetila ubod i hladnu tekućinu koja je kolala kroz moje tijelo, pospano sam legla, pogledala u njezine nježne oči i prošaptala "Kako možeš?" Možda zato što razumije moj pseći govor, rekla mi je "Oprosti". Zagrlila me i žustro objasnila da je njezin posao pobrinuti se da odem na bolje mjesto, gdje me nitko neće ignorirati, zlostavljati ili napustiti i gdje neću biti prepuštena samoj sebi - mjesto ljubavi i svjetla, toliko različito od ovog zemaljskog. I sa posljednjom snagom, pokušala sam joj objasniti da moje "Kako možeš?" nije bilo upućeno njoj. Mislila sam na tebe, svog Voljenog Gazdu. Na tebe ću misliti i čekati te zauvijek. Želim da ti i drugi u tvom životu nastave pokazivati ovoliko odanosti.

  Poruka autora:
  Ukoliko je "Kako si mogao" izazvala suze u vašim očima, kao što ih je i meni izazvala dok sam je pisao, to je zbog toga jer ona sadržava priče milijuna nečijih ljubimaca koji svake godine umiru u azilima za životinje. Slobodno proslijedite ovaj esej u nekomercijalne svrhe, pod uvjetom da je naveden autor ovog teksta sa pravima na umnožavanje.
  Molim vas da tekst iskoristite u svrhu edukacije, na svojim Internet stranicama, biltenima ili na oglasnoj ploči veterinara ili azila za životinje. Recite javnosti da je usvajanje ljubimaca važna odluka i to odluka za čitav život, da životinje zaslužuju našu ljubav i brigu, da je pronalaženje drugog prikladnog doma za vašu životinju vaša odgovornost te da bilo koje društvo ili pokret za dobrobit životinja može pružiti dobar savjet i da je svaki život dragocjen. Molim vas da i vi sudjelujete u zaustavljanju ubijanja, te da podržite sve kampanje sterilizacije kako bi se spriječio nastanak neželjenih životinja.

  Prica je skinuta sa hrvatskog sajta azila za napustene zivotinje. Ja sam Ivana, i volonter sam u azilu Riska.Mnogi naši štićenici traže čoveka koji će ih voleti.

  Postoji samo jedan valjani razlog za nabavu psa, a taj je LJUBAV! Bez Ijubavi ne možete imati snažnog, zdravog i poslušnog kućnog ljubimca.
  Usvajanje ljubimaca važna je odluka i to je odluka za čitav život. Životinje zaslužuju našu ljubav i brigu. Ako radi nekog razloga niste više u mogućnosti brinuti se za svog kućnog ljubimca, pronalaženje drugog prikladnog doma za njega vaša je odgovornost. Bilo koje društvo ili pokret za dobrobit životinja može pružiti dobar savjet. Ne ostavljajte ga na ulici prepuštenom sebi. Svaki je život dragocjen.
  Kako bismo zbrinuli sve one za koje nema mjesta u privatnim azilima, Vaša nam je pomoć i te kako potrebna, možda više nego ikad. I najmanja pomoc, NJIMA MNOGO ZNACI.
  Pomoći možete na bezbroj načina:

  - Privremenim prihvatom životinja
  - Hranjenjem i izvođenjem u šetnju naših štićenika smeštenih u azilu.
  - U sakupljanju hrane u bilo kom obliku, lekova, novinskog papira, igrački,sredstva protiv parazita,sampona,gradjevinski materijal za boxove (beton,cigla, zica, stubici ... ), creva za vodu, usluge (poplocavanje boxova, izrada kucica), I sve drugo sto Vam padne na pamet. Sve treba!
  - UKOLIKO ZNATE DA AZURIRATE SAJT, treba da se radi azuriranje sajta azila
  - Mesecnim uplacivanjem na ziro racun onoliko koliko mozete
  - Aktivnim prisustvom u azilu
  - postanite donator za kucu koju Vi izaberete, budite njen vlasnik bez obzira sto nece ziveti sa Vama, pruzite joj malo ljubavi, hrane i lecenje ukoliko joj zatreba.
  - smislite neku kreativnu ideju za pomoc nasim sticenicima i radicemo udruzeno na njenoj razradi.

  Kao što vidite posla ima mnogo i ako ste ljubitelj životinja i imate želju pružiti konkretnu pomoć, lako ćete se pronaći u nekom od predloženih načina pomoći.
  Nasi sticenici ponovo i ponovo mole za malo pomoci.
  Poslednji put ažurirao/la volonter.. : 05.02.2007. u 21:54 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Obraćamo vam se za pomoć koja im je neophodna. Zašto kažemo ''IM''(njima).Nama kao ljudima koji se brinemo o stanovnicima Azila ''RISKA'' nije potrebna pomoć.Mi se jednostavno možemo povući,otvoriti sve kapije Azila i zavući glavu u pesak kako bi se sakrili od crne sudbine koja bi zadesila te stanovnike. U periodu od osnivanja novog Azila ‘’Riska’’ do danas,mnogim psima i mačkama smo našli nov dom, mnoge nove pokupili sa ulica Beograda ili preuzeli iz šinteraja, mnogi su umrli.
  Trenutno u Azilu imamo 270 pasa i 77 mačaka.
  Kada smo azil otvorili upozoravali su nas da bez pomoći iz inostranstva neće opstati. Na žalost naših štićenika, to se obistinjuje. Postavljaju nam pitanje zašto smo se u to upuštali ako sada nismo u mogućnosti dalje finansirati. Pitanje je na svom mestu. Obraćali smo se svim vlastima za pomoć i saradnju u rešavanju problema pasa i mačaka lutalica u Srbiji. Obavešteni su i svi mediji.Takoreći ne postoje pravna i privatna lica kojima se nismo obratili za pomoć. Učinili smo sve što je u našoj moći da animiramo ljubitelje životinanja i gradjanstvo uopšte.
  Životinjama u Srbiji potrebna je pomoć i svojim primerom želeli smo animirati i gradjanstvo i vlasti da krenu našim stopama i da zajednički taj ogroman problem na najhumaniji način rešimo. Odziva nema. Nakon petogodišnjeg iskustva shvatili smo da našim ugroženim životinjama nema spasa. Naše stalne sponzore tj. Donatore naći ćete na strani "Sponzori". To su zbilja firme i pojedinci za koje nismo u mogućnosti naći prave reći zahvalnosti.
  Donacije pokrivaju jednu trećinu troškova azila. Zahvaljujući stalnim donatorima i ZOO Vrt-u preziveli smo predhodnu godinu. Trenutna situacija je tragična. Dugujemo za hranu ( a novu treba nabaviti ). Dugujemo Veterinaru a dalje ih treba lečiti.
  Imate li rešenje ???

 3. #3
  Iskusan Mackic (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  5.381
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Hmm, ja sam ovaj tekst procitala prosle godine negde u prolece. Da li je moguce da je broj pasa ostao isti kao i broj macaka, i da niste nasli nikog novog da da pare i hranu.
  Btw znam iz pouzdanih izvora da ovom azilu nudjena pomoc u zamenu za primanje par pasa ali je predlog odbijen.

 4. #4
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Procitaj ceo text.. Ponavljam: Prica je skinuta sa hrvatskog sajta azila za napustene zivotinje
  Ali je univerzalna.
  Sto se tice tacnog broja, zar to nije irelevantno? To se stalno menja.
  Ja sam navela stari podatak sa sajta koji nije precizan jer nemaju nikoga da im azurira sajt, a tacan podatak koji su mi rekli sam zaboravila. Nisam to smatrala TOLIKO bitnim. Otprilike je taj broj, jer ako udome neku zivotinju ili ako zivotinja ugine, oni prime novu.
  I ne znam celu pricu oko odbijanja da se zivotinje prime za novac, ali znam iz veoma pouzdanih izvora ( svake nedelje idem tamo) da mesta nema, i da imaju vise zivotinja nego sto bi realno azil trebao da primi, oko 80 pasa na jednog radnika. Tako da na zalost, nisu u mogucnosti vise da prime, ali ljudi stalno ostavljaju zivotinje ispred azila ili ih ubacuju unutra, kao sto je juce bio slucaj da su ubacili stene u box u kome zive odrasla dva psa, i sreca je da nije povredjen. Sada je premesten u drugi box, i nada se novom vlasniku.
  Ako zelis pouzdan izvor, mozes se prosetati nekad do azila, ja cu ti rado ukazati na put.
  A kada budes video, verujem da ces mozda, ali samo mozda..
  malo drugacije razmisljati.

  Pozdrav

 5. #5
  Primećen član Capreolus (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bgd
  Poruke
  814
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Pozdrav @Volonteru@,
  Prica je onako bas, da te pomeri s mesta....
  Ali i ostalo sto pises o Riski, jer je bilo reci o nekim velikim donacijama od strane
  Gradske uprave itd.....za pomoc, prosirenje, hranu, lekove, mislim da je bilo reci o nekih 2.000.000,00 (dvamilionadinara)...bile vesti i po stampi i TV-u,
  Ispravi vesti ako su pogresne ili neistinite...ili od toga nije bilo nista.....

  @Mackic@, Btw, ne veruj bas u sve sto cujes, posebno sto cujes samo jednu stranu.
  Riska i Zlata postoje jako dugo i nadljudski napori se ulazu tamo da sve koliko-toliko funkcionise....I ne verujem da bi Zlata odbila ista smisleno, od pouzdanih ljudi i na duze staze.....
  Tako da informaciju koju imas, bolje proveri na licu mesta, ne veruj u gluposti...

  Jos jednom, veliki pozdrav volonteru.....
  I potpuno se slazem sa tobom da je stanje u svim azilima i vise nego tesko...
  Ali na zalost ne mogu da pomognem mnogo jer i sama imam puno zivotinja na ishrani i sve od sopstvenih sredstava, koja nisu bas i neka.....

 6. #6
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Veliki pozdrav @Capreolus ,
  upravo sada rade ljudi ne na prosirenju nego betoniraju neke boxeve, sto je super - veca higijena i lakse odrzavanje, donacija gradske vlade, medjutim, ispalo tu svasta, dobili donaciju za betoniranje svih boxeva a uradice im se samo pola po principu - uzmi ili ostavi. Necu ovde da pisem o tome, iskreno ne znam da li bi trebala, pa necu.. Da ne napravim jos i neki problem.
  Za tu donaciju zaista ne znam, znam da je bilo na Tv-u, valjda pre neku godinu, i tad je bilo ok, tako mi rekli, ali sada..
  Sto kaze Milan - radnik, "potrebna je stalna reklama onoga sto se desava u azilu i kakvo je stanje, da ljudima stalno bude pred ocima, ovako, ne vredi"
  Neverovatno mi je to, da sada kada smo se valjda malo i otvorili prema trzisnim uslovima, niko ne uzme da napravi neku emisiju zabavne prirode (nikako drugacije, jer verujem da je svima dosta tragedija u ovoj zemlji iako one jos uvek postoje) kao na animalplanet "animalcops", ne znam..
  Svaka cast Zlati, koja se bori kako zna i ume, na svoj nacin..
  Svaka cast radnicima, teta Radi i Milanu.. i sada je primljen jos jedan radnik..
  Svaka cast svakome ko se bori za nesto u sta veruje, .. ja mislim da tu nema mesta osudama.. a pokusavam da prihvatim ljude kakvi jesu, ali mi tesko ide da prihvatim, da na onakvu pricu i sve, ljudi salju pitanja tipa: "Da li je moguce da je broj pasa ostao isti kao i broj macaka, i da niste nasli nikog novog da da pare i hranu" a postavila sam temu i na "dom i porodica" racunam, ljudi zreli, mozda ce neko da usvoji ili nekako nadze nacin da pomogne (ako moze, naravno) a tek tamo da vidis odgovore..
  ali, ok.. to je tako, i sta se moze.

  Veliki pozdrav tvojim ljubimcima, i ja imam jednog macora, koji radi sta god mu je volja, i obozavam ga..
  Sve najbolje

 7. #7
  Poznat
  Učlanjen
  19.10.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  7.287
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Волонтер ... знаш, свако доприноси на неки свој начин. Нећу да пишем колико сам љубимаца имала нити колико су пажње и љубави имали код мене .... Било је тешких тренутака али никада није пала нека одлука која би била негативна по њих. Нажалост, нисам ни у ситуацији ни у могућности да учиним нешто драстично што се тиче напуштених и неудомљених паса и мачака.Да ли се рачуна кад учиниш оно што можеш па свој дом пружиш једном љубимцу? Или два? Или када си више пута спасио животиње од сигурне смрти и обезбедио им дом? И да ли рачунате на то да постоје људи који једва састављају крај са крајем? Мислим, нисмо сви са "вишком" времена нити у материјалној ситуацији да би се ангажовали у некој организацији, али опет, на неки свој (скроман) начин доприносимо томе да нека животињица буде удомљена. И не експонирамо се.
  Немој погрешно да ме схватиш, ово није злонамерни коментар!
  Поздрављам те!

 8. #8
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Naravno da se racuna, a uostalom, nije mi ni bila namera da sudim, a ako je tako ispalo, nije mi bila namera. Samo kazem da tako nekad ne mogu da razumem ili da prihvatim , ali, uostalom, to i nije moj posao, vec onoga gore, valjda?.. :wink:

  Ja isto delujem lokalno, imamo neke mace ispred zgrade, zive u sahti, i svasta su prosle. Ali, ok im je. Dosta ljudi im snosi hranu i vodu i bas su bucmaste.

  A pre sest meseci smo usvojili (momak i ja) jednog macka, kukao tri dana - isto toliko nismo mogli da ga uhvatimo, i bio bas ispod mojih kola, pa rekoh, sudbina. A interesantno, pre sam imala predrasude o macama i nisam ih bas "mirisala" a sada..
  OBOZAVAM GA, mog malog Bucka.. Svojeglav je, nemoguc, ali neka.. ima i on svoje..

  I pogresno me razumes, ja ne prisiljavam nikoga, niti optuzujem one koji ne mogu iz bilo kog razloga.. Slobodna volja je uslov za pomoc.

  Pa cak i to sto si imala volju da procitas ceo text znaci puno.. Sada znas jos jednu pricu, a kada ti znas, saznace i ljudi oko tebe, i ti si vec pomogla, iako mozda mislis da nisi..

  Veliki pozdrav..
  ________________________________________

  Ne veruj zato sto je mudrac rekao,
  Ne veruj zato sto je to uobicajeno misljenje,
  Ne veruj zato sto je to zapisano,
  Ne veruj zato sto je to proreceno,
  Ne veruj zato sto netko drugi to veruje,
  Ali veruj sam onom sto si sam prosudio da je istina.
  Siddharta Gautama Buddha

 9. #9
  Iskusan Mackic (avatar)
  Učlanjen
  11.12.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  5.381
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Citat Original postavio volonter..
  Procitaj ceo text.. Ponavljam: Prica je skinuta sa hrvatskog sajta azila za napustene zivotinje
  Ali je univerzalna.
  Sto se tice tacnog broja, zar to nije irelevantno? To se stalno menja.
  Ja sam navela stari podatak sa sajta koji nije precizan jer nemaju nikoga da im azurira sajt, a tacan podatak koji su mi rekli sam zaboravila. Nisam to smatrala TOLIKO bitnim. Otprilike je taj broj, jer ako udome neku zivotinju ili ako zivotinja ugine, oni prime novu.
  I ne znam celu pricu oko odbijanja da se zivotinje prime za novac, ali znam iz veoma pouzdanih izvora ( svake nedelje idem tamo) da mesta nema, i da imaju vise zivotinja nego sto bi realno azil trebao da primi, oko 80 pasa na jednog radnika. Tako da na zalost, nisu u mogucnosti vise da prime, ali ljudi stalno ostavljaju zivotinje ispred azila ili ih ubacuju unutra, kao sto je juce bio slucaj da su ubacili stene u box u kome zive odrasla dva psa, i sreca je da nije povredjen. Sada je premesten u drugi box, i nada se novom vlasniku.
  Ako zelis pouzdan izvor, mozes se prosetati nekad do azila, ja cu ti rado ukazati na put.
  A kada budes video, verujem da ces mozda, ali samo mozda..
  malo drugacije razmisljati.

  Pozdrav


  (za pocetak zensko sam) Pazi ne bih pisala bilo sta da nisam sigurna u to sto pisem. To sto sam cula je bilo iz prve ruke a ne iz traceva. Bila sam na sajtu azila Riske davno, i tada je na sajtu pisao ovaj isti tekst u tvom drugom postu. Takodje sam bila u jednom azilu, nije Riska nego jedan drugi, i znam kakva je situacija generalno o azilima. Cula sam takodje par,ajd da upotrebim izraz malo shokirajucih cinjenica od osobe koja ima taj azil, a to sam kasnije cula i za druge osobe koje vode azile.
  Ovo sam sad navela da ne mislis kako sam poverovala kojekakvim tracevima. Kao sto rekoh traceve ne prenosim.
  Nagledala sam se i naslusala i lepog i ruznog u vezi pasa, takodje sam prosla svasta, i mislim da ne nema potrebe da menjam misljenje.

 10. #10
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Ma ok, iskreno ja se oko toga ne zanimam previse, kuce i mace su tamo, odem, pomognem kako mogu, i to je to. A uvek je bilo i bice svacega, to nije sporno. Samo, to nije tema. Tema je vise da te zivotinje postoje i da im bilo kakva pomoc, i najmanja mnogo znaci.

  Pozdravljam te!

 11. #11
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  A sto se tice sajta, nije odavno azuriran, ali je situacija kolko-tolko ista. Pa ako znas nekoga ko se razume u azuriranje, to bi bilo super..

 12. #12
  Poznat
  Učlanjen
  19.10.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  7.287
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Знаш, нама су овде стално писали о разним организацијама и азилима, неки су (чини ми се) мало и вршили притисак на нас. Ствар је у томе да смо упућени и да нам не треба још тога. Твој гест је леп, а било би и лепо ако можеш да нам представиш свог мацана, Буцко, јел тако?

 13. #13
  Elita NatasaNatasa (avatar)
  Učlanjen
  25.05.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  15.648
  Reputaciona moć
  212

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Uh kakva priča .... naježila sam se .... odmah pomislim na moje pse ....

 14. #14
  Zainteresovan član Sanja Carica (avatar)
  Učlanjen
  26.01.2007.
  Lokacija
  Ne znam ni sama
  Poruke
  227
  Reputaciona moć
  42

  Unhappy Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Uf..........bila sam srecna kad sam pocela ovo da citam a sada se gusim u suzama!!! Kako tuzna prica!!!

 15. #15
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Pozdrav @Sanji Carici@

  I ja sam se gusila u suzama prvi put kad sam citala, zato vise i ne smem da citam..

 16. #16
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  KAKO SE UBACUJE SLIKA??

 17. #17
  Obećava mmonica (avatar)
  Učlanjen
  12.12.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  79
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Pa nije valjda vazno kako je napisana ta prica, nego da se nekako pomogne tim zivotinjama?!
  Mogu ja da citam ili gledam neki tuzan film o zivotinjama i sta ima od toga - nista!!!
  Da li mi mozes reci gde se tacno nalazi taj azil Riska ili jos neki u Beogradu, adresa, kako da stignem do tamo kolima ili gradskim prevozom?
  Da li se zivotinje u azilu hrane iskljucivo hranom u granulama ili dolazi u obzir i ostalo?
  Bilo bis uper kad bi bar svako odvojio po 10din za zivotinje, ali tesko je kad pored ljubitelja zivotinja imas jos vise onih koji su ili ravnodusni ili ih ne vole uopste.
  Hvala unapred na informacijama!

 18. #18
  Zainteresovan član CicaBg (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  195
  Reputaciona moć
  43

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Azil Riska je u Kotezu.Gradskim prevozom ides do okretnice 43 pa onda peske.Bolje nek volonter napise detaljna uputstva posto sam tamo bila samo jednom.
  Do azila na Avali ides 403.Najbolje je da kontaktiras direktora Nebojsu Milenkovica na brojeve
  064 113 07 17 i 063 74 68 296 pa ce te on uputiti kako da najlakse stignes tamo.U njihovom azilu dolaze u obzir samo granule jer nemaju kuhinju.Malo uopozorenje je da se spremis na gomilu blata.Tamo ima 400 pasa i volonteri su im preko potrebni.Makar za mazenje kuca.

 19. #19
  Zainteresovan član White_@ngel (avatar)
  Učlanjen
  05.01.2007.
  Poruke
  136
  Reputaciona moć
  41

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Jako,jako tuzna prica!!!!
  E sada sam sigurna da cu do kraja veceri samo razmisljati o toj jadnoj kuci.....
  Kada samo pomislim na mog Robija.... :-( :-( :-(

 20. #20
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  [FONT=Comic Sans MS]Pozdrav @mmonica@[/FONT]

  Ako ides kolima, predjes Pancevacki most i skrenes prvo skretanje desno, pise Borca i strelica na desno , i onda tacno na petom semaforu skrenes levo, pise na tabli "KOTEZ" i onda samo pravo (prodjes dve male raskrsnice) i jos pravo dok ne vidis znaka sa desne strane "BEODRVO" tu skrenes desno, i opet pravo, put se racva, ti ides levo, i pravo.. Prolazis pored kuca (na jednom delu imas zaokret od 90 stepeni, pored jedne kuce, ali samo pratis put) onda nema vise kuca, videces jedno drvo, predjes kazi ga "mostic" i jos malo pravo, tu je azil. cuces kuce, zavijaju i laju svaki put kada neko dodje. Pozdravljaju svakog gosta. Nemoj samo odmah da prilazis kucama, teta Rada ili Milan ce ti reci kojima smes a ima i nekih koji imaju malo nezgodnu cud.
  Primaju sve od hrane, sve sto doneses znaci.
  Sada bas betoniraju boxeve, i nije bas blato, blato,.. A videces, svi su preslatki..
  Mozes da prosetas neku kucu ili cisto da se malo izmazis sa nekoliko njih.
  I sta god imas kod kuce da ti ne treba, a mislis da bi im znacilo, ti donesi slobodno. Ja cu ici sada u nedelju da odvedem jednog stenca da pokusam da ga udomim.

  Sve najbolje! :-D

 21. #21
  Početnik
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  47
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  A sto se tice novca, uplate gradjana se vrse na ziro racun 110-1026700005037-75 HELP ANIMALS Beograd (nema poziva na broj) sifra placanja: 189
  U pravu si, kada bi svako odvojio i po pet dinara, bilo bi dovoljno.
  Ja recimo vise volim, odem tamo pa pitam teta Radu sta je potrebno, pa ako imam, to kupim, ili ako nekoj kuci treba pregled ili inekcija, ili kuce koje udomim, kupim im hranu i odelce u "miraz" i dobiju jedno kupanje kod mene ( da si samo videla slatkis koji smo udomili, presladak je, ali svi su slatki) i tako..
  A moze i preko racuna, pa ide onda i za mace, ne samo za kuce. Mace tek treba da obidjem, one su na slanackom putu.

 22. #22
  Primećen član Capreolus (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bgd
  Poruke
  814
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Pozdrav @volonteru,
  dobro je da se nesto radi tamo, mada je trebalo da bude vise, iz gradskog budzeta.
  Prosto je neverovatno da je cela prica propala, ako dobro razumem....

  Zlata je zena koja zasluzuje svako postovanje....znam da se jako dugo bavi celom problematikom i zbrinjavanjem pasa i macaka lutalica, jos dok je azil bio u Zucama.
  A to je bilo pre skoro 9 godina.....
  I isto tako verujem da ume veoma dobro da proceni s kim ima posla....

  Veliki pozdrav tebi i svaka cast i na ovoj vrsti angazovanja da azilu pomognes.....
  Sta se jos desava tamo, mozda se i uklopim u nesto da pomognem, kad mi moji
  daju malo vremena....

 23. #23
  Aktivan član
  Učlanjen
  08.12.2006.
  Poruke
  1.633
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  A ona gladna deca,a?(smajli se smeje)

 24. #24
  Primećen član Capreolus (avatar)
  Učlanjen
  21.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bgd
  Poruke
  814
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  @Romansa,
  ???????????????????
  Sta ste hteli reci?????????? KOja gladna deca????
  Deca ne zive u azilima za napustene zivotinje......i niko ih u ovoj temi nije pomenuo...

 25. #25
  Aktivan član
  Učlanjen
  08.12.2006.
  Poruke
  1.633
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!

  Pa ja ih pominjem.
  Znam da ne zive u azilima,neki zive na ulici,ali,bila je sala.

Slične teme

 1. KAKO SI MOGAO!!!!!!!!!!
  Autor volonter.. u forumu Dom i porodica
  Odgovora: 80
  Poslednja poruka: 14.02.2007., 12:31
 2. Da li bih ja to mogao sam?
  Autor loop u forumu Softver
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 08.05.2005., 11:59

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •