php - upoad vise fajlova istovremeno
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Tema: php - upoad vise fajlova istovremeno

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    05.02.2007.
    Poruke
    6
    Reputaciona moć
    0

    Lightbulb php - upoad vise fajlova istovremeno

    Pozdrav svima !
    Radi se PHP sajt sa CMS-om.
    Imam sledeci problem, potrebno mi je da omogucim klijentu da uploaduje vise fajlova (slika) istovremeno, preko FTP-a. Dakle trebalo bi po nekom copy paste principu omoguciti korisniku da vise fajlova postavi online.

    Ima li ideja?



  2. #2
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: php - upoad vise fajlova istovremeno

    To je i meni trebalo ali nikada nisam nasao resenje.
    Problem je u tome sto nisam nasao nacina da svaki "Browse" dugme ne bude samostalan vec da jednim "browse" dugmetom mogu da sa diska selektujem vise fajlova a da se to automatski "rasporedi" po "file" tipovima inputa, zavisno koliko fajlova sam selektovao.
    Doduse, to sam mogao da uradim koristeci programsko resenje (EXE fajl) i to mogu da koristim na serverima koji dozvoljavaju start EXE fajlova (na mom privatnom serveru na primer).
    Ali, posto takvih ima malo (uglavnom privatni i prema dogovoru sa klijentom) morao sam traziti PHP ili ASP ili ASPX resenje.

    Dosta sam trazio po internetu ali nisam bio nesto uspesan u tome. Sva resenja koja sam nasao se uglavnom svode na to da se definise broj "file" inputa a onda se tolki broj inputa priakaze u FORM sekciji.
    Bas me zanima da li ce se nekom sa idejom javiti.

  3. #3
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: php - upoad vise fajlova istovremeno

    Citat Original postavio codemaker
    To je i meni trebalo ali nikada nisam nasao resenje.
    Problem je u tome sto nisam nasao nacina da svaki "Browse" dugme ne bude samostalan vec da jednim "browse" dugmetom mogu da sa diska selektujem vise fajlova a da se to automatski "rasporedi" po "file" tipovima inputa, zavisno koliko fajlova sam selektovao
    Isti slucaj , isto mi je to trebalo , i resio sam prilicno na isti nacin ( forma sa gomilom dugmica ), malo kabasto , posebno ako treba da se uploaduje dosta fajlova odjednom.

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: php - upoad vise fajlova istovremeno

    A jel mora to da ide preko FTP-a i jel mora copy-paste?
    Verovatno moze i tako, ali to dodatno komplikuje stvari...

    Sto se tice obicnog uploada vise fajlova to nije problem.

    Kod:
    <form action="" method="post" enctype="multipart/form-data">
    <p>Pictures:
    <input type="file" name="pictures[]" />
    <input type="file" name="pictures[]" />
    <input type="file" name="pictures[]" />
    <input type="submit" value="Send" />
    </p>
    </form>
    
          
    <?php
    foreach ($_FILES["pictures"]["error"] as $key => $error) {
       if ($error == UPLOAD_ERR_OK) {
           $tmp_name = $_FILES["pictures"]["tmp_name"][$key];
           $name = $_FILES["pictures"]["name"][$key];
           move_uploaded_file($tmp_name, "data/$name");
       }
    }
    ?>
    U folderu gde se nalizi ovaj PHP napravi folder data i u njemu ces snimati slike.

  5. #5
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: php - upoad vise fajlova istovremeno

    Pogledajte ovo http://swfupload.mammon.se/

    Ovo bi trebalo da je resenje sa jednim browse dugmetom.
    Na sajtu se moze isprobati i skinuti skripta... pa ko ima volje nek iskoristi
    Poslednji put ažurirao/la taksistaZR : 05.02.2007. u 23:20

  6. #6
    Početnik
    Učlanjen
    05.02.2007.
    Poruke
    6
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: php - upoad vise fajlova istovremeno

    Sto se tice obicnog uploada vise fajlova to nije problem.
    Hm da pojasnim problematiku i zasto preko FTP-a. Klijent je fotograf koji uploaduje fotografije, tako da se ne zna koliko ih je i poenta je upravo u tome da ne bude 100 browse buttona na stranici, vec da mogu da se jednostavno kopiraju fajlovi.

    Nasao sam resenje problema, koje je realizovano preko ftp-a, ali nazalost ne mogu jos da pristupim kodu, da ga malo procackam

    Filozofija uploada:
    Stranica za dodavanje ima inicijalno dva linka.
    Prvi otvara u novom prozoru ftp prema direktorijumu koji je na odgovarajuci nacin mapiran na direktorijum gde ce se smestati fotke za doticnu galeriju. Korisnik uploaduje fotke u kojoj god velicini.
    Kad se slike uploaduju, klikne se na sledeci link (refresh). Tada stranica cita iz doticnog uploadovanog direktorijuma i svaki fajl upisuje na filesystem obradjenu veliku i thumbnail slicicu i upisuje je u bazu. Formira se takodje set polja forme za update. Kad se izmene parametri svake slike ponaosob, i klikne na save, updatuje se ono sto je u bazi i na filesystemu ukoliko su slike izmenjene, za svaku ponaosob.

    Naravno da bi sve ovo bilo moguce, moraju se podesiti permissioni na serveru, koji omogucavaju pristup novoformiranom direktorijumu za prihvatanje fajlova.

    Uskoro cu dobiti sifru za pristup kodu, pa cu vam okaciti skripte za resenje mojih, a koliko vidim i vasih problema

  7. #7
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    27.09.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Sydney
    Poruke
    388
    Reputaciona moć
    55

    Podrazumevano Re: php - upoad vise fajlova istovremeno

    Citat Original postavio codemaker
    To je i meni trebalo ali nikada nisam nasao resenje.
    Problem je u tome sto nisam nasao nacina da svaki "Browse" dugme ne bude samostalan vec da jednim "browse" dugmetom mogu da sa diska selektujem vise fajlova a da se to automatski "rasporedi" po "file" tipovima inputa, zavisno koliko fajlova sam selektovao.
    Doduse, to sam mogao da uradim koristeci programsko resenje (EXE fajl) i to mogu da koristim na serverima koji dozvoljavaju start EXE fajlova (na mom privatnom serveru na primer).
    Ali, posto takvih ima malo (uglavnom privatni i prema dogovoru sa klijentom) morao sam traziti PHP ili ASP ili ASPX resenje.

    Dosta sam trazio po internetu ali nisam bio nesto uspesan u tome. Sva resenja koja sam nasao se uglavnom svode na to da se definise broj "file" inputa a onda se tolki broj inputa priakaze u FORM sekciji.
    Bas me zanima da li ce se nekom sa idejom javiti.
    Pogledaj ovo:
    http://www.element-it.com/Examples/MultiPowUpload/SimpleUpload.html

    i ovo:
    http://www.codeproject.com/aspnet/FlashUpload.asp

    Poz
    sale

  8. #8
    Početnik
    Učlanjen
    05.02.2007.
    Poruke
    6
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: php - upoad vise fajlova istovremeno

    Bravo Sale, nisam razmisljao o flashu, ali ovo je totalno userfriendly resenje. Najprihvatljivije za korisnike koji nisu bas vesti sa kompjuterima.
    Hvala

Slične teme

  1. povezivanje više kom kraćih mp3 fajlova u jednu
    Autor urko u forumu Multimedija
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 06.05.2009., 00:23
  2. MOŽE LI SE VOLETI VIŠE NJIH ISTOVREMENO
    Autor Aquariusss u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 112
    Poslednja poruka: 10.11.2008., 23:02
  3. Slanje vise mailova istovremeno
    Autor Anciger u forumu Internet
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 15.07.2008., 00:27
  4. Printanje istovremeno više neotvorenih dokumenata
    Autor QuickTime u forumu Softver
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 09.06.2006., 11:02
  5. Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 11.05.2004., 01:02

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •