БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА
Strana 1 od 10 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 245

Tema: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

 1. #1
  Ističe se Eraserhead (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.373
  Reputaciona moć
  65

  Podrazumevano БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Овде и тамо
  БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА
  Боље би било да размишљамо да сутра, прекосутра, будемо први који ћемо признати Косово. Тако би допринели његовој демократизацији и најбоље помогли Србима који тамо живе. Па онда брже ка ЕУ

  Марти Ахтисари је протутњао Београдом.

  Борис Тадић је у пуном капацитету примио специјалног изасланика УН за Косово, иако су лица без осмеха наговестила озбиљност тренутка. Војислав Коштуница је одбио да се састане са Финцем, није хтео ни да додирне папир који је овај месецима састављао, иако је сигурно да сам није писао текст.

  Народњаци заоштравају став захтевајући од евентуалних коалиционих партнера да свако признавање независности Косова буде проглашено за „противзаконито, нелегитимно и ништавно”. У ДС-у се чуде. Чему служе поједине страначке платформе, када Србија има свој раније усаглашен став?

  Цементирајући имиџ због кога га на Западу називају националистом, Коштуница је одржао реч и избегао Ахтисарија. Као да ће радни документ нестати уколико га међународни поштар не уручи. Није крив глас, већ гласник.

  Сем пизме и покушаја избегавања државничке одговорности – те влада није легитимна, те није легална већ је техничка – не видим у томе ишта добро. Многи се присећају времена када је Милошевић америчком амбасадору преко стола бацио неотворено писмо државног секретара Џејмса Бејкера. После знамо шта је било.

  Неће они тако са нама, поново одавде љутито грми „патриотски блок” претећи „озбиљним последицама” онима који се усуде да признају независност Косова. Мора да се тамо тресу од страха и неизвесности кад чују да Вашингтону и Бриселу наговештавамо прекид дипломатских односа. Ако не то, барем тужбу Међународном суду правде или предлог да Савет безбедности осуди такав чин. Да ли ћемо их кажњавати тако што ћемо забранити улазак капитала из инкриминисаних земаља?

  Стара епика 14. века замотана у фолк паковање небеске Србије: Не може нам нико ништа, јачи смо од судбине.

  Иако би да политику око Косова представе као конзистентну, чврсту и надасве патриотску, много је ту збрке. Нико да објасни шта значи „суштинска аутономија” коју узалуд нудимо косовским Албанцима. То је нека врста „унутрашње независности”, изрекао се један Коштуничин саветник па је брже-боље морао да се исправља због употребе проказаног појма „независност”.

  „Етничка мобилизација охрабрује масе уверавајући их да ће имати сигурност у ‘строго омеђеним етничким границама’. Како ових граница у стварности нема, а етничка лојалност је у служби борбе за власт, снага етничке мобилизације постаје неконтролисана и штетна”, пише Душан Јањић у књизи „Записи из Србије”.

  Стално слушам да хоће да нам узму Косово. Како да га узму, када оно и није наше? Губили смо га дуго, а тапија на земљу предата је међународној заједници потписивањем Кумановског споразума. Проблем који од тада није решен тиче се људи, Срба и других неалбанаца? Ахтисаријев извештај зато инсистира на правима мањина.

  А шта ако Ахтисари тако формулише статус Космета да свако може да га тумачи како жели? Шта ако у његовом документу не буду поменути ни „независност” Косова ни „суверенитет” Србије?

  Пошто је могуће да му је дојављено да ће управо тако бити, народњачки „фронт одбијања” жури да поентира. За домаћу употребу. ДСС–НС се показује као „тврди играч” који ће сутра себи приписати заслугу ако Ахтисари у извештају изостави појам „независност”. Такав капитал би онда да преточе у премијерску и друге важне министарске фотеље. Шта буде после, мање је важно.

  Досадашња климава кохабитација Тадић–Коштуница прети да се претвори у конфронтацију. Делом због Косова, делом због чврсто дефинисаних захтева народњака који знају шта траже за себе, а остатак „дају на коришћење” ДС-у иако овај има већу популацију посланика ДС-а у Скупштини.

  Воја је повукао линију. Баш ме занима да ли ће се Борис одазвати. Рекао је да воли да „изађе на црту”. ДС ће морати одлучније да се одреди ако не жели да већ на првом кораку разочара своје бираче. Тадић је на тему Косова лавирао не желећи да закуца своју позицију. Приклањао се популизму истичући да Србија неће правити уступке, али је међу реткима јавно признао да је „Косово данас ближе назависности и сваки грађанин у Србији то зна”.

  Народњацима је сада Косово тест па су на консултацијама код Тадића показали да уопште не журе са састављањем нове владе. Тапка се у месту, игра на време и на фотеље. Изашли су са платформом за Косово и готово ултимативно траже да се друге странке изјасне да ли су за или против. Све подсећа на косовску преамбулу Устава која испаде да је важнија од нове конституције.

  Али, Ахтисари неће да чека. Кога, шта? Човек ради свој посао и нема илузија да преговарачка мрцварења могу ишта битно да промене око „последње нерешене слагалице на Балкану”. Он је почетком децембра у Берлину јасно рекао да је очекивање преговорног компромиса „глупост”.

  Није од тога далеко ни Коштуница који сматра да се у Бечу дешавало позориште, а не преговори отворени фебруара 2006. Проблем је у томе што је преговарачима – Београду и Приштини – поодавно додељена улога статиста. 2. #2
  Ističe se Eraserhead (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.373
  Reputaciona moć
  65

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Оно што се зове међународна заједница, и када греши или се о неког огрешује, не одустаје. Једном покренут замајац се не зауставља. Чак и када Ахтисари скандалозно изјави да су Срби криви као народ.

  Позивали смо се на Повељу УН и принципе територијалног интегритета и суверенитета држава. Говорили да је „апсолутна бесмислица” говорити да је Косово изузетан случај. Нису помогли ни појачана дипломатска активност Београда, истина – закаснела, ни поделе унутар ЕУ, ни тврђи став Русије у Контакт групи.

  Сада ДСС–НС, попут радикала, прете заоштравањем. Американци су разочарани платформом Воје и Веље. Све се поклапа са приближавањем Москви и литургијским понављањем да ће Руси уложити вето на независност Косова. И за ову премису важи питање: а шта уколико независности не буде? Руси се неће бунити.

  Читам коментар РИА Новости поводом спорне територије Абхазије. Руски политичари и дипломате дуго су страховали од „интернационализације” проблема отцепљењу склоне кавкаске републике. Онда су променили став: интернационализација може да промовише националне интересе Русије – под условом да дипломате науче да мудро одаберу приоритете. Москва сада истиче значај УН и Савета безбедности као фoкусних тачака међународне заједнице.

  Не постоји „глобална антиабхаска завера”, а да би Русија ојачала своју позицију гаранта мира у турбулентном региону мора да створи савез са Америком и земљама ЕУ, водећи флексибилнију и прагматичнију политику. Све је готово дијаметрално супротно од заоштрених ставова ДСС–НС о Косову.

  Има још. Абхазија је два пута била пред Саветом безбедности. Русија и САД су пронашле компромисно решење: резолуција оштро критикује Грузију, а усвојена је пошто је Москва прихватила да позитивно гласа око проблема Северне Кореје. Ако је неком поента промакла, да нагласим: велики су се договорили. Шта ћемо када се нагоде и око Косова?

  Боље би било да размишљамо да сутра, прекосутра, будемо први који ћемо признати Косово. Тако би допринели његовој демократизацији и најбоље помогли Србима који тамо живе. Па онда брже ка ЕУ.
  Ко смо, шта смо без Косова, готово драматичним гласом питао се својевремено Коштуница пред Храмом Светог Саве. Не знам како ће лидер ДСС-а описати свој идентитет без Косова, али лично немам тај проблем. И уверен сам да нисам једини који не мисли да му се укида будућност.
  Бошко Јакшић
  [објављено: 04.02.2007.]

  http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=18819

 3. #3
  Iskusan Samanta_ (avatar)
  Učlanjen
  21.04.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Offenbach
  Poruke
  6.251
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Nikolić: Nezavisno Kosovo? Bežimo od EU!


  Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić izjavio je da ukoliko, kako se nagoveštava, Kosovo postane nezavisno, onda Srbiji uopšte nije potrebna Evropska unija (EU).

  "Ukoliko bude proglašena nezavisnost Kosova, onda nam nije ni potrebna EU, onda treba da bežimo od nje, jer se postavlja pitanje gde će se to EU zaustaviti kada krene na srpske teritorije", rekao je Nikolić u intervjuu banjalučkom nedeljniku "Pravda".

  "Od medjunarodne zajednice više nemamo šta da očekujemo, jer je dovela do nezavisnosti Kosova - ili će nas podržati Rusi i staviti veto u Savetu Bezbednosti, ili Kosovo neće ostati u sastavu Srbije", rekao je Nikolić.

  Po Nikoliću, potpuno je jasno da su SAD i EU pripremile nezavisnost pokrajine, kao i da je spreman scenario da pojedine države jednostrano priznaju Kosovo.

  "Ako bude objavljena nezavisnost naše pokrajine, svi na vlasti moraju odmah da podnesu ostavke", ocenio Nikolić.

  Nikolić je, takodje, konstatovao da nije moguće "formiranje vlade nacionalnog spasa ili narodnog jedinistva", ali je "moguć dogovor sa svima koji to žele o strategiji i politici odbrane Kosova i Metohije".
  "U ovoj situaciji, još sam uvereniji da neće ni biti formirana nova vlada, a ukoliko je i bude, biće to vlada kratkog daha, a za osam do deset meseci imaćemo nove izbore", mišljenja je Nikolić.

 4. #4
  Ističe se Eraserhead (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.373
  Reputaciona moć
  65

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Pa radikali ni sa Kosovom nisu za EU nego za Belorusiju, zato mislim da treba svi da se presele tamo i ispune svoj Belorašan drim.

 5. #5
  Iskusan Samanta_ (avatar)
  Učlanjen
  21.04.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Offenbach
  Poruke
  6.251
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Citat Original postavio Eraserhead
  Pa radikali ni sa Kosovom nisu za EU nego za Belorusiju, zato mislim da treba svi da se presele tamo i ispune svoj Belorašan drim.
  A ja bi rekla da bi ti trebao u Albaniju da se preselis.

 6. #6
  Ističe se Eraserhead (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.373
  Reputaciona moć
  65

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Ja ne želim da se Srbija ujedinjuje sa Albanijom. Albanija je za mene prijateljski sused.
  Vi što bi da vodite Srbiju u Belorusiju treba samin da prošetate do tamo.

 7. #7
  Primećen član JerryRopero (avatar)
  Učlanjen
  16.09.2006.
  Poruke
  835
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  ti bi trebao da zivis u djakovici. da sopstvenim primerom podrzis "izgradnju multietnickog drustva" na nezavisnom Kosovu - za koje se vi ustase iz LDP-a zalazete.

  Znaci licemerno je da se zalazes za nesto , sto nisi spreman sopstvenim primerom da podrzis. Tek kad se svi preselite u Gjakova, Decane i Ferizaj mozete da nam solite pamet.

 8. #8
  Primećen član JerryRopero (avatar)
  Učlanjen
  16.09.2006.
  Poruke
  835
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Citat Original postavio Eraserhead
  Ja ne želim da se Srbija ujedinjuje sa Albanijom. Albanija je za mene prijateljski sused.
  Vi što bi da vodite Srbiju u Belorusiju treba samin da prošetate do tamo.
  zasto lazes milogorac? Zalaganjem za EU ti se upravo zalazes da se Srbija ujedini i sa Albanijom. Jer i Albanija ce biti clan EU, a sobzirom da u EU nema granica to znaci da se zalazes za federativnu drzavu Srbije i Albanije.

 9. #9
  Iskusan Torrente-BG (avatar)
  Učlanjen
  17.09.2006.
  Lokacija
  Belgrado
  Poruke
  5.234
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Srbija treba da oduhovlaci oko Kosovo koliko god moze i da pokusa da napravi najbolji dil a u isto vreme da krene da sto vise jaca i modernizuje vojsku uz naravno jacanje i same drzave.
  Kosovo ce sigurno "otici" od Srbije ali ce do rata dole 100% doci za par godina oko juga Srbije.Do tada mi treba da stanemo na noge i doteramo vojsku pod konac i kada dole krene gruvanje tada se u produzetku zavrsava i pitanjke Kosova tj vraca se tamo gde mu je i mesto a to je u Srbiji.

 10. #10
  Ističe se vanesssa56 (avatar)
  Učlanjen
  28.01.2007.
  Lokacija
  U KAVEZU
  Poruke
  2.580
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Citat Original postavio JerryRopero
  zasto lazes milogorac? Zalaganjem za EU ti se upravo zalazes da se Srbija ujedini i sa Albanijom. Jer i Albanija ce biti clan EU, a sobzirom da u EU nema granica to znaci da se zalazes za federativnu drzavu Srbije i Albanije.
  Sacekacemo i videti ovo za koju godinu...
  i Srbija i Hrvatska i Madedonija i Crna Gora, naravno Bosna i Hercegovina - BEZ SLOVENIJE (ona je tamo) + Albanija u EVROPSKOJ UNIJI, decko !

 11. #11
  Iskusan Norma Kampl (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Grad U Vecnom Nastajanju
  Poruke
  5.916
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  У истој тој "Политици" има и сасвим другачије интонираних чланака.

  Што заправо говори како су то новине које су одувек, од самог оснивања, заправо седеле на две, или више столица. "За сваки случај".

  Неко би то назвао дозвољавањем различитих, и врло супротних гледишта,"објективнним информисањем".

  И да то и треба да буде одлика нашег најугледнијег и најстаријег дневног листа.

  Али, кад се мало боље проучи, схвати се да се ради о реченом, и шта је заправо, како рекох, "Политика", упркос што у једном смислу доиста и јесте дневни лист од којег немамо бољег.

  А, ако је тако, и немамо бољег...

 12. #12
  Domaćin Nestasna Ameba (avatar)
  Učlanjen
  12.10.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Ima jedan kućerak u Sremu...
  Poruke
  4.919
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Citat Original postavio JerryRopero
  Jer i Albanija ce biti clan EU, a sobzirom da u EU nema granica to znaci da se zalazes za federativnu drzavu Srbije i Albanije.
  A što da ne? Šta su Albanci, kao niža rasa od nas Srba možda pa da nam bude ispod časti?
  "Samo retki nađu retke..."
  By Balašević :wink:

 13. #13
  Ističe se vanesssa56 (avatar)
  Učlanjen
  28.01.2007.
  Lokacija
  U KAVEZU
  Poruke
  2.580
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Citat Original postavio Nestasna Ameba
  A što da ne? Šta su Albanci, kao niža rasa od nas Srba možda pa da nam bude ispod časti?
  Tako sicushan "MOZAK" (ameba), a tako lepe rechi

 14. #14
  Iskusan Alekasandar2 (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2006.
  Lokacija
  BS "Galactica", on the way to Earth....I hope
  Poruke
  5.548
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Citat Original postavio vanesssa56
  Sacekacemo i videti ovo za koju godinu...
  i Srbija i Hrvatska i Madedonija i Crna Gora, naravno Bosna i Hercegovina - BEZ SLOVENIJE (ona je tamo) + Albanija u EVROPSKOJ UNIJI, decko !
  Нисмо хтели са њима у Европу 1941. нисмо хтели са истима ни 1948, нећемо ни сада, два пута смо били у праву и трећи смо.

 15. #15
  Zainteresovan član Calogero (avatar)
  Učlanjen
  16.07.2006.
  Lokacija
  B13
  Poruke
  256
  Reputaciona moć
  44

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Citat Original postavio Samanta_
  Nikolić: Nezavisno Kosovo? Bežimo od EU!


  Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikolić izjavio je da ukoliko, kako se nagoveštava, Kosovo postane nezavisno, onda Srbiji uopšte nije potrebna Evropska unija (EU).

  "Ukoliko bude proglašena nezavisnost Kosova, onda nam nije ni potrebna EU, onda treba da bežimo od nje, jer se postavlja pitanje gde će se to EU zaustaviti kada krene na srpske teritorije", rekao je Nikolić u intervjuu banjalučkom nedeljniku "Pravda".

  "Od medjunarodne zajednice više nemamo šta da očekujemo, jer je dovela do nezavisnosti Kosova - ili će nas podržati Rusi i staviti veto u Savetu Bezbednosti, ili Kosovo neće ostati u sastavu Srbije", rekao je Nikolić.

  Po Nikoliću, potpuno je jasno da su SAD i EU pripremile nezavisnost pokrajine, kao i da je spreman scenario da pojedine države jednostrano priznaju Kosovo.

  "Ako bude objavljena nezavisnost naše pokrajine, svi na vlasti moraju odmah da podnesu ostavke", ocenio Nikolić.

  Nikolić je, takodje, konstatovao da nije moguće "formiranje vlade nacionalnog spasa ili narodnog jedinistva", ali je "moguć dogovor sa svima koji to žele o strategiji i politici odbrane Kosova i Metohije".
  "U ovoj situaciji, još sam uvereniji da neće ni biti formirana nova vlada, a ukoliko je i bude, biće to vlada kratkog daha, a za osam do deset meseci imaćemo nove izbore", mišljenja je Nikolić.
  Devojko iz Offenbaha,zar ne mislis da bi ti prva trebala da poslusas svog stanackog vodju i napustis EU jednom za sva vremena i tako das primer dugima. A ne da se ponasas po onoj narodnoj "selo hvali,a u gradu zivi".  p.s. postovi,teme i komentari su ti blago receno smesni i nezreli. Sto i nije cudo,ako se uzme u obzir da si dete gastosa. Mada je dijaspora glasala veoma zrelo i poslala SRS ispod 10%. Razlog vise da napustis mrsku Nemacku i EU.

 16. #16
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Citat Original postavio Alekasandar2
  Нисмо хтели са њима у Европу 1941. нисмо хтели са истима ни 1948, нећемо ни сада, два пута смо били у праву и трећи смо.
  Ma nećemo mi nigde.
  Suština predizbornog mitingašenja je poruka:"Šta ćemo mi u Evropu kad ne možemo da pratimo tržište? Ponudimo robu na istok pa ako oni hoće"

  To znači - ne treba da se trudimo uopšte a stanje ovako kakvo je ne menjati.

  Nirvana

 17. #17
  Domaćin Nestasna Ameba (avatar)
  Učlanjen
  12.10.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Ima jedan kućerak u Sremu...
  Poruke
  4.919
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Eh, da je bar nirvana...
  "Samo retki nađu retke..."
  By Balašević :wink:

 18. #18
  Primećen član JerryRopero (avatar)
  Učlanjen
  16.09.2006.
  Poruke
  835
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Citat Original postavio Nestasna Ameba
  A što da ne? Šta su Albanci, kao niža rasa od nas Srba možda pa da nam bude ispod časti?
  ja to nigde nisam rekao. Al za nije krajnje licemerno i pokvareno od vas tzv "demokrata" da se zalazete za nezavisno Kosovo da Albanci ne bi ziveli u Srbiji, a istovremeno hocete sa tim istim Albancima da zivite zajedno u jednoj drugoj drzavi zvanoj EU?

  Sta vam fali da zivite sa siptarijom u Srbiji posto i onako hocete da zivite sa njima u EU? Zasto ste toliki sovinisti?

 19. #19
  Iskusan alergicna (avatar)
  Učlanjen
  15.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Austrobugarska(hahaha)trenutno u HOLANDIJI
  Poruke
  6.804
  Reputaciona moć
  109

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Na zalost Albanci su vecina na kosovu pa samim tim i njihova odluka za osamostaljenjem je pobedila
  A takodje na zalost, radikali su dobili vecinu u Srbiji pa se ponasaju kao da je Srbija samo njihova
  Ista POGUBNA prica.U oba slucaja pobedio je primitivizam na zalost i nesrecu manjina

 20. #20
  Veoma poznat filatelista, pa šta? (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  12.979
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  373

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Ma problem je što mi kao Srbi ne znamo šta hoćemo
  Neki, da Kosovo bude samostalno
  Neki, da Kosovo bude naše, ali da Albanci idu preko Prokletija
  Neki, da formalno bude naše, ali faktički potpuno odvojeno -moja malenkost
  Neki, potpuno inkorporirano i kao teritorija i kao stanovništvo.
  Pa sad ti udovolji.
  A svi Albanci znaju šta hoće
  Što se tiče ovog da ga mi prvi priznamo, pa za šta se onda diplomatski borimo?
  Nismo prvi priznali Crnu Goru, koja je imala sva Bogom dana prava da istupi iz one spodobne države zvane SCG, a ne Kosovo koje svi više ili manje smatramo svojom, srpskom teritorijom.

 21. #21
  Domaćin Nestasna Ameba (avatar)
  Učlanjen
  12.10.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Ima jedan kućerak u Sremu...
  Poruke
  4.919
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Je l' znaš ti, filatelisto, da Turci još Srbiju smatraju SVOJOM teritorijom? Pa ti sad vidi... Koliko dugo nismo pod njima, a oni još uvek misle da smo njihova raja. Isto tako će bidne za vek-dva i sa Srbima i Kosovom...
  Htedoh reći, biće sve to prazna priča. Što bi Rambo rekao, vreme teče, život je kratak, guska se peče,a tebi će batak Možemo mi da želimo i da ne želimo ovo i ono, ali biće kako biti mora, a tome smo sami doprineli, pa sad zatvaramo oči pred tim i pričamo bajke i guslamo epske pjesme, ali od toga 'leba nema.
  More, prava smo radikalska država, videlo se odavno da će SRS pobediti na izborima kad-tad. Sad uživajmo
  Poslednji put ažurirao/la Nestasna Ameba : 04.02.2007. u 20:40
  "Samo retki nađu retke..."
  By Balašević :wink:

 22. #22
  Iskusan Norma Kampl (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Grad U Vecnom Nastajanju
  Poruke
  5.916
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Citat Original postavio filatelista, pa šta?
  Ma problem je što mi kao Srbi ne znamo šta hoćemo
  Neki, da Kosovo bude samostalno
  Neki, da Kosovo bude naše, ali da Albanci idu preko Prokletija
  Neki, da formalno bude naše, ali faktički potpuno odvojeno -moja malenkost
  Neki, potpuno inkorporirano i kao teritorija i kao stanovništvo.
  Pa sad ti udovolji.
  A svi Albanci znaju šta hoće
  Što se tiče ovog da ga mi prvi priznamo, pa za šta se onda diplomatski borimo?
  Nismo prvi priznali Crnu Goru, koja je imala sva Bogom dana prava da istupi iz one spodobne države zvane SCG, a ne Kosovo koje svi više ili manje smatramo svojom, srpskom teritorijom.
  Што се тиче самог чланка, он је доиста будалаштина, јер, упркос свему, још увек ништа није решено, а и крајње је глупо да ми дајемо нешто унапред, колико год "фактичко стање треба признати", бла, бла....

  Ја стално кажем, како ипак није све у "факту", , него и у "форми", да и форма, ипак утиче и на факат".


  Друго, ипак је и врло мали број тих овде који су за "самосталне КиМ".

  Дакле, остаје ово - да КиМ треба да остану у оквиру Србије.

  И то је основно, полазно становиште.

  Ово друго наведено је, ипак, - ствар нијанси. Које треба решавати секундарно.

  Поготово, што се решење о одласку Албанаца преко Проклетија не би требало озбиљно узимати у обзир. Поготово, на силу. (евентуално, неким обостраним договором, на миран начин, али, ипак, боље то уопште не узимати као идеју)

  Али ипак, најбоље би било инкорпорирати, и као територију и као становништво.

  Наравно, то, сад после свега јесте врло далеко , и изгледа чак немогуће.

  Али могло би се постићи, под извесним условима, опет, наравно, мирним путем, и кроз многе методе мудре, упорне и дуготрајне.

  Пре свега - економским стимулансом.

  Што подразумева и унутарњи рад, као и помоћ Србији са стране.

 23. #23
  Iskusan Enfroz2891. (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2006.
  Lokacija
  Durance of hate
  Poruke
  5.905
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Koja gomila licemernih LDP gluposti.Cheda bi da prizna Kosovo kao nezavosno da ne bi morao da pomaze Srpskom narodu tamo.Tako "amputira"i Albance i Kosovske Srbe jer su onda Srbi sa Kosova za njega strani drzavljani..Ja bi sve koji se zalazu za to "pomaganje stvaranju multientnichkog Kosova"posalao dole da vlastitim primerom dokazu da je to moguce.A ovako prazno palamudjeje samo je propagandni pokushaj uticanja na javno mnjenje.

 24. #24
  Ističe se Eraserhead (avatar)
  Učlanjen
  27.08.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  2.373
  Reputaciona moć
  65

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Ja mislim da bi oni koji ugrožavaju Srbe kao što si ti trebalo da odu dole i sami kusaju efekte ideja za koje se zalažu.

 25. #25
  Iskusan Norma Kampl (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Grad U Vecnom Nastajanju
  Poruke
  5.916
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: БАЛКАНСКА СЛАГАЛИЦА

  Citat Original postavio Enfroz2891.
  Koja gomila licemernih LDP gluposti.Cheda bi da prizna Kosovo kao nezavosno da ne bi morao da pomaze Srpskom narodu tamo.Tako "amputira"i Albance i Kosovske Srbe jer su onda Srbi sa Kosova za njega strani drzavljani..Ja bi sve koji se zalazu za to "pomaganje stvaranju multientnichkog Kosova"posalao dole da vlastitim primerom dokazu da je to moguce.A ovako prazno palamudjeje samo je propagandni pokushaj uticanja na javno mnjenje.
  Наравно. Они то и раде само због покушаја утицаја на јавно мњење. Покушавају, тим, "ствар је готова", бесомучно поновљеним, да нас убеде да је доиста изгубљено, и да треба да дигнемо руке.

  На жалост, један део јавности се и "прима" на то.

  Али, ниједна битка није изгубљена унапред. Треба се борити, и кад су шансе мале, до самог краја.

  И ово, је њихово, дакле, директно подривање.

Slične teme

 1. Балканска бригада?
  Autor Miroslav-BL u forumu Vojska, policija i avijacija
  Odgovora: 15
  Poslednja poruka: 16.11.2006., 23:03

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •