NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 51

Tema: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike

 1. #1
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Exclamation NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike

  Posto vidim da ovde mnogi misle da "MI nesto resavamo" osecam se pozvanim, pa i prozvanim da napisem ponesto o tome ko zapravo vodi ovu planetu i gde.

  Krize po planu


  RIMSKI klub je vrhovna zaverenička organizacija, brak između angloameričkih finansijera i starih evropskih porodica crnog plemstva, posebno tzv. londonskog, venecijanskog i đenovskog "plemstva". Ključ uspešne kontrole sveta su njihova sposobnost stvaranja divljih ekonomskih recesija i kriza, te upravljanja tim recesijama i krizama. Komitet 300 ima zadatak da podstakne socijalne nemire na svetskom nivou, posle kojih sledi recesija kao ublažavajuća priprema za nadolazeće ozbiljnije stanje. To mu je glavna metoda stvaranja masa širom sveta, koje će postati primaoci "pomoći" u budućnosti.

  Čini se da Komitet veliki deo svojih važnih odluka, koje se tiču ljudskog roda, temelji na filozofiji poljskog aristokrate Feliksa Đeržinskog, koji je smatrao da je ljudski rod tek malo iznad goveđeg. Kao veoma blizak prijatelj britanskog tajnog agenta Sidnija Rajlija (Rajli je, zapravo, bio kontrolor tokom prvih godina boljševičke revolucije) često se poveravao Rajliju u pijanom stanju. Đeržinski je, naravno, bio zver koja je u pravljala aparatom "crvenog terora". Tokom jedne pijanke rekao je Rajliju:

  - Čovek nema nikakvu važnost. Vidi šta se dešava kada ga izgladniš. Počne da jede svog mrtvog druga da bi preživeo. Čoveka zanima samo sopstveno preživljavanje. Samo to je važno. Sva ta Spinozina filozofija samo je jedno veliko đubre.

  RIMSKI klub ima sopstvenu obaveštajnu agenciju, a koristi i Rokfelerov Interpol. S njom vrlo tesno sarađuje svaka američka obaveštajna služba, kao i KGB i Mosad. Jedina obaveštajna agencija koja je ostala izvan njenog domena bio je istočnonemački Štazi. Rimski klub ima i sopstvene, visoko organizovane, političke i ekonomske agencije. Upravo su one predsedniku Reganu naložile da zadrži usluge Pola Vokera, takođe važnog člana Komiteta 300. Voker je ostao na položaju predsednika Odbora Američke narodne banke, uprkos tome što je Regan, još dok je bio predsednički kandidat, čvrsto obećavao kako će ga otpustiti čim on, Regan, bude izabran za predsednika.
  Rimski klub je, nakon što je odigrao ključnu ulogu u Kubanskoj nuklearnoj krizi, svoj program "upravljanja krizom" (preteču organizacije FEMA) pokušao da proda predsedniku Kenediju. Nekoliko naučnika Instituta "Tavistok" posetilo je predsednika Kenedija s namerom da mu objasne šta to znači, ali je Kenedi odbio njihov savet. Iste godine u kojoj je Kenedi ubijen Institut "Tavistok" je opet bio u Vašingtonu na razgovoru sa čelnicima NASA. Ovog puta razgovor je bio uspešan. NASA je "Tavistoku" dala ugovor o proceni uticaja njenog budućeg svemirskog programa na američko javno mnjenje.

  UGOVOR je poveren Institutu za istraživanje Stenford i Korporaciji "Rand". Većina materijala koje su priipremili instituti "Tavistok", "Stenford" i "Rand" nikada nije ugledala svetlo dana i zapečaćeno je do današnjeg dana. Nekoliko senatora, članova odbora i pododbora za nadzor tog projekta, kojima sam se obratio kako bih dobio informacije, rekli su mu da nisu "nikada čuli za to", a nisu imali pojma ni o tome gde bih mogao da pronađem to što tražim. Toliku moć i ugled su imali kod Komiteta 300.

  Godine 1966. moje kolege iz obaveštajne službe su mi savetovali da se obratim dr Anatolu Rapaportu, koji je napisao izveštaj za koji je Vlada, kako se govorilo, bila zainteresovana. Cilj tog rada bio je da se obustavi NASA svemirski program, za koji je Rapaport rekao da odživeo svoju korisnost. Rapaport mi je dao primerak svog rada, u kome, bez ulaženja u detalje, uglavnom piše da NASA-program treba da bude odbačen.

  LOŠ UTICAJ


  NASA ima previše naučnika koji imaju loš uticaj na Ameriku jer su uvek spremni da u školama i na univerzitetima drže predavanja o tome kako funkcionišu rakete, od izrade do pogona. Rapaport je tvrdio kako će to proizvesti naraštaj odraslih ljudi koji će hteti da postanu naučnici za svemir, posle čega će samo da shvate da su "nepotrebni", budući da 2000. godine njihove usluge neće biti nikome potrebne.  Ponuda Kremlju

  ČIM je NATO dobio Rapaportov izveštaj Rimskog kluba o profilisanju NASA, Komitet 300 je odmah zatražio akciju. Izaslanici Rimskog kluba u NATO zaduženi za hitnu akciju NASA bili su Harland Klivlend, Džozef Slejter, Klajborn K. Pel, Volter J. Levi, Džordž Mekgi, Vilijam Vots, Robert Štraus-Hjup (američki izaslanik pri NATO) i Donald Leš. Odbor za nauku i tehnologiju Severnoatlantske skupštine i Institut za istraživanje spoljne politike organizovali su sastanak. Nazvali su ga "Konferencija o transatlantskoj neravnoteži i saradnji" i održan je na raskošnom imanju engleske kraljice Elizabete u Duvilu, u Francuskoj.

  Osnovna svrha i namera konferencije u Duvilu bila je da se zaustavi tehnološki i industrijski razvoj SAD. Konferencija je rezultirala dvema knjigama, od kojih se ovde spominje jedna, Bžežinskog, pod naslovom "Tehnotronska era". Drugu knjigu je napisao Aurelio Peci, predsedavajući Konferencije, pod naslovom "Put u ponor".

  Peci se uveliko slaže sa Bžežinskim, ali je dodao da će u budućnosti nastati rasulo na svetu ne bude li tim svetom upravljala svetska vlada. U tom smislu Peci je insistirao da se Sovjetskom Savezu ponudi "spajanje sa NATO", po kojem bi Sovjetski Savez, u svetskoj vladi, bio jednakopravan partner Sjedinjenim Državama. Obe zemlje bi bile odgovorne za buduće "upravljanje krizama i globalno planiranje". Rimski klub je svoj prvi "ugovor o globalnom planiranju" poverio Institutu za tehnologiju Masačusets, jednoj od najvažnijih naučnih instituciji Komiteta 300. Za projekat su bili zaduženi Džej Forestor i Denis Medous.

  O čemu je bilo reči u njihovom izveštaju? U osnovnim postavkama se nije razlikovao od onoga što su propovedali Maltus i Fon Hajek. Naime, što se tiče starog pitanja o tome da nema dovoljno prirodnih bogatstava, Forester-Medousov izveštaj je bio prava prevara. Ono što u izveštaju nije stajalo bila je činjenica da će čovekov dokazani inventivni genij najverovatnije pronaći način da se "prevlada" nestašica. Fuzijska energija, taj smrtni neprijatelj Komiteta 300, mogla bi da se primeni za stvaranje prirodnih bogatstava. Na primer, fuzijskom bakljom bi moglo da se iz jedne četvrtine milje običnog kamena dobije dovoljno aluminijuma za naše četvorogodišnje potrebe.
  PECI je neumorno propovedao protiv države-nacije i o tome koliko je ona pogubna za napredak čovečanstva. Zagovarao je "kolektivnu odgovornost". Nacionalizam je kao čovekov rak bio tema na nekoliko njegovih važnih govora. Godine 1977, njegov bliski prijatelj Ervin Lazlo napisao je knjigu sličnog sadržaja, pod naslovom "Ciljevi čovečanstva", koja je postala ključno štivo Rimskog kluba. Ceo taj rad je jedan žučljiv napad na industrijski razvoj i na urbani razvitak. Svih tih godina Kisindžer je kao osoba za vezu bio u tesnom kontaktu s Moskvom, kao predstavnik Kraljevskog instituta za međunarodne odnose. Pisane radove o "globalnom oblikovanju" sveta redovno je razmenjivao sa svojim prijateljima u Kremlju.

  Što se tiče zemalja trećeg sveta, jedan od članova Rimskog kluba, Harland Klivlend, pripremio je izveštaj koji je dostigao vrhunac cinizma. U to vreme Klivlend je bio američki predstavnik u NATO. Ukratko, zemlje trećeg sveta, po tom izveštaju, trebalo bi same da odluče koji će narodi ili delovi naroda da budu eliminisani. Kao što je Peci kasnije napisao (na temelju Klivlendovog izveštaja):

  "Narušen sukobljenim politikama triju najvećih zemalja i blokova, delimično grubo sklepan, postojeći međunarodni ekonomski poredak vidno puca po rubovima... Mogućnost potrebe pribegavanja odabiru - odluci ko mora da opstane - uistinu je vrlo surova. Ali, ako događaji, nažalost, dovedu do takvog kritičnog stanja, pravo na odlučivanje ne može se prepustiti samo nekolicini država, jer bi time one dobile zlokobnu moć nad životom gladnih na svetu".


  ISKUSTVO AFRIKE

  POLITIKA Komiteta 300 o namernom izgladnjavanju afričkih naroda, do smrti, dokazana je i u podsaharskim državama. To je bio cinizam najgore vrste, jer je Komitet 300 već ovlastio sebe za donošenje odluka o životu i smrti, i Peci je to znao. To je pokazao u svojoj ranije izdatoj knjizi "Granice rasta". Odbacio je potpuno razvoj industrije i poljoprivrede i umesto toga izneo zahtev da ceo svet potpadne pod jedno koordinacijsko veće, i to pod Rimski klub i njegove institucije u NATO, tj. svetsku vladu.

  Nastavak sledi 2. #2
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano TAJNO DRUŠTVO

  TAJNO DRUŠTVO
  KOMITET 300 je vrhovno tajno društvo, sastavljeno od nedodirljivog vladajućeg sloja, koji uključuje englesku kraljicu, holandsku kraljicu, dansku kraljicu i ostale evropske kraljevske porodice. Na samrti engleske kraljice Viktorije, matrijarha venecijanske porodice crne aristokratije, te aristokrate su odlučile da se pripadnici svetske aristokratije, radi sticanja vlasti u celom svetu, "moraju udružiti" sa nearistokratskim, ali neverovatno moćnim ljudima iz poslovnog sveta, na svetskom nivou, pa su tako vrata za sticanje vrhunske moći otvorena i, kako to engleska kraljica voli da kaže, "pučanstvu".

 3. #3
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike

  jedino sto sam procitao iz ovako ogromnog texta, koje skoro niko ne cita, je rimski klub.
  eto, zapamticu barem nesto- nekakav rimski klub ima veze sa novim svetskim poretkom :| :?

 4. #4
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano MEĐUNARODNI sud u Hagu

  MEĐUNARODNI sud u Hagu će narednih godina sve više da služi za rešavanje pravnih nesuglasica svih vrsta. Taj sud je, naravno, prototip pravnog sistema svetske vlade i zameniće sve ostale sudove. Kada su u pitanju centralne banke, esencijalne institucije za planiranje novog svetskog poretka, u tom području je uglavnom Međunarodna banka za obračun već preuzela vlast. Privatne banke brzo nestaju, kao deo priprema za "deset velikih banaka" koje će kontrolisati bankarstvo celog sveta, pod vođstvom Međunarodne banke za obračun i MMF.

  U Evropi postoji veliki broj socijalnih država, a SAD se ubrzano pretvaraju u najveću socijalnu državu na svetu. Kada ljudi postanu zavisni od države u smislu osnovnih sredstava za život, biće veoma teško da se od toga odviknu, što se jasno moglo videti po rezultatima poslednjih izbora u SAD, na kojima je 98 posto kandidata vraćeno u Vašington kako bi mogli da uživaju u lagodnom životu, uprkos njihovim poražavajućim rezultatima.

  ZABRANA posedovanja oružja već je na snazi u tri četvrtine zemalja na svetu. SAD su jedina zemlja u kojoj ljudi još uvek mogu da poseduju sve vrste pištolja i pušaka, ali to zakonsko pravo velikom brzinom nagrizaju zakoni saveznih država i lokalni zakoni, kojima se krši ustavno pravo svih građana na posedovanje oružja. Do 2010. posedovanje oružja će postati stvar prošlosti u SAD.

  Na sličan način se uznemirujućom brzinom narušava i sistem obrazovanja. Postoji celi niz zakonskih strategija kojima se, uz nedostatak sredstava, prisilno zatvaraju privatne škole. Obrazovni standard u SAD je već potonuo do tako bednog nivoa da se teško može nazvati obrazovanjem. Sve to je u planu. Svetska vlada ne želi da naša deca budu obrazovana.

  Razaranje nacionalnog identiteta odvija se ogromnom brzinom. Više nije dobro biti patriota, osim ako to nije deo nekog projekta svetske vlade, poput genocidnog rata protiv Iraka ili mogućeg uništenja Libije. Rasni ponos je danas nešto od čega treba zazirati i u mnogim delovima sveta se smatra nezakonitim činom, uključujući i SAD, Veliku Britaniju, zapadnu Evropu i Kanadu, u kojima bela rasa čini najveći procenat stanovništva.
  POD vođstvom tajnih društava u Americi, rušenje republikanskih oblika vlasti odvija se ogromnom brzinom još od završetka Drugog svetskog rata. Dugačak je popis vlada koje su srušene od strane SAD i neupućenima je teško da prihvate mogućnost da vlada neke zemlje, navodno odane republikanstvu pod jedinstvenim ustavom, može tako da se ponaša, ali činjenice govore same za sebe.

  To je cilj koji je Komitet 300 postavio još pre više od sto godina. SAD su predvodile takve napade na starne vlade i još uvek ih predvode, i to uz stalno obezvređivanje republikanske baze SAD. Počevši od Lojda Katlera, pravnog savetnika Džejmsa Erla Kartera, jedan odbor pravnika - stručnjaka za američki Ustav, neprestano radi na tome da američki zastupnički sistem, Kongres, pretvori u nezastupnički parlamentarni sistem. Taj posao traje od 1979. godine, po unapred zacrtanom planu, a Katler je, zbog svoje predanosti tom poslu i cilju, postao član Komiteta 300. Konačan nacrt takvog parlamentarnog oblika vlasti biće predočen Komitetu 300 krajem 1993.

  U tom novom parlamentarnom sistemu članovi parlamenta neće biti odgovorni svojim biračima, nego parlamentarnoj stezi i glasaće onako kako im bude naređivano. Tako će ustav, subverzivnim delovanjem sudstva i birokratije, da nestane, zajedno sa slobodom pojedinca. Ubrzaće se unapred isplanirano degradiranje čoveka razvratnim seksualnim praksama. Britanska kruna - preko tajnih službi SIS i MI6 - i danas uvodi nove perverzne seksualne kultove. Kao što već znamo, kultovi koji danas deluju su proizvod delovanja Britanske tajne službe u korist oligarhijskih vladara.

 5. #5
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano POPULARNA zabavna industrija

  POPULARNA zabavna industrija, na kraju krajeva, filmska industrija, jagmila se da diskredituje one koji su pokušavali da upozore na najveću opasnost po slobodu pojedinca i čovečanstva. Sloboda je Božji zakon, koji je čovek oduvek nastojao da podrije i omalovaži, a ipak, čežnja za slobodom je tako ogromna da nijedan sistem do danas nije uspeo da taj osećaj istrgne iz čovekovog srca. Svi dosadašnji ogledi koji su se sprovodili u SSSR-u, Velikoj Britaniji i SAD-u u svrhu otupljivanja čovekove čežnje za slobodom završavali su se bezuspešno.

  Ali, dolaskom novog svetskog poretka, odnosno svetske vlade, ubrzaće se dalekosežni ogledi nad ljudima kako bi se ta čovekova Bogom data čežnja za slobodom istisnula iz njegovog uma, tela i duše. Ono što danas doživljavamo, samo je sitnica u poređenju s onim što tek dolazi. Napad na dušu je zadatak mnogih društvenih ogleda koji se pripremaju i tužno je saznanje da će institucije u SAD igrati glavnu ulogu u tim strašnim eksperimentima koji se već sprovode na lokalnom nivou, u mestima poput Bolnice ratne mornarice u Betesdi i zatvora "Vejkvil" u Kaliforniji.

  U filmove koje smo do sada videli, ubrajaju se filmovi sa Džemsom Bondom "Asasinejšn biro", "Matarajz serkl", itd. Ti filmovi su bili "bajke" čija je svrha da se sakrije istina o tome da takve organizacije zaista postoje i to u daleko većim razmerama nego što i najplodniji holivudski tvorci ideja mogu da zamisle.

  Ipak, "Asasinejšn biro" je potpuno istinit film. On postoji i u Evropi i u SAD, te isključivo po nalogu Komiteta 300 sprovode ubistva ljudi na visokim položajima, pošto sve druge metode propadnu. Kenedijevim ubistvom je rukovodio "Permindeks", pod vođstvom ser Vilijema Stivensona, koji je godinama bio prvi operativac engleske kraljice za "kontrolu gamadi".

  Ugovorni Cijin agent Klej Šo, upravljao je "Permindeksom", iz centra "Trejdmart" u Nju Orleansu. Džim Garison, bivši državni advokat u Nju Orleansu, bio je vrlo blizu razotkrivanja zavere o Kenedijevom ubistvu - uspevši da dođe do Kleja Šoa, a potom su ga "rešili" i Šoa proglasili nedužnim u pogledu umešanosti u zaveru Kenedijevog ubistva. Činjenica da je Šo eliminisan na isti način kao i Džek Rubi, koji je takođe bio ugovorni Cijin agent (obojica su umrla od namerno prouzrokovanog brzodelujućeg raka), jasno govori da je Garison bio na pravom tragu.
  JEDNA druga kancelarija za ubistva nalazi se u Švajcarskoj i donedavno je na njenom čelu bila "osoba iz senke", čija se nijedna fotografija nije pojavila od 1941. Operacije te kancelarije finansirala je i, verovatno ih još uvek finansira, porodica Oltramejr - Švajcarska crna aristokratija, vlasnici "Ženevske banke Lombad-Odijer", koja je takođe deo Komiteta 300. Prva osoba za kontakt bio je Žak Sostel (prema podacima tajne službe G 2 američke vojske).

  Ova grupa bila je tesno povezana i sa Alenom Dulsom i Žan de Menilom, važnim članom Komiteta 300 i vrlo važnim imenom u teksaškoj naftnoj industriji. Baza podataka vojnoobaveštajne službe G 2 pokazuje da je ta grupa bila duboko umešana u trgovinu oružjem na Bliskom istoku. Ta služba je, uz ostalo, organizovala namanje 30 pokušaja ubistva generala De Gola, u koje je Žak Sostel bio direktno umešan. Isti taj Žak Sostel je bio osoba za vezu sa gerilskom grupom "Blistava staza", koja je štitila Komitetove proizvođače kokaina u Peruu.

 6. #6
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano VAZNO!!! Nisu svi Jevreji cionisti!

  MOSAD je poznat i pod nazivom "Institut". Mnogi nazovi pisci navode besmislene rečenice o toj službi, posebno jedan pisac koji snažno zagovara hrišćansko desno krilo, što se prihvata kao istina. Čovek može da oprosti nekome ko nema nikakvog obrazovanja iz područja rada tajnih službi. Čudno kako to neznanje ljude ne sprečava da svuda izbacuju "Mosadova imena".

  Takva praksa dezinformisanja je uobičajena protiv američkih desno orijentisanih patriotskih grupa. Mosad se u početku sastojao iz tri grupe: Kancelarije za vojno-obaveštajnu službu, Političkog odeljenja Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva za bezbednost. Dejvid Ben Gurion, član Komiteta 300, dobio je značajnu pomoć od tajne službe MI6 u objedinjavanju te tri službe.

  Ali, taj posao nije baš bio uspešan, pa ih ser Vilijem Stivenson iz tajne službe MI6 preusmerio u jedinstvenu tajnu službu pod okriljem Političkog odeljenja izraelskog Ministarstva spoljnih poslova, s grupom za specijalne operacije špijunaže i "crnih poslova". Britanska obaveštajna služba je pomogla osposobljavanju i opremanju službe Sarajet maktal, poznate i kao Jedinica glavnog odeljenja za prisluškivanje, po uzoru na britanski SAS. Ovu službu Mosad nikada niko ne pominje pravim imenom, nego ih jednostavno zovu "Momci".

  "MOMCI" su samo kancelarija posebne britanske obaveštajne jedinice SAD, koja ih redovno obučava i osavremenjuje u pogledu novih metoda rada. Pripadnici ove jedinice su ubili čelnike PLO i kidnapovali Adolfa Ajhmana. Agenti ove jedinice, kao i celi Mosad, deluju po ratnim pravilima. Mosad ima ogromnu prednost u odnosu na obaveštajne službe drugih zemalja zato što u svakoj zemlji postoji dominantna jevrejska zajednica.

  Proučavanjem društvenih i kaznenih podataka, Mosad može da pronađe agente među jevrejskim lobijem svake zemlje, koje potom može da drži u šaci i da ih prisili da besplatno rade za Mosad. On ima prednost i zato što ima pristupe podacima svih američkih agencija za sprovođenje zakona i obaveštajnih agencija.
  Američki obaveštajni sektor ratne mornarice Elint daje besplatne usluge Mosadu. Građani SAD bi bili šokirani, besni i ozlojeđeni kada bi znali koliko Mosad zna o životima miliona Amerikanaca svih profesija, čak i onih koje ni na koji način nisu povezane sa politikom.

  PRVI šef Mosada Ruben Šiloa, bio je član Komiteta 300, ali nije poznato da li njegov naslednik uživa u tom položaju. Postoji mogućnost da uživa. Mosad ima vrlo sposobnu službu za dezinformisanje. Zapanjujuće je koliko se dezinformacija ubacuje na američko "tržište", a još više kako se to sve proguta.

  Ono što je vidljivo u mikrokosmosu Mosada jeste domen kontrole koju "olimpijci" imaju nad obaveštajnim službama, zabavom, fondacijama, stvaranjem javnog mišljenja (anketama) i televizijskim "informativnim" medijima na svetskom nivou. Ted Tarner je nedavno dobio mesto u Komitetu 300 kao priznanje za svoje pravljenje "vesti" na Si-En-Enu. Komitet ima moć i sredstva da ljudima ovog sveta kaže što god želi i da ogromna većina u to poveruje.

  Kada god neki istraživač slučajno nabasa na ovu zastrašujuću grupu, oni ga ili uspešno kupe ili ga podvrgnu nekoj vrsti "specijalne obuke" u Institutu Tavistok, posle čega i on sam počinje da doprinosi pisanju romana tipa Džejmsa Bonda, tj. biva skrenut s puta i dobro nagrađen. Ako osoba kao što je bio Džon Kenedi slučajno naiđe na istinu o tome ko upravlja svetskim događajima, i ne bude potkupljen, onda biva ubijen.

 7. #7
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Hronologija

  1913. godine, pre nego sto je donet akt o Federalnim rezervama SAD,
  objavljena je knjiga predsednika Vilsona (Woodraw Wilson) "Nova sloboda"
  (The New Freedom), u kojoj on objavljuje: "Od kad se bavim politikom
  uglavnom sam misljenja drugih ljudi slusao u poverljivim razgovorima.
  Neki od najznacajnijih ljudi u SAD, u oblasti trgovine i proizvodnje, se
  boje nekog ili neceg. Oni znaju da postoji neka sila, vrlo organizovana,
  nevidljiva, kojoj nista ne promice, koja je odlicno povezana i veoma
  prodorna, a koju ne smeju glasno da osude."


  1912. - Pukovnik Edvard M. Haus, bliski saradnik predsednika Vudro
  Vilsona, objavljuje "Filip Dru: administrator" (Phillip Dru
  Administrator) u kome promovise "socijalizam po zamisli Karla Marksa".

  1913. - Stvorene su Federalne rezerve (niti federalne, niti rezerve). To
  je isplanirala grupa bankara i politicara, ukljucujuci pukovnika Hausa,
  na tajnom sastanku na ostrvu DZekil (Jekyl Island), DZordzija. One su
  verovatno najveci duznik na svetu.

  30. maj 1919. - Istaknute licnosti Britanije i Amerike osnivaju
  Kraljevski institut za medjunarodne poslove (Royal Institute of
  International Affairs) u Engleskoj i Institut za medjunarodne poslove
  (Institute of International
  Affairs) u SAD, na susretu koji je organizovao pukovnik Haus, kome su
  prisustvovali razni fabijanski socijalisti ukljucujuci poznatog
  ekonomistu DZona Majnarda Kejnsa. Dve godine kasnije, pukovnik Haus
  reorganizuje Institut za medjunarodne poslove koji postaje Savet za
  medjunarodne odnose (CFR).

  15. decembar 1922. - CFR podrzava svetsku vladu u svom casopisu
  Inostrani poslovi (Foreign Affairs). Autor, Filip Ker kaze: "Ocigledno
  da nece biti ni mira ni napretka za covecanstvo sve dok je zemlja
  podeljena na 50 ili 60 nezavisnih drzava ukoliko se ne stvori neki vid
  medjunarodnog sistema... Pravi problem je problem svetske vlade."

  1928 - Objavljena je "Otvorena zavera: detaljni plan za svetsku
  revoluciju", H. DZ. Velsa. Nekadasnji fabijanski socijalista, Vels pise:
  "Politicke strukture opisane u Otvorenoj zaveri moraju da oslabe,
  zasene, prodru u sadasnje vlade, a zatim da ih potpuno zamene...
  Otvorena zavera je prirodni naslednik socijalistickih i komunistickih
  zelja; ona moze biti uspostavljena u Moskvi pre nego u NJujorku...
  Karakter Otvorene zavere ce sada biti jasno opisan... To ce biti svetska
  religija."

  1931. - Studentima Lenjinove skole politickih sukoba se predaje: "Jednog
  dana pocecemo da sirimo najteatralniji mirovni pokret koji je svet ikada
  video. Kapitalisticke zemlje, zaglupljene i nazadne... upasce u zamku
  pruzene im mogucnosti za stvaranje novih prijatelja. Nas trenutak ce
  doci za trideset godina... Burzoazija mora biti uljuljkana u laznom
  osecaju sigurnosti."

  1932. - Objavljene su nove knjige koje zagovaraju Novi svetski poredak:
  "Ka sovjetskoj Americi" Vilijema Z. Fostera (Toward Soviet America,
  William Z. Foster). Foster, vodja komunisticke partije SAD, napominje da
  ce Drzavno ministarstvo obrazovanja biti jedan od nacina da se razvije
  novo socijalisticko drustvo u SAD.

  "Novi svetski poredak" F. S. Marvina (The New World Order, F. S.
  Marvin), opisuje Ligu naroda kao prvi pokusaj ka Novom svetskom poretku.
  Marvin kaze: "Nacija se mora podrediti zahtevima covecanstva u celini".

  Objavljena je knjiga "Smeju li skole da grade novi drustveni poredak?"
  (Dare the School Build a New Social Order?). Autor DZordz Kaunts ,
  nastavnik,
  tvrdi: "... ucitelji treba da streme ka moci i zatim da sto bolje
  iskoriste svoj polozaj" da bi " uticali na drustvene stavove, ideale i
  ponasanje dolazecih generacija... Razvoj nauke i tehnologije nas je uveo
  u novo doba u kome nezainteresovanost mora biti zamenjena znanjem,
  takmicenje saradnjom, vera u Boga pazljivim planiranjem, a privatni
  kapitalizam nekom vrstom socijalne ekonomije".

  1933. - Objavljen je prvi "Humanisticki manifest". Jedan od autora, DZon
  Djui, poznati filozof i profesor, poziva na sjedinjavanje svih religija
  i "ekonomski poredak zasnovan na socijalizmu i saradnji". Drugi autor C.
  F. Poter je rekao 1930: "Obrazovanje je najjaci saveznik humanizma i
  svaka americka drzavna skola je skola humanizma. Sta moze da ucini
  nedeljna skola u crkvi, koja se odrzava jednom nedeljno i posecuju je
  samo neka deca, da obuzda plimu petodnevne skole zasnovane na
  humanizmu?"

  1933. - Objavljena je knjiga "Oblik stvari koje ce doci" (The Shape of
  Things to Come) H. DZ. Velsa. Vels predvidja drugi svetski rat oko
  1940., zapocet Nemacko-Poljskim sukobom. Posle 1945. doci ce do opadanja
  javne bezbednosti u podrucjima "inficiranim kriminalom". Plan "moderne
  svetske drzave" ce uspeti iz treceg pokusaja (oko 1980.), nakon nekog
  dogadjaja u Basri, Irak. Knjiga takodje tvrdi: "Iako je svetska vlada
  nastajala javno u toku nekoliko godina, iako su je se mnogi strasno
  plasili i govorili protiv nje, ona nigde nije naisla na organizovan
  otpor."

  1934. - Objavljena je knjiga "Stvaranje javne hijerarhije" Alis A. Bejli
  (The Externalization of the Hierarchy, Alice A. Bailey). Bejli je
  okultista ciji radovi su usmereni od njenog duhovnog vodje, tibetskog
  vladara [duha] DZual Kula. Bejli koristi frazu "svetlosne tacke" u vezi
  sa "novom grupom koja opsluzuje svet" i tvrdi da 1934. oznacava pocetak
  "organizovanja muskaraca i zena... u grupni rad novog poretka... sa
  napretkom koji definise sluzba... svet Bratstva... sile Svetlosti... i
  da novi svetski poredak mora da nastane osvajanjem svih kultura i
  civilizacija." Knjigu je objavio Lucis Trust, koji je osnovan u NJujorku
  kao Lucifer Publishing Company. Lucis trust je jedna od nevladinih
  organizacija (NGO) Ujedinjenih Nacija i imala je znacajnu ulogu na
  poslednjim samitima UN-a. Nekadasnji zamenik generalnog sekretara UN,
  Robert Meler, tvrdio je da je za stvaranje svog dela "Osnovnog svetskog
  nastavnog plana" (World Core
  Curriculum) kao osnovu koristio ucenja DZual Kula citajuci radove Alis
  Bejli.

  1932. - Objavljen je "Mirovni plan" Margaret Senger, osnivaca americke
  lige za kontrolu radjanja. Ona poziva na prinudnu sterilizaciju,
  obaveznu segregaciju i rehabilitacione koncentracione logore za
  "degenerisanu stoku" u koju ubraja crnce, Hispanose, americke Indijance
  i katolike.

  28. oktobra 1939. DZon Foster Dalas, kasnije drzavni sekretar SAD, u
  svom obracanju predlaze da Amerika povede ostale ka novom poretku
  polu-suverenih drzava koje ce pripadati jednoj ligi ili federaciji.

  1939. - H. DZ. Vels u "Novom svetskom poretku" predlaze "zajednicku
  drzavu za ceo svet" ili "novi poredak sveta" koji se sastoji od
  "socijalistickih demokratija". On se zalaze za "sluzbu obaveznu za sve"
  i tvrdi da je "nacionalisticki individualizam... svetska bolest". U tom
  stilu on kaze: "Vidljiva potreba za nekom zajednickom svetskom kontrolom
  radi eliminisanja ratova i slabije prihvacena potreba za zajednickom
  kontrolom ekonomskog i bioloskog zivota covecanstva su aspekti jednog
  istog procesa." On predlaze da se novi poredak ostvari kroz "univerzalni
  zakon i propagandu (ili obrazovanje)".

  1940. - Karnedzijeva zaduzbina za medjunarodni mir (Carnegie Endowment
  for International Peace) je objavila "Novi svetski poredak" koji sadrzi
  izabranu listu referenci za regionalne i jednu svetsku federaciju,
  ukljucujuci i posebne planove za uredjenje sveta posle rata.

  12. decembar 1940. - DZon Aleksander poziva na stvaranje svetske
  federacije u clanku "Novi svetski poredak" objavljenom u Kongresnim
  zapisima.

  1942. - Levicarski Institut za pacificke odnose (Institute of Pacific
  Relations) objavljuje "Svet posle rata", P. Korbeta : "Svetska vlada je
  krajnji cilj... Mora se prihvatiti da zakon medju drzavama ima prednost
  nad drzavnim zakonima... Proces mora biti potpomognut brisanjem
  nacionalistickih tekstova koji se nalaze u skolskim knjigama i
  stavljanjem na njihovo mesto tekstova koji objasnjavaju prednosti
  svrsishodnijih asocijacija."

  28. jun 1945. - Predsednik Truman podrzava svetsku vladu u svom govoru:
  "Bice isto tako lako da se drzave ujedine u jednu svetsku republiku kao
  sto je nama lako da budemo u republici Sjedinjenih Drzava."

  24. oktobar 1945. - Stupa na snagu Povelja Ujedinjenih Nacija. Istog
  dana senator Glen Tejlor predlaze rezoluciju 183 Senata SAD, u kojoj se
  zalaze za stvaranje svetske republike i medjunarodnih policijskih snaga.

  1946. - Alger His je izabran za predsednika Karnedzijeve zaduzbine za
  svetski mir. Na toj funkciji ostaje do 1949. Pocetkom 1950. on je
  optuzen za lazno svedocenje i osudjen na zatvor posle senzacionalnog
  sudjenja i saslusanja pred Kongresom u kom Viteker Cambers, bivsi
  urednik Tajma, svedoci da je His sa njim bio clan Komunisticke partije.

 8. #8
  Domaćin south (avatar)
  Učlanjen
  18.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  south fla
  Poruke
  4.270
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike

  Citat Original postavio ~Petar~
  jedino sto sam procitao iz ovako ogromnog texta, koje skoro niko ne cita, je rimski klub.
  eto, zapamticu barem nesto- nekakav rimski klub ima veze sa novim svetskim poretkom :| :?
  mora da je lazio..
  oni uvek nesto muvaju

 9. #9
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Hronologija II deo

  1946. - Objavljena je knjiga "Ucitelj i svetska vlast" DZoj Elmer
  Morgana (The Teacher and World Government, Joy Elmer Morgan), bivseg
  urednika Nacionalnog udruzenja za obrazovanje (National Education
  Association - NEA). On kaze: "U borbi za uspostavljanjem odgovarajuce
  svetske vlade, ucitelj... moze mnogo da ucini da pripremi srca i umove
  dece za globalno razumevanje i saradnju... U samom srcu svih agencija
  koje ce obezbediti dolazak svetske vlade mora stajati skola, ucitelj i
  organizovano skolstvo."

  1947. - Americko obrazovno udruzenje (American Education Fellowship) ,
  prethodno Progresivna obrazovna asocijacija (Progressive Education
  Association), koju je stvorio DZon Djui, poziva na: "...uspostavljanje
  istinskog svetskog poretka, poretka u kome ce nacionalni suverenitet
  biti podredjen svetskoj vlasti..."

  Oktobar 1947. - Vilijem Kar, zamenik sekretara NEA, pise u NEA zurnalu
  da ucitelji treba da: "predaju o raznim predlozima koji imaju za cilj
  jacanje Ujedinjenih Nacija i uspostavljanje gradjanstva sveta i svetske
  vlade."

  1948. - "Valden II", koga je napisao bihejvioralni psiholog B. F.
  Skiner, predlaze "savrseno drustvo ili novi i savrseniji poredak" u kome
  bi decu podizala drzava a ne roditelji, tako sto bi deca od rodjenja
  ucila da se ponasaju samo na pozeljan nacin i imala bi samo pozeljne
  karakterne osobine. Skinerove ideje su kasnije siroko prihvacene, od
  '60-ih do '80-ih godina, kada su strucnjaci za obrazovanje razvili
  "Pojasnjavanje vrednosti" i "Obrazovanje bazirano na rezultatima".

  Jul 1948. - Ser Harold Batler u listu CFR-a, "Inostrani poslovi", vidi
  kako novi svetski poredak dobija oblik: "Do kog stepena se zivot drzava,
  koje su vekovima smatrale da su jedinstvene i razlicite od drugih, moze
  spojiti sa zivotom drugih drzava? Koliko su drzave spremne da zrtvuju
  deo svog suvereniteta, bez cega inace ne bi bilo efikasne ekonomske i
  politicke unije?... Novi svet nastaje iz pretezno nejasnih okolnosti...
  i mozda ukazuje na put ka novom poretku... koji ce biti stvarni pocetak
  Ujedinjenih Nacija, nikad vise ugrozenih ludacima, vec naprotiv koje ce
  vezivati zajednicka vera."

  1948. - Ser DZulian Haksli, predsednik UNESCO-a i fabijanski
  socijalista, poziva na radikalnu politiku eugenike u delu "UNESCO:
  njegova namena i njegova filozofija" (UNESCO: Its Purpose and Its
  Philosophy). On kaze: "Iako je tacno da ce bilo kakva radikalna
  eugenicka politika kontrolisanog radjanja jos godinama biti politicki i
  psiholoski nemoguca, od velike je vaznosti za UNESCO da uvidi da je
  problem eugenike najpazljivije proucen i da je javno mnenje o tome
  dovoljno informisano da stvari koje su sada neprihvatljive ipak postanu
  prihvatljive."

  1948. - Strucnjaci za obrazovanje iz SAD objavili su prvu verziju
  "Svetskog ustava" u kome se zalazu za regionalnu federaciju u cilju
  stvaranja svetske federacije ili svetske vlade, tako sto bi Engleska
  postala clan Evropske federacije. Ovaj ustav daje za pravo "svetskom
  savetu" zajedno sa "komitetom cuvara" da sprovodi svetski zakon.
  Takodje, on sadrzi i "Uvodni deo" koji poziva sve drzave da predaju
  svoje oruzje svetskoj vladi, i daje za pravo ovoj "Svetskoj federalnoj
  republici" da preuzima privatnu imovinu za svoje potrebe.

  9. februar 1950. - Potkomitet Senata za medjunarodne odnose predlaze
  neobavezujucu Rezoluciju br. 66, koja pocinje recima: "U cilju
  postizanja sveopsteg mira i pravde, sadasnja Povelja UN treba da se
  promeni da bi obezbedila stvaranje istinske svetske vlade."

  Ovu rezoluciju je prvi put predlozio senator Glen Tejlor, u Senatu, 13.
  septembra 1949. godine. Senator Aleksandar Vajli ju je nazvao "krajnjim
  ciljem kome se treba najiskrenije nadati" i dodao, "razumeo sam da je
  vas predlog ili da se promene Ujedinjene Nacije, ili da se promeni ili
  stvori svetski poredak nekom drugom konvencijom". Senator Tejlor je
  kasnije rekao: "Moracemo znacajno da zrtvujemo nas suverenitet u korist
  svetske organizacije, da bi ona mogla da skuplja porez koji joj pripada
  i kojim bi se izdrzavala."

  12. april 1952. - DZon Foster Dalas, kasnije drzavni sekretar SAD, u
  govoru pred americkim udruzenjem javnih tuzilaca u Luisvilu, drzavi
  Kentaki, kaze da "zakoni o medjudrzavnim, bilateralnim i multilateralnim
  ugovorima imaju prednost nad Ustavom". On dodaje da medjudrzavni ugovori
  ne treba da budu u nadleznosti Kongresa, vec iskljucivo predsednika. Oni
  mogu da prenesu nadleznosti drzava (koje cine SAD) na federalnu vladu
  ili na neko medjunarodno telo, a mogu i da ospore prava koja
  Amerikancima garantuje Ustav. Senatski amandman koji je predlozio
  senator DZon Briker, obezbedio bi da nijedan medjudrzavni (bilateralni
  ili multilateralni ugovor) ne moze da se stavi iznad Ustava, ali nije
  prosao jer je za njegovo izglasavanje falio jedan glas.

 10. #10
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Hronologija III deo

  1954. - Holandski princ Bernard osniva Bilderberg grupu, sastavljenu od
  medjunarodnih bankara i politicara, koja se tajno sastaje jednom
  godisnje.

  1958. - Objavljena je knjiga "Svetski mir kroz svetski zakon", u kojoj
  se autori Grenvil Klark i Luis Son zalazu da UN postanu izvrsna svetska
  vlast, da se preko njih izvrsi razoruzanje celog sveta i da preuzmu
  ulogu svetskog policajca i zakonodavca.

  1959. - Savet za medjunarodne odnose (CFR) poziva na stvaranje novog
  medjunarodnog poretka. "Studija br. 7" od 25. novembra kaze: "...novi
  medjunarodni poredak mora da odgovori na teznje celog sveta za mirom,
  drustvenim i ekonomskim promenama... medjunarodni poredak... koji bi
  ukljucivao i zemlje koje sebe smatraju socijalistickim."

  1959. - Proglasen je svetski Ustav i osnovan savez skupstina koji
  kasnije razvija "Opis svetske vlade na osnovu Ustava svetske
  federacije".

  1959. - Objavljena je knjiga "Izazov za spoljnu politiku SAD sredinom
  dvadesetog veka" (The Mid-Century Challenge to U.S. Foreign Policy), uz
  pomoc Fonda brace Rokfeler. Ona objasnjava da SAD: "Ne mogu izbeci, i u
  stvari treba rado da prihvate... istorijski zadatak koji im je
  postavljen. To je zadatak da se pomogne u oblikovanju novog svetskog
  poretka u svim sferema - duhovnoj, ekonomskoj, politickoj, drustvenoj."

  9. septembar 1960. - Predsednik Ajzenhauer potpisuje senatsku rezoluciju
  br. 170 koja promovise ideju federalne atlantske unije. Elmo Roper,
  istrazivac javnog mnenja i blagajnik Komiteta atlantske unije, kasnije
  odrzava govor pod naslovom "Cilj je vlada celog sveta" (The Goal Is
  Government of All the
  World) u kome kaze: "Postaje jasno da prvi korak ka svetskoj vladi ne
  moze biti zavrsen sve dok ne uznapredujemo na cetiri fronta: ekonomskom,
  vojnom, politickom i drustvenom."

  1961. - Drzavni sekretarijat SAD stvara plan razoruzanja svih svih
  drzava i naoruzavanja UN. Dokument br. 7277 nosi naslov "Od rata ka
  slobodi: program SAD za sveobuhvatno i kompletno razoruzanje u
  miroljubivom svetu" (Freedom From War: The U.S. Program for General and
  Complete Disarmament in a Peacefull World). On opisuje trokoracni plan
  razoruzanja svih drzava i naoruzavanja snaga UN pri cemu u poslednjem
  koraku "nijedna drzava ne bi imala dovoljnu vojnu moc da se suprotstavi
  sve jacim mirovnim snagama UN".

  1962. - Novi pozivi na stvaranje svetske federacije. U studiji "Svet pod
  sustinskom kontrolom Ujedinjenih Nacija", Linkoln Blumfild, clan CFR-a
  kaze: "... ako razvoj komunistickih zemalja dozivi znacajan pad, Zapad
  bi mogao da izgubi motiv za stvaranje svetske vlade."

  Objavljena je knjiga "Buducnost federalizma" Nelsona Rokfelera.
  Nekadasnji guverner drzave NJujork tvrdi da sadasnji dogadjaji snazno
  zahtevaju "novi svetski poredak", jer se stari rusi "a novi i slobodni
  poredak se radja kroz borbu". Rokfeler takodje kaze da postoji:
  "groznica nacionalizma... [ali] nacionalna drzava postaje sve
  nesposobnija da obavlja svoje politicke zadatke u medjunarodnim
  odnosima... Ovo su neki od razloga koji nas teraju da svim snagama
  vodimo ka istinskoj izgradnji novog svetskog poretka... [uz] dobrovoljno
  sluzenje... i nasu cvrstu veru u bratstvo celog covecanstva... Mozda i
  pre nego sto budemo shvatili... izrasce osnove za federalnu strukturu
  slobodnog sveta."

  1963. - DZ. Vilijam Fulbrajt, predsedavajuci senatskog Komiteta za
  medjunarodne odnose, govori na simpozijumu koji sponzorise Fond za
  republiku, levicarski projekat Fordove fondacije: "Vladu ce ubuduce
  birati elite... vlada koju biraju obicni ljudi je moguca, ali vrlo malo
  verovatna."

  1964. - Objavljena je "Taksonomija obrazovnih ciljeva, prirucnik II".
  Autor Bendzamin Blum tvrdi: "Veliki deo onoga sto zovemo "dobro
  predavanje" je uciteljeva sposobnost da podstakne emocije izazivajuci
  ucenike da preispitaju svoja ubedjenja." NJegov metod - obrazovanje
  zasnovano na rezultatima (OBE), je prvo pokusan u skolama u Cikagu.
  Nakon pet godina, rezultati na testovima cikaskih ucenika su bili ocajni
  sto je razbesnelo roditelje. OBE je ostavljao pravu pustos gde god je
  pokusan, pod bilo kojim imenom. Istovremeno, on je postao kljucni za
  globaliste u cilju izmene obrazovnog sistema koji ubuduce treba da
  promovise promene osnovnih stavova medju ucenicima.

  1964. - Objavljena je knjiga "Vizije poretka" Ricarda Vivera. On
  opisuje: "napredne ucitelje kao "tajno revolucionarno drustvo" ukljuceno
  u "sistematican pokusaj da se podriju drustvene tradicije i stavovi"."

  1967. - Ricard Nikson doziva novi svetski poredak. U tekstu "Azija posle
  Vijetnama", u oktobarskom broju Inostranih poslova, Nikson pise o
  prirodnoj teznji drzava da razviju regionalnu saradnju u cilju razvoja i
  da to vodi ka stvaranju "novog svetskog poretka".

  1968. - DZoj Elmer Morgan, bivsi urednik NEA zurnala objavljuje knjigu
  "Prirucnik za americke gradjane" u kojoj kaze: "Nastajanje Ujedinjenih
  Nacija i hitna potreba da se one preobraze u mnogo sveobuhvatniji oblik
  svetske vlasti, zahteva od gradjana SAD da ucine sve sto mogu u okviru
  svojih gradjanskih duznosti koje se prosiruju na aktivno ucesce u
  svetskim problemima, cime Amerikanci postaju gradjani sveta."

  26. jul 1968. - Nelson Rokfeler daje podrsku novom svetskom poretku. U
  jednom izvestaju Asosijejted Presa, Rokfeler izjavljuje da ce "kao
  predsednik raditi na stvaranju medjunarodnog novog svetskog poretka".

 11. #11
  Elita Prisoner (avatar)
  Učlanjen
  21.01.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  van foruma
  Poruke
  20.594
  Tekstova u blogu
  15
  Reputaciona moć
  260

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike

  Da nis ti Pedja- fratar?

 12. #12
  Elita Prisoner (avatar)
  Učlanjen
  21.01.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  van foruma
  Poruke
  20.594
  Tekstova u blogu
  15
  Reputaciona moć
  260

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike

  Citat Original postavio ~Petar~
  jedino sto sam procitao iz ovako ogromnog texta, koje skoro niko ne cita, je rimski klub.
  eto, zapamticu barem nesto- nekakav rimski klub ima veze sa novim svetskim poretkom :| :?
  .......... ...Isto! ..:wink:

 13. #13
  Domaćin south (avatar)
  Učlanjen
  18.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  south fla
  Poruke
  4.270
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike

  ko je ovo procitao...
  nek nam preprica ali ukratko

 14. #14
  Primećen član Jaguar b. p. (avatar)
  Učlanjen
  06.07.2005.
  Poruke
  625
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike

  То су све наравно лупетања доконих пролетера
  Када чујете овакве небулозе о светској завери, увек узмите онај мој пример: принц Алуалид бин Талал ал-С'ауд. Његова палатчуга у ар-Ријаду:

  Али наравно ко је за њега чуо... Рудари који нас информишу о "моћницима у сенци" га нису удостојили ниједне листе или клуба

  Али наравно ту је увек незаобилазни "Кисинџер," који само што није умро
  и нема 'леба да једе; као и генерични "Рокфелер," којег (било ког од њих) Уалид може да купи 20 пута

  Грађани Србије нису имали нормалан економски систем последњих 60 година, и сада таман када имају прилику да се упознају са капитализмом и са чињеницом да је све у њиховим рукама, ви их поклапате нискобуџетним теоријама завере.

 15. #15
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike

  sve je to kul jaguar, al kisindzer ima "leba da jede". ohoho...

  da chudom nema, licno bi sa drugarima, fanovima sa faxa, organizovao pomoc velikom henriju .
  nego, srecom, pun je stari lisac...
  ne mozda ko ovi tvoji mudzosi, ali...
  takve metafore i zayebancije ne idu uz njega, da znas za ubuduce:x
  Poslednji put ažurirao/la ~Petar~ : 04.02.2007. u 04:58

 16. #16
  Primećen član Jaguar b. p. (avatar)
  Učlanjen
  06.07.2005.
  Poruke
  625
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike

  Е сад нам реци искрено Пеђа, с ког радикалско-СПС-овског сајта си то прекопирао

  Да није сајт новина Огледало, они обично готиве овакву психоделију

 17. #17
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike

  Zato nije slučajno što Brok Čislom, direktor Svetske organizacije UN tvrdi: "Da bi se uspostavila svetska vlada, potrebno je iz umova ljudi ukloniti individualizam, lično dostojanstvo, odanost porodičnim tradicijama, nacionalni patriotizam, verske dogme". Svako ko želi nazavisnost biće smatran otpadnikom u novoj svetskoj civilizaciji: Bez obzira da li je u pitanju Irak, Somalija ili Srbija.

 18. #18
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano BILDERBERGERI

  Ovo tajanstveno ime potiče od imažena hotela "de Bilderberg" u mestu Osterbek, nedaleko od Arnhema gde je princ Bernhard od Holandije, muž kraljice, okupio evropsku finansijsku i industrijsku elitu u maju 1954.g. Bili su tu prisutni i Američki predstavnici. Čelo ove organizacije je baron Edmund de Rotšild. Danas Bilderber grupa obuhvata oko 120 ličnosti koje u Evropi nešto znače. Cilj im je stvaranje jedinstvene Evrope, a kasnije stvaranje države zvana zemlja. Evropska zajednica je politička unija, a to je delo grupe Bilderberg. Oni su elitni internacionalni klub tehnokrata, orijentisanih ka "napredku", a kojim predsedava princ Bernhard od Holandije (Berhard der Niederlande), i koji u velikoj tajnosti dolazi na konferenciju jednom do dva puta godišnje. (Njegova porodica je glavni vlasnik kompanije Rojal Dač Šel Oil). U članstvu su zastupljene visoke finansije kao i prominentni političari i intelektualci internacionalne prevencije. Napori su usmereni na koordinaciju američke i evropske elite.
  Bilderberg - organizacija je demokratski nelegitimni globalni upravljački odbor, koji utvrđuje smernice i načela politike, koja se nastavlja u zemljama "demokratskog" sveta. Na konferencijama iza zatvorenih vrata, ne na sastancima na vrhu, ne u parlamentima i skupštinama "zvanične" politike, donose se osnovne političke odluke.
  Finansijski dominantan u Bilderbergu je familija Rotšild, za razliku od Tilateralne komisije gde je dominantan ekonomski lobi Rokfelerovih. Poslednjih godina je došlo do malog sukoba u okviru finansijske elite - Bilderbergeri podržavaju hrišćanski elemenat, a Tilateralna grupacija muslimanski, što se sve jasno ocrtava u svakodnevnoj "javnoj" politici. Nažalost i Jugoslavija je deo toga - prepuštanje Kosova muslimanima je ponajviše zasluga Trilateralne grupacije i jenog od njihovih značajnih finansijera - Saudijske Arabije.
  Avgusta 1991.g. službeno glasilo Vatikana ("Opsevatore Romano") u svom komentaru posvećenom jugoslovenskoj krizi traži od međunarodne javnosti da Srbiju "stavi" u granice iz 1914.g. Na osnovu sporazuma postignutog između Gorbačova i Buša Jugoslavija je izašla iz zone Američkog centralnog interesa i prepuštena je sveri nemačko-italijanskog (vatikanskog) interesa i uticaja. U realizaciji je opcija pola-pola iz Jalte.  Novi svetski poredak je izraz koji je koristila iluministička masonerija da bi označila dolazeću svetku vladu (još od Vajshauptovog vremena).
  Jedan od tajnih simbola iluminističkih masona koji prenosi ovu poruku je na poleđini novčanice od jednog dolara za vreme vlade Franklina Delanoi Ruzvelta. On je i sam bio mason trideset i trećeg stepena i blizak Savetu za inostrane odnose. Ovaj masonski simbol sastoji se od piramide sa svevidećim okom Ozirisa iznad nje. Ispod piramide je napisano NOVUS ORDO SECLORUM što na latinskom znali Novi poredak veka odnosno Novi svetki poredak. Ovaj simbol je postao zvanično naličje velikog pečata SAD 1782.g. Naličje pečata iako nije bilo nikakva tajna, ostalo je punih 150 godina nepoznato američkom narodu, sve dok nije preštampano na novčanici od jednog dolara koju je izdala Banka savezne rezerve po svome osnivanju. U vreme kada je pečat pravljen Novi svetski poredak je bio u svom ranom stadijumu razvoja i još nije bio dovršen.
  To je simbolično predstavljeno vrhom koji je odvojen od ostatka piramide. Ali, kada Novi svetki poredak bude izgrađen, a svetska vlada uspostavljana, vrh će se spojiti sa piramidom – što će simbolično predstaviti ispunjenje zadatka.
  Hijerarhija masonerije i okultnih društava, koja podseća na strukturu piramide sa mnogo nivoa – biće takođe uspostavljena, a Lucifer će zauzeti svoje mesto na vrhu piramide.
  O tom slikovitio svedoči Džon Tod, bivši član Vrhovnog Saveta trinestorice koji o dolaskoj piramidi kaže: Ovaj pečat je kreiran po nalogu porodice Rotršild iz Londona, a u SAD su ga doneli Behdžamin Franklin i Aleksandar Hamilton. Ova porodica je glava te organizacije, u koju sam ja uveden u Koloradu… Njoj pripradaju sva okultna brastva bilo kojer vrste. To je jedna Luciferska organizacija… Radi se o finansijama i oni misle da stvore jednu jedinstvenu svetku vladu. Ova organizacija će sve učiniti da tu svetsku vladu dovede na vlast, i ta grupa sebe naziva ILUMINATI.
  RT na samom vrhu piramide, ugaoni kamen, predstavlja porodicu Rotšild. Rotšild-tribunal. Njih smatraju božanstvom u ljudskom obliku. Njihovu reč iluminati (prosvetljeni) smatraju golim zakonom. Oko u vrhu piramide je oko Lucifera. On je taj duh predvodnik, On je ta unutrašnja instanca rukovođenja. Veruje se da je porodica Rotšild lično u vezi sa đavolom i da sa njime razgovara. Ja sam lično bio u vili Rotšildovih i ja sam to doživeo i ja znam da je to istina.”
  Vlast 'idealističko - sanjarske' elite koja želi da po svaku cenu 'usreći' čovečanstvo - odlično je simbolizovana na novčanici od jednog dolara. Na njoj je prikazana piramida sa trinest redova cigli koje označavaju mase (neuobličenu materiju alhemijskog procesa koju treba preobraziti u 'zlato').
  Mordechai Marx Levy, alijas Karl Mrks iznajmljen je 1847.g. od strane grupe "Liga ljudi" da napiše "Komunistički manifest" kao demagoški mamac za mase. Marks je u celoj stvari igrao podređenu ulogu. Znaci za boljševički Oktobarsku revoluciju 1917.g., koju su finansirali Iluminati, bili su postavljeni objavljivanjem "Komunističkog manifesta". Rusija je postala polje za eksperimentisanje, za socijalističke eksperimente, koje nisu mogli ili nisu hteli da vrše u zapadnim zemljama. Iluminati su znali da nastupanje polariteta odgovara kosmičkom zakonu - stvorilli su dva politička bloka moći: Istok i Zapad. Eksperiment je uspeo zahvaljujući ulaganju miliona dolara, prolivanju krvi i smrti bezbroj ljudi. Sve se finansiralo preko sindikata svetskih bankatra kojem su pred Varburga pripadali i Morgan i Rokfeler. Ali jasno je (ali možda nekima i nije) da komunistički sistem ne bi mogao da se održi tako dugo, da ga tokom poslednjih decenija nisu stalno finansirali i podržavali Iluminati. Slilčno je i sa Hitlerom - iza njega ne stoji samo paranoična želja za vlašću već i genij i novac Templara. Ali sve to nije bilo dovoljno da se stvori takva magija kao što je hitlerizam. Setimo se hordi Nemaca u transu opčinjenosti prema idealizovanom vođi na velikim paradama i svečanostima pod bakljama. Hitlerizam nije samo političko opredeljenje - čak je možda to i po najmanje, nego osećaj ushićenosti, koja može da se nazove i prosvetljenost, a to u prevodu znači iluminacija. Slično su komunisti govorili i za svoje vođe - Lenjin, Staljin, Tito,..
  U samom predgovoru nemačkom izdanju "Komunističkog manifesta" Marks i Engels naglašavaju da je Komunistička liga zvana 'Liga pravednika' (Liga ljudi), njih još 1847.g. ovlastila da napišu manifest koji će biti teorijsko-praktički program komunističke partije.
  Godine 1885. kardinal Henri Maning dokazivao je da "Manifest" nije delo "otaca naučnog socijalizma" nego tajnih društava čiji su ova dvojca bili poslušni pioni.

  Koliko satanističkih sekti javno i slobodno zastupa svoje teorije i prikuplja članstvo u svim zemljama sveta, sve u cilju uništavanja postojećih moralnih vrednosti i posrnuća duha čovekovog, sve u slavu Antihrista? Kakva nas tek budućnost čeka?
  U Protokolima duh zla nas jasno upozorava kojim metodima se služe njegovi vojnici na svom pohodu ka novom svetskom poretku u kome neće biti mesta za pravdoljubive zemlje kao što je naša i čiste, moralističke i hristolike religije kakva je Pravoslavna.

 19. #19
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike

  Citat Original postavio Jaguar b. p.
  Е сад нам реци искрено Пеђа, с ког радикалско-СПС-овског сајта си то прекопирао

  Да није сајт новина Огледало, они обично готиве овакву психоделију
  Vecinom je iz knjige "Komitet 300"
  bivseg agenta CIA Dzona Kolmana, ali mogu ti dati i gomilu linkova, ako zelis
  ( ne domacih)

 20. #20
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike


 21. #21
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike


 22. #22
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike


 23. #23
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike


 24. #24
  Poznat Koschei.Besmertnii (avatar)
  Učlanjen
  12.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  A, A
  Poruke
  8.575
  Tekstova u blogu
  132
  Reputaciona moć
  138

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike


 25. #25
  Elita Prisoner (avatar)
  Učlanjen
  21.01.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  van foruma
  Poruke
  20.594
  Tekstova u blogu
  15
  Reputaciona moć
  260

  Podrazumevano Re: NOVI SVETSKI POREDAK za pocetnike

  Citat Original postavio pedjapop
  Zato nije slučajno što Brok Čislom, direktor Svetske organizacije UN tvrdi: "Da bi se uspostavila svetska vlada, potrebno je iz umova ljudi ukloniti individualizam, lično dostojanstvo, odanost porodičnim tradicijama, nacionalni patriotizam, verske dogme".

  Svako ko želi nazavisnost biće smatran otpadnikom u novoj svetskoj civilizaciji: Bez obzira da li je u pitanju Irak, Somalija ili Srbija.
  Nekad su "nezavisne" palili na lomači. Sada će ih odbaciti.
  Dobro je..:wink: Napreduje društvo, humaniji smo..

Slične teme

 1. Novi Svetski Poredak-Ustoličenje
  Autor goxy u forumu Politika
  Odgovora: 81
  Poslednja poruka: 29.10.2010., 19:37
 2. Novi Ruski Svetski Poredak i 5 ruskih pravila !
  Autor C0NSIGLIERI u forumu Politika
  Odgovora: 34
  Poslednja poruka: 25.01.2010., 16:30
 3. Novi stari svetski poredak
  Autor Mitternachtsträumer u forumu Politika
  Odgovora: 37
  Poslednja poruka: 23.02.2009., 22:54
 4. Novi Svetski Poredak
  Autor Parsifal u forumu Zanimljivosti
  Odgovora: 29
  Poslednja poruka: 05.02.2009., 21:40
 5. Odgovora: 39
  Poslednja poruka: 06.08.2008., 11:45

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •