КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 31

Tema: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  31.01.2007.
  Poruke
  45
  Reputaciona moć
  0

  Exclamation КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?
  Била је прво народни непријатељ, па „сумњи­во лице”, доушник и помагач, затим лобиста про­ме­на, па опет сумњиви конзервативни елемент крив за мирење „старих” и „нових”, патриотски финан­сијер, емотивни хуманитарац, ирационални улагач, славни књижевник и спортиста, и на крају „еко­ном­ски партнер без повластица у односу на друге странце”. То је „психолошка карта” српске дијаспо­ре, од­носно лица у расејању, који су и за старе и за нове владаре, све само не део истог српског на­ро­да као и онај унутар отаџбинске границе. Право на поли­тички глас дијаспоре није престајало да бива тра­же­­но и обећавано, као да није била реч о одузетом пра­ву које је одав­но постојало.

  Прво су живели „југословенски клубови”. За­тим „заједнице Срба”, по могућности што бројније и што посвађаније. Специјалне екипе вулгарних тајних и јавних „завера” бринуле су о томе. Пу­ним плућима свога генија вадиле су сахрањене ликове интернационалног подземља из судског заборава, осмишљене у глави лукавог Доланца, не би ли их убацили у па­триотску чорбу дијаспоре, као растворљив пара-политички отров... На чело српских организација постављани су људи са „тешким” биографијама, који су били изузетно „лаки” за „са­радњу”...Ни до данас, када погледамо биографије неких «повереника», није много промењено. Имали смо чак и једног «председничког кандидата» који једва да је знао да се потпише, али су службе знале кога је требало избацити као «главу» и залепити је на све бандере. Тактика: минимизуј, оцрни, исмевај.

  Ретки писци и духовници који су из ма­ти­це обилазили свет рецитујући сами себе, спајали су расејање исконским инстинктом изгнаника при­сутним у сваком песнику, а политичке службе ма­тице су то расејање, преко афективно лабилних, хистеричних и необразованих људи, упорно разбијале. Водила се права дијалектичка борба између Светла и Таме, Добра и Зла.

  У време економског ембарга матици, свако из српског расејања ко је просто питао „коме иде моја помоћ?”, желећи да кон­тро­ли­ше „пут свиле”, био је злотвор. Наравно, такво ста­ње се дало психолошки оправдати. Затим је до­шло сентандрејско окупљање, помоћ про­мени и анонимним, храбрим, момцима из сенке.

  Време је, отада, процурило. Одавно више нема „храбрих и анонимних момака”. Већина се претворила у троме бирократе незаинтересоване за народно расејање, али његова бројност још увек им подиже катехо­ламинску реакцију. Колико су бројни ти људи? Па шта они хоће, зар им нисмо већ све обећали? Сма­њимо мало те цифре кад већ немамо процену би­рач­ког тела! Доста им је на целом глобусу 57 бирачких места! Нека путују да би гласали, каква пошта, што мање њих гласа то боље! Ко зна, можда су сад постали конзервативни, можда више нису за реформе. Зар и они хоће власт? Зар не знају да овде, у сеоском дворишту, у проклетој авлији, СВИ хоће власт? Па још да нам помуте политичку причу, сведочећи како раде и штеде у Европи! Таман посла, гурај то у заборав.

  На Видовданским данима дијаспоре 2006. изађем пред неколико стотина привредника из света и питам реторички : браћо и сестре, зашто смо ми 28. јуна овде а не на Космету?! Бучно одобравање још увек нормалних Срба родољуба, прекида неки помоћник од помоћниковог помоћника, шапћући: Рекао сам вам да јој искључите микрофон...Гђо, прекорачили сте минуте!

  Дијалектичка борба још увек, пет година по­сле промене престола, и после добијеног права гла­­са, траје. У ери у којој се у централној Европи гла­са електронски преко заштићеног ко­да, «сиве бубе» у матици и даље мудрују ка­ко да се то „технички изведе” и ко ће код кога да пу­тује. Можда им се још увек највише допадају вир­туел­не поцепане бирачке вреће из којих, од Ванку­вера до Свилајнца, „селективно испадају историј­ски папирићи”.

  За шест година демократских реформи и приватизације продато је у Србији 1.450 предузећа, а зарађена је за то релативно бедна сума од 1, 5 милијарди евра. Само за годину дана, количина пара од свих дознака српског расејања (помоћ родбини, путовања, куповина кућа и плацева, исплата пензија итд...) износи око 6 милијарди евра! 4 пута више него што је за шест година продајом предузећа зарађено! Да нема свако село по стрица, ујака, тетку, или сина «негде далеко», умро би народ од транзиционе глади. А мењачнице би биле празне. Али, правимо се да то не видимо, да би успех реформи био већи. 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  31.01.2007.
  Poruke
  45
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Све се ово збива у добу у коме више нема класичног суверенитета, нити граница, у коме ни­један шеф државе не влада, већ владају моћне олигархијске финансијске групе и у коме свет­ска дијаспора, измештени људи свих на­ција, постају субјект на врху геополи­тичког Олимпа. Јерменска дијаспора наметнула је то да је њихова отаџбина важнија од уласка Турске у ЕУ. Руска дијаспора је новац изнет из земље у време Јељцина, вратила натраг. Кинеска је саградила читава насеља око Пекинга. Грчка блокира амерички Конгрес за 24 часа. Једино је српска дијаспора (која жели центар на Космету !) предмет игнорисања и старог психолошког закона: за оно што смета треба рећи да је неважно.

  Надживели смо савете дијаспоре у којима су седели исти „људи-глисте” из више режима, они вечити и „не­од­мењиви”. Надживели смо „спонтане скупшти­не” које су организовали конзулати (са одређива­њем свих ајнштајновских категорија: простора, вре­ме­на и брзине гласања, а вероватно и „људског, по­ве­реничког фактора”). Затим нам је на тржишту ка­питалистички захуктале матице била нуђена „аген­ција за дијаспору”. Звучало је неолиберално и изу­зетно „нео”. Један брат из Швајцарске пого­дио је у првом маху суштину: „Агенција! Значи ми смо роба!?”

  Све смо, дакле, изнова проживели, до суд­бин­­ског повратка најједноставније од свих идеја: „Министарства за дијаспору”, наше носталгичне амбасаде у зави­чају. Желели смо да она буде нерђајућа, као што су трајне све добре ванпартијске инсти­ту­ције и да уради најважније финансијске пројекте у отаџбини . До 2007. су ову кућу и даље водили партијски одбори на челу с људима који свет још нису видели, а језике још нису научили. Први демократски председник нам је пружио једну руку, оставивши другу за касније. На прослави доношења највишег акта , српског Устава, како је то прва приметила сестра из Холандије, поред облих певачица, које не би знале да кажу ни шта значи реч Устав, једино представника три и по милиона (од којих бар милион образованих) Срба света света није било. Заборавили су да их позову.

  На партијске листе (као што се ради у Европи) нико није хтео да стави нове и неиспрљане људе «споља», који би се жртвовали да бар годину дана узму боцу кисеоника и «уђу унутра». У френетичној кампањи се нико није сетио да их помене, осим што су радикали викнули :Крајишници расути по свијету!.. А и то је нешто. Други су тајним телефонским позивима позвали по неког да гледа победнички спектакл из дубине сале. А онда се одједном ућуташе, одједном је « стала пјесма».

  Заборавили су да би народ више волео да види «ујку из Америке» или «бату из Реноа» у Парламенту, а можда и неког Сократа са светских универзитета, него натапиране функционерке и «омаснеле» култивисане шарлатане...

  Али, када се, једном, све демократе и недемократе из­врте на вртешци српског политичког ва­шара, ми Срби света ћемо и даље постојати, по­сто­јаће наше сеобе у два правца: расејања и са­куп­ља­ња.

  Како да политичким «сивим бубама», објаснимо да смо управо ми део вечности и историјске судбине отаџбине Страдије?

  Давно је већ у нашој историји речено: једно је бити краљ Србије, а савим друго краљ свих Срба!

 3. #3
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Sledeći put napišite samo šta lično mislite o nečemu...

  PRIMER:
  Dijaspora to su izbeglice na dobrovoljnoj bazi, sete se ove zemlje kad treba da se zauzme grobno mesto i tome sl...

 4. #4
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Hm... Ovde se pominje samo dijaspora iz Amerike??? Gde je dijaspora iz Rusije???

 5. #5
  Početnik
  Učlanjen
  31.01.2007.
  Poruke
  45
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio Iron Lord
  Sledeći put napišite samo šta lično mislite o nečemu...

  PRIMER:
  Dijaspora to su izbeglice na dobrovoljnoj bazi, sete se ove zemlje kad treba da se zauzme grobno mesto i tome sl...
  Бољи пример:
  Србија има маћехински однос према Српској дијаспори. Све од милошевића, ђинћића и још увек. Много имућних Срба је хтело да направи велике инвестиције у Србији и да помогне свом народу. Мећутим, многа предузећа су се на корупцијски начин продала за много мање пара. Какав Еу. Па у Еу ће Срби да буду као што су пољаци у Еу сад, јефтина радна снага, робови. За сат чистиш клозете за 3 евра. Добро дошли у Еу .

 6. #6
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Eh sad se bavimo vračarenjem što je po zakonu kažnjivo jer neumerenim a slobodnim izjavama dovodite naivne u zabludu da će to zaista tako i biti. Medjutim, ovaj poziv će vam biti naplaćen kod provajdera odnosno putem telefonskog računa...

 7. #7
  Primećen član shoplifter (avatar)
  Učlanjen
  27.12.2006.
  Lokacija
  Nobody's business but my own
  Poruke
  693
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  A zašto bi nas zanimala srpska dijaspora?
  Ne žele oni da ulože novac u Srbiju zarad njenog boljeg razvitka, nego da bi je lakše obrnuli lovu, zavrnuli porez, pola radnika bi otpustili, a drugoj polovini ne bi sve isplatili, uradili bi sve ono što im nije zakonom dozvoljeno u svojim državama. Videli su da je ovde lako marisati, pa sad udri dok može... more... majke im ga bezobrazne. Tamo gde su zbrisali, tamo neka i ostanu.

 8. #8
  Buduća legenda sumnjivo lice (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  25.929
  Reputaciona moć
  842

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio shoplifter
  A zašto bi nas zanimala srpska dijaspora?
  Ne žele oni da ulože novac u Srbiju zarad njenog boljeg razvitka, nego da bi je lakše obrnuli lovu, zavrnuli porez, pola radnika bi otpustili, a drugoj polovini ne bi sve isplatili, uradili bi sve ono što im nije zakonom dozvoljeno u svojim državama. Videli su da je ovde lako marisati, pa sad udri dok može... more... majke im ga bezobrazne. Tamo gde su zbrisali, tamo neka i ostanu.
  Ti to polazis od sebe

 9. #9
  Početnik
  Učlanjen
  31.01.2007.
  Poruke
  45
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio Iron Lord
  Eh sad se bavimo vračarenjem što je po zakonu kažnjivo jer neumerenim a slobodnim izjavama dovodite naivne u zabludu da će to zaista tako i biti. Medjutim, ovaj poziv će vam biti naplaćen kod provajdera odnosno putem telefonskog računa...
  Само луд мисли да ће бити боље прихваћен Србин у Еу него што су пољаци у Еу сада.
  Шта ти фали, чистиш клозете за 3 евра по Еу .

 10. #10
  Početnik
  Učlanjen
  31.01.2007.
  Poruke
  45
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio shoplifter
  A zašto bi nas zanimala srpska dijaspora?
  Ne žele oni da ulože novac u Srbiju zarad njenog boljeg razvitka, nego da bi je lakše obrnuli lovu, zavrnuli porez, pola radnika bi otpustili, a drugoj polovini ne bi sve isplatili, uradili bi sve ono što im nije zakonom dozvoljeno u svojim državama. Videli su da je ovde lako marisati, pa sad udri dok može... more... majke im ga bezobrazne. Tamo gde su zbrisali, tamo neka i ostanu.
  Не, то су твоји западњаци и хрвати урадили са Српским предузећима што су купили, помоћу корумпираних политичара на власти. Имућни Срби су хтели да направе исте фабрике и заштите за раднике као на западу. Али ови на власти радије продају западњацима и усташама да дају Српским радницима цркавицу, и никакво здравствено осигурање на послу. Радиш за 100-200 евра месечно.

 11. #11
  Veoma poznat filatelista, pa šta? (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  12.979
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  373

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Jasno je da će srpska dijaspora ovde uložiti novac, ako može da ga obrne i zaradi. Nije im tamo sigurno pao sa neba pa da ga poklanjaju.
  Treba nam taj kapital i bilo bi dobro da ga ima više.
  Samo ni u jednom slučaju ne sme doći do favorizovanja nekog našeg nasprem stranca, samo zato što je naš.
  Dijaspore ima razne, od onih koji su otišli 1945, onih koji su otišli 1991 i onih koji odlaze i danas. Ne vredi ih trpati sve u isti koš.

 12. #12
  Primećen član shoplifter (avatar)
  Učlanjen
  27.12.2006.
  Lokacija
  Nobody's business but my own
  Poruke
  693
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio sumnjivo lice
  Ti to polazis od sebe
  Shvati kako god hoćeš, ali to je realnost. Oni da vole svoju rođenu zemlju, oni ne bi ni zbrisali odavde, sada ih je inostranstvo izopačilo i sve gledaju kroz novac... Prema Srbiji će se postaviti isto kao i svaki drugi stranac. Našu zemlju treba da podižu ljudi odavde, oni koji su bili tu i kad se ginulo i kada se teško živelo, pa i sada kada se i dalje teško živi, a dijaspora... ha... neočekij milostinju. Ti ljudi su sada zatrpani kreditima od nekoliko miliona eura i jedini im je izlaz da nešto smuljaju u Srbiji, jer to ovde ima prođu... važi, važi! 8-)

 13. #13
  Primećen član shoplifter (avatar)
  Učlanjen
  27.12.2006.
  Lokacija
  Nobody's business but my own
  Poruke
  693
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio Анти-дахија
  Не, то су твоји западњаци и хрвати урадили са Српским предузећима што су купили, помоћу корумпираних политичара на власти. Имућни Срби су хтели да направе исте фабрике и заштите за раднике као на западу. Али ови на власти радије продају западњацима и усташама да дају Српским радницима цркавицу, и никакво здравствено осигурање на послу. Радиш за 100-200 евра месечно.
  Ako do sada u mojim postovi nisi shvatio da sam jedan od onih koji najviše pljuje Zapad, Ustaše, Šiptare, Muslimane... i naravno demokrate... šta ja dalje da ti objašnjavam. 8-)

 14. #14
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio Анти-дахија
  Само луд мисли да ће бити боље прихваћен Србин у Еу него што су пољаци у Еу сада.
  Шта ти фали, чистиш клозете за 3 евра по Еу .
  Ah to li je - adekvatno plaćen posao u odnosu na stečeno obrazovanje...
  E pa vidiš - ja ne brinem :wink:

 15. #15
  Buduća legenda sumnjivo lice (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  25.929
  Reputaciona moć
  842

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio shoplifter
  Shvati kako god hoćeš, ali to je realnost. Oni da vole svoju rođenu zemlju, oni ne bi ni zbrisali odavde, sada ih je inostranstvo izopačilo i sve gledaju kroz novac... Prema Srbiji će se postaviti isto kao i svaki drugi stranac. Našu zemlju treba da podižu ljudi odavde, oni koji su bili tu i kad se ginulo i kada se teško živelo, pa i sada kada se i dalje teško živi, a dijaspora... ha... neočekij milostinju. Ti ljudi su sada zatrpani kreditima od nekoliko miliona eura i jedini im je izlaz da nešto smuljaju u Srbiji, jer to ovde ima prođu... važi, važi! 8-)
  Da,predpodstavljam da su svi pobegli preko zato sto im je u Srbiji bilo sjajno.Zasto imam osecaj da si ti reinkarnacija Jerry Ropera,Benog Risa,...
  P.S.Ocigledno je da si vrlo mlad.Promenices misljenje sa godinama.
  P.P.S. Da znas ista o zajmu za preporod Srbije iz druge polovine osamdesetih ne bi tako mislio o dijaspori.Zahvaljujuci naivnosti ti ljudi su ostajali bez stotine hiljada maraka.Ti u Srbiji placas pasos 10E.Ja u konzulatu 180E.Srbija majka 8)
  Poslednji put ažurirao/la sumnjivo lice : 03.02.2007. u 20:09

 16. #16
  Primećen član shoplifter (avatar)
  Učlanjen
  27.12.2006.
  Lokacija
  Nobody's business but my own
  Poruke
  693
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Svaki zajam koji je (nama) dat... kasnije vraćamo sa kamatama od kojih nam stane pamet. A od preporoda nema ničeg. Preporodiće se samo oni koji su nama dali te pare... preporoditi i obnoviti, a naravno novac zabarikadirati u švajcarske banke. Od toga Srbija nema ništa.

 17. #17
  Aktivan član
  Učlanjen
  15.06.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Osijek...a nekada Vukovar
  Poruke
  1.343
  Reputaciona moć
  63

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio Iron Lord
  Hm... Ovde se pominje samo dijaspora iz Amerike??? Gde je dijaspora iz Rusije???
  Obicno vi pod dijasporom smatrate samo Srbe iz onih bogatih drzava koji vam imaju cime pomoci,a nas ostale ko...Koliko puta sam cula-o pa vi niste iz dijaspore,vi ste nam tu odmah...Kakve veze ima jesam udaljena 1km ili 1000km!

 18. #18
  Buduća legenda sumnjivo lice (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  25.929
  Reputaciona moć
  842

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio shoplifter
  Svaki zajam koji je (nama) dat... kasnije vraćamo sa kamatama od kojih nam stane pamet. A od preporoda nema ničeg. Preporodiće se samo oni koji su nama dali te pare... preporoditi i obnoviti, a naravno novac zabarikadirati u švajcarske banke. Od toga Srbija nema ništa.
  Tako je.Stranim poveriocima moras da vratis pare i to sa visokim kamatama.dok sopstveni narod mozes da radis kako hoces.to ti je razmisljanje svake vladajuce garniture u Srbiji.Pusti ti dijasporu.Ona ce se asimilovati tu gde je.To sto Srbija ne zna na posten nacin da je iskoristi to je nesto drugo.Po tebi i tebi slicnima ako dijaspore nece da deli sakom i kapom pare po Srbiji odmah je pogana.Odgovori mi samo na jedno pitanje.Sta je to Srbija ucinila za dijasporu?

 19. #19
  Aktivan član
  Učlanjen
  15.06.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Osijek...a nekada Vukovar
  Poruke
  1.343
  Reputaciona moć
  63

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio sumnjivo lice
  Tako je.Stranim poveriocima moras da vratis pare i to sa visokim kamatama.dok sopstveni narod mozes da radis kako hoces.to ti je razmisljanje svake vladajuce garniture u Srbiji.Pusti ti dijasporu.Ona ce se asimilovati tu gde je.To sto Srbija ne zna na posten nacin da je iskoristi to je nesto drugo.Po tebi i tebi slicnima ako dijaspore nece da deli sakom i kapom pare po Srbiji odmah je pogana.Odgovori mi samo na jedno pitanje.Sta je to Srbija ucinila za dijasporu?
  Kad treba pomoc spominje se dijaspora,a u suprotnom ko je y.e.be. Tako je uvek bilo...

 20. #20
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Talking Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio Jelena87
  Kad treba pomoc spominje se dijaspora,a u suprotnom ko je y.e.be. Tako je uvek bilo...
  Pa ako nećete da učestvujete u preporodu Srbije (ili bar pojedinaca za početak), samo recite da utefterišemo...

 21. #21
  Zainteresovan član Nacionaldemokrata (avatar)
  Učlanjen
  18.01.2007.
  Poruke
  343
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  U Srbiju nece ni stranci ni srbi (dijaspora) ulagati dok u njoj ne bude zakona i ona postane pravna drzava gde ce prava i imovina biti zasticena.

  Kada se ispuni taj uslov, normalno je da svi ljudi otvaraju "biznis" zarad profita, ali mislim da ako je u pitanju srbin vlasnik (koji se vratio iz dijaspore i ulozio pare) on ce mnogo bolje da se odnosi prema radnicima nego sto ce stranac. Isto tako mislim da je za srbiju bolje da su kompanije u rukama srpskih investitora nego inostranih.

  Glupo je pricati "oooh oni dolaze tu i otvaraju poslove da se bogate" .... pa normalno, svako ko investira svoj novac gleda kako da zaradi, ali isto tako otvara nova radna mesta i kao sto sam rekao ako je srbin u pitanju, em ce se kao vlasnik bolje odnositi prema radnicima a firme su u srpskom vlasnistvu.

 22. #22
  Početnik Fuehrer Bonker (avatar)
  Učlanjen
  05.02.2007.
  Poruke
  36
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio Анти-дахија
  Не, то су твоји западњаци и хрвати урадили са Српским предузећима што су купили, помоћу корумпираних политичара на власти. Имућни Срби су хтели да направе исте фабрике и заштите за раднике као на западу. Али ови на власти радије продају западњацима и усташама да дају Српским радницима цркавицу, и никакво здравствено осигурање на послу. Радиш за 100-200 евра месечно.
  Eh ti si mi mnogo pametan, kao i dosta takvih braca u dijaspori: Nemoj me razumeti pogresno: Pa i ja sam iz dijaspore, ali, nedam vise ni jedan cent njima dole, neka rade pa da zarade ! ( :-D , sad su se demonokrati izborili za zapad, pa ko hoce zapad, neka i radi kao sto se radi na zapadu :-D )
  Prosla su i meni vremena, da im ostavljam moj novac dole (dosta toga sam poklonijo), uvek kad sam bio u srbiji, okupirali su me, sve nadajuci, da se neko ogrebe od mene. I kad sam sluzio vojsku 99 na granici, bio sam im vise neprijatelj nego brat, jebi ga, dosta nijh su me mrzili isklucivo zbog ljubomore (Ljubomorni na novac, iako sam ga delio sa vojnikima, ljubomorni na devojke moje, a i ja nisam bio srecan, znajuci, da su se devojke na mene nabacivali zbog novca...), neki bi pre sa siptarima, nego sa nekom iz dijaspore.

  k.u.r.a.c vise, bio sam zaista glup da idem u srbiju, danas svaki godisnji se spakujem sa devojkom u avijon, i razbacavam po 2-3000 Evra po raznim plazama. Opel Astra vozim zimus, a novi MX-5 mi je trenutno u garazi i ceka leto.
  Poslednji put ažurirao/la Fuehrer Bonker : 07.02.2007. u 13:03

 23. #23
  Primećen član shoplifter (avatar)
  Učlanjen
  27.12.2006.
  Lokacija
  Nobody's business but my own
  Poruke
  693
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio sumnjivo lice
  Odgovori mi samo na jedno pitanje.Sta je to Srbija ucinila za dijasporu?
  Isto što i dijaspora za Srbiju. ZABORAVILA JE NA NJU.

 24. #24
  Aktivan član
  Učlanjen
  15.06.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Osijek...a nekada Vukovar
  Poruke
  1.343
  Reputaciona moć
  63

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Citat Original postavio Iron Lord
  Pa ako nećete da učestvujete u preporodu Srbije (ili bar pojedinaca za početak), samo recite da utefterišemo...
  Preporod?!? Ma daj,nemoj me nasmejavati...Ovo vec prelazi u viceve...

 25. #25
  Poznat WIBU (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  45º15'00N 19º50'00E
  Poruke
  7.396
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  547

  Podrazumevano Re: КО СЕ НЕ СЕЋА СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ?

  Ovde je izgleda dobro samo za umiranje, posto ih vecina dodje pred kraj da bi ovde otegla papke!

Slične teme

 1. Odgovora: 20
  Poslednja poruka: 27.06.2008., 21:00
 2. Да ли ме се неко сећа?
  Autor Pop2 u forumu Video igre
  Odgovora: 15
  Poslednja poruka: 09.05.2008., 21:50
 3. Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 22.07.2007., 23:46
 4. Српске патриоте
  Autor LIBERTY 3.1 u forumu Politika
  Odgovora: 13
  Poslednja poruka: 07.04.2007., 22:38
 5. Српске бебе у казаматима
  Autor Manjaca u forumu Politika
  Odgovora: 19
  Poslednja poruka: 20.01.2007., 23:50

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •