pomagajte oko skole
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Tema: pomagajte oko skole

  1. #1
    El.tehn.skola
    Guest

    Podrazumevano pomagajte oko skole

    Ljudi pomagajte.Imam velikih problema oko predmeta programiranje.Inace druga sam godina el.tehn skole Zemun.Moje pitanje glasi da li postoji neka odredjena literatura ili primeri zadataka.Posto se knjiga ne koristi a casovi su jako slabog kvaliteta i kvantiteta.Verovatno je da je vecina ljudi koji salje teme na ovaj forum zavrsilo neku od el.tehn.skola i susrelo se sa slicnim problemima.trenutno radimo na nekim kako ona kaze prostim primerima medjutim niko je ne kapira a programiranje je veoma komplexno.
    MOLIO BIH VAS DA ODGOVORITE NA OVU TEMU JER MI JE OVO PREKO POTREBNO.LJUDI DOBRE VOLJE PISITE



  2. #2
    Guest

    Podrazumevano

    Pa, kada bi izneo neki malo preciznije definisan problem (neki odredjeni zadatak) onda bi ti mozda neko i odgovorio...

  3. #3
    El.tehn.skola
    Guest

    Podrazumevano pomagajte

    Pa recimo zadaci tipa
    Sa ulaza se unosi n brojeva odarediti faktorijel zbira cifara.Mislim da je sada vec malo jasnije.kazu da su zadaci smesni ali ne kapiram nista

  4. #4
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.036
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano Re: pomagajte

    Citat Original postavio El.tehn.skola
    Pa recimo zadaci tipa
    Sa ulaza se unosi n brojeva odarediti faktorijel zbira cifara.Mislim da je sada vec malo jasnije.kazu da su zadaci smesni ali ne kapiram nista
    I sta je tu tesko... Sad zavisi od programskog jezika u kome pises, ali to je vrlo lak zadatak... Prvo napravis loop za unos brojeva, i svaki broj stavis u niz...

    Kad se zavrsi unos brojeva, prvo loop-ujes kroz taj niz, i sakupis sve cifre...

    Onda opet krenes loop od 1 do broja koji si dobio, sa increment-om od 1, i mnozis sa svakim novim brojem... I eto ti i faktorijela...

    Vrlo, vrlo prosto... Posto zaista ne znam koje jezike koristite u skoli, evo napisacu ti na brzaka nesto sto mozes kuci da probas, tj. u bilo kom browser-u koji podrzava JavaScript... To ce ti biti dovoljno da shvatis kako se to radi:

    Kod:
    <script language="JavaScript">
    numCnt = 0;
    inputVal = 0;
    allVars = [];
    while(inputVal != null) {
    	inputVal = prompt('Enter number #' + ++numCnt + ' (Cancel for end):','0');
    	if (inputVal) allVars[allVars.length] = Number(inputVal);
    }
    inputVal = 0;
    for(i=0; i<allVars.length; i++) {
    	inputVal += allVars[i];
    }
    allVars = 1;
    for(i=1; i<=inputVal; i++) {
    	allVars *= i;
    }
    alert('Faktorijel zbira unetih brojeva je: ' + allVars);
    </script>
    Snimi to kao neki .html fajl, i otvori u nekom browseru, i videces efekat... Naravno, ovo je 'najrazloznija' metoda, i u vecini programskih jezika, sa malim sintaksnim i funkcijskim ispravkama ce moci da se izvrsi... Naravno, sve to se moze smanjiti i optimizovati u nesto kao:

    Kod:
    <script language="JavaScript">
    numCnt = inputVal = allVars = 0;
    while(inputVal = prompt('Enter number #' + ++numCnt + ' (Cancel for end):','0')) {
    	allVars += Number(inputVal);
    }
    for(i=1, inputVal=1; i<=allVars; i++) {
    	inputVal *= i;
    }
    alert('Faktorijel zbira unetih brojeva je: ' + inputVal);
    </script>
    (Zasto praviti poseban loop za sabiranje, kad se to moze uraditi pri unosu)...

    Naravno, ovo je prosti JS, ali moze da ti da uvid u to kako se program organizuje...

    Srecno

  5. #5
    Obećava
    Učlanjen
    04.12.2003.
    Poruke
    95
    Reputaciona moć
    51

    Podrazumevano digitron

    Ako je u pitanju C++ evo ti jedan link...pa probaj da skapiras kod...

    http://www.planetsourcecode.com/vb/s...tp%2Fa52758112

  6. #6
    jmaki
    Guest

    Podrazumevano jmaki

    Citat Original postavio Anonymous
    Pa, kada bi izneo neki malo preciznije definisan problem (neki odredjeni zadatak) onda bi ti mozda neko i odgovorio...
    MORAS DOBRO DA SAVLADAS ALGORITME
    JA SAM MARJAN JANACKOVIC IZ PIROTA.DRUGA SAM GODINA ELEKTROTEHNICAR RACUNARA.
    DA BI ALGORITME SAVLADAO MORAS DA VEZBAS I DA RAZMISLJAS.U STVARI TVOJE RAZMISLJANJE TREBA DA SE POKLAPA SA RAZMISLJANJEM RACUNARA.
    AKO BAS NIKAKO NE MOZES DA SHVATIS ONDA JEDNOSTAVNO NISI STVOREN ZA TO.
    MOJE E-mail JE jmaki@yubc.net
    posalji nesto

  7. #7
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.036
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano Re: jmaki

    Citat Original postavio jmaki
    MORAS DOBRO DA SAVLADAS ALGORITME
    JA SAM MARJAN JANACKOVIC IZ PIROTA.DRUGA SAM GODINA ELEKTROTEHNICAR RACUNARA.
    DA BI ALGORITME SAVLADAO MORAS DA VEZBAS I DA RAZMISLJAS.U STVARI TVOJE RAZMISLJANJE TREBA DA SE POKLAPA SA RAZMISLJANJEM RACUNARA.
    AKO BAS NIKAKO NE MOZES DA SHVATIS ONDA JEDNOSTAVNO NISI STVOREN ZA TO.
    MOJE E-mail JE jmaki@yubc.net
    posalji nesto
    ha ha... e ovo vec pocinje da lici na licne kontakte...

    Ali eto posto i ja sticajem okolnosti zavrsih svoje srednje skolovanje (doduse vanredno, ne bi oni preziveli sa mnom full-time) u gore navedenoj skolici, moracu malko da privatizujem temu, tj. da se lepo ponasmejem nekim od dogadjaja u nasem skolstvu...

    znam da sam umro od smeha kad je doletela do mene informacija da se u doticnoj skoli otvorio smer 'elektrotehnicar racunara'... Pa ko ce to da predaje tamo? ... Blesavi Anta koji je tvrdio da danas postoje cak i 32-bitni procesori? ... Sasa ovca aka Haklberi kome je bolje da uzme cekic u ruke, jer ga izgleda tastatura podseca na tu korisnu alatku... lakse ce mu ici nego s' tastaturom. Olgica koja jedino sto zna o kompjuterima je assembly kod za 8086 procesor, pa sam i tu morao da je ispravljam...Ili ne daj boze Macola? ... A da ne mozda Dragance aka Gaspar? ...

    E svaka tebi cast ako tvrdis da znas sta su algoritmi i kako radi kompjuter, a naucili su te gore navedeni... Meni eto dok sam kratak deo proveo kao redovni ucenik nisu davali da prisustvujem vecini casova vezanih za racunare, a ne daj boze da budem na nekoj kontrolnoj (Haklberi pogotovo nije meni to dozvoljavao)... Nije da se hvalim, ali od tih ljudi se zaista ne moze nista nauciti sto se racunara tice.

    Dakle, molim te, nemoj da drzis lekcije o programiranju ako to baziras na ucenju iz skole, jer ja se i stidim da danas u biografiji/portfoliu napisem da sam isao u tu kaubojsku skolu...

    I da... Pozdravi Macolu... Kazi pozdravio ga Aleksandar (onaj dugokosi)... Naravno, kupi ispisnicu prvo, jer ti se nece dopasti njegova reakcija na mene (a iskreno, on je jedini u toj skoli koji mi je licio na normalnu osobu... sve do naseg 'malog' incidenta )...

    E tako... morao sam malko da isfloodujem forum, jer je pominjanje te ustanove zaista provokacija za mene

    Srecno programiranje!

  8. #8
    Aktivan član Corey (avatar)
    Učlanjen
    02.06.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    dsadsad
    Poruke
    1.685
    Reputaciona moć
    69

    Podrazumevano

    Da vas pitam ljudi.Posto zelim da se bavim programiranjem a zavim u BG-u koja je najbolja skola za to posto sam '89 godiste i sledi mi upis na kraju!!

  9. #9
    RiSK
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Corey
    Da vas pitam ljudi.Posto zelim da se bavim programiranjem a zavim u BG-u koja je najbolja skola za to posto sam '89 godiste i sledi mi upis na kraju!!
    Najbolja je Matematicka gimnazija. Samo pazi - tamo ces morati da se mucis i sa daleko tezim stvarima koje prilicno nemaju veze sa programiranjem.
    Raspitaj se i o elektrotehnickim skolama ima solidnih smerova za racunarsku tehniku...

  10. #10
    st0rmbr1n63r
    Guest

    Podrazumevano

    ja sam zavrsio pomenutu gimn. doduse u le, al je program isti...slazem se sa ljudima, samo treba da naviknes da razmisljas algoritamski - input, obrada, output...moras (sam) da lupas glavom neko vreme i samo ce ti se kasti...uzmi zbirku neku pocetnicku - za pascal, i kreni njega da ucis pre c-a....on ima sintaksu slicnu engleskom jeziku (mada i c nije mnogo daleko, samo je tezi za citanje) tako da izgleda prilicno logicno...
    pozdravi

  11. #11
    alegria
    Guest

    Podrazumevano

    Nadji nekog ko ide u Matematicku gimnaziju pa ppozajmi neku zbirkicu- kada sam ja isla vrtela se jedna dobra zbirka za Pascal od Chabarkape,u kojoj imaju bas te stvari koje si trazio! Ana
    p.s. inace svima koji hoce da upisu dobru gimnaziju,da nauce svaaasta, a da pri tom imaju i fino drustvo,(a matematika im nije strashna) toplo preporucujem MG!

  12. #12
    Obećava
    Učlanjen
    20.02.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    88
    Reputaciona moć
    50

    Podrazumevano

    Moj najiskreniji savet ti je da sve te probleme pocnes da resavas u Pascalu,pa u Turbo,pa se onda rebaci na C,C++,Javu itd!

    Sto se tice skole zaista je najbolja mat.gimnazija!
    J***te znas kako ovde kod mene na faksu(etf)rasturaju ovi iz mat.gimnazije programiranje.
    Ja da se nisam sama time bavila u gimnazijiko zna kako bih ja polozila ove ispite sada!

Slične teme

  1. Od kuće do škole,od škole do kuće...
    Autor sumadinac17 u forumu Škole
    Odgovora: 62
    Poslednja poruka: 17.11.2009., 10:12
  2. SKOLE NBG
    Autor Kaca Blokovi ^^ u forumu Škole
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 11.06.2008., 12:26
  3. NBG skole
    Autor fashion queen u forumu Škole
    Odgovora: 28
    Poslednja poruka: 16.06.2007., 22:26
  4. Turisticke skole
    Autor lion_queen u forumu Škole
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 09.10.2006., 10:02

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •