C++
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 38

Tema: C++

  1. #1
    Hemuli1
    Guest

    Podrazumevano C++

    Ako neko zna sa kog sajta bih mogao da skinem C++ nek mi ga napise, please !



  2. #2
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.12.2003.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    120
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    pa imash na ftp.drenik.net neki stari borlandov (pre standardizacije) za dos, a mozes sa www.borland.com da skinesh besplatan kompajler, jedino sto mozes da ga koristis iz komandne linije.......ovaj drugi ti je bolji u svakom slucaju

  3. #3
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.036
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    Za koji OS? ... skini gcc (ili njegove portove za ostale OS-ove, kao sto je MingW za windows), i 'nema glava da te boli'...

    Ako ti uz to treba i dobar IDE: http://www.bloodshed.net (uz osnovnu varijantu ide i MingW, tako da ako skidas Dev-C++, ne moras da skidas MingW (izuzev ako hoces neku noviju verziju).

    Poz.

  4. #4
    Milann
    Guest

    Podrazumevano Os

    Za Windows 98, vremenom mozda i XP.
    Thank you.

  5. #5
    Guest

    Podrazumevano

    Idi na Incov link, cool projekat 8)

  6. #6
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio milos12345
    pa imash na ftp.drenik.net neki stari borlandov (pre standardizacije) za dos, a mozes sa www.borland.com da skinesh besplatan kompajler, jedino sto mozes da ga koristis iz komandne linije.......ovaj drugi ti je bolji u svakom slucaju
    jel ovo ceo kompajler? nego:

    meni inace i dalje nece da cita include iako sam stavila novu putanju. jedino nisam koristila navodnike ali trebalo bi da radi i bez njih. hm

  7. #7
    Guest

    Podrazumevano

    prso je sad mu ne valja ovaj iostream.h
    jedino da ceo include prepisem u dir gde mi je program
    zasto je to tako

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.12.2003.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    120
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Anonymous
    Citat Original postavio milos12345
    pa imash na ftp.drenik.net neki stari borlandov (pre standardizacije) za dos, a mozes sa www.borland.com da skinesh besplatan kompajler, jedino sto mozes da ga koristis iz komandne linije.......ovaj drugi ti je bolji u svakom slucaju
    jel ovo ceo kompajler? nego:

    meni inace i dalje nece da cita include iako sam stavila novu putanju. jedino nisam koristila navodnike ali trebalo bi da radi i bez njih. hm
    Pa koj kompajler koristis........navodnici se koriste samo za tvoje hedere, a ne za one koje ti daju uz kompajler........plus ako koristis novi kompajler ne moras da kucas .h kad ukljucujes heder, ali trebas obavezno da stavljas komandu
    using namespace std
    ili samo po jednu f-ju (sto je brze prevodjenje) ali to tebe ne dotiche puno.......inache koristis <> za hedere.......pr
    #include< iostream >
    using namespace std

    ovako bi trebao da ti pocinje svaki program dok vezbas

  9. #9
    Me, Myself & I
    Guest

    Podrazumevano

    Sto se tice header-a postoje dva nacina da napravis include:
    #include "xxx.h"
    #include <xxx.h>
    Prvi se koristi, kao sto predhodnik rece, za tvoje header-e tj. za sve header-e koji se nalaze u folderu u kome je i tvoj projekat. Drugi nacin se koristi za standardne header-e koje ti obezbedjuju biblioteke kompajlera, i ove <> zagrade govore kompajleru da trazi header-e u folderu include koji se nalazi u okviru instalacije okruzenja (kompajlera).

  10. #10
    Guest

    Podrazumevano

    aha ok sredjeno sad ima dalje da se pegla

  11. #11
    Guest

    Podrazumevano


    imam problem sa deklaracijama (el se tako zove) klasa i nekih struktura:

    typedef struct putanja { char komb[5]; int p_poz; struct putanja *sledeci; } Putanja;

    class Sve { public: Putanja *p, *zadnji; int f, h, g;
    public: Sve(); Sve (Sve *original, Putanja *kalemi);
    private: int izracunaj_h(char *ch); }

    typedef struct queue {Sve s;struct queue *nextput; } hari;

    Ne prihvata zadnji typedef, ako je posle klase (nema veze sto je unutra klasa, i ako stavim npr samo int, opet nece, cak i ako nema pokazivacha, ako sklonim klasu onda mogu dva typedef. cak i ako sklonim prvi typdef, opet nece..
    u cemu je problem? evo sta mi tacno javlja:
    Too many types in declaration *misli na zadnji typedef
    eto

  12. #12
    Guest

    Podrazumevano

    zasto ovde racunar poludi:

    #include <iostream.h>

    int main () {

    char *a, *b;

    a[0]=1; a[1]=2;
    b[0]=2; b[1]=3;

    a=b;

    cout&lt;&lt;a[0]&lt;&lt;" "&lt;&lt;a[1]&lt;&lt;endl;

    }

  13. #13
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.12.2003.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    120
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Anonymous
    zasto ovde racunar poludi:

    #include <iostream.h>

    int main () {

    char *a, *b;

    a[0]=1; a[1]=2;
    b[0]=2; b[1]=3;

    a=b;

    cout&lt;&lt;a[0]&lt;&lt;" "&lt;&lt;a[1]&lt;&lt;endl;

    }
    zato sto ne znash rad sa pokazivachima )
    moras da rezervishesh memoriju (mozes sa malloc ali je to zastarelo posto koristis c, ali je bnolje new)

  14. #14
    Guest

    Podrazumevano

    da bice da je to!!

    a ovde:

    class A {..}
    class B {A *a;..}

    prijavljuje "Too many types in declaration (odnosi se na drugi red)"

  15. #15
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.12.2003.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    120
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Citat Original postavio Anonymous
    da bice da je to!!

    a ovde:

    class A {..}
    class B {A *a;..}

    prijavljuje "Too many types in declaration (odnosi se na drugi red)"
    ta se greska najcesce javlja kad ne stavis ; posle definicije klase (ovde klase A)

  16. #16
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio milos12345
    ta se greska najcesce javlja kad ne stavis ; posle definicije klase (ovde klase A)
    ti si chudo! hvala

  17. #17
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    sta je g++? jel to postoji? (neki kompajler)

  18. #18
    Poznat Incognito (avatar)
    Učlanjen
    17.07.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    8.036
    Reputaciona moć
    133

    Podrazumevano

    g++ je cuveni gcc kompajler za C++ jezik... gcc u originalu je kompajlirao samo C jezik, pa su onda dodali i g++ koji radi sa C++-om. Tako sada gcc dolazi sa gcc-om i g++-om kao C/C++ kompajler.

  19. #19
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    e josh jedno C pitanje

    ovako ide:

    char opa[5]; (napravim niz opa)
    char *ja=prepisi(opa);


    char *prepisi (char *opa) {.. char *trte; ...return trte;}

    zali se...kaze cannot convert (char*) to (char**)
    ne razyumem :I

  20. #20
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    e sad ono smo nekako prgurali
    ali sada javlja
    Call of nonfuction

    za definisanu f-ju!

    ovako

    int isti (char *a,char *b);

    a iz programa pozivam kao isti(budza,budza);
    on javlja gresku
    kuku

  21. #21
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.12.2003.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    120
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    Citat Original postavio jagodica
    e sad ono smo nekako prgurali
    ali sada javlja
    Call of nonfuction

    za definisanu f-ju!

    ovako

    int isti (char *a,char *b);

    a iz programa pozivam kao isti(budza,budza);
    on javlja gresku
    kuku
    moras ovako zbog pokazivacha da pozivash
    isti (&a,&b);

  22. #22
    Guest

    Podrazumevano

    Citat Original postavio milos12345
    Citat Original postavio jagodica
    e sad ono smo nekako prgurali
    ali sada javlja
    Call of nonfuction

    za definisanu f-ju!

    ovako

    int isti (char *a,char *b);

    a iz programa pozivam kao isti(budza,budza);
    on javlja gresku
    kuku
    moras ovako zbog pokazivacha da pozivash
    isti (&a,&b);
    hmm..sad da te ne zgrazavam..ja pozivam tu neki niz
    valjda je ime niza vec pokazivach! a on se zbuni...ili ko zna sta ja radim! napisacu samo malo kasnije

  23. #23
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.12.2003.
    Lokacija
    beograd
    Poruke
    120
    Reputaciona moć
    52

    Podrazumevano

    jeste ime niza je pokazivach.......ali moracs da dash veci deo kod..... pogledaj da li si dobro deklarisala/definisala metod....

  24. #24
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    e ovako malo je ruzno ali sad ne mogu da menjam

    class A {..char niz[5];..};
    class B {..A *a;..}
    class C {..B *b;..}
    ...
    ubaci (C *red, C *objekat) {

    ...C *pomocnik=red;
    int h=isti (pomocnik->b->a->niz, objekat->b->a->niz)
    ..}

    int isti (char *a, char *b)

    izgleda da je problem sto *pomocnik nije inic. sa new?? sad cu da probam

  25. #25
    Veoma poznat
    Učlanjen
    07.12.2003.
    Lokacija
    bg
    Poruke
    11.980
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano

    u stvari ne treba mi new necu da zauzimam novi prostor
    nego mi pokaze na isto gde i *Red
    hm

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •