Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 27

Tema: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

 1. #1
  Iskusan Samanta_ (avatar)
  Učlanjen
  21.04.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Offenbach
  Poruke
  6.251
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  kakvu vladu treba formirati

  Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Žestokom zapadnom propagandom „naših“ medija u narodu je stvorene iskrivljena slika šta bi za Srbiju bilo bolje i kakvu Vladu treba formirati. Kako ponovo zaobići najjaču stranku u Srbiji i Vladu ponovo formirati od političkog otpada koji ne uživa podršku građana.


  Naredna Vlada Srbije će odmah već u prvim danima funkcionisanja na stolu imati nekoliko vrlo krupnih problema. Rešavanje pitanja statusa Kosova i Metohije (KiM), haške obaveze i vezano sa tim nastavak pregovora za ulazak u EU. Poseban problem je velika nezaposlenost i privredna paralizacija zemlje gde je čak 800 velikih preduzeća u stečaju ili pred likvidacijom, ali neuporedivo veći broj je na ivici propasti. No svakako prvo važnije pitanje će biti Kosmet jer takozvana međunarodna zajednica, odnosno Zapad, pitanje statusa KiM ubrzava. Stoga će ovih dana kako je već najavljeno Ahtisari izaći sa svojim „genijalnim“ rešenjem za koje se već zna da je za nas nepovoljno i neprihvatljivo. Ali da počnemo baš od KiM.

  Jedna od nametnutih zabluda građana je da Kosmet može da spasi jedino „demokratski“ blok odnosno Vlada DS-DSS-G17. Stvarnost je sasvim suprotna i takva Vlada status Kosmeta nikako ne može pozitivno da reši. Zato što bi to bio sastav marioneta kojima će Zapad i bukvalno izdiktirati kako treba i u kojoj formi da prihvate nezavisnost KiM. Ne mislite valjda da će Tadić, Koštunica, Dinkić, ili ne daj Bože Čeda reći Kondolizi Rajs, Solani… da je Ahtisarijevo „rešenje“ za nas apsolutno neprihvatljivo i da o bilo kakvoj nezavisnosti KiM nema ni govora. To ni mucajući naš marionetski ešalon ne bi izgovorio.

  Druga nametnuta zabluda je da će Zapad pomoći „demokratskoj“ Vladi Srbije a da sa nekom radikalskom neće ni da razgovara. Da Zapad stvarno želi da podrži tu Vladu on bi joj pomogao dao ostvari puni suverenitet nad KiM, što bi je pre svega učvrstilo. Zapad zna da se samo punim suverenitetom nad celom teritorijom Srbije može ostvariti potpuna stabilnost na Balkanu a ne cepanjem Srbije i stvaranjem neke narko-mafijaške države od KiM. Na šiptarske navodne pretnje bi odgovorio da se u slučaju nemira na Kosmet vraća srpska vojska koja će sa NATO snagama kao „prijateljima“ (jer mi težimo ulasku u NATO) zavesti red. Pa nek Šiptari ocene hoće li da dižu bunu ili će Srbiju prihvatiti kao svoju državu jer je ona sada demokratska po svim zapadnim merilima. Ako je kriterijum „straha od pobune“ isti, što se Amerikanci i Englezi ne povuku iz Iraka, Avganistana…nego su se jedino uplašili od milionipo Šiptara, ali se zato od osam miliona Srba uopšte ne plaše. Možemo li i mi da se pobunimo?

  Ne, zapad tako normalna i razumna rešenja i postavke ne predlaže „demokratama“ već hoće da Srbiji uzme 15% teritorije, formira i drugu šiptarsku državu ali i da se Srbija sa tim složi. I naše jajare sve to znaju ali ne reaguju. Imaju samo jedan problem, kako punu nezavisnost Kosmeta formulisati a da se narodu sve to može predstaviti da su oni eto odbranili Kosmet ili bar sve učinili pa nije uspelo.… Tu prevaru građana je maniti Vuk već izneo. Šiptari će imati punu i apsolutnu vlast ali će ta teritorija formalno biti u sastavu Srbije. Pa suština je u vladanju jer onaj koji vlada donosi sve odluke i izvlači korist sa te teritorije. Nije cilj u fiktivnom posedovanju nečega što ne možeš da koristite a navodno je tvoje. Takvu budalaštinu je mogao da lansira samo Vuk kao glasnogovornik ostalih jer su oni ipak procenili da bi to za njih bilo previše. Tako se počelo od nebuloze „više od autonomije manje od nezavisnosti“ da bi se došlo do toga da Šiptari vladaju KiM a ono je navodno naše.

  Ako bude sastavljena „demokratska“ Vlada, Rusija nema nikakvog razloga da na bilo kakvu odluku o Kosmetu stavlja veto u SB UN. Ta Vlada Srbije će biti striktno orjentisana ka zapadu, Evro-Atlantskim integracijama, EU i NATO-u, što je u dubokoj suprotnosti sa interesima Rusije, pa zašto bi ona onda stala iza takve naše Vlade. Rusija će samo principijelno braniti stav da se na ovakav način ne mogu cepati delovi teritorije bilo koje države pa ni Srbije, ali više kao ograda da se to i njima ne bi dogodilo. Druga vrlo važna stvar je da će Rusija razmisliti o ozbiljnim investicijama u Srbiju jer neće imati s kim da sarađuje. Pored toga Rusija može preispitati i zlata vredan ugovor da se Srbiji dozvoli bescarinski izvoz na veliko rusko tržište. Gospodo Srbi hoćete da budete okrenuti samo prema zapadu, pa nek vam on da to što ste kod nas imali.

  Najbolja Vlada za Srbiju u ovom trenutku je jedino Vlada između SRS i DSS-a koja je moguća jer te dve stranke imaju zajedno 128 mandata što je potrebna skupštinska većina. Mogu uzeti još neku stranku nacionalnih manjina kako bi ta skupštinska većina bila sasvim komotna i formiraju stabilnu Vladu „nacionalnog bloka“. U takvoj vladi bi jedan „vrbov klin“ (Koštunica) morao da se ponaša bitno drugačije. Ujedno dobio bi pravu priliku da svoje izborno klicanje Srbiji i zaklinjanja da KiM ostaje naše i na delu potvrdi. Ta „Nacionalna vlada“ ako je tako nazovemo mogla bi da zauzme znatno čvršći stav prema zapadu u odbrani srpskih interesa a posebno u odbrani KiM. Jedino takva Vlada ima realne šanse da odbrani KiM, jer su svi argumenti na našoj strani. Zato Zapad i požuruje sa formiranjem „demokratske“ vlade jer mu je sasvim jasno da bi sa ovom drugom imao mnogo više glavobolja bez mogućnosti daljeg rasparčavanja i pljačkanja Srbije. Smatram da bi s obzirom na programske ciljeve Radikala takva vlada imala mnogo kritičkiji odnos prema bezuslovnom ulasku u Evro-Atlantske integracije, EU i NATO. Mnogo bi se više merkalo šta Srbija time dobija a šta gubi i dali je to uopšte za Srbiju povoljno.

  „Nacionalna vlada“ bi imala uravnoteženiji pristup prema zapadu i Rusiji pa bi i Rusija ima interesa da takvu vladu energičnije podrži, čak i vetom u SB UN ako za to bude potrebe. Njeno formiranje pospešilo bi veće investicije Rusije ali ne u formi kupovine preduzeća već u obliku „grin-pis“ (na livadi) investicija koje u suštini i jesu investicije. To što su „demokrate“ za investicije proglasili prodaju proizvodnih kapaciteta i resursa je obmana građana, a ne investicije. Smatrate li investicijom kad prodate svoj stan i postanete podstanar a novac rasprčkate, ili to smatrate lošim gazdovanjem.

  Poseban test ili kvalitet te vlade bi bio što bi Radikali dobili pravu priliku da pokažu dali su sposobni da organizuju državu i kolika će njihova odlučnost biti u suzbijanju kriminala i korupcije. Gospodine Vučiću evo vam mesto ministra policije pa raščistite sa kriminalom i kriminalcima na koje godinama ukazujete, ili je to bio samo propagandni marketing. Ali možda je bas zbog toga ovakav medijski pritisak da se formira „demokratska“ vlada. Da se lopovi od pre tri godine udruže sa aktuelnim lopovima, pa zajedničkim snagama da se posao nastavi. Neće valjda da hapse sami sebe ili koalicione partnere.

  „Nacionalna vlada“ bi i saradnju sa Hagom postavila na jedan drugačiji način da vidi ima li neke odgovornosti i u Hagu za vrlo različite standarde kad su presude u pitanju, broju optuženih a posebno šta je sa toliko umrlih i obešenih Srba u tom navodnom sudu. Saradnja je izraz koji označava dvosmernu komunikaciju što do sada nikako nije bio slučaj. Pa ako te dvosmerne komunikacije nema, nema ni saradnje.  Hoće li nam naš „provereni prijatelj“ Solana opet„ pomagati“ da sastavimo Vladu kao što nam je pomogao da ukinemo Jugoslaviju i napravimo SCG 2. #2
  Iskusan Samanta_ (avatar)
  Učlanjen
  21.04.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Offenbach
  Poruke
  6.251
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Za Srbiju jedno od najvažnijih pitanja je životni standard i ogromna armija nezaposlenih. Na ovom vrlo kompleksnom problemu učili su i podučavali mnogi dosadašnji „eksperti“, ostavljajući za sobom pustoš. Dok su se eksperti vežbali privreda je tonula a armija nezaposlenih se povećavala. Smatram da bi na bazi dosadašnjih loših iskustava „Nacionalna vlada“ mogla znatno više da uradi bez već viđenih „eksperata“ i sa drugačijom preraspodelom finansijskih potencijala zemlje. Dali je Srbiji potrebna impresivna suma od devet milijardi dolara deviznih rezervi koja čami u stranim bankama, a privreda ne može da se pomeri jer nema ni obrtnog ni investicionog kapitala. Pre bih rekao da je ta monetarna igra bila u funkciji poznatih pojedinaca ali i velikih svetskih banaka gde glavno mesto svakako zauzimaju MMF i SB. Zamislite da Nacionalna vlada u privredu upumpa četiri milijarde dolara od tih devet kako bi to „zanemoćalo kljuse“ počelo da frkće. Sa preostalih pet milijardi u rezervama bili bi i dalje vrlo doro kotirani s obzirom na ukupni BNP po stanovniku.

  Ostalo je još mnogo toga što nisam spomenuo, a važno je. Ali ovo su samo neki opšte poznati problemi koje bi siguran sam, Nacionalna vlada mnogo uspešnije rešavala, dok bi ona „demokratska“ nastavila po starom sa istim igračima i istom strategijom. To smo već videli, tu čorbu smo probali, i očigledno da se narodu nije dopala.

  Uzimajući u obzir sve iznete činjenice, nove geopolitičke tokove, kao i bitno promenjenu svetsku politiku u odnosu na onu iz 90-tih, formiranje „Nacionalne vlade“ se nameće kao jedino rešenje. Ona bi neminovno unela potrebnu živost na privredno-političkom planu Srbije, što je narod i ovim izborima jasno zatražio. Ako neko po drugi put od naroda dobije tako veliko poverenje kako je dobila Srpska radikalna stranka ona mora da dobije i mogućnost da sastavi Vladu. U protivnom radiće motke jer narod drugačije ne zna.

  Sasvim je irelevantno da li će premijer biti Nikolić ili Koštunica jer to je na kraju krajeva plod dogovora koalicionih partnera i raspodele resora. Niko od njih na mestu premijera ne bi mogao da bude apsolutni gazda jer sve vlade rade kao kolektivno telo, zato što drugačije i ne može. S toga bojazan da će Koštunica izneveriti Srpstvo ili se Nikolić sukobiti sa zapadom su izlišna. I jedan i drugi moraće da koriguju svoje želje usklađujući ih sa onim što je moguće i realno.

  Dosadašnje izjave stranačkih čelnika su deo stranačke propagande, jer stranke baš i nisu u nekoj ljubavi, a ni Vlada nije ljubavno gnezdo. Ako baš otvaramo pitanje ko s kim može lakše da sarađuje onda je tandem Nikolić – Koštunica u zavidnoj prednosti od kombinacije Tadić – Koštunica. Dva narcisa poput Tadića i Koštunice su bar za sada neprevaziđeni na našoj političkoj sceni.

  Ostala je još jedna drastična zabluda koju sve manje ali ipak povremeno proturaju neki diletanti iz tabora „demokrata“ i „naši“ mediji, a koja glasi: „Ako Radikali formiraju vladu, Srbiji će biti uvedene sankcije“. Najkraće rečeno to je glupost i to na kvadrat. Sankcija više nema jer je odnos političkih snaga u svetu sasvim drugačiji od onog iz 1992 kada su nama uvedene sankcije. Ako sankcije nisu uvedene Severnoj Koreji, Iranu zbog razvoja nuklearnog oružja, zamislite kolika je budalaština priča o sankcijama Srbiji zato što je potpuno demokratski izabrala vladu sa najjačom strankom na čelu. Prema tome da na ovu temu stavimo tačku.

  Potpuno sam siguran da bi Amerikanci svoje ucene sa sankcijama sejali po svetu da se Rusija nalazi na kolenima kao sa početka 90-tih, ali sada je sasvim drugo vreme. Sad Rusija daje kredite zapadu, a 2006-tu godinu su završili sa suficitom od oko 370 milijardi dolara što je podatak od koga se celom zapadu koža ježi. Kada tome dodamo kinesku privrednu ekspanziju lako je shvatiti kako to Merkelova „žestoko preti“ Putinu, dok je kod kuće čeka gotovo 10% nezaposlenih. Nemačka je lokomotiva EU pa onda donesite sami zaključak o ostalima. Kako se kreće EU-voz kad lokomotiva kašljuca znaju samo putnici, oni što gledaju sa strane vide jedino da se oni tamo voze. Kakva je vožnja saznaće tek kad u taj voz sednu, ako uopšte sednu, i ako se kompozicija u međuvremenu ne pokida. Amerika je već davno prošla svoj zenit moći i EU takođe, ali Srbi ne bi bili Srbi da Svet ne vide naopako i drugačije od ostalih.

  U svemu ovome proganja me samo jedna misao. Hoće li Srbi ili bar neko od njihovih zvaničnih predvodnika na kraju ipak shvatiti da sunce ne izlazi na zapad. Da ovo nije 1990 već 2007 te da Svet sve te godine nije spavao i da su se u njemu za 17 godina dogodile ozbiljne promene kako geopolitičke tako i privredno-finansijske.

 3. #3
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.623
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Chista Demagogija

 4. #4
  Zainteresovan član Careca (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2007.
  Lokacija
  Napoli,Italia
  Poruke
  276
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Na zapadu dan traje duze.

 5. #5
  Iskusan Norma Kampl (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Grad U Vecnom Nastajanju
  Poruke
  5.916
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio Careca
  Na zapadu dan traje duze.
  А тек на северу...

 6. #6
  Iskusan
  Učlanjen
  29.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.231
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Najveca stranka je samoinicijativno zaobisla sve ostale stranke lupajuci da nece ni sa jednom strankom u koaliciju, pljuvajuci podjednako sve ostale kandidate i sl.
  Sad ces hoce madat, cas nece, prvo kazu nemaju sa kim da prave kolaciju, posle kazu pokusace pa ako ne uspu vratice mandat i tako u krug, ne znaju ni sta hoce.

 7. #7
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Што се тиче самог наслова, лепо је Отац Јустин рекао да су Срби исувише дуго тражили светлост тамо где сунце залази.
  Текст нешто немам времена да читам.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 8. #8
  Ističe se pumps (avatar)
  Učlanjen
  21.03.2006.
  Lokacija
  3rd Stone From The Sun
  Poruke
  2.319
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio Duh Sekire
  Што се тиче самог наслова, лепо је Отац Јустин рекао да су Срби исувише дуго тражили светлост тамо где сунце залази.
  Текст нешто немам времена да читам.
  Mislim da ti JUSTIN NIJE OTAC, kao prvo...A i sto on ima da govori gdje sunce IZLAZI a gdje ZALAZI. U ostalom, mogu ce hje da si Ti dovoljno bistar covjek da znash to..

  Evo sto je Marko Moljanov rekao Njegoshu:

  "Gospodaru, ja nijesam konj, pa da imam amove, vidim i lijevo i desno"

 9. #9
  Zaslužan član goxy (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Milion kilometara od nigde...
  Poruke
  103.623
  Reputaciona moć
  3373

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Pumps gle shto duh Sekire ima ''krakove''.......Odlichna obrada

 10. #10
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  112

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio pumps
  Mislim da ti JUSTIN NIJE OTAC, kao prvo...A i sto on ima da govori gdje sunce IZLAZI a gdje ZALAZI. U ostalom, mogu ce hje da si Ti dovoljno bistar covjek da znash to..

  Evo sto je Marko Moljanov rekao Njegoshu:

  "Gospodaru, ja nijesam konj, pa da imam amove, vidim i lijevo i desno"
  Јустин је то можда само цитирао, имам тај његов текст па проверићу.
  Поента је управо у томе што кажеш. А ја Јустинову изјаву тумачим као одбијање да се српском народу ставе амови у име "светле будућности".
  Онда комунизам - сада евроатланске интеграције.
  Исто њесра!

  Citat Original postavio goxy
  Pumps gle shto duh Sekire ima ''krakove''.......Odlichna obrada
  А шта велиш!?
  Па лично сам то усликао.
  Ја највише гледам своје постове, па кад их гледам да успут уживам.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 11. #11
  Ističe se pumps (avatar)
  Učlanjen
  21.03.2006.
  Lokacija
  3rd Stone From The Sun
  Poruke
  2.319
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio Duh Sekire
  Јустин је то можда само цитирао, имам тај његов текст па проверићу.
  Поента је управо у томе што кажеш. А ја Јустинову изјаву тумачим као одбијање да се српском народу ставе амови у име "светле будућности".
  Онда комунизам - сада евроатланске интеграције.
  Исто њесра!  А шта велиш!?
  Па лично сам то усликао.
  Ја највише гледам своје постове, па кад их гледам да успут уживам.
  A cije su to noge?

 12. #12
  Veoma poznat filatelista, pa šta? (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  12.979
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  373

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Ja se nadam da će SRS i DSS formirati Vladu, ali nismo mi te sreće

 13. #13
  Ističe se pumps (avatar)
  Učlanjen
  21.03.2006.
  Lokacija
  3rd Stone From The Sun
  Poruke
  2.319
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio filatelista, pa šta?
  Ja se nadam da će SRS i DSS formirati Vladu, ali nismo mi te sreće
  Vjerovatno si pogrijeshio temu...

 14. #14
  Iskusan Samanta_ (avatar)
  Učlanjen
  21.04.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Offenbach
  Poruke
  6.251
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio filatelista, pa šta?
  Ja se nadam da će SRS i DSS formirati Vladu, ali nismo mi te sreće
  Naj pametnije do sada da procitam od tebe.

 15. #15
  Iskusan Samanta_ (avatar)
  Učlanjen
  21.04.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Offenbach
  Poruke
  6.251
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Ali Soleni Solana neda voja ga slusa, plasi se zapada.
  Znaci i to pada u vodu.

 16. #16
  Veoma poznat filatelista, pa šta? (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  12.979
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  373

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio pumps
  Vjerovatno si pogrijeshio temu...
  Ma kakvi pogrešio temu, najbolje da radikali reše pitanje Kosova, pošto imaju "čarobnu" formulu koju nikome neće reći, a DSS neka pravi Vladu sa njima, čisto da se rešimo jednog tromba u krvotoku.

 17. #17
  Veoma poznat filatelista, pa šta? (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  12.979
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  373

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio Samanta_
  Naj pametnije do sada da procitam od tebe.
  Kad skontaš šta sam želeo sa tim reći nećeš biti tako oduševljena

 18. #18
  Iskusan Samanta_ (avatar)
  Učlanjen
  21.04.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Offenbach
  Poruke
  6.251
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio filatelista, pa šta?
  Kad skontaš šta sam želeo sa tim reći nećeš biti tako oduševljena
  Ma briga me.

 19. #19
  Ističe se pumps (avatar)
  Učlanjen
  21.03.2006.
  Lokacija
  3rd Stone From The Sun
  Poruke
  2.319
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio filatelista, pa šta?
  Ma kakvi pogrešio temu, najbolje da radikali reše pitanje Kosova, pošto imaju "čarobnu" formulu koju nikome neće reći, a DSS neka pravi Vladu sa njima, čisto da se rešimo jednog tromba u krvotoku.
  Moje mishljenje je... ali iskreno sledece:

  Kosovo je zavrshena stvar, i Srbija mora da stavi to pitanje u ad akta.
  Mora se okrenuti sjutrashnjici, i vidjeti svoj interes i clanstvo u EU.
  Naravno o ulasku Srbije u EU - gradjani se nece pitati, kao sto se ni sada ne pitaju.

 20. #20
  Iskusan Samanta_ (avatar)
  Učlanjen
  21.04.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Offenbach
  Poruke
  6.251
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Samo SRS vam nece ispuniti tu zelju. Vi ce da puknete na sledece izbore. A SRS 99%
  :shock:

 21. #21
  Veoma poznat filatelista, pa šta? (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  12.979
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  373

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio pumps
  Moje mishljenje je... ali iskreno sledece:

  Kosovo je zavrshena stvar, i Srbija mora da stavi to pitanje u ad akta.
  Mora se okrenuti sjutrashnjici, i vidjeti svoj interes i clanstvo u EU.
  Naravno o ulasku Srbije u EU - gradjani se nece pitati, kao sto se ni sada ne pitaju.
  Kosovo nije loša privatizacija, neuspeo tender ili takva stvar da se preko toga prelazi olako. Srbija je međunarodno priznata država i Kosovo je sastavni deo ove zemlje. Ne postoji razumno objašnjenje da se nacionalnoj manjini daje jedan komad zemlje zbog loše politike Slobodana Miloševića.
  Trampa EU za Kosovo je pogrešna i nezamisliva ideja. Srbiji je potreban EU, ali Kosovo nije cena ulaska

 22. #22
  Zainteresovan član Handsome Brown (avatar)
  Učlanjen
  17.03.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Запад Шумадије
  Poruke
  413
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio pumps
  Moje mishljenje je... ali iskreno sledece:

  Kosovo je zavrshena stvar, i Srbija mora da stavi to pitanje u ad akta.
  Mora se okrenuti sjutrashnjici, i vidjeti svoj interes i clanstvo u EU.
  Naravno o ulasku Srbije u EU - gradjani se nece pitati, kao sto se ni sada ne pitaju.
  Naravno da nas neće pitati, nisu nas pitali ni za partnerstvo, a neće nas pitati ni za NATO ili ako nam nekad ponude mesto u EU, jer bi možda, mogli na nekom referendumu nešto i da zayebu...Pitaju i raspisuju referendum, samo kad je potrebno opravdati voljom naroda neku unapred viđenu katastrofu kao onda nemešanje u unutrašnje stvari tj. Kosovo (Slobin referendum, 98. beše?) pa onda ladno pogaze ono što se izgura na istom...

 23. #23
  Ističe se pumps (avatar)
  Učlanjen
  21.03.2006.
  Lokacija
  3rd Stone From The Sun
  Poruke
  2.319
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio filatelista, pa šta?
  Kosovo nije loša privatizacija, neuspeo tender ili takva stvar da se preko toga prelazi olako. Srbija je međunarodno priznata država i Kosovo je sastavni deo ove zemlje. Ne postoji razumno objašnjenje da se nacionalnoj manjini daje jedan komad zemlje zbog loše politike Slobodana Miloševića.
  Trampa EU za Kosovo je pogrešna i nezamisliva ideja. Srbiji je potreban EU, ali Kosovo nije cena ulaska
  Nije, u pravu si... A da li neko treba da PLATI grijehe (realno su postojali ti grijesi).
  Moje mishljenje je da DA.
  U stvari.. oni Srbiji porucuju:
  Imali ste 15 godina da rijeshite probleme, to niste uradili. Moramo vas kazniti.

 24. #24
  Ističe se pumps (avatar)
  Učlanjen
  21.03.2006.
  Lokacija
  3rd Stone From The Sun
  Poruke
  2.319
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio Handsome Brown
  Naravno da nas neće pitati, nisu nas pitali ni za partnerstvo, a neće nas pitati ni za NATO ili ako nam nekad ponude mesto u EU, jer bi možda, mogli na nekom referendumu nešto i da zayebu...Pitaju i raspisuju referendum, samo kad je potrebno opravdati voljom naroda neku unapred viđenu katastrofu kao onda nemešanje u unutrašnje stvari tj. Kosovo (Slobin referendum, 98. beše?) pa onda ladno pogaze ono što se izgura na istom...
  Apsolutno !

 25. #25
  Buduća legenda Lacibg (avatar)
  Učlanjen
  31.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Đinđistan
  Poruke
  28.549
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  372

  Podrazumevano Re: Jedino za Srbe sunce izlazi na zapad

  Citat Original postavio Samanta_
  Žestokom zapadnom propagandom „naših“ medija u narodu je stvorene iskrivljena slika šta bi za Srbiju bilo bolje i kakvu Vladu treba formirati. Kako ponovo zaobići najjaču stranku u Srbiji i Vladu ponovo formirati od političkog otpada koji ne uživa podršku građana.
  Овај део твог поста говори много, сувишно би било да ван тога нешто додајем. :wink:

Slične teme

 1. SUNCE + Asc i SUNCE + Mesec
  Autor Psihologue u forumu Astrologija
  Odgovora: 720
  Poslednja poruka: 08.09.2010., 16:34
 2. Jedino resenje...
  Autor crni djordje u forumu Romantika
  Odgovora: 147
  Poslednja poruka: 05.02.2008., 16:53
 3. KAKO ZAPAD ZAISTA GLEDA NA PRAVE SRBE???
  Autor IDI_DADA_AMIN u forumu Politika
  Odgovora: 46
  Poslednja poruka: 13.01.2008., 21:53
 4. Zasto zapad i dalje sikanira Srbe?
  Autor Jerry Ropero u forumu Politika
  Odgovora: 88
  Poslednja poruka: 30.06.2007., 10:29

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •