Nešto jednostavno u vezi OpenGL-a
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Nešto jednostavno u vezi OpenGL-a

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Nešto jednostavno u vezi OpenGL-a

    Pokušavam da učim OpenGl sa nekih tutorijala na engleskom( jel znate za neki na Srpskom?)
    Problem je ovaj: Napisao sam sledeći kod i on treba da prikaže jedan trougao na ekran ali neće da ga prikaže( tj. trougao odma nestane)

    Kod:
    #if (defined(__WIN32__) || defined(WIN32))
    #include <windows.h>
    #endif
    
    #include <stdio.h>
    #include <stdlib.h>
    #include <windows.h>
    
    #include <GL/gl.h>
    #include <GL/glu.h>
    #include <GL/glut.h> 
    
    
    //funkcija koja treba da nacrta trougo
    void DrawGLScene(GLvoid)							
    {
    	glClear(GL_COLOR_BUFFER_BIT | GL_DEPTH_BUFFER_BIT);		
    	glLoadIdentity();
    
    	glBegin(GL_TRIANGLES);						
    		glVertex3f( 0.0f, 1.0f, 0.0f);				
    		glVertex3f(-1.0f,-1.0f, 0.0f);				
    		glVertex3f( 1.0f,-1.0f, 0.0f);				
    	glEnd();
    	
    
    }
    
    
    int main(int argc, char **argv)
    {
    	glutInit(&argc, argv);
    	glutInitDisplayMode(GLUT_RGBA | GLUT_SINGLE);
    
    	glutInitWindowSize(1024,700);
    	glutCreateWindow("OpenGL zajebancija");
    
    	glutDisplayFunc(DrawGLScene);
    
    	glutMainLoop();
    
    	return 0;
    }
    Kako da ono što sam nacrtao ostane na ekranu ?
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan



  2. #2
    Poznat Garwor (avatar)
    Učlanjen
    27.04.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    7.152
    Reputaciona moć
    121

    Podrazumevano Re: Nešto jednostavno u vezi OpenGL-a

    Imas da kupis knjigu na srpskom 'OpenGL praktikum' , to je udzbenik za neki faks, ja sam je nasao u knjizari prekoputa bioskopa Jadran (tj, valjda se tako zove, kod konja), oni koriste samo glut, i ima ovakav primer s tim sti nema LoadIdentity() poziva, ali ima glFlush() iza glEnd().

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Nešto jednostavno u vezi OpenGL-a

    Hvala, cu vidim da nabavim tu knjigu.
    A koliko je opširna( mislim kolko strana ima :-) )
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  4. #4
    Poznat Garwor (avatar)
    Učlanjen
    27.04.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    7.152
    Reputaciona moć
    121

    Podrazumevano Re: Nešto jednostavno u vezi OpenGL-a

    Nisam je citao, tako da ne znam koliko je opsirna u smislu dubine materije, ali rekao bih da nije nesto mnogo, nego je orjentisana na primere, a ima i pregled svih naredbi. A sto se tice rastojanja izmedju prve i poslednje strane, nije veliko

Slične teme

  1. Nesto u vezi oralnog seksa...
    Autor Autobus 88 u forumu Ljubav i seks
    Odgovora: 57
    Poslednja poruka: 05.01.2007., 20:49
  2. ZNA LI NEKO NESTO U VEZI SERVISA 5651
    Autor atikus u forumu Mobilna telefonija
    Odgovora: 6
    Poslednja poruka: 15.12.2006., 17:22
  3. Da pitam nesto u vezi maticne…
    Autor Spieler u forumu Softver
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 14.04.2005., 15:16
  4. Ima li ovde ko da mi pomogne nesto u vezi PHP-Nuke?
    Autor torque u forumu Web dizajn
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 19.10.2004., 23:27

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •