Српски тенисер Илија Бозољац за сада на Аустралијан опену игра одлично. Пребродио је три рунде квалификација, а онда у првом колу турнира декласирао Хрвата Марина Чилића, 171. на АТП листи, са 6:2, 6:4, 6:1. Бозољац је изјавио да су га на терену број 21, далеко од рефлектора гламурозних арена „Род Лејвер” и „Водафон”, хрватски навијачи прописно извређали. Помињана је „четничка мајка”, било је и претњи клањем... „На терену нас је око 23 часа дочекала велика група хрватских навијача, док је наших било мало, већ су се разишли јер је почетак меча много каснио због врућине. Хрвати су на почетку били јако бучни, певали су песме у којима су спомињали Вуковар и Книн. Ниједног тренутка нисам погледао према њима, остао сам фокусиран на терен и када сам убедљиво добио Чилића у првом сету и направио брејк у другом, они су се покупили и отишли. Показали су колике су патриоте”, испричао је Бозољац.
Он је истакао задовољство игром, посебно начином на који је сервирао. Дејвис куп репрезентативац Србије подвукао је да је стално мењао сервис - час је то био слајс ударац, час кик, час у тело противника.

„Нисам сервирао јако и нисам имао асова као што обично имам. Овог пута сам изабрао другу тактику, која мом противнику није одговарала. Играо сам меканије, тако да је Чилић морао да иде ка лопти, а не да је чека. Играо сам му доста и на форхенд, што је његов слабији ударац. Права слика моје добре игре је то што Чилић није имао ниједну прилику да освоји гем на мој сервис, само је једном дошао до 40:40”, каже наш ас.

У четвртак ујутру по нашем времену следи окршај другог кола са дванаестим играчем света, Немцем Томијем Хасом.

„Добро знам како Хас игра. Концентрисаћу се на своје гемове, играћу максимално офанзивно. Немам шта да изгубим. Најављујем интересантан и квалитетан тенис, а видећемо како ће све да изгледа на терену”, закључио је Бозољац.(МОНДО)


Хрвати као увек, углавном гамад.