LAW MOOT COURT takmicenje – prijavljivanje do 22. januara
Prikazujem rezultate 1 do 2 od 2

Tema: LAW MOOT COURT takmicenje – prijavljivanje do 22. januara

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  18.01.2007.
  Poruke
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano LAW MOOT COURT takmicenje – prijavljivanje do 28. januara

  S/CG Challenge 2007 – LAW MOOT COURT takmicenje – prijavljivanje do 28. januara

  S/CG Challenge 2007 je podtakmicenje Balkan Case Challenge 2007, a LAW MOOT COURT je deo S/CG Challenge 2007. Pobednici S/CG podtakmicenja plasiraju se na finalno takmicenje u Becu, Austrija u maju 2007. godine.

  Law Moot Court (LMC) je takmicenje - simulacija sudjenja pred Medjunarodnim sudom pravde namenjeno studentima prava koji se posebno interesuju za medjunarodno pravo.

  Vreme odrzavanja: 9-12. mart 2007. godine.

  Mesto odrzavanja: Hotel Park, Novi Sad (www.hotelpark.co.yu)

  Organizator: World University Service - Austrian Committee (WUS - Austria), Belgrade Office.

  Sve troskove smestaja, hrane i prevoza snosi WUS – Austria.

  WUS Austrija trazi:
  - studente II, III, IV godine studija ili apsolvente, ali i postdiplomce kako drzavnih tako i privatnih pravnih fakulteta u Srbiji i u Crnoj Gori;
  - koji se posebno interesuju za medjunarodno pravo;
  - koji govore engleski jezik;
  - do 28 godina starosti;
  - koji ocekuju da ce zavrsiti studije u naredne dve godine;
  - koji zele da prosire svoje znanje i steknu vredno prakticno iskustvo;
  - koji zele da osvoje neku od nagrada i da ucestvuju na finalu u Becu.

  Prijavljivanje se vrsi preko web strane http://www.bcchallenge.org/application/how.php
  Popunite on-line registracioni formular, a potom on-line aplikacioni formular i posaljite nam potvrdu o studiranju ili fotokopiju indeksa i postanite jedan od ukupno 250 studenata koji ce prihvatiti izazov i takmiciti se sa svojim kolegama na svim podtakmicenjima u jugoistocnoj Evropi i na finalnom takmicenju Balkan Case Challenge 2007 u Becu, Austrija.

  Rok za prijavljivanje je 28. januar 2007.
  Selekcija se vrsi na osnovu uspeha tokom studiranja, zainteresovanosti, vannastavnih aktivnosti, medjunarodnog opredeljenja i znanja engleskog jezika.

  Pravila:
  Zainteresovani studenti se putem otvorenog konkursa prijavljuju za takmicenje pojedinacno, a mogu formirati i timove od dva, tri ili sva cetiri clana. Sve prijave se ocenjuju pojedinacno, i ukoliko clanovi prijavljenog tima budu odabrani, onda ce se takmiciti u istom timu. Selekcioni odbor S/CG Challenge 2007 ce odrediti ostale clanove tima postujuci ravnomernu zastupljenost i pravednost.
  Na Law Moot Court S/CG Challenge 2007 takmice se cetiri tima, a svaki tim ima po cetiri clana od kojih su dvoje na strani tuzioca (aplikanata), a dvoje na strani optuzenih (respondenata). Postoje dve preliminarne runde, u jednoj rundi tuzioci prvog tima se takmice protiv optuzenih drugog tima, a u drugoj rundi uloge se zamenjuju kao i timovi protiv kojih se takmici.
  Tuzioci jednog tima imaju na raspolaganju ukupno 40 minuta za obrazlaganje svoje tuzbe koje mogu rasporediti izmedju sebe po sopstvenom izboru (20+20 minuta, 30+10 minuta i sl). Isto vreme stoji na raspolaganju i optuzenima.
  O pobedinku odlucuje panel sudija medjunarodnog suda pravde. Sudije su profesori, asistenti i drugi poznavaoci medjunarodnog javnog prava koji ocenjuju argumentaciju i stil govora. Predsedavajuci sudijskog panela bice profesor Thomas Skouteris, sa Univerziteta Lieden u Holandiji, koji je i kreator slucaja. Sve sudije mogu da prekinu govor clanova tima tokom simulacije i da postavljaju pitanja koja se odnose na razlicite pravne aspekte slucaja. Tokom preliminarnih rundi svi timovi imaju priliku da zastupaju obe strane u simulaciji sudjenja, dok se u finalnoj rundi strana odredjuje bacanjem novcica. Da bi se osigurala nepristrasnost timovi ce biti oznaceni slovima i brojevima.

  Takmicenje ce biti odrzano na engleskom jeziku.

  Opis slucaja koji sastavlja strucnjak medjunarodnog javnog prava, profesor Thomas Skouteris, sa Univerziteta Lieden u Holandiji, bice dostupan na http://www.bcchallenge.org/ najkasnije mesec dana pre pocetka takmicenja, kada ce odabrani studenti dobiti CD sa dokumentima i dodatnim materijalom koji im je potrebnan u pripremi slucaja. U periodu do pocetka takmicenja studenti mogu dobiti dodatna objasnjenja koja se odnose na slucaj i pravila od LMC koordinatora preko e-mail adrese scg-lmc@bcchallenge.org. Prvog dana takmicenja studenti ce imati priliku da sa predsedavajucim sudijskog panela i LMC koordinatorom razgovaraju o svemu sto se tice slucaja i takmicenja.

  Prvoplasirani tim ce ucestvovati na finalnom takmicenju koje ce biti odrzano u Becu od 20-25. maja 2007. godine, u okviru kojeg ce biti organizovan i JOB FAIR. Na finalnom takmicenju ucestvuju najbolji timovi iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Slovenije i Srbije i Crne Gore.

  Dodatne informacije mozete naci na Internet stranama: www.bcchallenge.org i www.wus-austria.org/belgrade
  Sva pitanja u vezi Law Moot Court takmicenja mozete slati na scg-lmc@bcchallenge.org
  Poslednji put ažurirao/la draganbla : 22.01.2007. u 14:15 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  18.01.2007.
  Poruke
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: LAW MOOT COURT takmicenje – prijavljivanje do 22. januara

  Rok za prijavljivanje na takmicenje je produzen do 28. januara 2007

  http://www.bcchallenge.org/application/how.php

Slične teme

 1. prijavljivanje za test LjiS
  Autor MYOB u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 375
  Poslednja poruka: 14.09.2007., 21:51
 2. Da li je besplatno ili nije, prijavljivanje
  Autor Genije u forumu Putovanja
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 17.11.2005., 15:20
 3. Prijavljivanje sajta
  Autor SALE83 u forumu Web dizajn
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 26.12.2003., 23:35

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •