Oestrofact E
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Oestrofact E

 1. #1
  Aktivan član Happy-ca (avatar)
  Učlanjen
  24.10.2006.
  Pol
  ženski
  Poruke
  1.746
  Reputaciona moć
  58

  Podrazumevano Oestrofact E

  Moja mama se nalazi u premenopauzi i posto jako tesko podnosi tegobe koje taj period nosi,zeli da pije gore pomenute tablete.Mene zanima da li su to jedne od onih hormonskih tableta koje kod zene mogu da izazovu rak dojke ili mozdani udar,tacnije zanimaju me nezeljeni efekti gore pomenutog preparata.Ako neko zna da mi kaze nesto vise bila bih mu jako zahvalna. 2. #2
  Poznat dr (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2003.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  9.804
  Reputaciona moć
  151

  Podrazumevano Re: Oestrofact E

  To je biljni preparat uz dodataka vitamina E, pomocno lekovito sredstvo, znaci to nije lek.

 3. #3
  Poznat WithdrawnWater (avatar)
  Učlanjen
  21.10.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  7.169
  Reputaciona moć
  120

  Podrazumevano Re: Oestrofact E

  Dalja diskusija na temu menopauze molim na GINEKOLOGIJU. I jos, molim vas da koristite pretrazivace - ima zaista malo stvari koje se guglanjem ne mogu pronaci:

  KOMBINACIJA ZA VITALNOST
  Prvi domaći proizvod - kombinacija fitoestrogena i vitamina E

  Na našem tržištu se pojavio prvi domaći preparat koji sadrži biljne estrogene i vitamin E. "Oestrofact E" je prirodni biljni preparat dobijen iz ekstrakta crvene deteline, sa dodatkom vitamina E. Namenjen je pre svega, ženama u klimakterijumu, jer otklanja tegobe koje donosi ovaj period. Autor preparata je prof. dr Milan Jevremović, koji je napravljen u saradnji sa Pharmanova Co.

  Klimakterijum (prelazno doba), premenopauza i menopauza - je period života žene koji karakteriše narušena hormonska ravnoteža, što se često dešava već posle 40. godine života. U uslovima savremene civilizacije i produženog trajanja života, žene provode skoro polovinu svog životnog veka u navedenom periodu. Posle 40. godine, funkcija jajnika počinje da slabi, što rezultira smanjenom produkcijom polnog hormona - estrogena. A to se odražava i na zdravlje, i na kvalitet života.

  Hormoni sve menjaju
  U premenopauzi, u jajnicima sve ređe sazrevaju jajne ćelije, a to znači da sve ređe dolazi i do ovulacije. Menstrualna ciklična krvarenja postaju neredovnija, da bi na kraju potpuno prestala.
  Ta narušena hormonska ravnoteža, u kojoj dominira snižen nivo estrogena, uzrokuje niz promena kao što su oboljenja srca i krvnih sudova, poremećaji u procesu razmene materija (metabolizmu), degenerativna oboljenja nervnog i mišićnog sistema, maligne bolesti, kao i osteoporoza (smanjena gustina kostiju).
  Osim navedenih promena, sve više su izražene neprijatnosti kao što su talasi vrućine, noćno znojenje, depresija, glavobolje, vrtoglavice, lupanje srca... Prirodni estrogen (hormon ženstvenosti), koji se stvara u jajnicima i ima reproduktivnu funkciju, veoma je značajan činilac u regulaciji funkcije krvnih sudova, koštano-zglobnog i nervnog sistema.
  Posle 40. godine, stvaranje estrogena se smanjuje, ali taj problem može da se javi i kod mladih žena kod kojih je poremećena ili smanjena funkcija jajnika.

  Kretanje kao lek
  Žena u periodu klimakterijuma treba sebi da obezbedi psihički mir i opuštanje u toku dana, jer hronični umor može da stvori još veće teškoće. Takođe, treba da vodi računa da se u toku dana dovoljno kreće. Bilo bi dobro da se opredeli za neki vid rekreacije (jer kretanje može da zameni lekove, ali nijedan lek ne može da zameni kretanje).
  To je posebno važno zbog nastanka osteoporoze, jer je osnovna prevencija protiv ovog oboljenja kretanje i fizičke vežbe, a tek onda medikamenti. I rani prestanak seksualne aktivnosti takođe može da favorizuje poremećaje u psihičkom i fizičkom zdravlju.

  Zdravija ishrana
  Ishrana treba da bude bogata vitaminima, mineralima (kalcijum), da sadrži puno voća i povrća, posna mesa i crni hleb, a treba izbegavati masnu svinjetinu, slaninu, mesne prerađevine, ako i slatkiše od rafinisanog šećera. Treba voditi računa i o vodi koja se unosi u organizam, izbegavati alkohol i pušenje.
  Sve ove stavke su važan segment u očuvanju zdravlja, posebno nakon 40. godine života. Međutim, nekad prirodi treba dati i malo podstreka. Poslednjih godina su medicina i farmacija pokušavale da pronađu što efikasnije preparate kako bi ženama omogućile da u srednje godine uđu bez velikih stresova.

  Korisna kombinacija
  Jedan od takvih preparata je i "Oestrofact E", prirodni biljni preparat dobijen iz ekstrakta crvene deteline, sa dodatkom vitamina E. To je prvi domaći proizvod koji predstavlja kombinaciju biljnih estrogena i vitamina E. I do sada se ova kombinacija preporučivala u tretmanima klimakteričnih tegoba, ali su preparati uzimani odvojeno.
  Prednosti "Oestrofact E" u odnosu na druge preparate sa fitoestrogenima su što crvena detelina predstavlja jedinstven izvor biljnih estrogena, jer sadrži četiri aktivna izoflavona, dok neki sadrže samo dva. Može da se koristi i pre menopauze, kao zaštitno sredstvo, jer deluje kao prirodna zamena polnih hormona žene - estrogena, a dobar efekat ima i na kožu, jer utiče na stvaranje kolagena i elastina koji joj daju svež i zdrav izgled.

  Na koji način pomaže "Oestrofact E"
  :: reguliše nivo hormona estrogena
  :: otklanja neprijatne tegobe i smetnje koje se javljaju u ovom periodu
  :: snižava nivo holesterola LDL
  :: zaštitno deluje na funkciju srca i krvnih sudova
  :: smanjuje mogućnost nastanka osteoporoze
  :: otklanja suvoću kože i sluzokože
  :: preventivno deluje na pojavu malignih tumora dojke
  :: zahvaljujući E vitaminu ima antioksidativno delovanje
  :: reguliše razmenu materijala u ćelijama jajnika
  :: stimuliše seksualne funkcije
  :: pojačava imunološku odbranu organizma
  :: sprečava ubrzano starenje

  Zašto vitamin E?
  Vitamin E igra važnu ulogu u razmeni materija, posebno belančevina, ugljenih hidrata (šećera) i masti. Ispoljava snažnu antioksidativnu aktivnost protiv toksičnih slobodnih radikala, štiteći organe i tkiva. Već od 35. godine, potrebe za ovim vitaminom se povećavaju. Njegovo korišćenje povećava i stimuliše seksualne funkcije, ali dovodi i do revitalizacije celokupnog organizma.
  Pošto utiče na širenje krvnih sudova, vitamin E omogućava bolju prokrvljenost i ishranu tkiva, a sprečava i stvaranje krvnih ugrušaka. Na taj način povoljno deluje na srce i krvne sudove.
  Ovaj vitamin smanjuje i nivo tzv. lošeg holesterola (LDL), sprečava procese ateroskleroze, učestvuje u stimulisanju imunološke aktivnosti organizma, a važan je činilac odbrane od ubrzanog starenja.
  Posebno je važna njegova antikancerogena aktivnost, pa njegovo korišćenje predstavlja jednu od osnovnih preventivnih mera protiv kancerogenih bolesti.
  Vitamin E se koristi i u savremenoj kozmetici, zajedno sa fitoestrogenima. Ukoliko uzimate vitamin E potrebno je da idete na kontrolu svakih šest meseci kod svog ginekologa, kao i da radite laboratorijske analize. U savremenim laboratorijama je danas moguće odrediti vitaminski status u organizmu. Normalan nalaz za vitamin E je od 0,6 do 1,7 mgr na 100 ml.

  Menopauzalni indeks
  Menopauzalni indeks je predstavio Kuperman, i on obuhvata tegobe prelaznog doba, a koristi se u kliničkoj praksi i u istraživanjima. U ovom indeksu, svaka tipična klimakterična tegoba je predstavljena numeričkom konstantom. Konstanta za svaku tegobu se množi sa faktorom težine tih tegoba (za teže je 3, za srednje 2, za lake 1, a ako tegoba ne postoji, onda je 0). Kada se rezultati saberu, Menopauzalni indeks pruža uvid u težinu klimakteričnih tegoba. Ukoliko je zbir veći od 36, radi se o teškom klimakteričnom sistemu, od 20 do 35 je srednje izražen, od 15 do 20 znači da su izražene tegobe lakše prirode. Indeks ispod 35 označava relativno povoljan nalaz. Određivanje ovog indeksa pre i posle korišćenja medikamenata, koji možete i sami da proverite, daje uvid u uspeh njihove primene.
  Poslednji put ažurirao/la WithdrawnWater : 11.01.2007. u 21:55
  Život se ne meri brojem udaha, vec brojem trenutaka koji nam oduzmu dah....

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •