dve java skripte u jednu?
Prikazujem rezultate 1 do 14 od 14

Tema: dve java skripte u jednu?

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    300
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano dve java skripte u jednu stranu?

    Imam dve java skripte koje odvojeno sasvim lepo rade. Jedna je za meni a druga je za sadrzaj strane.
    Kad ih postavim na istu stranu jedna obavezno ne radi. Sad dali ima neki metod kako se one postavljaju? Stavio sam jednu ispod druge i kako god ih okrenuo uvek ova druga radi. Je li moguce nekako ih doterati odnosno sta treba uraditi?
    Poslednji put ažurirao/la gorki2 : 05.01.2007. u 20:05



  2. #2
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: dve java skripte u jednu?

    [font=Verdana]Primer kako si ih to postavio verovatno bi pomogao nekome da ti pomogne.[/font]

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    300
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: dve java skripte u jednu?

    Pa sa CSS sam napravio leftContainer za meni i contentContainer za sadrzaj. Skripte pozivam kao external fajl.
    Sad kad u <body> dodam <div id="leftContainer><script language="JavaScript" src="dodaci/meni.js" type="text/JavaScript"></script> radi samo druga skripta u zavisnosti dali u telo strane prvo stavim meni ili sadrzaj strane.

  4. #4
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    300
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: dve java skripte u jednu?

    Mislim da sam nasao u cemu j problem ali neznam da ga resim!

    Obe skripte imaju na kraju: window.onload = tamonesto; i izgleda da jedan drugog iskljucuju jer kad obrisem taj red iz druge, ova prva radi? Kako bi se to moglo resiti?

  5. #5
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: dve java skripte u jednu?

    [font=Verdana]Daj kod <tamonešto>, možda ti uopšte ne trebaju ili mogu da se iskombinuju.[/font]

  6. #6
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    300
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: dve java skripte u jednu?

    Probao sam ja da ih spojim i radi ali je velika i ne bih da smaram. Zavrsavaju se ovako:
    prva:
    window.onload = initLeftMenu;
    druga:
    window.onload = initShowHideDivs;

    Imali nacin da bude nesto kao:

    window.onload = initLeftMenu;+ initShowHideDivs;
    ili nesto slicno da se obe funkcije ucitaju to me muci?

  7. #7
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: dve java skripte u jednu?

    Gorki, nesto si tu zamrsio gadno.
    jedini nacin da sa sigurnoscu kazemo gde je problem, je da stavis skripte ovde.

    Pitanje je da li je logika te dve skripte da se kombinuju, tojest aktiviraju jedna odmah za drugom, ili zelis da ih na odredjen nacin aktiviras jednu po jednu pod odredjenim uslovima?
    Nije mi jasno kada i kako skripte zelis aktivirati.

    Ako vec imas:
    Kod:
     window.onload = initLeftMenu;
    druga:
    window.onload = initShowHideDivs;
    onda ce window.onload uraditi jednu ILI drugu operaciju. window.onload ima samo jedan momenat kad se to desi - kao sto ime kaze - onload...
    ne mozes imati dva puta window.onload i ocekivati da ce OBE akcije da se dese pri ucitavanju window...
    Poslednji put ažurirao/la codemaker : 05.01.2007. u 23:53

  8. #8
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: dve java skripte u jednu?

    [font=Verdana]@gorki2
    Najjednostavnije rešenje je da napraviš novu metodu koju ćeš pozvati u okviru windows.onload. U okviru te metode pozoveš prvo jednu, a potom drugu metodu koje se pojedinačno prozivaju u winodws.onload. Ovo bi trebalo da radi, ali da bi bili sigurni pošalji oba skripta kao što reče @codemaker.

    Na primer

    [/font]
    Kod:
    function myInit{
    initLeftMenu;
    initShowHideDivs;
    }
    
    window.onload=myInit
    [font=Verdana]

    [/font]
    Poslednji put ažurirao/la bojan p : 05.01.2007. u 23:59

  9. #9
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    300
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: dve java skripte u jednu?

    Ok evo skripte prikacene samo preimenovane u txt fajl.

    Prva je meni a druga prikazuje show/hide sadrzaj strane i ja bih hteo da meni naravno radi a kad korisnik klikne gde treba otvori mu se sadrzaj na samoj strani. Jos bih hteo da obe budu externi fajlovi, mada sam ih za asd stavio jednu ispod druge u <head> i radi ona koja je u window.onload a druga nece.
    Priloženi fajlovi Priloženi fajlovi

  10. #10
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: dve java skripte u jednu?

    Problem je sto kod ucitavanja strane kroz browser, poziv
    window.onload
    moze da se desi samo jednom. Kada onload zavrsi, ne mozes pozvati ponovo "window.onload"
    ti imas u svakom falu po jedan pozib "window.onload"
    Logicno je da ce samo jedan odraditi posao, onaj kojeg prvo navedes
    ako navedes prvo "meni.txt" izvrsice se "window.onload = initLeftMenu; - i kraj loadovanja...
    ako navedes prvo "cont.txt" izvrsice se "window.onload = initShowHideDivs; - i kraj loadovanja...

    Dakle napravi jednu funkciju (Bojan ti je vec predlozio), koju ces pozvati iz
    window.onload = nekaZbirnaFunkcija()
    a unutar te funkcije pozovi
    initLeftMenu()
    initShowHideDivs()

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    300
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: dve java skripte u jednu?

    E probao sam i radi!!!! Hvala

    function ucitajScripte()
    {
    initLeftMenu();
    initShowHideDivs();
    }
    window.onload = ucitajScripte;

    Sad jos samo kako da budu externi fajlovi? Dali da brisem win.onload iz tih fajlova? jer ne radi mi kad su skripte externe

  12. #12
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    09.06.2005.
    Pol
    muški
    Poruke
    300
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: dve java skripte u jednu?

    Oprostite radi i sa externim fajlovima nesto sam zeznuo.

    Hvala svima!
    G

  13. #13
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: dve java skripte u jednu?

    Drago nas je
    Sad jos da posaljes umotvorinu na "kasapljenje" na temu "Sajtovi za ocenjivanje" pa da si miran

  14. #14
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: dve java skripte u jednu?

    [font=Verdana]Polako, samo da se situacija malo smiri da ne bude poslato u "kasapljenoj" formi.[/font]

Slične teme

  1. Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 23.12.2007., 02:51
  2. Skripte !!!
    Autor borisjer u forumu Web dizajn
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 23.06.2006., 23:07
  3. PHP skripte
    Autor DJ-Nikola u forumu Web dizajn
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 17.07.2005., 13:01
  4. skripte
    Autor Mike-BG u forumu Softver
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 11.03.2005., 10:26
  5. WML i skripte
    Autor RiSK u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 03.03.2004., 22:00

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •