Dinamicka alokacija memorije u f-ji
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Dinamicka alokacija memorije u f-ji

  1. #1
    Obećava raven17 (avatar)
    Učlanjen
    30.07.2004.
    Lokacija
    Ar
    Poruke
    79
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Dinamicka alokacija memorije u f-ji

    Radi se o jeziku C. Dakle, ako imam funkciju koja treba da generise neki string, imam dve opcije, da taj string deklarisem kao static i da mu unpared zadam duzinu. E sad, ako hocu da dinamicki alociram memoriju za taj string, odnosno ako mu ne znam duzinu, memorija koja je alocirana ce biti u heap-u (koliko sam ja razumeo), a heap se ne brise nakon izlaska iz funkcije. Tako da ta funkcija treba da vrati samo pokazivac na prvi karaketeru u stringu koji se nalazi u heap-u. Jel ovo legalno sto napisah, ili sam nesto pogresno razumeo?



  2. #2
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Dinamicka alokacija memorije u f-ji

    [font=Verdana]Dobro si razumeo. Možda je u ovom slučaju bolje da koristi calloc, jer ova funkcija automatski i inicijalizuje alociranu memoriju.

    @off topic
    Bilo bi lepo kada za svako pitanje ne bi otvarao novu temu, već sve smestio u jednu.[/font]

  3. #3
    Obećava raven17 (avatar)
    Učlanjen
    30.07.2004.
    Lokacija
    Ar
    Poruke
    79
    Reputaciona moć
    49

    Podrazumevano Re: Dinamicka alokacija memorije u f-ji

    Malo sam se igrao, i izgleda da mi je prvi nacin mnogo efikasniji, sa static deklaracijom posto string sigurno nije vec deuzine od 20. Naime u pitanju je f-ja koja prima dva rgumenta neki broj, maximum tipa long long,i neki brojcani sistem ( do 36, 26 slova alfabeta i 10 cifara), i vraca dati broj u datom sistem kao string. Kad bi punio memoriju u heap-u, posle iskoriscenja bih morao da je oslobadjam... Previse komplikovano za prostu stvar.

  4. #4
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Dinamicka alokacija memorije u f-ji

    [font=Verdana]Za tako kratak string odnosno maksimalno zauzeće memorije statička alokacija je sigurno jednostavnija i naravno brže jer nema alloc/free kombinacije.[/font]

Slične teme

  1. Dinamicka i staticka IP adresa
    Autor DiM-IzmOje-luLe u forumu Internet
    Odgovora: 27
    Poslednja poruka: 03.01.2009., 12:07
  2. radmin i dinamicka adresa
    Autor bobang u forumu Internet
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 31.08.2008., 13:06
  3. C++ i dinamicka (re)alokacija memorije
    Autor lifeartist87 u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 08.10.2007., 19:02
  4. server za igricu i dinamicka ip
    Autor jopica123456789 u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 06.01.2007., 22:40

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •