СВАКИ ДАН НОВА БРУКА Б.Т.

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.180
26. decembar 2006.

BRUKA

Srbija još uvek nema ambasadora u Rusiji, pošto imenovani Stanimir Vukićević, koji je dobio agreman od Moskve, čeka na potpis predsednika Borisa Tadića

BEOGRAD - Srbija će ambasadora u Moskvi dobiti tek posle izbora, iako je Stanimir Vukićević, pomoćnik ministra spoljnih poslova, kojeg je Vlada imenovala za ambasadora Srbije u Rusiji, još pre dva meseca dobio agreman od Moskve. Kako Kurir saznaje, glavni razlog zbog kojeg Srbija, ni pola godine nakon što je Moskvu napustio dotadašnji ambasador, aktuelni crnogorski ministar spoljnih poslova Milan Roćen, nema svog predstavnika u Rusiji krije se u tome što predsednik Srbije Boris Tadić još uvek nije potpisao Vukićevićev akreditiv.

- Vukićević je dobio agreman od Moskve još pre dva meseca, ali predsednik Srbije uporno odbija da potpiše njegov akreditiv, iako je prethodno jedino njemu potpisao ukaz o imenovanju - kaže za Kurir izvor iz Ministarstva spoljnih poslova, koji je insistirao anonimnosti. On dodaje da je žalosno što tako strateški važno mesto još uvek nije popunjeno.

- Moskva je vrlo bitna za Srbiju jer je poslednji srpski diplomatski predstavnik bio brat Slobodana Miloševića Borislav. Posle njega su na ambasadorsko mesto u Rusiju dolazili isključivo crnogorski kadrovi. Sramota je i to što, dok Agim Čeku ide u posete Moskvi i propagira albanske ciljeve, mi još nemamo ni ambasadora - kaže naš sagovornik.

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije nezvanično nam je potvrđeno da Vukićeviću zaista još uvek nije potpisan akreditiv. Potvrdu ove informacije dobili smo i u kabinetu predsednika Srbije, kao i obrazloženje da su za nepotpisivanje akreditiva krivi donošenje novog ustava i izbori (?!).


Karijerni diplomata

Stanimir Vukićević rođen je 28. avgusta 1948. godine u Đurakovcu, u Istoku. Završio je pravni fakultet i najveći deo karijere proveo je u diplomatiji. Devedesetih godina je bio u diplomatskoj službi u Mogadišu i Tirani, gde je bio ministar savetnik i otpravnik poslova. U periodu od 1990. do 1995. godine radio je kao savetnik u upravi za južnu i jugoistočnu Aziju. Reč je o karijernom diplomati koji je posle pada Miloševića bio postavljen za ambasadora SRJ u Sarajevu, a pre imenovanja za prvog ambasadora Srbije u Rusiji bio je na dužnosti pomoćnika ministra spoljnih poslova.




-Stanimir Vukićević i još jedan broj ambasadora čekaju na potpisivanje akreditiva iz dva razloga. Pauza je normalna, a drugi razlog je donošenje novog ustava i održavanje izbora - rečeno nam je u Tadićevom kabinetu.

Pored Stanimira Vukićevića, na čekanju su, između ostalih, istoričar Dušan T. Bataković, koji treba da bude ambasador u Kanadi, Miroljub Radojković (Slovačka), Aleksandar Fatić (Belgija), Zoran Stojević (Australija). Goran Svilanović, bivši ministar spoljnjih poslova, smatra da je ovo odugovlačenje potpisivanja posledica neslaganja između dva kabineta: predsedničkog i premijerskog.
- Očigledno je da nema saglasnosti između ova dva kabineta. Jedno je sigurno - čekaju se izbori i do tada neće biti novih imenovanja, niti će iko otići na službu - objašnjava Svilanović u izjavi Kuriru.

Podsetimo, posle povlačenja crnogorskih kadrova ostalo je upražnjeno 14 ambasadorskih mesta i sedam mesta generalnih konzula. Vlada je odredila sedam ambasadora i četiri konzula, dok će na srpske diplomate morati da pričekaju Velika Britanija, Italija, Finska, Poljska, Albanija, Argentina i novonastala država Crna Gora.

(A. M.)

***********************************************

Ево, и само после нека неко покуша да каже НЕШТО ПОЗИТИВНО и о Б.Т: и о ДС-у. Па где то има? Где је допуштено овако скандалозно понашање човека који је, нажалост, председник Србије - А КОЈИ ВРШИ ОПСТРУКЦИЈУ ДРЖАВЕ И ЊЕНИХ ОРГАНА САМО ИЗ ЛИЧНЕ И СТРАНАЧКЕ АМБИЦИЈЕ и жеље да својим пропалим фушерским фазонима "освоји сву власт".

Он ДИРЕКТНО УРУШАВА ПОЗИЦИЈУ СОПСТВЕНЕ ЗЕМЉЕ У ИНОСТРАНСТВУ !
 
boris.tadic.jpg
 
http://forum.krstarica.com/threads/125935&page=1

Још на теми "Ко нас лаже", писала сам о томе да на званичном сајту Владе Србије, не постоје минисарства иностраних послова и одбране, што значи да су Вук Драшковић и Зоран Станковић потпуно нелегитимни министри!
Тако да ово са амбасадором у Русији дође као ситница у односу на ово горе наведено... :?
 
Ја лепо кажем да нема дана да Борис Тадић не направи неку глупост - ево, људи, па зар је ово могуће да ради а при томе НЕМА АМБАСАДОРА У РУСИЈИ:

Specijalni izaslanik predsednika Srbije Rasim Ljajić i kuvajtski emir šeik Sabah al-Ahmad al-Džabir razgovarali o bilateralnoj saradnji


Kuvajt otvara ambasadu u Srbiji

Kuvajt, Beograd - Specijalni izaslanik predsednika Srbije Rasim Ljajić razgovarao je juče u Kuvajtu s emirom šeikom Sabahom al-Ahmadom al-Džabirom o unapređenju bilateralnih odnosa, kao i privredne i vojno-ekonomske saradnje.

- Predao sam poruku predsednika Tadića emiru šeiku Sabahu al-Ahmadu... Obostrano smo konstatovali da postoje ogromni potencijali za unapređenje saradnje. Oni su zainteresovani kako za nastavak intenzivnog političkog dijaloga tako i za konkretnu privrednu saradnju - rekao je Ljajić u telefonskoj izjavi agenciji Beta.
On je dodao da je delegacija, na preporuku emira, imala sastanak u ministarstvu odbrane gde je bilo reči o konkretnim projektima. Tom sastanku su, dodao je Ljajić, prisustvovali i predstavnici Jugoimport-SDPR koji već duže vreme pregovara o realizaciji velikog projekta vrednog 150 miliona dolara.

Ljajić je sa kuvajtskim zvaničnicima razgovarao i o otvaranju ambasade te zemlje u Beogradu i istakao da politička volja postoji. "Očekujem da bi do kraja godine Kuvajt mogao da otvori svoju ambasadu u Beogradu", rekao je specijalni izaslanik predsednika Tadića. Sa Ljajićem je u Kuvajtu boravio i savetnik predsednika Srbije Dušan Spasojević. Tokom boravka specijalnog izaslanika predsednika Srbije vlada u Kuvajtu je podnela ostavku.

Beta, R. D.
 

Back
Top