У суботу 16. децембра 2006. године у просторијама Филолошке гимназије, Каменичка 2, код пијаце на Зеленом Венцу, биће одржана хуманитарна акција прикупљања помоћи за Србе и све становнике српских енклава на Косову и Метохији- Грачаници, Великој Хочи, Коретишту, Осојанима, Видању, Гори, Драгачу, Новом Брду, призренским и приштинским селима, и манастирима СПЦ Девич, Грачаница и Високи Дечани- под покровитељством ове гимназије, а у организацији њених бивших и садашњих ученика. Помоћ у виду обуће, одеће и школског прибора, прикупљаће се у периоду од 10:00 до 15:00 часова, али се помоћ може донети и до 16:00 часова, јер ће се прикупљена помоћ спремати у учионице школе, одакле ће их преузети из Координационог центра за Косово и Метохију и допремити их у сроске енклаве.
Позивају се сви људи добре воље да дођу и помогну да ова акција, не само ученика Филолошке гимназије, већ и свих нас успе, и да сакупимо довољно помоћи за оне којима је она најпотребнија.
Унапред захвали ученици Филолошке гимназије!
пс. Молим вас, повремено ставите поруку на ову тему, да би остала на врху листе тема и да би је што више људи прочитало.