Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 65

Tema: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

 1. #1
  Primećen član Chedo Kokardic (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2006.
  Poruke
  963
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Zanimljivo glediste bivseg americkog ambasadora u Srbiji. Po njemu rat izmedju Rusije i Amerike bio je najblizi 99te godine. Cak ni afera u zalivu Svinja nije bila ozbiljna i pretila ratom sa Rusijom kao 99te? Tako barem kaze americki ambasador

  ------------------------------------

  Rusija se nada da će Srbija postati neka vrsta Belorusije Balkana
  Vilijem Montgomeri
  U proteklih dvadeset godina, Sjedinjene Države i Rusija su se, možda, našle najbliže oružanoj konfrontaciji u junu 1999. Upravo kad je Milošević kapitulirao i počeo da povlači svoje snage sa Kosova, kao rezultat vazdušne kampanje NATO, Rusija je iznenada i unilateralno povukla svoj vojni kontingent u stavu mirovnih trupa, iz baze u Bosni, i poslala ga u žurbi, u konvoju, na Kosovo. Njihov cilj je bio aerodrom u Prištini i oblasti u pograničnom delu Kosova prema užoj Srbiji. U isto vreme, oni su planirali da erliftom od najmanje šest letova prebace dodatne trupe direktno iz baza u Rusiji.
  Do dana današnjeg, niko nije potpuno siguran ko je u ruskoj vladi naredio ovu akciju, ili šta je tačno bio njen stvarni cilj. Lično mislim da su neki nivoi komande u ruskoj vojsci i Miloševićeva vlada pokušali da stvore neku vrstu svršenog čina, gde bi ruske trupe kontrolisale značajan procenat teritorije Kosova, i tako efektivno stvorili podelu, pri čemu bi jedan deo Kosova bio i dalje pod srpskom kontrolom. Ali, možda grešim, jer ruske akcije nikad nisu bile objašnjene. Ono što je izvesno jeste da su Bugarska, Rumunija i Mađarska odbile da dozvole ruskim transportnim avionima da koriste njihov vazdušni prostor i Rusija je na kraju, uz intenzivan diplomatski pritisak, odustala od misije.
  Takođe je izvesno da je došlo do žučne rasprave između komandanta NATO snaga na terenu i vrhovnog komandanta savezničkih snaga Veslija Klarka, kako da se pokupi sa ruskim vojnicima koji su putem u konvoju stizali iz Bosne na Kosovo. Iskorišćen je pomirljiv prilaz komandanta snaga na terenu i ispalo je sve u redu, verovatno zato što kontingent ruskih trupa nije bio dovoljno brojan da ostvari prvobitne ciljeve. Ali, potencijal za ozbiljnu konfrontaciju je bio stvaran i svaka strana je mogla da preduzme dodatne korake (Rusija da se ogluši na zabrane preleta, ili da NATO iskoristi oružanu silu da izbaci Ruse sa prištinskog aerodroma), koji su mogli da imaju veoma ozbiljne posledice. Taj incident je greškom završio među fusnotama u istorijskim udžbenicima, iako u stvari zaslužuje daleko više pažnje. Ista želja Rusije da se suprotstavi zapadnim ciljevima u ovom regionu i dalje postoji.
  Zapadna međunarodna zajednica godinama se rukovodila dvema presudnim pretpostavkama, koje bi se mogle ispostaviti kao veoma pogrešne. Prva je pretpostavka da će na kraju krajeva biti u stanju da izvrši pritisak, obmane i konačno ubedi Rusiju da podrži akciju u Savetu bezbednosti, koja vodi do nezavisnosti Kosova unutar postojećih granica. Ukoliko to propadne, iskoristila bi se neka vrsta zaobilaženja Saveta bezbednosti, tako da rezolucija ne bi bila potrebna, a pojedinačne zemlje bi jednostavno priznale Kosovo i vremenom to bi pitanje bilo rešeno samo od sebe. Ta pretpostavka je napravljena u vreme kad je Jeljcin bio predsednik, Rusija bila slaba, i morala je, čak i kad je bilo reči o Kosovu, da se pokori zapadnom pritisku. To više nije slučaj. Sada imamo novu, jaku Rusiju koja je spremna da potvrdi svoje spoljnopolitičke prerogative.
  Druga potencijalno pogrešna pretpostavka bila je da će Srbija, možda sporije nego njeni susedi, neizbežno slediti isti put demokratske tranzicije i integracije u evroatlantske strukture. Iako je to možda bilo tačno 2001, sad to više nije tako jasno. Godine uslovljavanja Hagom, odsustvo stvarnog ekonomskog rasta za veliki procenat stanovništva, uskraćivanje viza za putovnaje u bilo koju zemlju, gubitak Crne Gore, ubistvo premijera Đinđića, beskonačna odlaganja povodom integracije u EU i problem Kosova imali su glavni uticaj na čitavo srpsko stanovništvo. Mnogi su obeshrabreni, drugi apatični, a mnogi su ljuti, ogorčeni i frustrirani. Upozoravajući znaci su prisustni već izvesno vreme, počev od rasta popularnosti Radikalne stranke Vojislava Šešelja i povratka diskreditovane Socijalističke partije Slobodana Miloševića. Biće veoma teško demokratskim partijama da dobiju dobru izlaznost na predstojećim izborima.
  I pod najboljim uslovima, Rusija nije nikad bila srećna što demokratska Srbija gleda u Zapad. Upravo zato više je volela Miloševića nego vladu DOS, koja ga je smenila. Državni podsekretar Nikolas Berns nedavno je izrazio iznenađenje što je ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Aleksejev saopštio da će Rusija staviti veto na bilo kakvu rezoluciju Saveta bezbednosti, koja nije prihvatljiva i za Beograd i za Prištinu. Ne mislim da je stvarno bio iznenađen, jer je ruska pozicija postala sve jasnija i tvrđa, kako je vreme prolazilo. Baš kao što su zapadne zemlje saopštavale svoje namere povodom Kosova, tako je uradila i Rusija.
  Rusija koristi pitanja Kosovo da bi okrenula Srbiju sa zapadanog puta u pravcu mnogo tešnjih odnosa sa Rusijom. U stvari, Rusija se nada da će, kao rezultat rešenja problema Kosova, Srbija usvojiti neprijateljsku poziciju prema Zapadu i postati neka vrsta Belorusije Balkana. Da li to deluje preterano? Valja uzeti u obzir jezik koji je nedavno koristio lider Radikalne stranke Toma Nikolić, kada je na pitnaje s kim će Srbija sarađivati, odgovorio: "Kao što to Šešelj lepo kaže... sa Rusijom, Kinezima, Indusima, Latinoamerikancima...ima tako puno zemalja koje ne žele teror SAD...Izgradićemo zid oko Kosova, kao što su to Nemci uradili u Berlinu. Prekinućemo sve odnose sa svima koji priznaju Kosovo". Upitan o saradnji sa EU, on je rekao: "Sa EU kakav je sada, ne! Da ostvari takvu saradnju EU bi trebalo da omogući da Kosovo ostane u Srbiji". Ivica Dačić ponovio je, pak, poziciju svoje partije da je potrebno odbraniti Kosovo svim raspoloživim sredstvima, uključujući i vojna.
  Postoji realna mogućnost da Radikalna i Socijalistička partija dođu na vlast na sledećim izborima, ili da će u svakom slučaju moći, možda, značajno da utiču na to šta radi bilo koja vlada. Ako Kosovo postane nezavisno, javna debata koja je već u toku u Srbiji, zajedno sa publicitetom datim Kosovu u jeziku nedavno usvojenog ustava, otežaće svakoj novoj vladi da izbegne agresivne i kontraproduktivne mere, koje će zauzvrat dobiti sopstvenu dinamiku.
  Zapad je sa zakašnjenjem shvatio da je neophodno da obe njegove pretpostavke budu preispitane i grozničavo pokušava da utvrdi šta da radi povodom toga. Preduzet je već jedan korak, a to je da se Srbiji ponude šargarepe kako bi se pokazalo da Srbija nije zapostavljena. To obuhvata i nedavni prijem Srbije u Partnerstvo za mir, saopštenje EU da namerava da preispita proces izdavanja viza za region, i nagoveštaje o daljim pozitivnim koracima u predstojećim danima.
  Iako je sve to dobro, i dalje ostaje pitanje šta uraditi sa Kosovom. Nije u interesu Rusije da ustukne od svoje pozicije u pogledu Saveta bezbednosti UN. Ali, nastaviti pomenutim pravcem bez blagoslova Saveta bebednosti izaziva nervozu kod mnogih Evropljana. Prema tome, postoji prilaz dvostrukog koloseka. Prvi je da se aktivira mehanizam za rezoluciju o Kosovu. To podrazumeva sastanke Martija Ahtisarija sa Beogradom i Prištinom krajem januara, kada bi izneo svoje poglede na sva pitanja, osim budućeg statusa. Time bi započela ozbiljna jednomesečna rasprava povodom specifičnih pitanja, nakon čega će Ahtisari saopštiti Savetu bezbednosti svoje konačne preporuke.
  Na drugom koloseku je pokušaj da se otkrije kako doneti rezoluciju koja će biti funkcionalna, imajući u vidu tvrdokornost Beograda, tvrdu liniju Moskve, strast kosovskih Albanaca prema nezavisnosti, odlučnost mnogih u međunarodnoj zajednici da se to i ostvari i nekako kontradiktorne naglaske na Savet bezbednosti. Da bi se realizovalo tako nešto, neophodni su mašta, inicijativa i diplomatija na najvišim nivoima. Ali postoje i brojni načini da sve krene ružnim putem. 2. #2
  Elita
  Učlanjen
  16.06.2004.
  Pol
  ženski
  Poruke
  15.793
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  ...jel` to od nas zavisi da li cemo spreciti svetsku katastrofu

 3. #3
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Haha, na Srpskim plećima je budućnost planete i ljudske rase, hahahaha

 4. #4
  Primećen član Chedo Kokardic (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2006.
  Poruke
  963
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Zakljucak ovog teksta je , da i ako je zapad mislio drugacije - partija sa Rusijom ni izbliza nije gotova. Niti ce biti ikada dok god postoje ruski narod i drzava.

  Rusija je danas veoma jaka i to priznanje joj odaju i njeni neprijatelji.

  Ovaj tekst Montgomerija je i dokaz da je Rusija 99te i ako najslabija u proslom veku, ipak preduzela sve sto je mogla da nas pomogne u ratu protiv NATO zlikovaca - sem ulaska u otvoreni rat sa NATO paktom.

  Jer Montgomeri kaze da je 99te rat sa Rusijom visio u vazduhu. Ovo je dokaz da Balkan daleko vise znaci Rusiji nego Americi i da ce u novoj geopolitickoj podeli karata Amerika na Balkanu morati da odstupi.

 5. #5
  Poznat _Milanche_ (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.333
  Reputaciona moć
  117

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  A jel zato za RTB Bor i pored "velikih najava" nije konkurisala ni jedna ruska firma nego jedino jedan investicioni fond stacioniran na kirpu a povezan sa ruskim parama koji inace kupuje po celom svetu i uglavnom se bavi mesetarenjem (kupuje da bi kasnije preprodao)?
  Jel to "veliko interesovanje"?

 6. #6
  Primećen član Chedo Kokardic (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2006.
  Poruke
  963
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Rusi sve sto kupe placaju novcem i to debelo za razliku od Amerikanaca koji su Smederevsku zelezaru dobili maltene na poklon za pisljivih 20 miliona dolara.

  Inace normalno je da bogatasi drze svoje pare u offshore zonama jer su tamo poreske stope na profit minimalne . I ti bi to isto radio da si bogatas veruj mi .

 7. #7
  Poznat _Milanche_ (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.333
  Reputaciona moć
  117

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Citat Original postavio Chedo Kokardic
  Rusi sve sto kupe placaju novcem i to debelo za razliku od Amerikanaca koji su Smederevsku zelezaru dobili maltene na poklon za pisljivih 20 miliona dolara.
  Inace normalno je da bogatasi drze svoje pare u offshore zonama jer su tamo poreske stope na profit minimalne . I ti bi to isto radio da si bogatas veruj mi .
  Ma pitam je tebe zasto i pored velikih najava ni jedna ruska firma koja je pominjana kao "siguran kupac" nije konkurisala za RTB Bor a jedini ko ima veze sa Rusima je taj fond koji je "mesetar" a ne strateski investitor?

 8. #8
  Veoma poznat filatelista, pa šta? (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  12.979
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  373

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Citat Original postavio Chedo Kokardic
  Rusi sve sto kupe placaju novcem i to debelo za razliku od Amerikanaca koji su Smederevsku zelezaru dobili maltene na poklon za pisljivih 20 miliona dolara.
  Pa iz ove perspektive, to je super privatizacija. Gde je taj Sartid bio pre prodaje, u to ne ulaziš. A koliko smo se "osigurali" raznih gluposti time što su ameri ušli na tržište, to je nemerljivo. Nije sve crno belo.
  Rusa nema, to je evidentno. Ili bar ne u onoj meri u kojoj bi se očekivalo. Nema ni Kineskih investicija, a one bi nam super došle.
  A ovaj navodni rat 1999, ma Primakov okrenuo avion iznad Atlantika i to je sve što je uradio. "Zahvalan sam mu na tome"

 9. #9
  Primećen član Chedo Kokardic (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2006.
  Poruke
  963
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Citat Original postavio _Milanche_
  Ma pitam je tebe zasto i pored velikih najava ni jedna ruska firma koja je pominjana kao "siguran kupac" nije konkurisala za RTB Bor a jedini ko ima veze sa Rusima je taj fond koji je "mesetar" a ne strateski investitor?

  A odkud ti znas dal je neko mesetar il ozbiljan investitor? Il ti proglasis mesetarem svakog ko nije amerikanac?

  Nego sta bi sa onom "americkom velikom investicijom" tj sa izgradnjom terminala za cargo saobracaj na Surcinu? Izgleda da "americki mesetari" zajebase stvar?

  Drugo sto se tice Bora to je po meni losa investicija, ma ko ulagao jer je taj rudnik na izdisaju i tu rude neke vise i skoro da nema.

 10. #10
  Iskusan Alekasandar2 (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2006.
  Lokacija
  BS "Galactica", on the way to Earth....I hope
  Poruke
  5.548
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  управо ми је једна наша из Америке послала цитат из романао балкану.
  Енглези праве мапу поделе балкана, седе руси и американци.
  Енглез објашњава русу план. рус га прекине и каже:
  "Ваше решење је арогантно и лудачко. Ви нећете постићи ништа све док овај регион не престанете да третирате као кутију чоколаде да се њим сладите и делите својим љубимцима да се они сладе. Није ваше да дајете или узимате, већ је то земља људи који тамо живе, Доста сте проливали њихову крв ради одлучивања у њихово име.када они кажу "Слобода или смтр!" они то заиста мисле!

  збуњен, Енглез погледа у американца очекујући подршку.

  Американац одговара. "Слажем се са Русом, ви покушавате да сас народим балкана урадите оно што сте радили нама американцима и због тога је избила проклета Америчка револуција!"

 11. #11
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  ?????

 12. #12
  Poznat _Milanche_ (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.333
  Reputaciona moć
  117

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Citat Original postavio Chedo Kokardic
  A odkud ti znas dal je neko mesetar il ozbiljan investitor? Il ti proglasis mesetarem svakog ko nije amerikanac?

  Nego sta bi sa onom "americkom velikom investicijom" tj sa izgradnjom terminala za cargo saobracaj na Surcinu? Izgleda da "americki mesetari" zajebase stvar?

  Drugo sto se tice Bora to je po meni losa investicija, ma ko ulagao jer je taj rudnik na izdisaju i tu rude neke vise i skoro da nema.
  pa zato sto jeste mesetar-time se bavi,kupuje da bi prodao slusam sam profile svih koji su konkurisali.Nije to nista lose sto je neko mesetar to je najnormalniji posao i nema veze da li si amerikanac ili nisi.
  Ne znam sta je nisam upucen u to niti je to tema.
  Cinjenica je da Rusi ne ulazu novac u Srbiju cak i ne pokazuju neko interesovanje jedino u sta ce uloziti jeste energija i to ne zbog toga sto posebno vole Srbiju nego zbog toga sto svud uazu u energiju.

 13. #13
  Poznat _Milanche_ (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.333
  Reputaciona moć
  117

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  i mesetari su ozbiljni investitori ali nisu strateski...oni kupe da bi preprodali i tako zaradili a strateski kupe da bi zaradili poslovanjem...

 14. #14
  Zainteresovan član Winston Smith (avatar)
  Učlanjen
  04.12.2006.
  Poruke
  111
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Врло је вероватно да Руси чекају промену власти након 21. јануара и да не желе бити повезани са доасадшњим мафијашким режимима.

 15. #15
  Poznat _Milanche_ (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.333
  Reputaciona moć
  117

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Citat Original postavio Winston Smith
  Врло је вероватно да Руси чекају промену власти након 21. јануара и да не желе бити повезани са доасадшњим мафијашким режимима.
  dobro a ako se vlast ne promeni kao sto i nece sta onda?

 16. #16
  Primećen član Chedo Kokardic (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2006.
  Poruke
  963
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  CInjenica je da Srbija kao americki "partner" je na gubitnickom kursu jer se smanjujemo i teritorijalno a i nacionalno jer nam nikada natalitet u celoj srpskoj istoriji nije bio gori nego danas.

  Za tvoju informaciju danas u Srbiji, pod demokratama , se radja 0.88 dece po zeni i cak za vreme sankcija smo imali bolji natalitet nego sto je on danas. To znaci da cemo ovim trendom mi Srbi kao nacija nestati za 500 godina.

  Sta vi demokrate radite da to promenite? Nista . Samo serete kako ce se to resiti ekonomijom. Pa Nemacka ima ekonomiju 1000 puta bolju od nase pa opet nista.

  To je Milance najveci problem Srbije, veci i od Kosova, nezaposlenosti, ekonomskog stanja - bilo cega drugog.

  Jer ako mi nemamo decu sve ce ovo na kraju ostati Siptarima. Jer ce ostati pusta zemlja.

  Dacu ti jedan primer. Kod mog oca u firmi radi jedna zena od 29 godina koja ima petoro dece. Drzava mesto da joj da 500e platu i da ne mora da radi cak nece ni za stalno da je primi! Vec primaju neke matore neudate babetine, a majku petoro dece nece da prime!!!

  Dok god u drzavi bolje prolaze neradnici i losi ljudi, od dobrih i radnika mi cemo propadati. TO je cinjenica.

 17. #17
  Veoma poznat filatelista, pa šta? (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  12.979
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  373

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Ima li i jedna tema u kojoj se sve ne vrti na ovaj ili onaj način sa dolaskom (navodnim) nekoga na vlast.

 18. #18
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  I ti to povezuješ sa demokratskim snagama Čedo??? Gde ti živiš čoveče??? Gde si živeo prethodnih 15 godina, a i više???

 19. #19
  Poznat _Milanche_ (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.333
  Reputaciona moć
  117

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Srbija nije "partner" Amerike i ja kazem na zalost.
  Jasno da se na tome mora poraditi ali o tome se nije preterano nikad vodila briga a cak i da maksmlano krene nece se desiti neko veliko poboljsanje jer jednostavno svi hriscanki narodi razmisljaju na drugi nacin od muslimana i nema sanse da se to promeni...
  Nije bio bolji natalitet zadnjih 50 godina i neozbiljno je da pravis da je to problem od 2000 kad i sam znas da nije...taj problem postoji u celom hriscanskom svetu....

 20. #20
  Primećen član Chedo Kokardic (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2006.
  Poruke
  963
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Citat Original postavio jomini
  I ti to povezuješ sa demokratskim snagama Čedo??? Gde ti živiš čoveče??? Gde si živeo prethodnih 15 godina, a i više???
  Naravno da povezujem. Ako je Srbija 90tih sa tadasnjom vlascu bila slaba i nije bila u mogucnosti da resi taj nas najveci problem , zasto ga danas ne resava ova vlast?

  Zasto recimo kao na zapadu, majka cetvoro dece ima dovoljno novca za izdrzavanje da ne mora nista da radi? Zato sto vas demokrate boli ona stvar za Srbiju, male Srbe i to sto nestajemo.

  Zato sto su demokrate ljudi egoisti, koji gledaju samo svoj licni interes , i svoj napredak a to sto svi globalno propadamo to nema veze.

 21. #21
  Poznat _Milanche_ (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.333
  Reputaciona moć
  117

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Citat Original postavio filatelista, pa šta?
  Ima li i jedna tema u kojoj se sve ne vrti na ovaj ili onaj način sa dolaskom (navodnim) nekoga na vlast.
  Znas sta moze krupno da se desi pormenom vlasti u Srbiji u buducnost...moze recimo ako LDP za par godina pobedi u jednoj odredjenoj opstini u Srbiji da MIlacnhe postane predsednik te opstine :-)
  E to ce biti najkrupnije promene.

 22. #22
  Primećen član Chedo Kokardic (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2006.
  Poruke
  963
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Citat Original postavio _Milanche_
  Srbija nije "partner" Amerike i ja kazem na zalost.
  Jasno da se na tome mora poraditi ali o tome se nije preterano nikad vodila briga a cak i da maksmlano krene nece se desiti neko veliko poboljsanje jer jednostavno svi hriscanki narodi razmisljaju na drugi nacin od muslimana i nema sanse da se to promeni...
  Nije bio bolji natalitet zadnjih 50 godina i neozbiljno je da pravis da je to problem od 2000 kad i sam znas da nije...taj problem postoji u celom hriscanskom svetu....
  1991. godine negativan natalitet je bio samo u nekim delovima Vojvodine i u istocnoj Srbiji tj Timockom kraju.

  Danas je on negativan u SVIM GRADOVIMA SRBIJE, sem u Novom Pazaru, Tutinu, Bujanovcu i Presevu.

  Tebe to ne zabrinjava?

 23. #23
  Poznat _Milanche_ (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.333
  Reputaciona moć
  117

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Citat Original postavio Chedo Kokardic
  Naravno da povezujem. Ako je Srbija 90tih sa tadasnjom vlascu bila slaba i nije bila u mogucnosti da resi taj nas najveci problem , zasto ga danas ne resava ova vlast?

  Zasto recimo kao na zapadu, majka cetvoro dece ima dovoljno novca za izdrzavanje da ne mora nista da radi? Zato sto vas demokrate boli ona stvar za Srbiju, male Srbe i to sto nestajemo.

  Zato sto su demokrate ljudi egoisti, koji gledaju samo svoj licni interes , i svoj napredak a to sto svi globalno propadamo to nema veze.
  Cedo napisao sam ti vec...nema to prevelike veze sa tme koja je vlast i koliko para jednostavno nasa civilizacija je takva da razmislja o tome da je bolje da ima manje dece a da im vise pruzi nego da ima mnogo a da nemaju ni za leba...tako je u svim hriscanskim zemljama ne moze se to promeniti tako kako ti mislis...

 24. #24
  Veoma poznat filatelista, pa šta? (avatar)
  Učlanjen
  08.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  12.979
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  373

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Citat Original postavio _Milanche_
  Znas sta moze krupno da se desi pormenom vlasti u Srbiji u buducnost...moze recimo ako LDP za par godina pobedi u jednoj odredjenoj opstini u Srbiji da MIlacnhe postane predsednik te opstine :-)
  E to ce biti najkrupnije promene.
  Ja mislim da odem na temu globalno zagrevanje da bi "dolaskom nekih na vlast" to preraslo u zahlađenje. Mučno je na ovom forumu da se na svakoj temi mi na kraju zaustavimo oko radikala i demokrata. PREOPTEREĆENJE!

 25. #25
  Poznat _Milanche_ (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.333
  Reputaciona moć
  117

  Podrazumevano Re: Amerika i Rusija bile najblize ratu 1999te godine

  Citat Original postavio Chedo Kokardic
  1991. godine negativan natalitet je bio samo u nekim delovima Vojvodine i u istocnoj Srbiji tj Timockom kraju.

  Danas je on negativan u SVIM GRADOVIMA SRBIJE, sem u Novom Pazaru, Tutinu, Bujanovcu i Presevu.

  Tebe to ne zabrinjava?
  generalo natalitet opada u celoj evropi...generalno se pomera granica udaje odnosno zenidbe nismo mi autenticni...zabrinjava me ali nema tu instant resenja...prakticno i nema resenja...

Slične teme

 1. Amerika.vs Rusija
  Autor Sarah Kay u forumu Politika
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 17.02.2009., 23:19
 2. Odgovora: 26
  Poslednja poruka: 20.08.2008., 23:02
 3. Amerika ili Rusija
  Autor branko.bl u forumu Politika
  Odgovora: 487
  Poslednja poruka: 16.04.2008., 22:15
 4. Amerika ili Rusija?
  Autor volunteer u forumu Politika
  Odgovora: 147
  Poslednja poruka: 27.08.2007., 23:43
 5. Amerika u novom ratu?
  Autor barisa u forumu Politika
  Odgovora: 106
  Poslednja poruka: 03.06.2006., 03:28

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •