U nastavku suđenja za ratni zločin u Suvoj Reci, kada je 1999. na Kosovu ubijeno 48 Albanaca, uglavnom žena, dece i staraca, svedok "A", koji je u to vreme bio u rezervnom sastavu policije u Suvoj Reci, opisao je kako su pripadnici Posebnih jedinica policije MUP-a Srbije "Čegrovi" ubili članove porodice Beriša, a zatim ubili one koji su pobegli u tržni centar, i uklonili leševe.

Svedok je ispričao da su se 26. marta oko 11 sati pojavili pripadnici Posebnih jedinica policije (PJP) MUP-a Srbije "Čegrovi" i da su krenuli ka Reštanskom putu i albanskim kućama u pretres.

Iz kola marke "lendrover" izašao je komandant PJP "Čegar 1", prvooptuženi Radoslav Mitrović. On je ranije na suđenju rekao da mu je to bio pozivni znak.

Svedok je kazao da je Mitrović naredio zameniku komandira policije Suva Reka, trećeoptuženom Nenadu Jovanoviću, da krenu ka njima. U toj patroli bili su svedok "A", optuženi Slađan Čukarić, petooptuženi Miroslav Petković i pokojni Radovan Tanović.

"Čegar 1 je rekao: 'Šta gledate, šta čekate tu?' i posle je Jovanović rekao: 'Ajde idemo'", ispričao je danas svedok. Svi zajedno su krenuli ka Reštanskom putu i došli do kuće porodice Beriša.

"Čukarić i Tanović su počeli da lupaju na vrata kuće, a ljudi, uglavnom žene, deca i starci, počeli su sami da izlaze iz kuće i trče ka zanatskom centru", naveo je svedok "A".

Pošto se svuda pucalo, svedok "A" se sklonio iza kuće, odakle je video Tanovića i Čukarića kako legitimišu četiri osobe. Oni su ih prislonili uza zid kuće i posle toga pucali u njih, dodao je svedok.

"Čukarić mi je naredio da pratim te ljude koji su trčali ka zanatskom centru i koji su kasnije ušli u piceriju Kalabrija. Dok su bežali, neki su bili pogođeni, pa su ležali na putu, a neki pogođeni su ušli u piceriju", kazao je svedok "A".

"Tanović i Čukarić su došli do picerije. Tanović je razbio staklo i ubacio bombu kroz prozor. Čuli su se krici, a zatim je Tanović sačekao da prođe dva-tri minuta i bacio je drugu bombu", posvedočio je svedok "A"..

On je dodao da je Čukarić nakon toga je zajedno sa Tanovićem ispalio nekoliko rafala iz automatske puške kroz prozor picerije.

Svedok je naveo da je ispred picerije bio Boban Vuksanović, predsednik opštine Suva Reka, i da je naredio osobama iz civilne zaštite da iznesu leševe iz picerije i utovare ih u kamion.

Pošto su, kako je naveo svedok, oni to odbili, Čukarić je rekao da će "proći isto, ako odbiju naređenje".

U prvi kamion utovareno je oko 10 leševa iz picerije i on je otišao u pravcu Prizrena, a u drugi oko 20 leševa, rekao je on, istakavši da je tu video kolegu Velibora Veljkovića, koji je već svedočio u ovom postupku.

Prema rečima svedoka "A", ispred picerije doveden je i Jašar Beriša, koga je Čukarić ubio i koji je utovaren u drugi kamion.

Sutradan, 27. marta, prema rečima svedoka, stiglo je naređenje od komandira OUP-a Suva Reka, drugooptuženog Radojka Repanovića, da patrola krene u sakupljanje leševa sa Reštanskog puta.

Oni su, prema njegovim rečima, sahranjeni pod šiframa, na obližnjem groblju.