Skrolovanje pdf-a?
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Skrolovanje pdf-a?

  1. #1
    Aktivan član Kurt2 (avatar)
    Učlanjen
    12.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.497
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano Skrolovanje pdf-a?

    Evo šta želim da napravim:
    Imam dva interesantna pdf-a: rečnik engleskih idioma, i rečnik engleskog slenga. Nemam vremena to da čitam, pa mi palo na pamet da možda napravim program koji bio u okviru nekog manjeg prozora na desktopu stalno lagano skrolovao pdf, tako da povremeno mogu da bacim pogled, eventualno zaustavim ako vidim nešto interesantno.
    Pretpostavljam da je ovo mnogo lakše napraviti u C# nego u Visual-u 6.0, tako da ću da probam tu da radim, konkretno u 2005.
    Da li imate neku ideju kako bih ovo mogao da realizujem, s obzirom na to da dobro znam c++, ali sam sa Visual Studiom 2005 tek skoro počeo?
    Gledao sam na CodeProject-u, ima nešto ovog tipa, tj. opisano je kako otvarati stranice pdf dokumenta, ali je problem što tamo sve nije dovoljno detaljno opisano, tj. ja nemam dovoljno znanja da bih pokupio šta tamo piše.



  2. #2
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    A zar ti nije lakse da ga razbijes i prebais u obican text, posle njemu mozes da radis sta hoces.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  3. #3
    Aktivan član Kurt2 (avatar)
    Učlanjen
    12.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.497
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    Jeste, to je mnoogo lakše, nego mi prvo palo na pamet da odradim to sa pdf-om. Ako bih ga konvertovao u baš plain text, izgubio bih celokupno formatiranje, a bilo bi dobro da formatiranje ostane.

  4. #4
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    [font=Verdana]Ne moraš baš u plain tekst. Možeš i neki format, rtf na primer, koji podržava bar fontove, bold i italic. U slučaju da hoćeš da radiš direktno sa pdf-om treba ti neki pdf reader pomoću koga ćeš moći da pročitaš pdf datoteke.[/font]

  5. #5
    Aktivan član Kurt2 (avatar)
    Učlanjen
    12.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.497
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    Meni merak da probam to da odradim sa pdf-om... skinuo sam neku biblioteku, pa ću da pokušam nju da iskoristim...

  6. #6
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    [font=Verdana]Ako je merak, onda samo napred i da uskoro skorluje taj tekst koji se nalazi u pdf-u negde na ekranu.[/font]

  7. #7
    Aktivan član Kurt2 (avatar)
    Učlanjen
    12.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.497
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    Hvala lepo! Ono što je meni skrenulo pažnju inače, jeste Yahoo widgets, koje je meni drugarica pokazala. Ima tu svakojakih zezalica, između ostalog i prozor koji stoji na desktopu i učitava slike iz određenog direktorijuma. I to jako fino izgleda, pa rekoh, ako može yahoo, onda mogu i ja sa pdf-om! Samo što će mi biti potrebna veeelika pomoć, ali dobro...

  8. #8
    Aktivan član Kurt2 (avatar)
    Učlanjen
    12.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.497
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    Pa da počnemo... Skinuo sam sa neta nešto što se zove "PDFClown", što bi trebalo da bude open-source biblioteka za rad sa pdf-ovima. Napravio sam novi projekat u VS 2005, i prva stvar koja me muči je kako da pdfclown ubacim u svoj projekat? Naišao sma u build direktorijumu na fajl pdfclown.dll, i pretpostavljam da mi je sa njim nešto činiti, ali ne znam šta. Probao sam "add Item" u VS-u, ali tamo mi se ništa poput dll-a ne nudi. Šta i kako dalje?

  9. #9
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    [font=Verdana]Da bi koristio dll potrebno je da uradiš sledeće. Otvoriš project properties prozor i odeš na linker folder general properties. Promeniš property "Additional Library Directories" tako što dodaš direktorij u kome ti se nalazi pomenuti dll i biblioteka koja ga učitava kada zatreba. Sada odeš na linker input properties i postaviš u "Additional Dependencies" biblioteku pdfclown.lib.

    Potom odeš u C/C++ folderu general properties. Promeniš "Additional Include Directories" tako da je uključen direktorijum gde se nalazi pdfclown.h.

    Sada samo tamo gde hoćeš da koristiš funkcije iz ovoga dll-a dodaš include direktivu.[/font]

  10. #10
    Aktivan član Kurt2 (avatar)
    Učlanjen
    12.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.497
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    Dalje, ima i direktorijum src, verovatno source. Tu su sad folderi byteStreaming, contentStreaming, dev, documentStructure, itd... tu stoji još fajl namespace.cs, koji sam prevukao u solution explorer, znači, ubacio sam ga u projekat, i tu sam stao... i verovatno nije to trebalo da uradim...

  11. #11
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    [font=Verdana]Probaj da pročitaš neki tekst na temu "How To develop in VS". Nadam se da će ti posle toga biti malo jasnije kako da radiš u VS-u, jer teško da će neko moći da ti održi on-line kurs na tu temu, a da ne traje jako dugo.[/font]

  12. #12
    Aktivan član Kurt2 (avatar)
    Učlanjen
    12.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.497
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    Pazi, u Visual Studiu 6.0 sam već radio neke stvari, zabavljao sam se ekstrakcijom id3 tagova iz mp3 fajlova na primer. Nije baš da sam pao s Marsa. Problem je samo što sam nov u Visual Studiu 2005, tako da se tu slabije snalazim. Jel si mi ovaj postupak za dll objasnio za 6.0 ili 2005, jer meni ovo deluje kao da je za 6.0?

  13. #13
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    [font=Verdana]Postupak je za VS 2003.[/font]

  14. #14
    Aktivan član Kurt2 (avatar)
    Učlanjen
    12.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.497
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    Ok, hvala . Ništa, nastavljam da kopam po netu, pa će valjda nešto da ispadne...

  15. #15
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    [font=Verdana]U okviru MSDN-a bi trebalo da bude neko uputstvo za rad, tako da ne moraš baš za sve da kopaš.[/font]

  16. #16
    Aktivan član Kurt2 (avatar)
    Učlanjen
    12.04.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Niš
    Poruke
    1.497
    Reputaciona moć
    61

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    Ma gledao sam već i tamo, ali nema ovo što mene interesuje, ili možda ja ne umem da nađem... tražio sam "dll" čisto da vidim kako se sa time radi, ali ništa nisam našao baš na tu temu...

  17. #17
    Iskusan codemaker (avatar)
    Učlanjen
    05.04.2004.
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    6.416
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Skrolovanje pdf-a?

    Koliko se ja razumem u to, nema nista od prikazivanja PDF iz nekog programa, ako taj program nema neki PDF-reader kao funkciju ili klasu. PDF je razlicit od images koje svaki program moze da prikazuje, skroluje itd...
    Do sada nisam za nijedan jezik nasao da ima ugradjenu klasu ili set funkcija za prikaz (prakticki renderovanje) PDF fajlova.
    To sto si ti nasao DLL, meni lici na skup funkcija kojima mozda mozes da kreiras PDF kroz program ali za prikaz samog PDF fajla, ma kako bio kreiran nije.
    Ja imam neke programe kojima osim sto neke izvastaje stampam normalno, mogu da napravim PDF fajl koristeci skup funkcija za pisanje PDF i prikazem ga korisniku, koji moze da ga zatim stampa (ili PDF ide na stampac direktno). Dakle, ne koristim one virtualne stampace koji sve sto stampamo pisu zapravo u PDF, nego kreiram PDF "from scratch" kako izvestaj zahteva, koristeci print() itd funkcije. Prikazivanje PDF ipak moram da iskoristim PDF-reader kako god okrenes.

    Dakle, mislim da neces naci nacin da skrolujes PDF a da ne upotrebis neki reader.

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •