Stranice
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Stranice

  1. #1

    Podrazumevano Stranice

    Napr. pravim stranicu na kojoj zelim da se prikazuje po 10 artikala,
    a ja imam 100 artikala. To ce biti 10 stranica.
    E moze li to php-om da se resi, da ja imam samo jednu stranicu,
    a da se artikli menjaju klikom na redne brojeve (1-10) u dnu stranice.
    primer http://interfacelift.com/icons-win/index.php?sort=date

    To bi mi pre svega trebalo za GuestBook.
    (Trenutno ne koristim mySQL vec kao baze imam .txt)

    Hvala
    p0zdrav
    Poslednji put ažurirao/la \\Rain_Man : 28.11.2006. u 21:07



  2. #2
    Primećen član Gill Bates (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    603
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: Stranice

    Nema to veze sa PHP-om. Ono sto ti zelis je da u startu ucitas sve slike proizvoda:

    <script type="Javascript">
    if (document.images) {
    slika_1 = new Image(); slika_1.src = "ime_slike_na_serveru.gif";
    slika_2 = new Image(); slika_1.src = "ime_sledece_slike_na_serveru.gif";

    }

    pa da ih kasnije menjas sa:

    if (document.images) document['name_u_img_tagu'].src = eval(nova_slika + ".src");
    Linux is like a wigwam. No gates, and Apache inside!

  3. #3
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Stranice

    [font=Verdana]Metoda za izmenu slika je jedno, a učitavanje svih slika pri učitavanju strane nije obavezno. U slučaju velikog broja strana može samo da smeta.[/font]

  4. #4
    Primećen član Gill Bates (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    603
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: Stranice

    Citat Original postavio bojan p
    [font=Verdana]Metoda za izmenu slika je jedno, a učitavanje svih slika pri učitavanju strane nije obavezno. U slučaju velikog broja strana može samo da smeta.[/font]
    Da, slazem se. Ima za to mnogo boljih AJAX fazona, ali sam mislio da je bolje da decko uci redom.
    Linux is like a wigwam. No gates, and Apache inside!

  5. #5
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Stranice

    Citat Original postavio Gill Bates
    Da, slazem se. Ima za to mnogo boljih AJAX fazona, ali sam mislio da je bolje da decko uci redom.
    [font=Verdana]Sigurno da je mnogo bolje da uči redom, ali samo hteo da skrenem pažnju da mu se ne desi da kompletna strana sa svim slikama bude velika nekoliko MB, pa da se onda čudi zašto se strana sporo učitava.[/font]

  6. #6
    Primećen član Gill Bates (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    603
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: Stranice

    Naravno, to se zove AJAX!
    Linux is like a wigwam. No gates, and Apache inside!

  7. #7
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Stranice

    [font=Verdana]Da, to se tako zove od pre godinu dana, a koristilo se i pre toga.[/font]

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: Stranice

    Pitanje je bilo moze li to php-om da se resi. Naravno da moze i to veoma elegantno.
    Ovde ces pronaci mnoge primere skripti za to sto ti pokusavas (imas i gotove skripte za guest book), pa prilagodi svojim potrebama ili napisi svoju skriptu slicnu tome u zavisnosti od stepena znanja koje trenutno imas.
    http://skripte385.com/

  9. #9
    Primećen član Gill Bates (avatar)
    Učlanjen
    11.05.2003.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Bgd
    Poruke
    603
    Reputaciona moć
    60

    Podrazumevano Re: Stranice

    Pitanje jeste bilo moze li to php-om, a odgovor je NE!

    PHP jednom pukne stranu u Web browser i dalje moze da preuzme kontrolu samo ako posetilac pritisne neko dugme, odabere stavku u select box-u etc.

    Resenje je u Javascriptu odnosno AJAX-u u slozenijim slucajevima.
    Linux is like a wigwam. No gates, and Apache inside!

  10. #10
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: Stranice

    Koliko sam video sajt-primer, traži se nešto kao kad tema na Krsti ima više strana, pa se ide na link 1, 2 itd... To je PHP. Evo ti link sa Google-a
    Let the boy try

  11. #11
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Stranice

    [font=Verdana]Imam utisak da se postavka može tumačiti na oba načina: dakle svaki klik na broj strane da dovučeno novu stranu ili svaki klik na broj strane da dovuče smao slike i opise novih proizvoda. I jedno i drugo opisano, tako da ...[/font]

  12. #12
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    29.11.2006.
    Pol
    muški
    Poruke
    202
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: Stranice

    Citat Original postavio Gill Bates
    Pitanje jeste bilo moze li to php-om, a odgovor je NE!

    PHP jednom pukne stranu u Web browser i dalje moze da preuzme kontrolu samo ako posetilac pritisne neko dugme, odabere stavku u select box-u etc.
    Gill Bates verovatno nisi razumeo pitanje (pogledao primer). Sajt-primer je radjen u php-u http://interfacelift.com/icons-win/index.php?sort=date Rain_Man-u je potrebno samo da se odredjeni deo iz baze prikaze na jednoj strani (npr. artikli 1-10). Naredna stranica prikazuje 11-20 itd. znaci posetilac poziva link za novu str.

  13. #13

    Podrazumevano Stranice

    evo resenja za moj problem:

    <?php
    function paginate($display, $pg, $total) {
    /* make sure pagination doesn't interfere with other query
    string variables */
    if(isset($_SERVER['QUERY_STRING']) && trim(
    $_SERVER['QUERY_STRING']) != '') {
    if(stristr($_SERVER['QUERY_STRING'], 'pg='))
    $query_str = '?'.preg_replace('/pg=\d+/', 'pg=',
    $_SERVER['QUERY_STRING']);
    else
    $query_str = '?'.$_SERVER['QUERY_STRING'].'&pg=';
    } else
    $query_str = '?pg=';

    /* find out how many pages we have */
    $pages = ($total <= $display) ? 1 : ceil($total / $display);

    /* create the links */
    $first = '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].$query_str.'1">«
    </a>';
    $prev = '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].$query_str.($pg - 1).'">
    ‹</a>';
    $next = '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].$query_str.($pg + 1).'">
    ›</a>';
    $last = '<a href="'.$_SERVER['PHP_SELF'].$query_str.$pages.'">
    »</a>';

    /* display opening navigation */
    echo '<div><p align="center">';
    echo ($pg > 1) ? "$first : $prev :" : '« : ‹ :';

    /* limit the number of page links displayed */
    $begin = $pg - 4;
    while($begin < 1)
    $begin++;
    $end = $pg + 4;
    while($end > $pages)
    $end--;
    for($i=$begin; $i<=$end; $i++)
    echo ($i == $pg) ? ' ['.$i.'] ' : ' <a href="'.
    $_SERVER['PHP_SELF'].$query_str.$i.'">'.$i.'</a> ';

    /* display ending navigation */
    echo ($pg < $pages) ? ": $next : $last" : ': › : »';
    echo '</p></div>';
    }

    /* set pagination variables */
    $display = 5;
    $pg = (isset($_REQUEST['pg']) && ctype_digit($_REQUEST['pg'])) ?
    $_REQUEST['pg'] : 1;
    $start = $display * $pg - $display;

    /* paginating from a database */
    $result = mysql_query("SELECT count(*) FROM news_table");
    $total = mysql_result($result, 0);
    $news = mysql_query("SELECT * FROM news_table ORDER BY date_field
    ASC LIMIT $start, $display");

    /* paginating from a flatfile */
    $data = file('news.txt');
    $total = count($data);
    $news = array_slice(array_reverse($data), $start, $display);

    paginate($display, $pg, $total);

    /* display some $news */

    foreach($news as $value) {
    echo $value.'<hr />';
    }

    paginate($display, $pg, $total);
    ?>


    zahvaljujem svima
    p0zdrav
    Poslednji put ažurirao/la \\Rain_Man : 01.12.2006. u 12:45

Slične teme

  1. Download stranice
    Autor x-dr u forumu Web dizajn
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 06.01.2007., 02:52
  2. web stranice
    Autor bane81 u forumu Web dizajn
    Odgovora: 2
    Poslednja poruka: 04.03.2006., 22:07
  3. Postavljanje Web stranice!!!
    Autor giggs u forumu Zanimljivi sajtovi
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 28.05.2005., 01:05
  4. WEB stranice
    Autor raskoljnikov u forumu Programiranje
    Odgovora: 0
    Poslednja poruka: 15.02.2005., 04:59

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •