ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17

Tema: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

 1. #1
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.445
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  KIM Info-bilten 24-11-06

  Srpska kulturna i duhovna bastina na KIM i dalje sporna za institucije Kosova

  Privremene kosovske institucije imaju ozbiljan problem da priznaju postojanje autohtone srpske duhovne i kulturne bastine. U osnovi problema jeste sve ocevidnija teznja ekstremnih albanskih krugova da se izvrsi kosovarizacija celokupne kulturne bastine na Kosovu i Metohiji, sto dugorocno ne znaci nista drugo do albanizaciju celokupnog nasledja, posto se polticki identitet posleratnog Kosova svodi iskljucivo na identitet vecinske, tj. albanske zajednice.


  Decani, 25. novembar 2006.

  pise protosindjel Sava Janjic, KIM Info


  Spomenici Kosova - pamflet Ministarstva kulture Kosova
  iz 2005. god. u kome se nijednom recju ne pominju Srbi


  Nakon nedavnih reakcija na sajt www.visitkosova.org u dnevnom listu "Politika" kao i na stranicama KIM Info-sluzbe (Bilten od 21. 11. 2006) ova problematicna prezentacija je hitno povucena sa interneta, navodno radi dorade. Prema saznanjima KIM Info-sluzbe najmanje dva diplomatska predstavnistva u Pristini ostro su reagovala preko UNMIK-a zbog pokusaja da se pod plastom Kosovskih privremenih institucija promovise nova istorija Kosova u kojoj nema ni pomena Srba i srpskih pravoslavnih svetinja, kao autohtone kulturne bastine koja ovde vekovima postoji. Istovremeno, saopstenjem za stampu oglasilo se Ministarstvo kulture Kosova, koje je pre godinu dana identican materijal javno rasturalo u zgradi UNESKO u Parizu (Monuments of Kosova - Spomenici Kosova), sto je tada izazvalo ostre proteste srpske strane.

  U pomenutom saopstenju od 23. novembra 2006, koje u celosti donosimo na kraju danasnjeg biltena, Ministarstvo kulture Kosova (MKKS) tvdi da na web-strani Ministarstva trgovine i industrije Kosova, odnosno Odeljenja za turizam www.visitkosova.org , na kojoj je prezentovan materijal o kulturnoj bastini "nije ukljucena kompletna kulturna bastina Kosova, a narocito ne pravoslavna verska bastina". U saopstenju MKKS se ipak izbegava priznanje cinjenice da pravoslavna verska bastina nije izostavljena sa sporne prezentacije (iako je vidno marginalizovana), vec je preimenovana u kosovarsko-vizantijsku bastinu. U istom saopstenju se i dalje ne pominje srpska pravoslavna bastina iako, na primer, Kontakt grupa u svojih deset principa za resavanje buduceg statusa Kosova sasvim eskplicitno pominje "kulturno i versko nasledje Srpske Pravoslavne Crkve na Kosovu" za koji treba definisati poseban status (vidi citat).

  "Resenje statusa Kosova treba da ukljuci posebne mere zastite za kulturno i versko nasledje na Kosovu. Ono treba da obuhvati odredbe koje definisu status institucija, objekata i ostalog nasledja Srpske Pravoslavne Crkve na Kosovu." (Guiding Principles of the Contact Group - Vodeci principi Kontakt grupe, 7. oktobar 2006, tacka 5)

  Iz ovog slucaja jasno je da Privremene kosovske institucije imaju ozbiljan problem da zvanicno priznaju postojanje srpske duhovne i kulturne bastine na Kosovu. U osnovi problema jeste sve ocevidnija teznja ekstremnih albanskih krugova da se izvrsi kosovarizacija celokupne kulturne bastine na Kosovu i Metohiji, sto dugorocno ne znaci nista drugo do albanizaciju celokupnog nasledja, posto se polticki identitet posleratnog Kosova svodi iskljucivo na identitet vecinske, tj. albanske zajednice. Imajuci u vidu da se samo nakon godinu dana identican sporni sadrzaj ponovo promovise, navodno na iznenadjenje predstavnika UNMIK-a tesko je poverovati da je rec o obicnoj slucajnosti i neodgovornosti samo nekolicine pojedinaca kako se tvrdi u Ministarstvu kulture.


  Jos jedan pamflet Kosovskih institucija u kome
  se govori da ne postoji islamski fundamentalizam na Kosovu
  vec pravoslavni fundametalizam


  Kosovo i Metohija prema jos vazecoj Rezoluciji UN 1244 predstavljaju deo Srbije pod administracijom UN na kojoj pored ostalih zajednica zive kosovski Albanci i kosovski Srbi. Nazivanje svih gradjana "Kosovarima" i kulturne bastine "kosovarskom" neizbezno vodi ka negaciji kulturnog identiteta pravoslavnih Srba i asimilaciji nasledja SPC, koje bi naposletku potpuno bilo otudjeno od srpskog naroda. Upravo zbog toga Kontakt grupa narocito pominje potrebu "definisanja posebnog statusa institucija, objekata i ostalog nasledja SPC na Kosovu".

  Ovim principom je jasno ukazano na cinjenicu da se srpska duhovna i kulturna bastina jednostavno ne moze svesti na nivo preko noci proglasene "Kosovske kulturne bastine", iako se teritorijalno nalazi na prostoru Kosova i civilizacijski pripada ne samo svim gradjanima Kosova vec i celokupnom covecanstvu.

  Predstavnici SPC su vise puta isticali na pregovorima o kulturnoj bastini u Becu da se moze govoriti jedino o "kulturnoj bastini na Kosovu" (Cultural Heritage in Kosovo), koja se sastoji iz vise razlicitih kulturnih i duhovnih nasledja, koja imaju svoj specifican karakter i istorijski kontinuitet, a nikako o "Kosovskoj kulturnoj bastini" (Kosovo cultural heritage). Takvu terminologiju ne koristi ni Kontakt grupa, a nadamo se da je nece koristiti ni Marti Ahtisari, kada konacno bude izasao sa paketom predloga o statusu Pokrajine i merama zastite srpske kulturne bastine.

  Nazalost, slican primer asimilacije srpske srednjovekovne kulturne bastine i revizije istorije mozemo videti u BJR Makedoniji, gde je jedan znacajan deo pravoslavnog kulturnog nasledja koje su ostavili srpski srednjovekovni vladari u potpunosti makedoniziran i zauvek odvojen od ostalog duhovnog i kulturnog nasledja srpskog naroda. Slicni pokusaji se vide i na prostorima Crne Gore gde se intenzivno promovise crnogorski ili "dukljanski" identitet na stetu SPC. Novonastale drzave na Balkanu u agresivnom pokusaju izgradnje svog novog politickog identiteta, koji nema istorijski kontinuitet, posezu za srpskim kulturnim nasledjem, koji se sada vec uveliko prezentuje pred svetom na takav nacin da gubi svaku istorijsku i duhovnu vezu sa narodom koji ga je vekovima stvarao i cuvao. Zapravo jedini cuvar identiteta tog nasledja na tim teritorijama ostala je Srpska Pravoslavna Crkva koja je sve cesce izlozena pritiscima i agresivnom ponasanju politickih vlasti i kvazi-istoricara.

  Priznanje postojanja samostalne srpske duhovne i kulturne bastine na Kosovu i Metohiji u sklopu jednog politicki i etnicki pluralistickog drustva bice ozbiljan test za kosovske institucije i stepen njihove (ne)iskrenosti u izgradnji demokratije i multietnicnosti, na cemu, barem verbalno, insistira medjunarodna zajednica. Na srpskoj strani lezi ozbiljna odgovornost da ne dozvoli bilo kakav pokusaj politizacije kulturne bastine, jer bi to samo moglo da oteza polozaj Crkve i ocuvanje vekovnih svetinja, a samim tim i opstanak Srba kao naroda na ovom prostoru.

  ------------
  NOVI POGLED NA "KULTURNU BASTINU KOSOVA"

  Za bolje upoznavanje citalaca KIM info-sluzbe sa nacinima kosovarizacije tj. albanizacije srpske kulturne bastine i revizije istorije na Kosovu i Metohiji predlazemo dve publikacije (pamfleta) na engleskom jeziku, koji nose zvanican grb Kosovskih privremenih institucija i od kojih se Ministarstvo kulture Kosova i Vlada Kosova nikada zvanicno nisu ogradili. Pravoslavno nasledje se svakako pominje, ali u kontekstu koji direktno ili indirektno negira srpski duhovni i kulturni identitet i uopste postojanje srpskog naroda. Ovi dokumenti, bez obzira sto ih medjunarodni predstavnici UNMIK-a zaduzeni za kontrolu rada Kosovskih institucija kriju od ociju javnosti "kao zmija noge" treba da posluze kao najocigledniji pokazatelj stvarnih namera Kosovskih institucija i povod da se status i zastita srpske bastine definise na takvom nivou i na takav nacin da se onemoguci da ovakve istorijske nebuloze ikada udju u istorijsku nauku.

  1. Monuments of Kosova, Prishtina 2005

  http://www.kosovo.net/images/mkks/monuments_kosova.pdf (1.5 MB)

  2. Religion and Kosova's Cultural Monuments

  http://www.kosovo.net/images/mkks/rel_kosova.pdf (1 MB)


  --------------------------------------------------------------------------------


  PRILOG:
  Saopstenje Ministarstva kulture Kosova povodom sajta www. visitkosova.org


  --------------------------------------------------------------------------------


  Ministarstvo za kulturu, omladinu i sport
  ODELJENJE ZA ODNOSE SA JAVNOSCU

  Saopstenje za stampu

  23. novembar 2006. godine, Pristina

  Ovih dana Ministarstvo trgovine i industrije, naime Odeljenje za turizam je otvorilo web-stranu www.visitkosova.org na kojoj je prezentovan materijal o kulturnoj bastini Kosova. Na ovoj strani nije bila ukljucena kompletna kulturna bastina Kosova, a narocito ne pravoslavna verska bastina. Ministarstvo za kulturu, omladinu i sport i nerezidentna pitanja nije autor ovog materijala o kulturnoj bastini i ubuduce cemo insistirati da web-strana bude obogacena i upotpunjena sirom i sveobuhvatnom kulturnom bastinom Kosova, koju ce pripremiti strucnjaci Odseka za kulturnu bastinu koji funkcionise u sklopu naseg Ministarstva.
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.
 2. #2
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.445
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ
  Памфлет из 2005.године у коме се Срби и не помињу на Косову и Метохији
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 3. #3
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.445
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ
  Још један памфлет у коме се пише О "СРПСКОМ ПРАВОСЛАВНОМ ФУНДАМЕНТАЛИЗМУ "!!!
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 4. #4
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  mito, pogresno si postavio naziv teme... svi ce misliti da pricas o oruzanoj borbi. inace sto se tice postavljenih stvari i price, to je svima poznato koji znaju sta se dole desava zadnjih nekoliko decenija. Drugo, siptari su u zadnjih petnaestak godina izgradili nenormalno veliki broj islamskih verskih objekata da se to vec granici sa nenormalnim i to samo da bi pokazali (ne znam samo kome) koliko su oni tu prisutni a da srbi nikada nisu ni bili. na njihovu zalost istorija se ne pise samo dvadeset ili pedeset godina, vec mnogo vise.

 5. #5
  Buduća legenda sumnjivo lice (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  25.914
  Reputaciona moć
  841

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  Citat Original postavio marlon
  mito, pogresno si postavio naziv teme... svi ce misliti da pricas o oruzanoj borbi. inace sto se tice postavljenih stvari i price, to je svima poznato koji znaju sta se dole desava zadnjih nekoliko decenija. Drugo, siptari su u zadnjih petnaestak godina izgradili nenormalno veliki broj islamskih verskih objekata da se to vec granici sa nenormalnim i to samo da bi pokazali (ne znam samo kome) koliko su oni tu prisutni a da srbi nikada nisu ni bili. na njihovu zalost istorija se ne pise samo dvadeset ili pedeset godina, vec mnogo vise.
  Dve grseke
  Nije Eremita postavio pogresan naziv za temu.Naziv je sasvim prikladan ,a ko zeli da cita procitace.Svi ovde znaju Mitu tako da nema problema.
  Siptari mogu da izgrade jos desetine hiljada islamskih bogomolja ali to se neradi da se dokaze kako su oni ovde vekovimaVrlo se lako utvrdi koliko je nesto staro.Mada se od ranije zna broj pravoslavnih i islamskih bogomolja.Mislim da to siptari rade da bi se uvukli islamskim zemljama poput S.Arabije i slicnima koji odvajaju velike donacije za islamske zemlje u "razvoju".Moje misljanje je da na taj nacin zele jos vise da ucvrste svoje pozicije.Zapadne politicare kupuju narko novcem zato sto ove religija neinteresuje,samo kesh.Bogate islamske zemlje vataju na fazon mi smo eto dobri mali muslimani pruzite na pomoc.Lukavi su sta reci.
  Poslednji put ažurirao/la sumnjivo lice : 26.11.2006. u 10:06

 6. #6
  Domaćin Mafijaš (avatar)
  Učlanjen
  28.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Monte Karlo
  Poruke
  3.712
  Reputaciona moć
  78

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  kosovo je srpsko srce,srpska duša.......to je dovoljno....
  ni onaj ahtisari ni čeku nam ne mogu to oduzeti..........ipak,za kosovo se moramo boriti diplomatijom a ne oružijem......

 7. #7
  Poznat inagadadavida (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Iz steka
  Poruke
  9.922
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  Citat Original postavio sumnjivo lice
  Dve grseke
  Nije Eremita postavio pogresan naziv za temu.Naziv je sasvim prikladan ,a ko zeli da cita procitace.Svi ovde znaju Mitu tako da nema problema.
  Siptari mogu da izgrade jos desetine hiljada islamskih bogomolja ali to se neradi da se dokaze kako su oni ovde vekovimaVrlo se lako utvrdi koliko je nesto staro.Mada se od ranije zna broj pravoslavnih i islamskih bogomolja.Mislim da to siptari rade da bi se uvukli islamskim zemljama poput S.Arabije i slicnima koji odvajaju velike donacije za islamske zemlje u "razvoju".Moje misljanje je da na taj nacin zele jos vise da ucvrste svoje pozicije.Zapadne politicare kupuju narko novcem zato sto ove religija neinteresuje,samo kesh.Bogate islamske zemlje vataju na fazon mi smo eto dobri mali muslimani pruzite na pomoc.Lukavi su sta reci.
  Tacno je da siptari ne grade dzamije , zato sto su veliki vernici, jer to i nisu , vec da bi se revansirali Saudi arabiji , Iranu i ostalim islamskim republikama i dzamahirijama na podrsci.........uostalom , oni im i daju lovu za te dzamije...

  Siptari su jedini muslimani koji nacionalno pitanje stavljaju pre verskog. Odnosno jedini , kojima je drzava preca od vere.....svi ostali muslimani drzavu ne smatraju vaznom, odnosno, smatraju da su svi muslimani ujedinjeni u veri , i da je samo to bitno......

  Da je bilo pameti, da se za srpske svetinje , a i Kosovo , zaista borimo diplomatijom i razumom , a ne oruzjem...sada bi sve drugacije izgledalo........

  A ere mita, je postavio naslov upravo kako je i mislio......sto kaze sumnivi , znamo dobro kako ere mita razmislja...... :wink:

 8. #8
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  Citat Original postavio sumnjivo lice
  Dve grseke
  Nije Eremita postavio pogresan naziv za temu.Naziv je sasvim prikladan ,a ko zeli da cita procitace.Svi ovde znaju Mitu tako da nema problema.
  Siptari mogu da izgrade jos desetine hiljada islamskih bogomolja ali to se neradi da se dokaze kako su oni ovde vekovimaVrlo se lako utvrdi koliko je nesto staro.Mada se od ranije zna broj pravoslavnih i islamskih bogomolja.Mislim da to siptari rade da bi se uvukli islamskim zemljama poput S.Arabije i slicnima koji odvajaju velike donacije za islamske zemlje u "razvoju".Moje misljanje je da na taj nacin zele jos vise da ucvrste svoje pozicije.Zapadne politicare kupuju narko novcem zato sto ove religija neinteresuje,samo kesh.Bogate islamske zemlje vataju na fazon mi smo eto dobri mali muslimani pruzite na pomoc.Lukavi su sta reci.
  ne vidim da je mita ikakav problem kao ni njegovi stavovi. stvar ukusa.

  sto se tice kosova, u pravu si, slazem se u svemu. da su pametni i da rade na necemu jako dugo, takodje je tacno i to je dokaz da se drzavotvorna politika ne radi od danas do sutra vec da se na neke stvari mora strpljivo cekati prilicno dugo, sto mnogi nikada nece shvatiti. siptari naravno ne rade taj falsifikat sa istorijom samo zbog donacija, radili su i zbog psiholoskog pritiska na srbe da se isele. medjutim ja ne mislim da su oni dobili tu bitku u celini. preambula ustava gde pise sto pise, moze da mnoge stvari postavi u mnogo drugaciji kontekst u nekoj drugoj formi međunarodnih odnosa. da li ce biti srba dole? ko zna? ali na papiru je to srpska teritorija sa svim stvarima koje uz to idu, sto znaci da ako srbija zeli da stavi kosovo pod koncesiju pitace se ona a ne ceku i ekipa. i mi cemo određivati uslove a ne oni. naravno da je ovo za neke naucna fantastika, ali trebamo se setiti naucne fantastike npr. sa iseljavanjem 600 i koliko hiljada srba iz hrvatske koju evropa nije dugo videla. ko je to mogao u najluđim snovima zamišljati? tako moze biti i sa kosovom, pa stoga treba sacekati odluku sveta sta ce biti sa njim te onda sagledavati koliko smo ili nismo bili pametni zadnjih godina.

 9. #9
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.445
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  Питам се да ли су људи у Србији свесни да се пред нашим очима одвија, не само етничко чишћење, ВЕЋ И КУЛТУРНО-ИСТОРИЈСКИ ГЕНОЦИД НАД СРПСКОМ НАЦИЈОМ КОЈИ ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ДИКТИРАН И ПОДРЖАВАН ИЗ БОНДСВИЛА.

  п.с. Толико о "миротворцима" !
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 10. #10
  Buduća legenda
  Učlanjen
  26.07.2005.
  Pol
  muški
  Poruke
  44.336
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  Mito, moras da razumeš da ako tebe, mene ili nekog treceg zanima kulturno istorijsko nasleđe Srbije, mnoge uopste ne dotice. I ne krivim ih. Nije svako bogom dan za bavljenje kulturom ili istorijom. Politicari i zivot prolaze, jedino sto ostaje na svetu sto je vredno to je kultura. Ko to pokusa da razume i shvati mozda ce razumeti o cemu govoris.

 11. #11
  Buduća legenda sumnjivo lice (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  25.914
  Reputaciona moć
  841

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  Citat Original postavio eremita
  Питам се да ли су људи у Србији свесни да се пред нашим очима одвија, не само етничко чишћење, ВЕЋ И КУЛТУРНО-ИСТОРИЈСКИ ГЕНОЦИД НАД СРПСКОМ НАЦИЈОМ КОЈИ ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ДИКТИРАН И ПОДРЖАВАН ИЗ БОНДСВИЛА.

  п.с. Толико о "миротворцима" !
  Mito,Mito,pa naravno da su svesni.Medjutim svet protiv Sbije vodi taktiku izgladnjavanja.Naravno ne u bukvalnom smislu.Prvo te neprijatelj opkoli i jednostavno ceka.Nemora bukvalno nista da radi.Ti si opkoljen i nemas izlaz iz takve situacije.Znas da nemozes dobiti pomoc sa strane i polako iz dana u dan moral pada.Na kraju sledi bela zastava.
  Srbija je danas opkoljena.Gotovo sve zemlje u nasem okruzenju su na rezimu viza sa srbijom.Sto znaci da srbi nemogu nigde van Srbije bez vazecih viza.ekonomija i privrednici srbije zavise od zemalja iz EU.Nemacka je bila pored Rusija najvaznije spoljotrgovinski partner Srbiji i bisoj SFRJ.Danas je ta Nemacka nenaklonjena Srbiji.Da bi Srbija ekonomski napredovala potrebna je politicka volja sa zapada u vidu raznih olaksica ili kredita.I zato je stanje u Srbiji ovako kakvo je.Ljudi su svesni da se nista nepitaju.Da ma sta god uradili to mora biti aminovano sa zapada.Naravno toga su svesni domaci politicari i krimosi i takvu situaciju korista za sopstveno bogacenje.Vrlo je tesko Mito objasniti nekome ko ima dvoje ili vise dece i nevidi nikakvu buducnost za sebe i porodicu koliko je vazno da se nesto sacuva u sopstvenim granicama.Sa jedne stran beizlaznost i politicari koji mu nenude nista i pricaju redovno kako je kosovo dusa Srbije i pri tom od privatizacije i kriminala zive kao bubreg u loju.Sa druge strane taj zapad koji drzi Srbiju u okruzenju kaze isporucite Mladica i pustite Kosovo pa ima da vam krene kao nikada do sada.Prosecan normalan srbin je u takvoj situaciji sludjen zato sto 90%Srba nikad nije ni bilo na Kosovu.Daleko od ociju ,daleko od srca.Zbog takvog psiholoskog rata protiv srbije budi siguran da bi na referendumu bar 70% ljudi bilo za to da se Kosovo odvoji od Srbije samo da bi mogli koliko toliko da normalno zive posle toga.Mada ce u podsvesti znati da im Da nezavisnosti Kosova nece doneti nista novo.Kad jedna tortura traje toliko dugo koliko traje u Srbiji moral je na vrlo niskom nivou i sledi bela zastava na kraju.
  Poslednji put ažurirao/la sumnjivo lice : 26.11.2006. u 12:15

 12. #12
  Veoma poznat
  Učlanjen
  05.03.2004.
  Lokacija
  R1a 15,93% :D :D :D
  Poruke
  11.430
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  stvoru sad smeta i vizantija
  e shta sve necu da dozivim od tog crvenog...

 13. #13
  Primećen član Kira Neris (avatar)
  Učlanjen
  22.09.2006.
  Lokacija
  Slobodna Vojvodina
  Poruke
  664
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  Zašto moramo sedeti u stanovima na Vračaru i kenyati po forumu..

 14. #14
  Buduća legenda sumnjivo lice (avatar)
  Učlanjen
  02.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  25.914
  Reputaciona moć
  841

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  Citat Original postavio Kira Neris
  Zašto moramo sedeti u stanovima na Vračaru i kenyati po forumu..
  Pa sa obzirom na tvoje ljubavne sklonosti, kenjanje kako ti kazes za tebe nepredstavlja nikakav problem

 15. #15
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  ovo je totalno bezveze. to je glupava odlika i potreba 'novih drzava' da stvaraju neke kvazi pojmove. kvazi pojam je i kosovar. albanac je albanac, ali se zna zashto to rade.usvajaju kao multinacionalni koncept, jer znaju da im on pruza bolje pokrice.
  mogu oni bashtinu da nazovu i marsovskom, ali to ne menja sustinu i stvar ko je tvorac te bahtine za bilo koga ko je ozbiljan.
  a shiptari sistematski igraju pametno, moglo bi mnogo da se nauci o njih. pazi kad i divljaci znaju da treba igrati na shatro multikulturalnost i demokratiju

 16. #16
  Iskusan Norma Kampl (avatar)
  Učlanjen
  19.10.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Grad U Vecnom Nastajanju
  Poruke
  5.916
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  Врло добар топик.
  Културни и духовни геноцид је гори (ако се уопште злочини могу мерити) од оног дословног.
  Суштина једне нације није ни близу толико ни територија, ни бројност, колико њено духовно и културно наслеђе.

 17. #17
  Primećen član YOF13 (avatar)
  Učlanjen
  05.10.2006.
  Poruke
  612
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: ЗАШТО СЕ МОРАМО БОРИТИ ЗА КОСМЕТ

  Citat Original postavio eremita  Памфлет из 2005.године у коме се Срби и не помињу на Косову и Метохији
  Poslednji put ažurirao/la YOF13 : 26.11.2006. u 23:08

Slične teme

 1. СВИ за КОСМЕТ
  Autor Nixxx u forumu Politika
  Odgovora: 81
  Poslednja poruka: 12.02.2008., 02:13
 2. РАТ ЗА КОСМЕТ ???
  Autor eremita u forumu Politika
  Odgovora: 129
  Poslednja poruka: 18.10.2007., 21:11
 3. Odgovora: 131
  Poslednja poruka: 10.08.2007., 14:58

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •