Freedom Fight je protiv americke spoljne politike
Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 54

Tema: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

 1. #1

  Podrazumevano Freedom Fight

  FreedomFight je pokret koji zastupa borbu protiv svakog oblika vlasti, autoriteta i hijerarhije.

  Organizacija kojoj pripadamo trebalo bi da u što većoj meri podseća na uređenje za koje se borimo. Zato je FF zasnovan na principima nehijerarhije i decentralizacije. Organizujemo se u nezavisne ćelije od kojih svaka ima samostalnu moć odlučivanja unutar definisanih principa borbe protiv neoliberalizma, globalizacije, kapitalizma, potrošačkog društva, multinacionalnih korporacija, imperijalizma u bilo kojem obliku, rasizma i nacizma. Teoretski je moguće da neka od ćelija, koje imaju samostalnu slobodu odlučivanja, počne da zagovara principe protiv kojih se borimo, ali druge ćelije FF-a bi se od toga prirodno ogradile.

  FF se protivi konceptu predstavničke demokratije. Umesto toga zalaže se za direktnu demokratiju u kojoj bi svaki pojedinac odlučivao o stvarima koje ga se neposredno tiču u njegovoj zajednici. Smatramo da jedino praktikovanjem direktne demokratije može doći do ukidanja represivnih državnih institucija kao što su policija, vojska, vlada, itd. Postojanje takvih institucija uvek dovodi društvo u opasnost od transformisanja u fašističko-policijsku državu. Protiv smo uverenja da ljude treba kontrolisati batinama.

  FF se zalaže za organizovanje oblika zajedničkih života koji bi postojali naspram sistemu, pružili alternativu njegovim pogubnim posledicama i time sistem učinili izlišnim.

  FF ne saradjuje ni sa jednom političkom partijom i sa podozrenjem se odnosi prema većini nevladinih organizacija.

  FF ne prima članove. Deo FF-a može se postati jedino kao aktivista koji sam odlučuje o stepenu svoje angažovanosti, u kakvim aktivnostima će učestvovati i na koji način će doprineti borbi. Ti načini su raznovrsni od propagandnog rada, edukativnog, rada u internet časopisu FF-a, do konkretnog rada na terenu, širenja mreže FF-a, itd. Aktivista FF-a može se postati radom u već postojećim ćelijama ili osnivanjem sopstvene. Tačan broj aktivista FF-a nijednom aktivisti nije i ne treba da bude poznat iz bezbednosnih razloga.

  FF ima ćeliju u Hrvatskoj i veći broj ćelija u Srbiji.

  Ono što je za druge utopija, za nas je najveći mogući stepen stvarnosti.

  ***

  FreedomFight je nastao krajem marta 2003, za vreme vanrednog stanja u Srbiji, proglašenog nakon ubistva premijera Đinđića, mada bez nekog neposrednog uzroka u tom događaju, iako su medijska cenzura i nametnuto jednoumlje svakako bili jedan od podsticaja za nastanak pokreta. U početku je FreedomFight zamišljen samo kao alternativni medij, ali je vremenom počela da se stvara ideja o širenju pokreta i razvoju aktivnosti izvan čisto informativnog delovanja. Časopis FreedomFight nije koncipiran kao medij koji obaveštava o svim važnijim događajima, već selektivno biramo tekstove i informacije koje treba da podstaknu čitaoce na aktivnost i pobunu protiv represije i nepravde u svom okruženju.

  Namera pokreta je da ohrabri ljude na protivljenje represiji, na neposlušnost sistemu i njegovim institucijama. Povezivanje ljudi na principima nepostojanja hijerarhije i vlasti, na principima samostalnog učešća i odlučivanja u pitanjima zajednice, na principima decentralizacije, jedni su od naših primarnih ciljeva.

  Pokret odbija saradnju sa bilo kojom političkom partijom, nevladinom organizacijom koja promoviše neoliberalizam i kapitalizam, ili rasističkom organizacijom, i u njima vidi samo jednu od sistemskih devijantnosti.

  ***

  FreedomFight viđen iz malo drugačijeg ugla

  FreedomFight je ideja ispunjena rušilačkom energijom kao eksplozivom koji će objaviti zoru novoga sveta začetog na ruševinama starog. Ona je plod svake pojedinačne nekanalisane želje, sna o životu koji neće biti sputan ničijim zakonima koji postoje da bi legalizovali zločin nad ljudima i planetom. Želja, imuna na manipulaciju, dovedena do svojih krajnjih konsekvenci, kojom više niko neće moći da upravlja.

  FreedomFight nije organizacija. On je svuda i nigde. Kao gerilski pokret kojim niko ne komanduje, koji se pojavi na ulici, uništi institucije neprijatelja, pa nestane. Pokret koji se koristi oružjem neprijatelja da bi se borio protiv njega. Pokret koji ne poznaje svoje članove, koji se nalaze svuda i nigde, koji se pojave i nestanu, koji i postoje i ne postoje. Pokret koji će se svuda raširiti, po ulici, gradovima, selima, institucijama, snovima, željama, sajberspejsu, koji će okupirati kako bi uništio svaku vrstu okupacije, koji će postojati i neće postojati.

  Nikome nije potrebna pouka o tome da sa njegovim svetom nešto nije u redu. Svet sa svojom težnjom da svima ispuni određen broj propisanih želja zanemaruje i potiskuje one čije neispunjenje nas pretvara u leševe, hodajuća ništavila ispunjena očajem, depresijom i rezignacijom, besom.

  Sve je to postojalo i ranije, ali je Sistem imao razvijen mehanizam da kanališe svaku vrstu protivljenja. Naša je pobuna u prošlosti bila kanalisana i razvodnjavana nečim što je nalikovalo na nas, što je govorilo iste stvari, ali je vodilo uvek ka istom kraju ulice, uvek ka istom bednom prenoćištu, ka usamljenosti, ćorsokaku, pred kojim smo toliko puta bili da nam je sada poznato kuda nas taj put vodi.

  Sada ne priznajemo unapred definisana rešenja, koncepcije koje će nas uveravati da treba da im se priklonimo da bismo napokon počeli da živimo. Nećemo pasti u zamku fašizma koju nam je Sistem postavio, zamku kompromisa sa Sistemom, ili zamku defetizma.

  Ne verujemo u bajke. Zlatno doba nije postojalo u prošlosti već samo može postojati ili u snovima ili u budućnosti. Zato nas ništa ne vezuje za prošlost i za status quo.

  U ovom trenutku biramo kome ćemo se prikloniti: Slobodi ili našim Dželatima. 2. #2

  Podrazumevano Re: Freedom Fight


 3. #3
  Poznat inagadadavida (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Iz steka
  Poruke
  9.922
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Freedom Fight

  Jel se placa nesto za uclanjenje?

 4. #4
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.498
  Reputaciona moć
  2079

  Podrazumevano Re: Freedom Fight

  Citat Original postavio Happy Valentine
  Ниси нам објаснио ГДЕ ЈЕ ЦЕНТРАЛА и одакле је обављен УВОЗ овог покрета ! Да ли сте платили царину и ПДВ ?
  Колику лову добијате ?

  Мада, можда сам наслов покрета довољно говори!
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 5. #5
  Iskusan gost 47473 (avatar)
  Učlanjen
  19.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  "The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist"
  Poruke
  5.722
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Freedom Fight

  Vilijam Volas?

 6. #6
  Iskusan Alekasandar2 (avatar)
  Učlanjen
  25.01.2006.
  Lokacija
  BS "Galactica", on the way to Earth....I hope
  Poruke
  5.548
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: Freedom Fight

  Па увезени из Хрватске...
  нешто као франковци, Отпор...

 7. #7

  Podrazumevano Re: Freedom Fight

  Odlicna su pitanja:

  Citat Original postavio inagadadavida
  Jel se placa nesto za uclanjenje?
  Ne placa se uclanjenje, jer nemamo clanove, samo aktiviste... Nemamo clanove jer nismo partija kojoj su potrebni biraci. Protiv smo parlamentarne demokratije, jer ona otudjuje vlast od naroda i vlast dodeljuje politicarima koji vode politiku u sopstvenom interesu, u interesu interesnih grupa koje ih finansiraju, itd. a ne u interesu biraca na koje gledaju samo kroz statistiku i brojke, kao na broj glasova koji ce osvojiti.

  Zalazemo se za direktnu, decentralizovanu demokratiju, gde ce svaki pojedinac moci da ima svoj glas o stvarima koje ga se neposredno doticu u svojoj sredini...

 8. #8
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Freedom Fight

  Kao komunizam ebote!!! A ko vam je idejni vođa, šef?

 9. #9
  Iron Lord nije na forumu
  ne vadi prst iz uveta odkad je čuo da uvo više uživa
  Elita Iron Lord (avatar)
  Učlanjen
  23.12.2004.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  ОЈ СРБИЈО, КРАВО МОЈА МУЗАРО!
  Poruke
  21.620
  Tekstova u blogu
  4
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Freedom Fight

  Za Hrvatsku ne znam, ali prema izglasanom Ustavu Republike Srbije gradjani ne moraju da strahuju da će izgubiti državljanstvo ako ne ispunjavaju Ustavne obaveze.
  Dalje će zakon brinuti o takvima.

  A ovaj pamflet liči pomalo na poziv o gradjanskoj neposlušnosti a malo na Vudstok okupljanje (za mladje čitaoce to je otprilike kao stostruko masovniji "exit" sa isto toliko puta više gandže).

  Let the sunshine
  Let the sunshine...

 10. #10

  Podrazumevano Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  Freedom Fight je protiv americke spoljne politike. Pogledajte tekstove koje su oni prevodili od Imanuela Valerstajna i videcete da je suludo povezivati ih sa takvim organizacijama koje su finansirane od Amerike i obucavane od CIE kao sto je to bio Otpor.

  http://fbc.binghamton.edu/sbmncmpg.htm

  http://freedomfight.net
  Poslednji put ažurirao/la Happy Valentine : 10.12.2007. u 01:02

 11. #11
  Poznat inagadadavida (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Iz steka
  Poruke
  9.922
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  E, ako je protiv americke politike, onda nema da se zakljucava
  I ne rece mi , ima li neka kinta za uclanjenje u taj Fajt???

 12. #12
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  Nije valjda neka sekta? The Temple of Sun ili slicno

 13. #13

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  He, he, nije sekta naravno...


  Evo ovde je prirucnik Freedom Fighta a manifest je na temi Freedom Fight (na toj zakljucanoj)

  http://www.freedomfight.net/pages/Br14/Prirucnik.htm

  Vidi i ovo:

  http://www.freedomfight.net/Aktuelnosti/Leci.htm

  A ni ovo nije lose:

  http://www.freedomfight.net/Aktuelnosti/Horoskop.htm
  Poslednji put ažurirao/la Happy Valentine : 10.12.2007. u 01:02

 14. #14
  Početnik
  Učlanjen
  05.11.2006.
  Poruke
  38
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  Freedom Fight je zakon!!!

  Freedom Fight rules!

 15. #15
  Iskusan Salvantis (avatar)
  Učlanjen
  16.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  kosova eshte zemra e serbise
  Poruke
  6.455
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  Bacio pogled, ocigledno je u pitanju neka levicarska, antiglobalistcka organizacija. Fight the system i to. Eh nekad sam i ja bio mlad i lud, a sad sam samo mlad .
  A dobar vam je i horoskop

 16. #16
  Početnik
  Učlanjen
  05.11.2006.
  Poruke
  38
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  Nikad nije kasno da opet budes lud... Dosta nam je normalnih!!! Uaaa!!!

 17. #17
  Poznat inagadadavida (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Iz steka
  Poruke
  9.922
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  Tebi sam stigla da odgovorim (pre nego sto je nestala struja a oni zakljucali temu). Ne placa se uclanjenje, naravno...
  Happy, nismo se razumeli, kada sam pitao, ima li neka kinta za uclanjenje, mislio sam, da li imate neki fond, iz koga placate, da se neko uclani???
  Ako nemate, preporucujem Djordjeta Sorosa ,ili neku slicnu kravu muzaru, pa kada se malo nafatirate, evo mene kod vas

 18. #18

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  Citat Original postavio inagadadavida
  Happy, nismo se razumeli, kada sam pitao, ima li neka kinta za uclanjenje, mislio sam, da li imate neki fond, iz koga placate, da se neko uclani???
  Ako nemate, preporucujem Djordjeta Sorosa ,ili neku slicnu kravu muzaru, pa kada se malo nafatirate, evo mene kod vas
  E pa ne moze to tako, moras nesto da radis i iz ubedjenja ... A Freedom Fight ce skinuti skalp svim soroshevcima, pa bolje se kloni soroshevaca odma`!

 19. #19
  Elita jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.156
  Reputaciona moć
  268

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  хехе...А,како ће скинути скалп?

 20. #20

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  Citat Original postavio jedite_kod_Joa
  хехе...А,како ће скинути скалп?
  De si Jo, sta ima da se jede?

  Pa uzece sekiricu, k`o Zagor, pa ces da vidis.

 21. #21
  Poznat inagadadavida (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Iz steka
  Poruke
  9.922
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  Citat Original postavio Happy Valentine
  E pa ne moze to tako, moras nesto da radis i iz ubedjenja ... A Freedom Fight ce skinuti skalp svim soroshevcima, pa bolje se kloni soroshevaca odma`!
  Neka , samo vi skidajte skalpove
  Koliko skalpova sorosevaca treba da donesem, da postanem neki funkcioner u vasoj organizaciji??
  Blagajnik , recimo, to bi voleo

  Za sada , kod mene su favoriti sorosevci, vise placaju
  Nista licno, ponasajmo se racionalno i profesionalno

 22. #22
  Elita jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.156
  Reputaciona moć
  268

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  Citat Original postavio inagadadavida
  Neka , samo vi skidajte skalpove
  Koliko skalpova sorosevaca treba da donesem, da postanem neki funkcioner u vasoj organizaciji??
  Blagajnik , recimo, to bi voleo

  Za sada , kod mene su favoriti sorosevci, vise placaju
  Nista licno, ponasajmo se racionalno i profesionalno
  Рецимо,дође тип,побије ти пола фамилије и теби пошаље писмо у којем каже "ништа лично" јер кинта је кинта...

 23. #23
  Poznat inagadadavida (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Iz steka
  Poruke
  9.922
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  Citat Original postavio jedite_kod_Joa
  Рецимо,дође тип,побије ти пола фамилије и теби пошаље писмо у којем каже "ништа лично" јер кинта је кинта...
  Kako je tebi tesko , leci uvece u krevet, u tamnoj noci, sa takvim bolesnim mislima koje se motaju po glavi.

  Nadam se, da se tvoji ukucani dobro zakljucavaju u svoje sobe, pre nego legnu da spavaju, zbog njihove sigurnosti :shock:

 24. #24
  Početnik
  Učlanjen
  05.11.2006.
  Poruke
  38
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  Pa Jo je jedan od nas... To care!!!

  Nego, ne brini se, i inagadadavida je jedan od nas, nego se samo pravi. Svi smo mi FreedomFight!!!

 25. #25
  Poznat inagadadavida (avatar)
  Učlanjen
  30.10.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Iz steka
  Poruke
  9.922
  Tekstova u blogu
  12
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Freedom Fight je protiv americke spoljne politike

  Da,svi smo za fajt !!!!!!!!

  JEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  p.s.

  koji su nasi?

Slične teme

 1. Demokrate u svetlu promene spoljne politike
  Autor Alekasandar3 u forumu Politika
  Odgovora: 19
  Poslednja poruka: 24.08.2008., 20:32
 2. Spoljne politike Hrvatske i Srbije
  Autor Droid u forumu Politika
  Odgovora: 35
  Poslednja poruka: 20.10.2007., 10:09
 3. Rezultat 7 godina promasene spoljne politike DOS-a
  Autor Jerry Ropero u forumu Politika
  Odgovora: 72
  Poslednja poruka: 19.04.2007., 00:58
 4. Freedom Fight
  Autor Happy Valentine u forumu Televizija, radio i novine
  Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 03.12.2006., 00:32
 5. Freedom fight br.5
  Autor 00 Chief Parish u forumu Politika
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 28.04.2005., 19:34

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •