PHP pitanje
Prikazujem rezultate 1 do 10 od 10

Tema: PHP pitanje

  1. #1
    Početnik
    Učlanjen
    24.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    12
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano PHP pitanje

    Kupio sam knjgu php4,citam radim primere i vezbe iz nje.Do sad je sve bilo jasno i glatko medjutim zabooo sam jer primer koj navodno radi u knjizi nece kod mene,a nemogu da predjem preko toga jer me uzasno nervira......... dakle prica je u tome da se u HTML formu unesu neki podaci i kad se klikne na SUBMIT dugme .PHP skript treba da se izvrshi i da te vednosti promenjivih vrati na novu HTML stran. Moze li neko da mi objasni u cemu je fora?
    evo i coda........


    Forma 4-1.html izgleda ovako:

    <html>
    <head>
    <title>Naslov</title>
    </head>

    <body>

    <form method="post" action="4-1.php">
    <h2>Contact list</h2>
    <br>Nickname:
    <br><input type="text" name="Nickname">
    <br>
    <br>Full name:
    <br><input type="text" name="Fullname">
    <br>
    <br>Memo:
    <br><textarea name="Memo" rows="4" cols="40"></textarea>
    <br>
    <br><input type="submit">
    </form>

    </body>
    </html>



    4-1.php izgleda ovako:

    <?php
    echo "<br>Nickname=$Nickname";
    echo "<br>Fullname=$Fullname";
    echo "<br>Memo=$Memo";
    ?>

    Usput postovao sam pravilo da i .php i .html budu u istom DIR na localhost-u

    poz....



  2. #2
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: PHP pitanje

    [font=Verdana]Koju verziju PHP-a koristiš?[/font]

  3. #3
    Početnik
    Učlanjen
    24.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    12
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: PHP pitanje

    PHP version 4.3.4

  4. #4
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: PHP pitanje

    [font=Verdana]Verovatno je knjiga pisana za PHP 4.0 ili 4.1. Od verzije 4.2 podrazumevana vrednost direktive register_globals je off. U php.ini datotecti, promeni off u on i radi će.[/font]

  5. #5
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: PHP pitanje

    Da, to je to; mislim da je u knjizi 4.1, a na jednom mestu se i naglašava da treba promeniti ovaj red...
    Let the boy try

  6. #6
    Elita Svabov (avatar)
    Učlanjen
    02.10.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    24.984
    Reputaciona moć
    320

    Podrazumevano Re: PHP pitanje

    a moze i ovako
    $nick = $_POST['nickname'];
    echo $nick;
    Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

  7. #7
    Početnik
    Učlanjen
    24.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Beograd
    Poruke
    12
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: PHP pitanje

    Svaka čast majstori! Uspelo je
    HVALA veliko lupao bih glavu bezveze nikad nebi ovo provalio...
    posto sam pocetnik u ovome ne iznenadite se ako postavim jos neko slicno pitanje hehehe

    Poz....

  8. #8
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: PHP pitanje

    Citat Original postavio Obersturmfuehrer
    a moze i ovako
    $nick = $_POST['nickname'];
    echo $nick;
    [font=Verdana]Tako bi trebalo da se radi, jer je onda jasno čemu se pristupa. Sem toga, novije php aplikacije polaze od toga da je register_globals off.[/font]

  9. #9
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: PHP pitanje

    Evo, kad smo već počeli sa tim, i linka sa php.net-a, u kome se daje primer kako se zbog lošeg koda može zloupotrebiti ova opcija: http://php.net/register_globals
    Neke verzije CMS-ova (npr. moodle) i dalje rade sa globalnim promenljivim, ali najavljuju prilagođavanje (čitanje iz nizova POST, GET)
    Let the boy try

  10. #10
    Primećen član
    Učlanjen
    24.11.2003.
    Poruke
    641
    Reputaciona moć
    58

    Podrazumevano Re: PHP pitanje

    Citat Original postavio maksvel
    Evo, kad smo već počeli sa tim, i linka sa php.net-a, u kome se daje primer kako se zbog lošeg koda može zloupotrebiti ova opcija: http://php.net/register_globals
    Neke verzije CMS-ova (npr. moodle) i dalje rade sa globalnim promenljivim, ali najavljuju prilagođavanje (čitanje iz nizova POST, GET)
    dobra je praksa da se umesto globalnih promenjivih serijalizuju promenjive i prosledjuju kao npr skrivena polja formi.

Slične teme

  1. PITANJE????
    Autor dachahan u forumu Arhiva
    Odgovora: 7
    Poslednja poruka: 09.04.2006., 20:41
  2. Pitanje
    Autor Bustura u forumu Automobilizam
    Odgovora: 4
    Poslednja poruka: 17.04.2004., 01:09

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •