...loop through table...ili nesto jednostavnije...
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Tema: ...loop through table...ili nesto jednostavnije...

  1. #1

    Podrazumevano ...loop through table...ili nesto jednostavnije...

    Malo je sveobuhvatno pa cu se potruditi da lepo objasnim....Imam tabelu sa poljima RedniBroj, ImeKorisnika,Adresa.....( i slicne stvari, RedniBroj je PK)...Tabelu sa IDusluge, NazivUsluge, CenaUsluge (IDusluge je PK)... I tabelu sa nekim dogadjajima - RedniBroj(iz prve tabele), IDusluge(iz druge tabele),DatumVreme, Kolicina....(RedniBroj+DatumVreme su PK)....

    E sad...Za svaki redni broj, treba izbrojati KOLIKO KOJIH mu je usluga pruzeno....
    Ja sam to vec poceo da radim(C#)...sa 2 DataSet-a, pa petlja kroz prvi...unutar nje, petlja za drugi....Trebalo bi da radi, tacnije nadam se )
    Interesuje me da li je to moglo da se odradi drugacije i jednostavnije i kako???



  2. #2
    Poznat Garwor (avatar)
    Učlanjen
    27.04.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    7.152
    Reputaciona moć
    121

    Podrazumevano Re: ...loop through table...ili nesto jednostavnije...

    select count ()...
    group by redni_broj, idusluge

  3. #3

    Podrazumevano Re: ...loop through table...ili nesto jednostavnije...

    Nisi lepo procitao pitanje....Pa si pozurio sa odgovorom...

  4. #4
    Poznat Garwor (avatar)
    Učlanjen
    27.04.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    7.152
    Reputaciona moć
    121

    Podrazumevano Re: ...loop through table...ili nesto jednostavnije...

    pa sta ne valja?

  5. #5

    Podrazumevano Re: ...loop through table...ili nesto jednostavnije...

    u tabeli sa dogadjajima se nalazi izmedju ostalih i polje KOLICINA..... Koje u vecini slucajeva jeste 1, ali ne mora da znaci.....Treba sabrati sve kolicine za svako id_usluge....Nadam se da sam ti sada objasnio onako kako sam hteo i prvi put. U svakom slucaju sam vec zavrsio to, i....radi samo me interesovalo da li postoji jednostavniji nacin...

  6. #6
    Poznat Garwor (avatar)
    Učlanjen
    27.04.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    7.152
    Reputaciona moć
    121

    Podrazumevano Re: ...loop through table...ili nesto jednostavnije...

    pa onda stavi select sum umesto count.

  7. #7
    Obećava Nemanja666 (avatar)
    Učlanjen
    27.05.2006.
    Poruke
    99
    Reputaciona moć
    43

    Podrazumevano Re: ...loop through table...ili nesto jednostavnije...

    pokusaj sa upitom SELECT C.* O.* FROM imetabelejedan C imetabeledva O WHERE O.ID = C.ID

Slične teme

  1. loop
    Autor Master of Disaster u forumu Operativni sistemi
    Odgovora: 28
    Poslednja poruka: 21.01.2007., 19:17
  2. loop...
    Autor Flash_Back u forumu Web dizajn
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 10.08.2005., 16:35
  3. Loop-a I mene za urednike RAZNO....
    Autor buranija u forumu Razno
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 03.07.2005., 12:17
  4. Sta bi pitali loop-a
    Autor lav607 u forumu Arhiva
    Odgovora: 36
    Poslednja poruka: 10.06.2005., 16:42

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •