Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..
Strana 1 od 4 1234 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 98

Tema: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

 1. #1
  Domaćin
  Učlanjen
  09.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.550
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Велика Русија и мала Србија су и даље две «дежурне мете» које многа западна гласила (штампана и електронска) готово свакодневно «разапињу на крст», јер не играју, поводом неких нерешених конфликата из доба распада Совјетског Савеза и проблема насталих око даље судбине српске покрајине Косово и Метохија (Космет), по сценарију иза кога стоје тајни и јавни носиоци политичке моћи у Вашингтону, Лондону и другим центрима.
  Док се Русија у написима новинара водеће англосаксонске штампе («Вашингтон пост», «Њујорк тајмс», «Тајмс», «Гардијан», или «анализама» утицајних ТВ-станица попут БиБиСи-ја, СиЕнЕн-а и низа других) оптужује «за неоимперијалне тежње», Србији се истовремено приговара што «не разуме политичку реалност», већ и даље «живи у митовима», попут косовскометохијског.
  Тобожњи аналитичари из САД свакодневно и папагајски понављају изјаве о смртној опасности што се над простор бившег Совјетског Савеза наднела због наводног буђења руског национализма и планова Москве за припајање непризнатих република – Приднестровље, Ј. Осетија, Абхазија – а можда и неких других «спорних» региона.
  Србија се, у исто време, кобајаги добронамерно упозорава да се потпуно окане и примисли о било каквом облику права на Космет. Јер, у тој српској покрајини, како се стално истиче, «живи два милиона Албанаца који више не желе да имају било какве везе са Београдом».
  Западна гласила, на исту тему, с највећим ниподаштавањем извештавају о намери београдских власти да, уношењем одговарајуће одредбе у нови Устав државе о високом степену аутономије за Космет, спрече насилно отимање ове исконски српске територије из састава земље.
  Може Србија да доноси какав хоће највиши прави акт земље и да записује шта год жели о статусу Космета, али судбина те територије није у њеним рукама, хорски и сложно поручују Београду западни политичари, аналитичари и њихови помагачи из тобоже независних и слободних гласила, укључујући и «чисто» пропагандно гласило америчке ЦИЕ «Слободна Европа» из Прага.
  Упорно инсистирање Москве да се поводом разрешења косметског проблема мора постићи сагласност обе заинтересоване стране (значи српске и албанске), што звучи сасвим разумно и логично, све више, мора се на то указати, нервира западне лаж демократе.
  У пропагандном рату који се, поводом Космета, води у Вашингтону, Лондону, Берлину, Бечу, али и Варшави, Прагу, Будимпешти, стално се указује на потребу поштовања права народа на самоопредељење, што свакако одговара заговорницима стварања још једне албанске државе на Балкану.
  Када руски политичари или штампа припомену да би, уколико се заиста Космет прогласи за «међународно признату државу», по истој логици и спорни региони у блиском руском окружењу могли да постану такође самосталне државне творевине, из све снаге се, засад само речима, пуца по тим аргументима и такве се тежње без устезања проглашавају за намеру Владимира Путина «да створи нову руску империју».
  Упоредо са таквим провидним пропагандним и политичким триковима политички жреци из Вашингтона ужурбано раде на «убацивању» Грузије у састав НАТО пакта и стварању климе да се то исто догоди и са Украјином, упркос томе што се тамошње становништво томе масовно противи.
  Стварање правог санитарног обруча или кордона око данашње Русије, у циљу њеног политичког, економског и војног маргинализовања и по могућности коначног разарања, то је истинска и неопозива накана садашње западне политике. То данас не види и не уочава само онај ко то намерно не жели.
  Србија је, у геополитичком смислу посматрана, заиста «истурена тврђава православља на Балкану» и као таква «могући важан руски савезник», указују сада западни експерти. Зато и не чуде настојања, из Вашингтона и Лондона пре свега, да се везе између Москве и Београда што више олабаве, ако их већ, из историјских, културних, етничких и других разлога није могуће сасвим прекинути.
  Због већ поменуте склоности «ка митоманији» и «животу у облацима», а и «претераног ослонца на Русију», Србија се у англосаксонском свету, а и добром делу «старе и нове Европе», посматра и промишља и као нека врста «реметилачког елемента» геополитичким плановима Запада да коначно завлада досад незапоседнутим просторима Евроазије. 2. #2
  Domaćin
  Učlanjen
  09.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.550
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  У Другом светском рату усташки творци Независне државе Хрватске су, уз обилату подршку Ватикана и папе Пија 12. организовали велики геноцид против «реметилачких Срба».
  Данашњи «либерално настројени хрватски политичари» ту и тамо признају да је током Другог светског рата злочиначки режим поглавника Анте Павелића побио «до сто тисућа Срба, Јевреја, Рома и самих Хрвата», док су високи официри Хитлеровог Вермахта тврдили да је «број жртава, углавном Срба, био већи од 700 хиљада».
  Пре 15 година поново је «неовисна Хрватска» потпомогнута, гле чуда, опет од Ватикана и папе (овог пута Јована Павла пореклом Пољака), кренула у нови геноцид против Срба, уз срамотно ћутање западних демократских влада, али у великој мери и тадашњих властодржаца у Москви.
  Запад се није, међутим, задовољио само комадањем бивше Југославије и распадом Совјетског Савеза. Упорно је инсистирао, а и сада то чини, на даљем уситњавању не само Русије, већ и по површини и броју житеља много мање Србије.
  У остварењу тог циља Западу је, на пример, била «обавезно» неопходна и «независна» Црна Гора која ће после одвајања од Србије постати, несумњиво, само један у низу малених протектората са којим се Вашингтон и њему потчињене политичке врхушке буквално поигравају као «мачка с мишем».
  О Црној Гори се, између осталог, пише и говори као о «шверцерском рају» који треба «потпуно демонтирати» и «привести култури». Посебно западним ствараоцима јавног мнења смета навала нових руских богаташа на црногорски део Јадранске обале. Изражава се и бојазан од могућег успостављања руских база у Боки которској.
  Србији је, као «малој Русији» због непослушности одузет прилаз мору кроз Црну Гору и сада се све више истиче да би и Монтенегро (тако Англосаксонци зову Црну Гору) «требало интегрисати у структуре НАТО», како би се «за сваки случај» онемогућила нека будућа експанзија Русије ка топлим морима, «што је одувек био сан Москве».
  Како је то могуће да се «доказано шверцерска држава» припрема за експресан улазак у НАТО, запитаће се наивни. Они који мало боље разумеју начин политичког и сваког другог деловања САД и њених сателита тиме нису нимало изненађени.
  Американци су готово цео 20. век посветили освајању нових геополитичких простора и беспоштедној елиминацији својих, већих или мањих, политичко-економских и војних противника.
  Почетком овог века кренули су «Амери» у нов крсташки поход. Овога пута су, пре свега, циљ блискоисточне и средњоазијске земље пребогате нафтом. Цео тај освајачки и нови колонијални рат Англосаксонци воде под изговором борбе против тероризма и за тобожње ширење демократије. Какве су последице такве политике најбоље се види на примеру Ирака и Авганистана, где свакодневно гине на десетине и стотине мирних житеља тих земаља.
  Пре тога су, ваља се тога и овом приликом подсетити, Амери и њихови НАТО сателити истресли више од 20 хиљада бомби, у пролеће 1999. на Србију, правдајући то наводним геноцидом федералне југословенске војске против «невиних Албанаца» у покрајини Космет коју сада насилно покушавају да одвоје од земље матице.
  Свети циљ свих противника такве накарадне и по људску заједницу погубне политике треба да буде у старту ограничење америчке агресивности, или тачније речено намерног наношења зла и патње тобоже непослушним владама и читавим народима.
  Америчко зло мора бити онемогућено зарад будућности човечанства. Ако се то не учини на време и ефикасно, пре свега сложним отпором Русије, Кине, Индије и других великих земаља, не само даља већ и ближа будућност светске заједнице биће мрачна. То сложно тврде они политички аналитичари из разних крајева света којима је истина дража него лажљиве проповеди о «праведној америчкој мисији».
  Србија у тој планетарно важној мисији сигурно има своје место, иако је један део њене садашње дозлабога галамџијске и бескрајно корумпиране властодржачке и интелектуалне елите убеђује да «хитно уђе у евроатлантске интеграције».
  Нормално мислећи људи би можда још и поверовали у ту огавну лаж да свакодневно не виде патње и безмерна страдања људи и читавих народа које су им те исте «евроатлантске интеграције» (читај: НАТО предвођен САД) донеле у својим новим крсташким ратовима.
  Поучена тим очигледним примерима већинска Србија сада чезне да свет што пре доживи ново «праведно доба» и да заустави безакоње, у виду политичко-војног силеџијства, што га спроводе «прекоокеански Левијатан» и његови глобалистички сателити.

 3. #3
  Primećen član Chedo Kokardic (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2006.
  Poruke
  963
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Politika zapada prema Rusiji i pogotovo Srbiji je jednom recju - zlocinacka

 4. #4
  Zaslužan član eremita (avatar)
  Učlanjen
  02.02.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Београд - Врачар
  Poruke
  100.445
  Reputaciona moć
  2078

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Одлична тема, одличан текст, а нарочито овај део:

  Пре тога су, ваља се тога и овом приликом подсетити, Амери и њихови НАТО сателити истресли више од 20 хиљада бомби, у пролеће 1999. на Србију, правдајући то наводним геноцидом федералне југословенске војске против «невиних Албанаца» у покрајини Космет коју сада насилно покушавају да одвоје од земље матице.
  Свети циљ свих противника такве накарадне и по људску заједницу погубне политике треба да буде у старту ограничење америчке агресивности, или тачније речено намерног наношења зла и патње тобоже непослушним владама и читавим народима.
  Америчко зло мора бити онемогућено зарад будућности човечанства
  БИТИ СЛОБОДАН означава стање у којем субјект може деловати без присиле и забране.


 5. #5
  Iskusan
  Učlanjen
  29.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.231
  Reputaciona moć
  100

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Zapadnim antihristima ce se sve vratiti kao bumerang. Platice za svo zlo koje su naneli sirom planete.
  Vec vidim na vestima nesto na ovu foru: uragani, poplave, zemljotresi opustosili pola SAD-a.

 6. #6
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  To im se desilo? Pa desilo bi se i da nam šalju ljubičice i da nas brane od šiptara, zar ne?

 7. #7
  Iskusan DraGo70 (avatar)
  Učlanjen
  07.09.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  6.510
  Reputaciona moć
  114

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Ma divan tekst. Sve je to istina i mi to znamo. Tj. to zna i u to veruje oko 5 miliona Srba i oko 1/3 Rusa, znači nekih 150 miliona (ako ih uopšte zanima). Pa zatim po par desetina (možda par stotina) pripadnika svake druge nacije. Sve u svemu - recimo 300 miliona ljudi.
  E, ostalih 3 milijarde veruje u ono što im zapad kaže, a još nekih 2,5 milijardi boli q...c i za Srbiju i za Rusiju.
  Poenta?
  Duhovit, zanimljiv, iskren, avanturistickog duha...

 8. #8
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  У остварењу тог циља Западу је, на пример, била «обавезно» неопходна и «независна» Црна Гора која ће после одвајања од Србије постати, несумњиво, само један у низу малених протектората са којим се Вашингтон и њему потчињене политичке врхушке буквално поигравају као «мачка с мишем».


  nisam znao da je zapad izglasao apsolutnu vecinu djukanovicu na izborima. ili vecinu na referendumu. sad znam

  Србији је, као «малој Русији» због непослушности одузет прилаз мору кроз Црну Гору

  a isto tako nam uzeshe i pristup grckoj kroz makedoniju, pristup alpima kroz sloveniju....

 9. #9
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  i otkud bash to da je srbija "mala rusija" na balkanu, pa su je kao zato svi cherechili?
  zasto to nije recimo pravoslavno-slovenska bugarska..ili pravoslavna grcka?
  bash mi?..
  Poslednji put ažurirao/la ~Petar~ : 26.10.2006. u 03:47

 10. #10
  Primećen član
  Učlanjen
  23.10.2006.
  Poruke
  517
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  na zapadu se postuje iskljucivo novac
  da smo bogati kao Siptari ostvarili bi nase ciljeve

 11. #11
  Primećen član
  Učlanjen
  23.10.2006.
  Poruke
  517
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  zapad je pun Arapa i crnaca
  kod njih je vec verski rat niskog inteziteta

 12. #12
  Primećen član
  Učlanjen
  23.10.2006.
  Poruke
  517
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Americke demokrate su katolici i zastitnici Siptara i Hrvata
  sa Americkim protestantima jevandjelistima-republikancima imamo puno toga zajednickog

 13. #13
  Primećen član Great Old One (avatar)
  Učlanjen
  15.10.2006.
  Lokacija
  It was dark all around. There was frost in the ground When the tigers broke free.
  Poruke
  995
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Citat Original postavio jomini
  To im se desilo? Pa desilo bi se i da nam šalju ljubičice i da nas brane od šiptara, zar ne?
  New Orleans ne bi bio poplavljen da se vise ulagalo u nasipe a manje u agresivne ratove.

  Americka pomoc nikada Srbiji nije ni bila potrebna. Kao najjaci bismo lepo sredili stvari da se niko sa strane nije mesao. Kako se i resavalo vekovima. Nesto silom, nesto starim dobrim batinama.

 14. #14
  Primećen član
  Učlanjen
  23.10.2006.
  Poruke
  517
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  svaka pomoc nam je dobrodosla-oruzje,oprema,dobrovoljci i placenici

 15. #15
  Primećen član Great Old One (avatar)
  Učlanjen
  15.10.2006.
  Lokacija
  It was dark all around. There was frost in the ground When the tigers broke free.
  Poruke
  995
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Citat Original postavio sumadinac5
  svaka pomoc nam je dobrodosla-oruzje,oprema,dobrovoljci i placenici
  Pa dobro brate, ako mozes da dovedes Micigensku miliciju ionako sam uvek hteo da ih upoznam

  Kazu, mi srbende uganemo nogu kad stanemo na asfalt, bojimo se sveta jer se ne biso snasli... A ja znam da bih u Americi veoma lako pronasao istomisljenike 8)

 16. #16
  Primećen član
  Učlanjen
  23.10.2006.
  Poruke
  517
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Americki hriscani shvataju opasnost od islama koji i njih osvaja

 17. #17
  Primećen član
  Učlanjen
  23.10.2006.
  Poruke
  517
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  a takodje i opasnost od crnaca i komunizma koji je u porastu u Juznoj Americi

 18. #18
  Domaćin giovaniI (avatar)
  Učlanjen
  24.10.2006.
  Lokacija
  Hercegovina,Velika Srbija
  Poruke
  3.262
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Velika Srbija je jedini izlaz i vizija koju trebamo ostvariti.

 19. #19
  Primećen član
  Učlanjen
  23.10.2006.
  Poruke
  517
  Reputaciona moć
  46

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  pravoslavlje je ugrozeno od strane islama i Kineza
  Srpska rasa mora da ostane cista

 20. #20
  Domaćin
  Učlanjen
  09.10.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.550
  Reputaciona moć
  99

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Treba jacati savez sa Rusijom i Bjelorusjom..
  Rusi i Bjelorusi planiraju da uvedu zajednicku valutu..
  Srbija -Rusija i Bjelorusija treba da imaju zajednicku valutu i Vojsku..
  Ko zna-mozda ruski tenkovi dodju opet na Kosovo..
  http://video.google.ca/videoplay?docid=-6258201886933653991&q=kosovo

 21. #21
  Poznat ~Petar~ (avatar)
  Učlanjen
  14.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  bachelorette
  Poruke
  8.638
  Reputaciona moć
  132

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  hehe..vazi
  ......mozda da izaberemo lukashenka za zajednickog predsednika!
  sanjaj

 22. #22
  Domaćin south (avatar)
  Učlanjen
  18.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  south fla
  Poruke
  4.270
  Reputaciona moć
  84

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Citat Original postavio savin
  Treba jacati savez sa Rusijom i Bjelorusjom..
  Rusi i Bjelorusi planiraju da uvedu zajednicku valutu..
  Srbija -Rusija i Bjelorusija treba da imaju zajednicku valutu i Vojsku..
  Ko zna-mozda ruski tenkovi dodju opet na Kosovo..
  http://video.google.ca/videoplay?docid=-6258201886933653991&q=kosovo
  to je bila najveca sramota..i to pominjes opet???
  pogledaj taj napacen narod na ulicama u ocekivanju ''zastitnika''???
  ..da bi se ovi spakovali za 2 dana i otisli kuci
  sramota!!!! kako smo mi naivni...i nikad nista necemo nauciti...

 23. #23
  Elita v.v.ilic (avatar)
  Učlanjen
  28.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  e sad sam upravo ovde, zainat nekima.
  Poruke
  23.235
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Citat Original postavio south
  to je bila najveca sramota..i to pominjes opet???
  pogledaj taj napacen narod na ulicama u ocekivanju ''zastitnika''???
  ..da bi se ovi spakovali za 2 dana i otisli kuci
  sramota!!!! kako smo mi naivni...i nikad nista necemo nauciti...
  Ćuti ti Amerikanac. Pogledaj napaćenu Srbiju posle tromesečnog bombardovanja od strane onih kod kojih si sada došao. Sa njima bi nam bilo bolje? Sačekaj njihov zvanični stav po pitanju Kosova. Oni su nam ga već otpisali

 24. #24
  Iskusan Silent Bob (avatar)
  Učlanjen
  17.07.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  6.840
  Reputaciona moć
  110

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Hahahahaha... drago mi je da postoji ova tema, jer se lepo vidi ko je ko. Sve sami patriote i Srboljubci, a za dva tenka bi skinuli Srpsku zastavu i okacili Belorusku... A onda kazete da smo mi (pro-zapadno orijentisani) placenici? Lepo se sad sve vidi... Ljuti ste na SAD sto su na Kosovu, ali je OK ako bi Rusija okupirala ostatak Srbije... Sram vas bilo...

  A, sad poklon za sve vas:


 25. #25
  Elita v.v.ilic (avatar)
  Učlanjen
  28.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  e sad sam upravo ovde, zainat nekima.
  Poruke
  23.235
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Politika Zapada prema Rusiji i Srbiji..

  Ti si neki mnogo učen diskutant. Ni sam ne znaš da prevedeš to što si napisao.

Slične teme

 1. Odgovora: 21
  Poslednja poruka: 19.08.2008., 23:30
 2. Novo sirenje Nato prema Rusiji
  Autor Majka Rusija u forumu Politika
  Odgovora: 43
  Poslednja poruka: 14.02.2008., 20:21
 3. Ljubav prema Rusiji, Srbima je u krvi
  Autor urospo u forumu Politika
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 28.11.2006., 02:50
 4. Svi zlocini zapada prema Srbima
  Autor Chedo Kokardic u forumu Politika
  Odgovora: 78
  Poslednja poruka: 24.10.2006., 19:51
 5. KOSMET – PREČI RUSIJI NEGO SRBIJI?
  Autor Krckic u forumu Politika
  Odgovora: 8
  Poslednja poruka: 21.04.2006., 15:21

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •