Srpska digitalna satelitska pay tv platforma Total TV, koja je u vlasništvu kabelskog operatora SBB (Serbia BroadBand) na satelitu Eutelsat W2 uključila je novi, treći transponder na kojem će ubrzo postupno početi širenje svoje ponude. Trenutno se na novom transponderu emitira kopija već postojećeg transpondera (Total TV 1). Novi transponder aktiviran je na frekvenciji 11,428 GHz V, Symbol Rate 26700, FEC 5/6, a nakon završetka testiranja novi transponder će vjerovatno promijeniti Symbol Rate u 27500.

Novi transponder će omogućiti Total TV-u uvođenje 10-13 novih kanala, a što bi mu trebalo pomoći da bude bolje pripremljen za dolazak konkurencije u obliku rumunjskog Digi TV-a koji kuca na vrata. Nije poznato što će se na novom transponderu Total TV-a emitirati no možemo nagađati da će se na njemu naći svi oni atraktivni tv kanali za koje sada naprosto nije bilo prostora, a to su FOX TV, TV Avala, Animal Planet, Hallmark Channel, Travel Channel, Cartoon Network ili / i Boomerang, VH-1 Europe te mnogi drugi.

Uvođenjem novog transpondera, te podjela kanala sa bugarskim ITV Partnerom (koja još uvijek nije aktualna - izuzev Eurosporta) trebalo bi povećati broj kanala u ponudi Total TV-a sa sadašnjih 27 na više od 40.

Čini se da je sve spremno za borbu za osvajanje gledatelja na širem području ex-yu.

Izvor: Satelitski Forum