SABRANA NEDELA
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 48

Tema: SABRANA NEDELA

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  41
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano SABRANA NEDELA

  1) Хапшење Душана Тадића, радника на привременом раду у Немачкој (Минхен 13. фебруар 1995. године). Тадић је пореклом са подручја Приједора. То је било довољно да немачке власти по лажној дојави ухапсе Тадића и отворе процес у коме су га теретили за ратне злочине. Тадић је осуђен на двадесет година затвора. Ниједна оптужба није материјално доказана.

  2) Хапшење ђенерала Ђорђа Ђукића са групом официра и војника Војске Републике Српске без икакве разложне основе за то и одвођење у Хаг (30. јануар 1996. године на Плавом путу, релација Пале-Сарајево). Хапшење је извршено уз крајње некоректно и брутално понашање, наношење телесних повреда, те тортуре коју је доживио после тога у затвору Хашког трибунала услед чега се погоршала његова болест. Подлегао је у Београду на Војно-медицинској академији. Истом приликом ухапшен је и пуковник Алекса Крсмановић, начелник Позадинског командног места Сарајевско-романијског корпуса Војске Републике Српске. Пуковник Крсмановић је накнадно пуштен.

  3) Свирепо убиство бившег начелника Станице јавне безбедности Приједор, господина Симе Дрљаче (Градина код Приједора, 10. јула 1997. године). Убиство су починили припадници САС јединица британских снага. Сведоци догађаја тврде да су том приликом чули како британски војници савршено разговарају на српском језику, због чега се претпоставља да је хапшење учињено у садејству са плаћеницима. Акција представља врхунац непримереног, нецивилизованог и неприхватљивог деловања. Крајње је нехумана јер су извршиоци убиства у тој акцији угрозили и живот Дрљачиног сина, који се са оцем налазио на пецању. Јасно је да је Дрљача могао бити жив ухапшен јер је у више прилика, као високи полицијски функционер, не само разговарао него и сарађивао на имплементацији дејтонског споразума, са већим бројем међународних службеника цивилне и војне мисије.

  4) Хапшење др Милана Ковачевића, директора Дома здравља у Приједору (Приједор, 7. октобар 1997. године). Хапшење је извршено у његовој канцеларији. У затвору Хашког трибунала претрпио је стравичну тортуру, мучење дрогом и слично, што је за последицу имало његову смрт. Њега су ухапсили припадници СФОР-а обучени у радна одела представника Међународног комитета Црвеног крста. На врата његове канцеларије у приједорској болници ушли су са пакетима у којима се наводно налазила хуманитарна помоћ, лекови. Након што су одгурнули Ковачевићеву секретарицу, упали су у његову радну просторију и прислонили му цев на чело. Ковачевић је потом муњевито изведен из зграде болнице и одведен у непознатом правцу – највероватније у Тузлу.

  5) У Приједору су такође ухапшена и браћа Вучковац. Без икаквог разлога и повода, одведени су у Хаг, малтретирани, а потом са телесним повредама враћени у Приједор. Наводно, радило се о случајној замени.

  6) Хапшење Милорада Крнојелца (Србиње, 15. јуна 1998. године). Припадници СФОР-а (Немци), су на бруталан начин ухапсили господина Милорада Крнојелца, ратног директора Казнено-поправног дома у Србињу, због наводних ратних злочина. Крнојелац је ухапшен испред Средње школе у Србињу где је био професор.

  7) Хапшење Горана Јелисића (Бијељина, 21. јануара 1998. године). Јелисића су теретили због наводних ратних злочина у мају и јуну месецу 1992. године на подручју Брчког. Користећи његово лабилно психичко стање, Хашки трибунал је монтирао суђење и осудио га на 40 година затвора.

  8) Хапшење Зорана Жигића (Бања Лука, март 1998. године). Одведен из затвора у коме је био под истрагом за друго кривично дело. Припадници СФОР-а су га испоручили службеницима Хашког трибунала.

  9) Хапшење Млађе Радића (Приједор, 8. април 1998.године).

  10) Хапшење Мирослава Квочке (Приједор, 8. април 1998. године).

  11) Хапшење Милојице Коса (Бања Лука, 28. мај 1998.године).

  12) Хапшење команданта 5. Корпуса Војске Републике Српске ђенерала Радислава Крстића (село Вршани између Бијељине и Брчког, 2. децембра 1998. године). СФОР је у селу Вршани на путу за Бању Луку направио замку ђенералу Крстићу који је том приликом био на путу за Бању Луку где је требао присуствовати седници 'Бенералштаба којој је председавао председник Републике Српске Никола Поплашен. Крстић је приликом хапшења повређен, а сведоци и каснији увиђај говоре о томе како је његова протеза за ногу пронађена стотинак метара даље у кукурузишту у које је Крстић био одвучен. Поступак пред Хашким трибуналом још траје. 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  41
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  13) Убиство Драгана Гаговића (Србиње, 9. јануара 1999. године). СФОР је на подручју општине Србиње убио Драгана Гаговића, у моменту када је у свом комбију возио децу, чланове карате клуба који је водио. Гаговић је убијен хицима из ватреног оружја испаљеним са путне препреке коју су направили припадници СФОР-а. Деца су доживела тешке трауме, са вероватним последицама до краја живота. СФОР је издао цинично саопштење – та штета по њих није значајна јер се ради о тинејџерима. Радило се о деци између 9 и 13 година. Родбина погинулог и родитељи деце, која су све ово доживели, поднели су тужбе против припадника СФОР-а, починилаца овог злочина.

  14) Хапшење начелника Ђенералштаба Војске Републике Српске, ђенерал-пуковника Момира Талића (Беч, 21. август 1999. године). Злоупотребљене су дипломатске привилегије током боравка на војном саветовању. Имао је и усмене и писмене гаранције команданта СФОР-а и организатора да он није лице које тражи Хашки трибунал и да му се гарантује несметан боравак на саветовању. У тренутку хапшења налазио се у канцеларији команданта Аустријске војне академије где је одржано саветовање. Заједно са њим у канцеларији је био и министар одбране Републике Српске и Главног штаба Војске Републике Српске, ђенерал Манојло Миловановић.


  15) Хапшење народног посланика Радослава Брђанина(Бања Лука, јули 1999. године). Брђанин је био посланик коме је приликом кандидовања потврђено да није на листи Хашког трибунала. Накнадно се нашао на оптужници, а ухапшен је током трајања четвртог сазива Народне скупштине Републике Српске, а никад му није одузет посланички мандат од стране Организације за европску безбедност и сарадњу тј. Привремене изборне комисије.


  16) Хапшење Драгана Колунџије (Приједор, 7. јун 1999. године).

  17) Хапшење Радомира Ковача (Србиње, 1/2. август1999. године). Ухапшен у свом стану.

  18) Хапшење Дамира Дошена (Приједор, 25. октобар1999. године).

  19) Хапшење начелника Војног кабинета председника Републике Српске, секретара Врховног савета одбране и саветника за одбрану председника Републике Сремске ђенерала Станислава Галића (Бања Лука,21. децембар 1999. године). Галић је ухапшен на улици.Припадници СФОР-а су га зауставили у саобраћају, разбили прозор аутомобила и извукли га кроз исти уз наношење телесних повреда.

  20) Хапшење Стевана Тодоровића-Стива (Негде у Савезној Републици Југославији, вероватно на планини Златибор, 26127. септембар 1999. године). Плаћеници су упали на територију Југославије и отели Тодоровића. Потом су га предали службеницима Хашког трибунала и за ту акцију примили новчану награду. Неки од плаћеника су ухапшени накнадно и признали су своје дело.

  21) Хапшење Зорана Вуковића (Србиње, 23. децембра1999. године). Ухапшен у центру града.

  22) Хапшење Драгана Николића „Јенкија” (Смедерево, Савезна Република Југославија, у ноћи између 21. и 22.априла 2000. године). Хапшење су извршили плаћеници Хашког трибунала.

  23) Хапшење бившег члана Предсједништва Босне и Херцеговине и бившег председника Народне скупштине Босне и Херцеговине и Републике Српске Момчила Крајишника (Пале, у ноћи између 3 и 4. априла 2000. године). Крајишник је био један од оснивача Републике Српске. Његово хапшење је чисто политички мотивисано јер функције које је он вршио ни у ком смислу нису повезане са командовањем војним јединицама. Хапшење је било брутално уз употребу експлозива и упад у приватну кућу у касним ноћним часовима). За овај случај је посебно значајно то да је Крајишник као високи функционер раније, пре хапшења, одржавао сталне и коректне дипломатске и друге везе са највишим функционерима других држава (одржавао је билатералне односе са америчким председником Билом Клинтоном, француским председником Жаком Шираком и сл.) и НАТО алијансе (одржавао је контакте са Хавијером Соланом, генералним секретаром пакта, а и са нижим функционерима пакта). Још живљу еарадњу имао је са припадницима СФОР-а – њиховом командом. Више пута је био у прилици да контактира и са представницима Хашког трибунала.

  24) Хапшење Душана Сикирице (Градина код Приједора, 5. март 2000. године).

  25) Упад у штаб 1. Корпуса Војске Републике Српске(Бања Лука, 27128. фебруара 1997. године). СФОР је са екипом Хашког трибунала, извршио упад у команду 1.Корпуса и запленио већи број писмених докумената ове команде.

  26) Упад у штаб Позадинског командног места Војске Републике Српске (Хан Пијесак – Црна Ријека, 02103. марта 1998. године). СФОР је насилно извршило контролу ПКМ у Црној Ријеци, тражио документацију Главног штаба Војске Републике Српске, и узео фреквенције за све радио уређаје.

 3. #3
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  41
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  27) Недозвољене обавештајне активности. СФОР је у више случајева до сада вршио аеро-фото снимање територије у граничном појасу Републике Српске и Савезне Републике Југославије. Након агресије НАТО-а на Савезну Републику Југославију постало је потпуно јасно да је СФОР на тај начин прикупљао податке у циљу подршке поменуте агресије.

  28) Ненајављена инспекција 513. пешадијске бригаде (Шековићи, 9. децембра 1998. године), То је учињено распоредом десет борбених возила. Припадници СФОР-а су се понашали ултимативно и вршили недозвољено снимање видео камером и др.

  29) Отворене потраге за ратним српским официрима. СФОР тражи водника Богољуба Шиканића у селу Бранешци 19. децембра 1998. године, општина Челинац, јер се наводно налазио у обезбеђењу код председника Караџића и ђенерала Младића. То је изван мандата СФОР-а јер су њихове надлежности у вези са Хашким трибуналом строго ограничене на активности у случају евентуалног сусрета за оптуженима на јавној оптужници.

  30) Противправно одузимање земље српским избјеглицама из Гламоча и његове околине. СФОР континуирано спроводи акцију одузимања земље легалним власницима - српским избеглицама, а ради изградње НАТО базе на том подручју. Нико никада није питао ни једног од власника да ли жели да своју земљу уступи или прода у те сврхе, нити им је штета надокнађена.

  31) Припадници СФОР-а су 16. и 17. фебруара 1999. године у селима Кулаши и Лишња, општина Прњавор,обилазили куће у којима живи избегло српско становништво и укућане наговарали да се врате у ранија места пребивалишта у Федерацији Босне и Херцеговине.

  32) Припадници СФОР-а и Међународних полицијских снага Уједињених нација (ИПТФ) су, у селу Појазна, Дервента, 17. фебруара 1999. године, насилно ушли у кућу Љубе Калопера који се тада није налазио у кући. Том приликом у кући су наводно пронашли аутоматску пушку, ручну бомбу и тренутну мину. Радници полиције Станице јавне безбедности Дервента, нису прихватили да присуствују овом претресу због одсуства укућана.

  33) СФОР је по наређењу генерала Бруса, 1. фебруара 1999. године одузео сву имовину 311. Пешадијске бригаде Војске Републике Српске стациониране у Шамцу и наредио њено расформирање. Бригада је била задужена за област Брчког. Њено расформирање је било у функцији онемогућавања Републике Српске да заштити област Брчко у случају неповољне арбитражне одлуке.

  34) Упад у касарну Војске Републике Српске „Војвода Степа Степановић” (Бијељина, 27. и 28. фебруара 1999. године). СФОР је контролисао све објекте у касарни и просторије Ђенералштаба Војске Републике Српске. Насилно су обили касу команданта 1. Лаке оклопне бригаде, однели бележнице, телефоне и друга документа.

  35) У зони одговорности 7. Корпуса Војске Републике Српске, пуштањем летака позивали су становништво на послушност уз условљавање добијањем материјалне помоћи.

  36) СФОР је у већини јединица Војске Републике Српске вршио насилне инспекције. Чак су мерили стање горива у возилима. Директно су испитивали борбену готовост. Контролисали су и храну у магацинима и претили да ће је одузети ако је намењена избеглицама.

  37) Дана 10. марта 1999. године, 12 припадника СФОР-а, насилно су упали у складиште 30. Лаке оклопне бригаде Војске Републике Српске и при томе обили 16 врата и преконтролисали 14 магацина. Све је вршено уз демонстрацију силе, мада им се нико није супротстављао.

  38) СФОР је 15. марта 1999. године у Србињу делио летке грађанима у којима их позива на послушност.

  39) СФОР је више пута неовлаштено спроводио анкете грађана у којима је тражио да се одговара на питања која се тичу акција СФОР-а („Жетва-99”) те других важних питања (повратак избеглица, Косово и друго).

  40) Дана 23. марта 1999. године, СФОР је упао у зграду 503. Моторизоване бригаде Војске Републике Српске у Зворнику и насилно извршио претрес, те однео један број значајних докумената.

  41) Дана 21. марта 1999. године, СФОР је извршио блокаду команде Ратног ваздухопловства и Противваздушне одбране у Бањалуци због наводне инспекције СТРЕЛА-2 М Тражили су списак старешина овог рода Војске Републике Српске.

  42) Дана 15. марта 1999. године СФОР насилно упада у резервно Командно место Војске Републике Српске у Хан Пијеску (Црна Ријека). Врши фотографисање и скицирање објеката на командном месту.

 4. #4
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  da da, britanski vojnici koji medjusobno razgovaraju na srpskom jeziku )
  sabrani kurci a ne nedela....
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 5. #5
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  41
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  43) Убиство Видоја Томића, железничког радника и рушење пруге у селу Штрпци (Штрпци, 3. април 1999. године за време бомбарадовања Југославије од стране НАТО-а). СФОР је у рејону села Штрпци, општина Рудо, извршио рушење дела пруге и убиство радника Видоје Томића.

  44) Дана 2б. 4. 1999. године СФОР је око 13.00 часова блокирао објекат 872. Самосталног ракетног пука Противваздушне одбране Војске Републике Српске (Човорине код Сокоца) са намером да одузму радар. Образложење је да је радом радара прекршена забрана зрачења, што је апсолутно нетачно.

  45) Канцеларија високог представника и СФОР су насилно прекорачили Дејтонски мировни споразум и узурпирали овлашћења председника Републике Српске у вези са врховним командовањем (Одлука о узимању у надлежност кадровске политике ђенерала од 21. 10. 1998.године). Одлуку су потписали високи представник Карлос Вестендорф и командант СФОР-а, амерички генерал Ерик Шинсеки. Њоме се из надлежности председника Републике Српске изузима његово право да унапређује и распоређује ђенерале Војске Републике Српске.

  46) Пренос Врховног командовања Оружаним снагама Републике Српске на Председништво Босне и Херцеговине (Одлука високог представника од 19. фебруара 1999. године). Повређене су све норме Дејтонског мировног споразума и Устава Републике Српске које дефинишу одбрамбени систем.

  47) Ограничење и забрана извођења обуке и гађања јединицама Војске Републике Српске (посебно младим војницима).

  48) Кориштење територије Босне и Херцеговине у више наврата на агресију на Савезну Републику Југославију. Посебно истичемо активности НАТО-а на аеродрому у Тузли и у Сарајеву (Рајловац).

  49) Формирање полицијске јединице која под обележјима Босне и Херцеговине учествује у мисији Уједињених нација на Источном Тимору.

  50) Стално провоцирање и застрашивање грађана Републике Српске дрским понашањем припадника СФОР-а који свакодневно са пуном борбеном опремом патролирају насељеним местима. На исти начин се крећу и у јавним објектима што изазива незадовољство грађана.

  51) СФОР је одговоран за више стотина погинулих и повређених у саобраћајним несрећама. Једно време, у периоду у коме је командовао генерал Брик Шинсеки, официри су наређивали припадницима СФОР-а да агресивно возе како би демонстрирали силу и да се при томе не брину уколико неко страда због таквог њиховог понашања. Имена настрадалих су позната Министарству унутрашњих послова Републике Српске. Ни они ни било ко други никада нису покренули питање одговорности убица.

  52) Убиство Крста Мићића (Угљевик, 5. марта 1999.године). Убиство су починили амерички припадници СФОР-а без икаквог повода. Убиство се десило на улици у послеподневним часовима у присуству великог броја грађана. Мићић је био одборник у Скупштини општине Лопаре из редова Српске радикалне странке Републике Српске.

  53) Отмица службеника обезбеђења председника Републике Српске (Сандићи код Брчког, март 1999. године). СФОР је отео двојицу радника (Драган Шамара и Жељко Мартић) из службе председника Републике Српске, који су се у аутомобилу председника Републике кретали из правца Бијељине ка Бањој Луци. После вишечасовног испитивања у бази СФОР-а у Тузли радници су ослобођени. Ослобађање је уследило због демонстрација које су биле организоване на самом месту отмице чиме је више часова био блокиран пут између Бијељине и Брчког.

  54) СФОР учествује у наоружавању паравојних формација које делују на територији Савезне Републике Југославије о чему постоје врло конкретни докази који су нажалост приређивачу овог текста недоступни, али познати.

  55) Улога припадника СФОР-а је активна и у шверцу различитих роба које се продају на црном тржишту или су само у транзицији преко територије Босне и Херцеговине. О томе такође постоје докази код надлежних органа који су нам недоступни, али познати.

  5б) СФОР је организовао већи број јавних кућа широм Босне и Херцеговине. Његова улога састоји се у томе да обезбеди заштиту власницима јавних кућа. Јавне куће представљају и значајне пунктове за препродају дроге, белог робља и људских органа. Јавност је већ упозната са таквим активностима, а конкретне доказе поседује криминалистичка полиција оба Ентитета.

  57) Употреба недозвољеног оружја је врло честа. СФОР врши испитивања таквог оружја на целој територији Босне и Херцеговине. У НАТО бази у Гламочу током војне вежбе „здружених снага” испитивани су бојни отрови и пројектили који садрже уранијум. Подсећамо да је УНПРОФОР, као претходница ИФОР-а и СФОР-а, током напада на Републику Српску 1995. гoдине користио уранијумске гранате и њима бомбардовао предајнике Српске радио-телевизије, као и неке војне објекте. Као последицу на тим просторима забележили смо аномалије на младунчади животиња (животиње са две главе, више ногу и сл.).


  Податке скупио и обрадио др Никола Поплашен, бивши Председник Републике Српске. Објављени су у књизи "Околодејтонска политика".

  http://www.zuns-rs.com/glavnac.html

 6. #6
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  09.10.2006.
  Poruke
  188
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  da da, britanski vojnici koji medjusobno razgovaraju na srpskom jeziku )
  sabrani kurci a ne nedela....
  Was ist los ?

 7. #7
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  09.10.2006.
  Poruke
  188
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  da da, britanski vojnici koji medjusobno razgovaraju na srpskom jeziku )
  sabrani kurci a ne nedela....
  Was ist los ?Niht shisen!Her obersturmfuehrer!

 8. #8
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  41
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  da da, britanski vojnici koji medjusobno razgovaraju na srpskom jeziku )
  sabrani kurci a ne nedela....
  зашто мислиш да нису хрвати? словенци су на палама претукли српског свештеника и његовог сина. и они су говорили српски.

 9. #9
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  zato sto pise da su britanci....
  ovakvi 'detalji' unose neozbiljnost u celu pricu...
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 10. #10
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  Nas narod je smislio jos davnih vremena jednu poslovicu koja se primenjuje u slucajevima kao kod ovog Obersturmfuehrer-a :

  Krivom ku.cu i dlake smetaju....

 11. #11
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  41
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  zato sto pise da su britanci....
  ovakvi 'detalji' unose neozbiljnost u celu pricu...
  "Сведоци догађаја тврде да су том приликом чули како британски војници савршено разговарају на српском језику, због чега се претпоставља да је хапшење учињено у садејству са плаћеницима."

  читај како је написано. обрати пажњу на тачке 20. и 22.
  несрећо.

 12. #12
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  znaci da nisu britanski vojnici
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 13. #13
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  41
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  znaci da nisu britanski vojnici
  чему се смејеш, несрећо?

  уместо да се залажеш да овај тужни списак недела проширимо и златотиском штампамо па деци делимо ти се смејеш властитој глупости.
  зато нам се историја и понавља.

 14. #14
  Primećen član markovozd.. (avatar)
  Učlanjen
  07.10.2006.
  Poruke
  805
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  Citat Original postavio ExRadikal
  чему се смејеш, несрећо?

  уместо да се залажеш да овај тужни списак недела проширимо и златотиском штампамо па деци делимо ти се смејеш властитој глупости.
  зато нам се историја и понавља.
  Deci delite nesto lepse i vedrije, nesreco.........a vase gluposti ostavite za sebe.....

  Cujes, da dele deci...........yebote, kupite im cokoladu........

 15. #15
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  Citat Original postavio ExRadikal
  чему се смејеш, несрећо?

  уместо да се залажеш да овај тужни списак недела проширимо и златотиском штампамо па деци делимо ти се смејеш властитој глупости.
  зато нам се историја и понавља.
  Nesreco, pod jedan, ja se zaje**avam, ako nisi to do sad primetio...
  pod dva, deci zlatotiskom treba deliti istoriju, geografiju, astronomiju, knjizevnost, muziku, opstu kulturu...
  a ne ko je koga ubio, opljackao ili uhapsio...
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 16. #16
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  41
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  Никола Пашић:
  "И унуке своје учићу да мрзе Енглезе".

  камо среће да су нас на време учили.

 17. #17
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  fala bogu...
  najbolje da nas uce da mrzimo nekoga....
  sto bi nas neko ucio o klasicnoj muzici, o knjizevnosti.....
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 18. #18
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  41
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  fala bogu...
  najbolje da nas uce da mrzimo nekoga....
  sto bi nas neko ucio o klasicnoj muzici, o knjizevnosti.....
  да би могао читати, слушати или гледати класике потребно је да преживиш. а да би преживио нужно је да мрзиш оне који би да те униште.

 19. #19
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  ajde sad idi i lupi se stanglom u glavu 10 puta...
  ako nemas stanglu ja cu da ti pozajmim....
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 20. #20
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  41
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  шта још треба да ти ураде па да коначно схватиш како раде на твом истребљењу?

 21. #21
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  odakle si ExRadikal, rekao bih da nisi iz srbije?
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 22. #22
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  41
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  крагујевчанин сам на привременом раду у братској бања луци.
  ти?

 23. #23
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.984
  Reputaciona moć
  320

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  moji su poreklom iz Like....
  u svakom slucaju, zar ne mislim da je MRZNJA upravo ono sto nas je dovelo dovde?
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 24. #24
  Početnik
  Učlanjen
  18.09.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  41
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  пореклом из лике? имаш ли још некога тамо? јасно да немаш. само ти склапај очи пред истином.
  а да смо знали мрзети било би нас петнаест милиона више. и не би нас клали као стоку. ни у твојим ликама ни у мојим шумарицама.

  peace, bro. srećan ti put za katmandu.

 25. #25
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  09.10.2006.
  Poruke
  188
  Reputaciona moć
  42

  Podrazumevano Re: SABRANA NEDELA

  Citat Original postavio ExRadikal
  шта још треба да ти ураде па да коначно схватиш како раде на твом истребљењу?
  Не истребљују њега и њему сличне и народ коме он припада,па човек има аусваис,
  па госпон је лојалан грађанин,и обожаваоц новог светског поретка,зар не ?

Slične teme

 1. Sabrana dela
  Autor n-a-t-a u forumu Romantika
  Odgovora: 22
  Poslednja poruka: 23.09.2008., 22:04
 2. Titova sabrana dela
  Autor pedjaza u forumu Književnost
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 17.01.2008., 08:32
 3. Petar Luković - sabrana dela
  Autor Polly Jean u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 24.03.2007., 00:10
 4. PROTEZA ! (Sabrana dela)
  Autor ArminCENGIC u forumu Politika
  Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 25.05.2006., 23:56

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •