Kako da program kopira sam sebe?
Prikazujem rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kako da program kopira sam sebe?

  1. #1
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Kako da program kopira sam sebe?

    Dakle imam jedan program i on kad se pokrene treba da se kopira na npr C disk. Kako to da uradim posto ovako nece:

    void main()
    {
    FILE *prog, *odr;
    int i;

    prog = fopen("toda.exe", "r");
    odr = fopen("c:\\ERR.exe", "w");

    while( (i=fgetc(prog)) != EOF)
    fputc(i, odr);

    fclose(odr);
    fclose(prog);
    }

    Jel moguce ovo uraditi ili moram da pravim dva programa,Pa da jedan kopira drugi?

    U C-u ili C++u....
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan



  2. #2
    Iskusan
    Učlanjen
    06.12.2004.
    Poruke
    5.596
    Reputaciona moć
    103

    Podrazumevano Re: Kako da program kopira sam sebe?

    [font=Verdana]Šta neće? Da se prevede? Da se pokrene? Bilo bi lepo, ako bi mogao da pošalješ malo više detalja kako bi lakše neko odgovorio na tvoje pitanje.[/font]

  3. #3
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Kako da program kopira sam sebe?

    Ma sve se kompajlira i sve to.
    Problem je sto kada pokrenem taj napravljeni .exe fajl ( "toda.exe" ) on treba sam sebe da kopira na neku lokaciju npr. na C:\\WINDOWS , ali nece da kopira sam sebe valjda zato sto se taj fajl vec koristi. Sve ce raditi lepo ako se kopira neki drugi fajl ali meni treba da program kopira sam sebe. Ja u destinacionom fajlu dobijem nesto velicine 5Kb i to naravno ne radi.
    Nadam se da sam lepo objasnio?
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  4. #4
    Primećen član maksvel (avatar)
    Učlanjen
    30.06.2004.
    Pol
    muški
    Poruke
    778
    Reputaciona moć
    57

    Podrazumevano Re: Kako da program kopira sam sebe?

    Toxi, toxi... Rešio si da napraviš neko virušče, a? Odgovara definiciji
    Ne verujem da postoji jednostavno rešenje, jer očito (kao što si i sam primetio) program biva lockovan, jer se izvršava... Možda definisati nekakve dve niti, od kojih jedna izvršava, a druga kopira? (Samo ideja, za realizaciju treba malo progooglati...) Ako je toxi_prograrmer==toxi, onda pokušaj na "security coding" ES-a...
    Let the boy try

  5. #5
    Ističe se
    Učlanjen
    01.07.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Nis
    Poruke
    2.774
    Reputaciona moć
    78

    Podrazumevano Re: Kako da program kopira sam sebe?

    Ja sam to u jednom programu resio tako sto program napravi privremeni batch fajl za kopiranje, pokrene ga i zatvori se. U tom batchu se desava sledece: Prvo sa ping malo izgubi vreme dok se aplikacija zatvori, onda je prekopira, i pokrene na novoj lokaciji.
    Čiste ruke
    Hladna glava
    I vatreno srce

  6. #6
    Primećen član Hammerhead (avatar)
    Učlanjen
    28.12.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Tziganin bez drzave"
    Poruke
    624
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano Re: Kako da program kopira sam sebe?

    nece da kopira exe fajl cak i kad nije sam sebe... kao sto toxi rece... dogura do par KB i stane... txt fajlove kopira bez problema...
    planetary displacement failed (still stuck here)

  7. #7
    Ističe se juznivetar (avatar)
    Učlanjen
    12.02.2005.
    Pol
    muški
    Lokacija
    -
    Poruke
    2.041
    Reputaciona moć
    67

    Podrazumevano Re: Kako da program kopira sam sebe?

    Problem jeste u tome sto je taj fajl vec aktivan.
    A da ubuduce ne dolazi do toga, stavljaj provjere na vracanje neke funkcije, u ovom slucaju "fopen", jer sigurno da padne u ovom kodu.

  8. #8
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Kako da program kopira sam sebe?

    Prvo, resio sam problem! Jednostavno je ali moram da ukljucim i stdlib.h
    system("copy toda.exe c:\\ERR.exe");
    I radi sad ok, mada ispise poruku "1 file copied." al na srecu znam da "obrisem" to preko WinAPI-a.

    @Pjer_Nis
    Meni uopste nije jasno kakve komande "prihvata" bach fajl. Imal li kakav link gde mogu da naucim "štogod" o osnovnim komandama?

    @maksvel
    He he, u pravu si jeste virus!
    Kad se digne sistem, pokrece 15 veselih prozorcica da bi se "zarazeni" sigrao. Takodje i jedan dodatni program koji biva sakriven tako da ga task manager "ne vidi" i on "bipće" kad se god pritisne neki taster.

    Jeste ja sam taj "toxi_programer" na ES-u. Da znas da cu da menjam nick i da izbacim to "programer" jer ispade ko da ja znam nesto o programiranju... To "toxi_programer" je u stvari "zelim da budem"
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  9. #9
    Aktivan član
    Učlanjen
    28.07.2006.
    Poruke
    1.080
    Reputaciona moć
    0

    Podrazumevano Re: Kako da program kopira sam sebe?

    Nije sramota ne znati, sramota je ne znati a ne pitati.
    Bice nesto od tebe.

  10. #10
    Primećen član Hammerhead (avatar)
    Učlanjen
    28.12.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Tziganin bez drzave"
    Poruke
    624
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano Re: Kako da program kopira sam sebe?

    hmm... resio si na jedan nacin... aj sad ljudi ako mozemo da nadjemo resenje sa komandama za rad iz samog C-a da se ne oslanjamo na OS
    planetary displacement failed (still stuck here)

  11. #11
    Zainteresovan član
    Učlanjen
    23.08.2005.
    Poruke
    379
    Reputaciona moć
    48

    Podrazumevano Re: Kako da program kopira sam sebe?

    E ne verujem! 'de mi je mozak bio kad se ne setih zasto ono ne radi... Juce pisem jedan program i naidjem na isti problem i resim ga bez problema na najjednostavniji nacin. Cudi me i sto se niko od vas nije setio...
    U svakom slucaju fajlove treba otvoriti za BINARNO citanje odnosno upisivanje. Znaci umesto "r" ide "rb" da bi se otvorio u binarnom modu za citanje i umesto "w" treba "wb".
    Ccc...
    Samo jedan klub--samo jedan grad---
    samo Z E T A bre
    kakav partizan

  12. #12
    Primećen član Hammerhead (avatar)
    Učlanjen
    28.12.2004.
    Pol
    muški
    Lokacija
    Tziganin bez drzave"
    Poruke
    624
    Reputaciona moć
    54

    Podrazumevano Re: Kako da program kopira sam sebe?

    eeee... da znas covece... jos se ja cudim sto otvara txt a nece exe... a exe bin... som prve klase...
    planetary displacement failed (still stuck here)

Slične teme

  1. kako zamishljate sebe...
    Autor JaH_G|rL u forumu Tinejdžeri
    Odgovora: 51
    Poslednja poruka: 28.07.2011., 17:19
  2. Samospoznaja, kako voljeti sebe?
    Autor porin50 u forumu Zanimljivosti
    Odgovora: 134
    Poslednja poruka: 21.02.2008., 13:04
  3. Kako pojesti sebe>?
    Autor Ubica~Dechijeg~Lica u forumu Arhiva
    Odgovora: 45
    Poslednja poruka: 06.02.2005., 14:58
  4. KAKO DA GA DOBIJEM ZA SEBE????
    Autor u forumu Žene
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 08.02.2004., 10:51

Pravila za slanje poruka

  • Ne možete kreirati novu temu
  • Ne možete poslati odgovor
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoju poruku
  •