Godine 1990. cuveni francuski astrolog Didije Kastij, analizirao je horoskope 56 miliona svojih sunarodnika!

Analizu je uradio 1990. godine na osnovu podataka osoba koje su se rodile i zive na francuskoj teritoriji, bez obzira na njihovu nacionalnost. Za analizu je uzet raspon izmedju 1900. i 1990. godine. Na opste iznenadjenje rezultat je pokazao da je vecina Francuza rodjena u znaku Bika!
Ali, kada se bolje razmisli, oni zaista imaju karakteritike ovog znaka: vole udobnost i lepe stvari-svi njihovi gradovi, na celu sa glavnim gradom Parizom, urbanisticki i estetski su tako koncipirani da svet ne moze da im odoli. Pariz je vec nekoliko godina unazad najposeceniji grad na svetu.
Francuska hrana i pice nasiroko su poznati i priznati. I ne samo da je izvoz njihovih sireva i vina jedna od najvaznijih trgovinskih stavki u francuskoj drzavi, vec oni ishranu shvataju zdravstveno-drustvenim dogadjajem prvog reda. U razgovoru sa Francuzem 30% vremena otpada na hranu, 20 na odecu i modu, 10% na kozmetiku, 10% na konjske trke, 20% na traceve i 10% na "ostalo". Zar vam sve ovo ne lici na Bika?!

Što se tice muzike, tako drage Biku, Francuska je postojbina sansone koja nikad ne stari. Iako nemaju Bitlse, Madonu ili Eminema, Francuzi jako dobro "prodaju" svog Dzonija Holideja(Belgijanac), Selin Dion (Kanadjanka) ili za njih pevaju stranci, cak I nasa ex-Jugoslovenka Tereza Kesovija…

Horoskop Francuske drzave izgleda ovako:

Sunce u Biku
Mesec u prvoj dekadi Lava
Merkur u znaku Vodolije i Jarca
Merkur plovi nebom uvek blizu Sunca. Kako je u ovom slucaju Sunce u Biku, objasnjenje da se vecina Francuza radja sa Merkurom u Vodoliji, moze se objasniti retrogradnim kretanjem ove brze planete.
Venera u Ovnu, ali i Vodoliji u konjukciji sa Merkurom. 2 140 000 Francuza rodjeno je dok se Venera nalazila u drugoj dekadi Ovna.
Polovina Francuza je rodjena dok se Mars nalazio u znaku Device.
Jupiter u Skorpiji, Vagi i Strelcu
Saturn u Strelcu, Skorpiji I Jarcu. Saturn je u periodu izmedju 1900. i 1990.godine prosao po tri puta kroz sve znake, samo je u svom znaku Jarcu boravio cetiri puta!
Uran u drugoj dekadi Blizanaca.
Neptun u u trecoj dekadi Blizanaca
Pluton u prvoj dekadi u Ovnu.
Naravno, ovakva konstelacija planeta astronomski je apsolutno nemoguca!


Plodan ritam razlikuje se u odnosu na geografsku sirinu mesta rodjenja. Ispitivanja iz 1993.godine pokazala su da se deca u Švedskoj(Štokholm 59:20 N), gde su zime ostre, najcesce radjaju u znaku Ovna. U Spaniji (Madrid 40:25N) gde godisnja doba nisu ostro omedjena, deca se radjaju tokom cele godine. Na juznoj zemljinoj hemisferi sve je obrnuto. Na primer, u Cileu (Santjago, 33:30 S), bebe se najcesce radjaju u znaku Device.