Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.
Prikazujem rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

 1. #1
  Obećava
  Učlanjen
  12.09.2006.
  Poruke
  63
  Reputaciona moć
  45

  Angry Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

  Milan Rakić preživeo pakao sela Zalažje: Slušao sam Orića kako komanduje - srpska duša ne sme da postoji, ni srpsko ime, sve treba poklati i ubiti„

  ”VEST IZ HAŠKOG SUDA POTPUNO ŠOKIRALA SRBE U SREBRENICI, BRATUNCU I OKOLINI
  I PRAVDA JE PREKLANA

  Majke plačući izašle na grobove svojih sinova. Bošnjaci slave po kafićima. Milan Rakić preživeo pakao sela Zalažje: Slušao sam Orića kako komanduje - srpska duša ne sme da postoji, ni srpsko ime, sve treba poklati i ubiti„

  SRAMNA presuda Naseru Oriću, komandantu muslimanskih formacija u istočnoj Bosni, strašan je udarac i uvreda žrtvama i njihovim porodicama iz Srebrenice, Bratunca, Zvornika i 20 srpskih sela i zaselaka. Žestoko sam povređen i kao čovek i kao stručnjak.
  Bio sam na zgarištima tih sela, i iz ruševina izvlačio tela zverski ubijenih civila. Tužilaštvu Haškog tribunala dostavio sam tri pune kutije obdukcionih nalaza i zapisa. I tužilaštvo i odbrana prihvatili su te dokaze o zločinima. Normalno sam očekivao da će biti doneta presuda koja je saglasna svim drugim u Haškom tribunalu.
  Ovako je u subotu na početku razgovora za ”Novosti„ ogorčenje i razočaranje presudom krvoloku Naseru Oriću izrazio general Zoran Stanković, aktuelni ministar odbrane Srbije, koji je obavljao obdukcije i u istočnoj Bosni.
  - U dva navrata, po pet dana, bio sam 2001. i 2002. godine u Haškom tribunalu i predočio dosijee - zapisnike sa obdukcija, ekshumacija i obrade tela iz srpskih sela koje je satrla horda Nasera Orića, sa odgovarajućim fotografijama svake žrtve. Dva puta su predstavnici tužilaštva dolazili i kod mene u Beograd. Bilo je predviđeno i da prisustvujem suđenju. Početkom 2004. godine, pozvali su me iz Tribunala i saopštili da i ne moram da budem prisutan, jer su dokazi dovoljno uverljivi, i da su ih prihvatili i tužilac i odbrana Nasera Orića.

  DOKAZ I ZA DECU

  GENERAL Stanković ne želi ništa da govori van konteksta dokaza zločina. Ali, Haški tribunal je njegove dokaze o stradanjima Srba još ranije označio kao povredu međunarodnog humanitarnog prava, znači i kao zločine protiv civila.
  Doktor Stanković je Haškom tribunalu dao pet obdukcionih nalaza iz Srebrenice, 17 zapisnika iz Fakovića, 24 obdukciona zapisnika za ekshumirana tela u Skelanima, 34 iz Kravice, čak 47 iz Zvornika... I na fotografijama je vidljivo da su muškarci, žene i deca često zverski ubijani, zaklani, ili umoreni tvrdim predmetima, a pre toga mučeni. Obrađen je i slučaj dva dečaka od pet i sedam godina, koji su ubijeni na mostu preko Drine, kada su pokušali da pobegnu u Srbiju.
  - Pitanje je koliko je tužilaštvo uopšte konsultovalo predočene dokaze, a ako nije, onda je odgovorno za uvredljivu presudu - nastavlja Stanković. - Građanima Srbije bi Haški tribunal morao da objasni svoju odluku. Iz ove sudske odluke proizlazi da su dve godine zatvora dovoljne da se pokrije više od 100 mučki ubijenih ljudi, potpuno uništena i poharana sela, rušenje pravoslavnih hramova...
  Tužilaštvo, kao što se vidi, Stankovićeve dokaze uopšte nije uzelo u obzir. Zašto? Od tužilaštva se eventualno moglo da očekuje da ospori dokaze, ali to ono nije uradilo svih ovih godina. Suprotno tome, dr Stanković je bio ubeđen da nije bilo dileme. Navodi primer zaklane porodice Ristić iz Skelana, Pavlovića iz Fakovića, Konstadina i Riste Popovića iz Kravice, Zagorke Sekić iz Srebrenice, Radenka, Boža, Dragana i Vaskrsija Radovića iz Šiljkovića. Neka tela rastrazale su zveri. Slobodanu Aščeriću je odsečena glava, a telo je pronađeno na Glođanskim brdima. Ubijen je i dečak Slobodan Stojanović.

  MINISTAR DRAGAN JOČIĆ
  BOLI I PEČE

  BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić izjavio je u subotu da osmeh na licu ratnog zločinca Nasera Orića, dok mu je u Hagu čitana presuda, ”najbolje svedoči kako se zlo ismejava pravdi i kako se time on ismejava svim žrtvama koje je pobio„.
  - Orić je počinio mnoge zločine i naneo težak bol mnogim porodicama, ali posebno boli i peče kada sud presuđuje ovako tešku nepravdu - rekao je Jočić Tanjugu.

  VEST IZ HAŠKOG SUDA POTPUNO ŠOKIRALA SRBE U SREBRENICI, BRATUNCU I OKOLINI
  I PRAVDA JE PREKLANA

  Majke plačući izašle na grobove svojih sinova. Bošnjaci slave po kafićima. Milan Rakić preživeo pakao sela Zalažje: Slušao sam Orića kako komanduje - srpska duša ne sme da postoji, ni srpsko ime, sve treba poklati i ubiti

  BRATUNAC-SREBRENICA - Zar je to pravda, zar je to sud? Pa ovo je bruka i neviđena i nečuvena sramota! Ovo je bila najčešća reakcija Srba iz Bratunca, na ulici, u prodavnicama u porodičnom okruženju posle vesti da je zloglasni komadant muslimana u Srebrenici Naser Orić osuđen na samo dve godine zatvora.
  Na vojničkom groblju u subotu lelek majki za sinovima. Dok suze srpske ponovo natapaju humke, u Srebreničkim lokalima koji drže Bošnjaci čuje se glasna muzika koja para uši. Slavlje. Pobedili su pravdu i opravdali zločine presudom Naseru Oriću.
  - Ne, nećemo javno više izražavati proteste. Ćutaćemo, ali nikom više ne verujemo, pa ni vlastima u Srbiji - jada se majka dva izgubljena sina Mileva Jakić, dok pali sveće. Sinovi su na Majevici u selu branili ognjište.

  PAKAO PETROVDANA

  - SAMO što smo završili parastos u Brežanima, gde je na najsvirepiji način ubijeno 32 civila, od kojih su pola izgoreli u svojim kućama, kao grom iz vedra neba ču se od velikih svetskih delilaca pravde bruka da ne može biti veća. Pa zar samo dve godine. Pa to je malo samo za jedan zaseok koji je Naser sa svojom vojskom uništio.
  Preko pedest sela u opštini Srebrenica je uništeno. Gde su Ratkovići, Krnići, Brežani, Podrid, Postolje, Kušići, Toplica, Osredak, Vijogor, Ažlica, Sase, Andrići, Obadi... Pa u njima nema žive duše već deceniju i po - kaže Miloš Milovanović, sekretar Boračke organizacije Srebrenice.
  Ova optužnica izazvala je ogorčenje i u narodu Kravice.
  Milan Rakić preživeo pakao Petrovdana 1992. godine u selu Zalažje. Bilans: 36 žrtava, civila, među njima zarobljena šestorica Srba iz sela i Milanov brat Svetozar.
  - Lično sam slušao Nasera Orića jer sam bio sakriven u potkrovlju porodične kuće, posle stravičnog pokolja. Komandovao je: ”Srska duša ne sme da postoji, ni srpsko ime, sve treba poklati i ubiti.„ Ni dan danas nisam našao ni kost od mog brata Svetozara - kaže Milan kroz plač i suze.
  Skelani. Uništeni do temelja 16. januara 1992. godine, a samo toga dana ubijeno je preko stotinu civila. Ukupno u toku rata 301 žitelj Skelana i okoline preseljen je na seoska groblja. Mnogima su kosti izgorele u plamenu Naserovih fanatika. Od toga 205 civila, dece, žena, nepokretnih počivaju samo sa delićem ljudskih ostataka pronađenih na zgarištima porodičnih domova.
  Niko živ ispred puške i kame Naserovih fanatika nije ostao, ako ga nije sreća poslužila da umakne preko Drine u Srbiju. Na ovom podrčju još tragaju za 80 nestalih Srba.

  PORUKA SRBIMA

  CVETKO Ristić istog dana u Kušićima izgubio oca, majku, brata i sestru. Ostao sam na svetu sa četrnaest godina.
  - Koja pravda, koji sud. Pa samo za zločin nad mojom porodicom Naser Orić bi trebalo da do smrti ostane u zatvorskim ćelijama. Koja je to bruka i sramota za te belosvetske moćnike koji nam propagiraju demokratiju i pravo - kaže ogorčeno Cvetko Ristić.
  Predsednik opštine Srebrenica Radomir Pavlović ističe:
  - Ova presuda Naseru Oriću šalje jasnu poruku srpskom narodu u Podrinju da se treba iseliti i da je preko tri hiljade ljudi izginulo samo od sebe. Ovom presudom nestaje krivac. Istorija je prekrojena i pravde nikada neće biti na ovim prostorima - kaže Pavlović.

  SLIKA ZA ”USPEH„

  KRAVICA, selo sravnjeno na Božić 1993. godine. Pod komandom Nasera Orića ubijeno 49 žitelja, spaljeno ukupno 759 stambenih i pomoćnih objekata. Crkva posvećena Petru i Pavlu uništena.
  Ispred zadružnog doma svoj veliki ”uspeh„ Naser je krunisao fotografijom sa svojim najbližim saradnicima u neviđenim zločinima u ovom delu Podrinja.
  Perica VASOVIĆ

  STIGAO U SARAJEVO
  RATNI komandant bosanskih muslimana Naser Orić doputovao je u subotu u Sarajevo, pošto je u sekretarijatu Haškog tribunala završena sva administracija oko njegovog puštanja ma slobodu.
  Orića su na aerodromu dočekali rodbina, prijatelji i načelnik opštine Srebrenica.
  E. R.

  DEL PONTEOVA BIRALA
  - NESHVATLJIVO je to što je Del Ponteova birala ”najblaže tačke optužnice„ Naseru Oriću. Ona je optužila Orića samo za ubistvo šest srpskih civila, koji su bespravno zatvoreni u policijskoj stanici u Srebrenici i za ubistvo neke stoke po selima - kaže Slavko Jovičić.
  Jovičić je istakao da je Del Ponteova optužnicom sama sugerisala da Orić nije kriv, jer namerno nije htela da ga optuži za ubistvo više od 3.000 srpskih civila na području Srebrenice, Skelana i Bratunca i za paljenje 156 sela, što su izvršile ”Orićeve zločinačke falange„.
  Dušan STOJAKOVIĆ

  SRPSKA NARODNA STRANKA
  PRVORAZREDNI SKANDAL

  PODGORICA - Presuda Haškog tribunala Naseru Oriću za Srpsku narodnu stranku je prvorazredan skandal.
  - Svaki pošten čovek, bez obzira na nacionalnu pripadnost i versko ubeđenje, zaprepašćen je činjenicom da je osoba koja je izvršila užasne zločine nad srpskim civilima kažnjena posprdno simboličnom kaznom. Ovakav očigledno montirani završetak sudskog procesa omogućio je Oriću da se dokopa slobode i političke zavetrine - izjavio je u subotu Dobrilo Dedeić, portparol SNS.
  V. K.

  http://www.glas-javnosti.co.yu 2. #2
  Zainteresovan član Ljuba UF (avatar)
  Učlanjen
  04.09.2006.
  Lokacija
  Велика Србија
  Poruke
  308
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

  И толико о праведности Хага проклетога и Краве Кур Понте!!!

 3. #3
  Primećen član Chedo Kokardic (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2006.
  Poruke
  963
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

  To je takozvana DOS-manlijsko zapadnjacka pravda koju nam oni nude. 2 godine zatvora za 2.300 ubijenih Srba . Pa kazu da je Mladic zlocinac.

  Ne Mladic nije zlocinac, vec heroj . Da njega nije bilo sve ove ubice Srba bi prosle nekaznjeno a ovako smo barme malo naplatili i kaznili one koje su nam pconili zlocine.

 4. #4
  Obećava
  Učlanjen
  12.09.2006.
  Poruke
  63
  Reputaciona moć
  45

  Podrazumevano Re: Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

  Citat Original postavio Chedo Kokardic
  To je takozvana DOS-manlijsko zapadnjacka pravda koju nam oni nude. 2 godine zatvora za 2.300 ubijenih Srba . Pa kazu da je Mladic zlocinac.

  Ne Mladic nije zlocinac, vec heroj . Da njega nije bilo sve ove ubice Srba bi prosle nekaznjeno a ovako smo barme malo naplatili i kaznili one koje su nam pconili zlocine.
  Zveri antiSrpske hoce da se pojedu zive sto je on usao i oslobodio Srebrenicu. Oni bi hteli da muslimani i dalje siluju i kolju po Srebrenici i oko nje. Vecna slava Srpskom heroju Ratku Mladicu. Smrt antiSrpskim fasistima.

 5. #5
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.983
  Reputaciona moć
  323

  Podrazumevano Re: Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

  srpski - malim slovom....
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 6. #6
  Ističe se Kohen (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2006.
  Poruke
  2.446
  Reputaciona moć
  71

  Podrazumevano Re: Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

  Citat Original postavio Ad Finem
  Zveri antiSrpske hoce da se pojedu zive sto je on usao i oslobodio Srebrenicu. Oni bi hteli da muslimani i dalje siluju i kolju po Srebrenici i oko nje. Vecna slava Srpskom heroju Ratku Mladicu. Smrt antiSrpskim fasistima.
  Covek se osvecuje Turcima za bunu protiv dahija............

  https://www.youtube.com/watch?v=8lutqJA7Onw

 7. #7
  Primećen član Chedo Kokardic (avatar)
  Učlanjen
  30.08.2006.
  Poruke
  963
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

  GLup si ti to da shvatis. Covek se osvecuje Turcima za pobijenih 2.300 Srba iz Srebrenice i okoline. Osveta je legitiman vojni cin i svi to rade.

  Talibani i AL Kaida sruse WTC i Amerika u znak osvete izbombarduje Avganistan i osvoji ga. Tako treba i Srbi da rade isto.

 8. #8
  Domaćin RACE MASTER (avatar)
  Učlanjen
  08.04.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  4.641
  Reputaciona moć
  96

  Podrazumevano Re: Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

  Citat Original postavio Chedo Kokardic
  GLup si ti to da shvatis. Covek se osvecuje Turcima za pobijenih 2.300 Srba iz Srebrenice i okoline. Osveta je legitiman vojni cin i svi to rade.

  Talibani i AL Kaida sruse WTC i Amerika u znak osvete izbombarduje Avganistan i osvoji ga. Tako treba i Srbi da rade isto.
  E,samo neka se on osvetio,a nas ko j...Neka se Ratko iskalio i osvetio sve zlocine nad Srbima kroz vekove.Nadam se da je vratio sve dugove.
  Jel ti to predlazes da se ponasamo kao Amerikanci? :-?
  Ako su oni zlocinci,onda mi ne bismo trebali ici njihovim stopama ili ipak treba da ih sledimo :???:
  Ma znam,to je selektivna naklonjenost.Treba slediti negativne postupke,a pozitivne ignorisati po svaku cenu.
  Eh,radikali,sve radite suprotno od racionalnog.

 9. #9
  Ističe se Kohen (avatar)
  Učlanjen
  31.03.2006.
  Poruke
  2.446
  Reputaciona moć
  71

  Podrazumevano Re: Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

  Ma kakav radikal..........Ceda je ovde, da dobija zaushke

  Ajde, Chedo....... :wink:

 10. #10
  Zainteresovan član nocna mora (avatar)
  Učlanjen
  02.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  tu iza coska
  Poruke
  331
  Reputaciona moć
  51

  Podrazumevano Re: Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

  Sto me to NECUDI????

 11. #11
  Zaslužan član
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  On a hippie trail, head full of zombie...
  Poruke
  105.957
  Reputaciona moć
  3450

  Talking Re: Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

  Citat Original postavio Ad Finem
  Zveri antiSrpske hoce da se pojedu zive sto je on usao i oslobodio Srebrenicu. Oni bi hteli da muslimani i dalje siluju i kolju po Srebrenici i oko nje. Vecna slava Srpskom heroju Ratku Mladicu. Smrt antiSrpskim fasistima.
  Eve ga Vujadin/Miladin........Pozdrav Vujo....... ......Long time no see.......
  Poslednji put ažurirao/la goxy : 17.09.2006. u 00:31

 12. #12
  Zainteresovan član Ljuba UF (avatar)
  Učlanjen
  04.09.2006.
  Lokacija
  Велика Србија
  Poruke
  308
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

  Ratko djeneralu Srpski!

  Jurisale dusmanske armade
  da junake odvedu odavde
  srpskoj zemlji da zadaju ranu
  i da hasku zadovlje damu

  nedajte se braco moja draga
  sloboda vas ceka umesto tog haga
  samo napred putevima srece
  slobodu vam niko uzet nece

  u srpske su kuce upadali
  eksplozivom vrata otvarali
  prepadali decu i starice
  da sprovedu sramne optuznice

  oj ameri na to ime pravo
  srbi nece biti nikad vase stado
  ko je od vas jos vidio srece
  srbin nikom robovati nece

  napadala banda na srbinje
  na celebic i srpsko trebinje
  kao zveri jure na dva tica
  na mladica i na karadzica

  nedajte se braco moja draga
  zar da vama sude strasila iz haga
  ameri i nato nemogu vam nista
  cuvaju vas srbi sa ognjista

  kad su cule vile s romanije
  razvile su gnezda srbadije
  po gorama gde ne ide svako
  junacima govore ovako

  generale mladicu sokole
  tvoji borci najvise te vole
  radovane najmiliji brate
  gde god krenes tebe srbi prate

  dusmani te sa rodnoga praga
  nisu mogli odvesti do haga
  jer u mjestu ispod treskavice
  ne radaju majke kukavice

  dusmani bi zeljeli da znaju
  gdje te srbi i sada vidaju
  ali ne zna cela haska banda
  svi su srbi mladiceva garda

  svi te sada cuvamo od haga
  uz tebe je srbadija mlada
  uz tebe smo i kad zore svicu
  zato nikad ne brini mladicu

  svi te sada cekamo na pragu
  da nam dodes i podaris snagu
  nasa su ti otvorena vrata
  generale legendo iz rata

  svi te sada postujemo rode
  doveo si mnoge do slobode
  zajednicke cuvacemo slike
  generale srpske republike

  nek dusmani srpsku zemlju gaze
  niko tvoje nece izdat staze
  generale ziv ti nama bio
  cuvamo te jer si zasluzio
  nek dusmani nadaju se sreci
  gdje si sada necemo im reci
  generale i veliko i malo
  ustalo bi kad bi zatrebalo

  nek dusmani misle da su prosli
  kod nas nisu nikad dobro dosli
  generale i njih jednog dana
  praticemo sa naseg balkana
  generale dodi dogodine
  da prodemo pokraj rjeke drine
  da ne damo mira dusmanima
  neka vide koliko nas ima

  generale ako bog da srece
  da nam dodes opet na prolece
  godinama sa nama si bio
  i s tobom se narod ponosio
  generale ti si junak pravi
  celo srpstvo sada tebe slavi
  legenda si takav i ostani
  nek uzalud traze te dusmani

  cuvaju te borovi i jele
  da te nebi sile odnijele
  generale ne brini za sebe
  svi su srbi ostali uz tebe

  cuvaju te visoke planine
  pod krilima majke otadzbine
  generale mi jos uvek smemo
  da se samo u tebe kunemo

  cuvaju te vuci i hajduci
  da se nebi nasao na muci
  generale nemogu ti nista
  cuvaju te srbi sa ognjista

  ginuli su srbi na sve strane
  pa sad zato motre na dusmane
  paze sebe a i srpskog tica
  generala ratka nam mladica

  ginuli su srbi svakog dana
  od krvnika i srpski dusmana
  dok nam nije srpska vera dala
  legendarnog mladic generala

  podigle se sve natovske sile
  da bi ratka zivog uhvatile
  al ne daju srbi svoga brata
  generala legendu iz rata

  slusao sam vilu s romanije
  zove ratka da ga ona krije
  od krvnika i srpski dusmana
  pod jelikom kao radovana
  gledao sam sa vrh treskavice
  kako ratka traze kukavice
  sa sobom bi njega da povedu
  da ga s mukom od srba odvedu

  od kad ratka po planini traze
  svaki srbin sprema se za straze
  oj mladicu samo nas pozovi
  svi su spremni tvoji sokolovi
  od kad oni traze srpskog brata
  dusmanu su zatvorena vrata
  znam da nikom nebi bilo milo
  kada bi se srpstvo pobunilo

  generale mili srpski brate
  ako treba ginucemo za te
  tebe voli i staro i mlado
  generale ti narodna nado
  odkad sunce treskavicom grije
  tebe niko nikad izdo nije
  oj mladicu junace i diko
  tebe ne sme ni izdati niko
  __________________

 13. #13
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.983
  Reputaciona moć
  323

  Podrazumevano Re: Haski tribunal je ignorisao Srpskog svedoka.

  vi ocekujete da vas neko ozbiljno razume, a srpski pisete nepravilno non stop?
  i treba da ga ignorisu dok god ne naucite da se Srpski kaze - srpski....
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

Slične teme

 1. Ruski veto na Haški tribunal?
  Autor scot u forumu Politika
  Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 15.03.2009., 16:02
 2. Haški tribunal - završena priča?
  Autor Slaven777 u forumu Politika
  Odgovora: 2
  Poslednja poruka: 21.12.2008., 03:06
 3. HAŠKI TRIBUNAL-INSTRUMENT ZAPADNE HEGEMONIJE
  Autor SSSR_ u forumu Politika
  Odgovora: 28
  Poslednja poruka: 11.08.2008., 22:46
 4. Istine, laži i Haški tribunal
  Autor delirium tremens u forumu Politika
  Odgovora: 6
  Poslednja poruka: 07.08.2008., 19:21
 5. Istine, laži i Haški tribunal
  Autor risim u forumu Politika
  Odgovora: 68
  Poslednja poruka: 23.05.2008., 19:22

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •