"Mihajlov izbegava sud tri godine"
15. septembar 2006. | 11:56 | Izvor: Beta

Beograd -- Advokat Vladimira Popovića optužio Dejana Mihajlova za opstrukciju sudskog procesa po privatnoj tužbi njegovog klijenta.

Advokat Vlado Pavićević optužio je sekretara Vlade Srbije da tri godine izbegava da se odazove sudskom pozivu po privatnoj tužbi za klevetu bivšeg šefa biroa za komunikacije republičke vlade Vladimira Popovića. Pavićević je, takođe, optužio advokate Mihajlova, ministra pravde Zorana Stojkovića i Vladimira Vukčevića, da izbegavaju da se pojave pred sudom kako bi slučaj zastareo.

U saopštenju advokatske kancelarije navodi se da je Popovićeva tužba protiv Mihajlova podneta u junu 2003. godine u Trećem opštinskom sudu, a da je, zaključno sa jučerašnjim danom, Mihajlov izbegao da se pred sudom pojavi čak 25 puta. "Dana 14. septembra, izvršna vlast je još jednom pokazala da je iznad sudske vlasti i da svi građani danas u Srbiji nisu jednaki pred zakonom", navodi se u saopštenju.

Pavićević je naveo da je Mihajlov dostavljao opravdanja od Vlade Srbije da nije u mogućnosti da dođe, da je policija u Pančevu gde živi saopštila da im je Mihajlov nepoznat, a da SUP Vračar ne reaguje na sudske naloge o privođenju.

Advokat Pavićević je takođe rekao da će njegova kancelarija Nadzornom odboru Vrhovnog suda Srbije dostaviti sve potrebne podatke o, kako se izrazio, sprezi izvršne vlasti i okrivljenih lica.