Osiromašeni uranijum - update
Prikazujem rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Osiromašeni uranijum - update

 1. #1
  Zainteresovan član BobCocks (avatar)
  Učlanjen
  29.04.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  126
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Osiromašeni uranijum - update

  JOCUS DIABOLI

  Šala

  Ako je nestrpljivi čitalac iz naslova ovog teksta pomislio da je moja namera da rehabilitujem Demonologiju kao pomoćnu nauku u istraživanju aktuelnih političkih fenomena, tada moram da odgovorim da je samo delimično u pravu. Ambicija za takav poduhvat zaista postoji, ali savršeno svestan skromnih mi sposobnosti, kao i složenosti i širine materije, te viskokih standarda koje su postavili velikani, od Dantea pa do Denija de Ružmona, odlučio sam da suzim polje interesa na pitanje koje ipak jeste u dometu ove pameti. Dilema koju bih želeo da preporučim vašoj pažnji jednostavno glasi: Da li Đavo poseduje smisao za humor? Odgovor, utemeljen koliko na prostom životnom iskustvu toliko i na analizi savremene politike, svakako bi bio potvrdan. Ali, kako kod Đavola uvek postoji "ali", nikada jasno izgovoreno, ali uvek zapisano sitnim slovima, potreno je uz potvrdan odgovor dodati i objašnjenje. On zaista ima smisao za humor, osim, što bi njegove šale trebale da budu smešne isključivo njemu. Ta činjenica predstavlja glavni problem njegove sujete. Smejati se sam, sopstvenom humoru, i nije odlika osobite mudrosti, pa zato Đavo vrhuncem svog komičarskog talenta smatra, situacije u kojima navede ljude da učestvuju u njegovoj predstavi, i da se sami rugaju sopstvenoj nesreći. Tek tada je šala uspela a njegova uloga šaljivdžije savršeno odigrana.
  Kada je ne tako davno gospodin Nenad Prokić izjavio da će "Srbija biti moderna država, pa makar i bez Srba", ispunjen taštom užurbanošću u stvaranju nove Srbije, propustio je da čuje smeh koji je dopirao iza njegovih leđa. Da mu se nije toliko žurilo, i da ga je čuo, možda bi i shvatio njegovo značenje. Nečastivi se grohotom smejao, jer je dobro znao, ono što gospodin Prokić nije. U budućoj, modernoj i demokratskoj Srbiji, osim "retrogradnih" i kleronacionalističkih atavizama, teško da će se naći mesta i za moderne, proevropske jurišnike "progresa", građanske zavisnike od normalnog života, te za ostatak razdragane povorke socijalizovanih potrošača. Nečastivom možda možete osporiti mudrost, ali svakako ne i umešnost u dvosmislenom shvatanju i tumačenju pojmova, među kojima su i "približavanje", "transformacija", "oslobađanje od balasta prošlosti", "suočavanje". Bez obizira, kakav dogovor napravili sa njim, on će uvek ispuniti svoj deo pogodbe, ali nikada onako kako ste se vi nadali.
  Aritmetika
  Prema priznanju NATO(1) pakta, širom Kosova je raspršeno 9 tona osiromašenog uranijuma, plus tri tone u Republici Srpskoj, plus još neutvrđena količina kao posledica opcionog korišćenja penetratora od uranijuma u krstarećim raketama koje su padale po svim većim gradovima u Srbiji, a postojećim ciframa treba dodati izajavu ruskih eksperata da je zapravo bačeno 90 tona. Imajući u vidu kalkulaciju koju je izveo japanski profesor Dr. Katsuma Yagasaki (2) (320 tona ove municije upotrebljne u prvom zalivskom ratu oslobodilo je radiaciju jednaku onoj koju bi izazvalo 14.000 atomskih bombi iz Hirošime), dolazimo do računice da je u Srbiji oslobođena radiacija ekvivalntna sa 569 atomskih bombi iz Hirošime u boljem slučaju ili 3937 u gorem. Ukoliko se nadate da je reč o nižoj cifri a da je Kosovo dovoljno daleko od vaše evropske perspektive, tada je vreme da se "suočite sa istinom o omicidu". Radiacija iz Iraka (gde je uzgred rečeno u drugom zalivskom ratu bačeno dodatnih 2.000 tona plus 1.000 u Afganistanu ) do Londona stigne za nepunih 7-9 dana. (3) , tako da je stvarna količina uranijuma upotrebljenog na Kosovu zapravo irelevantna. Radioktivna kontaminacija koja se polako proširila po čitavoj Evropi (4) pružila je sasvim novu perspektivu "inicijativi za evropsku budućnost Srbije" i učinila da "proces ubrzanog pridruživanja" postane gotova stvar, a "Evropa bez granica" naša svakodnevnica. Da ovo nije samo evropski, već i i globalni fenomen, svedoči i činjenica o povećanoj radioaktivnosti u Nju Delhiju, kao posledici bombardovanja Afganistana.
  Kako biste stekli makar približnu sliku katastrofe, najbolje je da umesto navedenih tona pogledamo šta može da učini samo jedna čestica. Prilikom udara u čvrstu prepreku pentrator od osiromašenog uranijuma sagoreva, pretvarajući se u aeorosol uranijumovog oksida. Veličina nastalih partkula kreće se oko 0,1 mikrona, a koje zbog svoje male mase, usled kretanja vetra putuju hiljadama kilometara. Princip: "što manje, to opasnije" praktično znači da su zaštitne maske beskorisne, i da je jedina zaštita zapravo hermetizovano odelo sa bocama za kiseonik. Pošto je radioaktivnost osiromašenog uranijuma ograničena isključivo na alfa zračenje sa malim radijusom 40 (mikrona), dejstvo počinje da ispoljava tek kada uđe u organizam.(5). Ovo nije naročito veliki problem, jer čestice relativno brzo prodiru u zemlju, kontaminiraju pozemne vodotokove, ulaze u lanac ishrane ili se unose disanjem. Ne postoji ni jedan pozanati metod lečenja ove vrste kontaminacije. Vreme poluraspada iznosi 4.5 milijardi godina, a to znači da je pogođeni ekosistem trajno degradiran bez mogućnosti oporavka. Po rečima Loren Moret (6) " Upotreba osiromašenog uranijuma od strane Sjedinjenih Država, koje prkose svim međunarodnim sporazumima, polako će uništiti sve vrste na zemlji, uključujući i ljudsku, pa ipak ova zemlja (SAD) nastavlja sa upotrebom, uz punu svest o destruktivnom potencijalu ovog oružija" Da ovo nisu puste reči pokazuje cifra o broju oblolelih i umrlih veterana prvog zalivskog rata. Citirana izjava Arthur N. Bernklau (7) (Executive director of Veterans for Constitutional Law in New York) iznosi podatak da je od početka Prvog Zalivskog rata 1991 .pa zaključno sa 2000. godinom umrlo 11000 veterana a broj trajno oblolelih (Permanent Medical Disability) dostigao 325.000., odnosno 56% od ukupno 580.400 vojnika koji su učestvovali. U nastavku dodaje: "Dugotrajni efekti su pokazali da je osiromašeni uranijum zapravo smrtna presuda".
  A smrt koja dolazi sa osiromašenim uranijumom, možda ima mnogo lica, ali su zato sva podjednako mračna. Spisak oboljenja uzrokovanih ovom vrstom kontaminacije kreće se od kancera svih vitalnih organa, leukemije, limfoma, dijabetesa, i još pedesetak drugih, do najtragičnije od svih, a to je da izaziva trajne malformacije ploda. Zapanjujuć je podatak da 67% američkih vojnika koji su pre učešća u prvom zalivskom ratu imali normalno potomstvo, posle povratka, dobilo decu sa teškim telesnim i mentalnim oštećenjima (8). Link u fusnoti prikazuje neke od slučajeva te upozoravam čitaoca da su prizori stravični i da sadržaju pristupa na sopstvenu odgovornost.

  ostatak teksta

  http://hronike.mojblog.co.yu/permalink.aspx?id=35978 2. #2
  Elita jedite_kod_Joa (avatar)
  Učlanjen
  29.07.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad, Vojvodstvo Srpsko - Okupirana Srbija
  Poruke
  19.275
  Reputaciona moć
  275

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  Ма живела америчка демократија!

 3. #3
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  Слажемсе живела!
  Гентска депонија је ионако заслужила нуклеарни отпад.

  Kada je ne tako davno gospodin Nenad Prokić izjavio da će "Srbija biti moderna država, pa makar i bez Srba"
  Питам се само да ли ће наречени волети Великог Брата и док буде умирао од леукемије.
  Или се можда нада да је за "модерне политичаре" осмишљена вакцина против радијације.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 4. #4
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  hvala.
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 5. #5
  Domaćin JABUCHILO (avatar)
  Učlanjen
  24.08.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Moskva
  Poruke
  4.914
  Reputaciona moć
  98

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  " ... Iz samo ovog jednog podatka, potpuno je jasno, da sa navedenom metodologijom nešto nije bilo u redu. Oni su naime, ukupnu dozu apsorbovanog zračenja računali na modelu žrtava Hirošime, gde je glavni uzrok smrti od radiacije bilo spoljašnje gama zračenje. Kako kod osiromašenog uranijuma, nema gama zračenja, a alfa emisija ne ugrožava organizam ukoliko nije u diretktnom kontaktu sa njim, lakonski su zaključili da ni opasnost nije velika. (12) Njihov stav je očekivano podržao i RAND institut (13), zvanični think-thank američke vojske na čijem se čelu između ostalih nalazi i Karl Bildt, dobropoznati učesnik nedavnih ratova. Na ovu "omašku", prvi su javno ukazali učesnici međunarodne konferencije o osiromašenom uranijumu 2003 u Hamburgu, ističući da prava opasnost od osiromašenog uranijuma ne leži u spoljašnjem izlaganju već u untrašnjoj ekspoziciji kada ovaj radioaktivni elemenat dospe u organizam. Naučnici na ovoj konfernciji potkrepili su sopstvenu tvrdnju plastičnim poređenjem njihove i UNEP metodologije u utvrđivanju opasnosti od uranijuma, a predviđena opasnost u slučaju ove dve metodologije se razlikuje koliko i gutanje užarenog kamenja od grejanje pored vatre.(14). Koja je od ove dve metodologije primerenija, najbolje svedoče izneti podaci o broju obololelih i umrlih. U čitavu priču oko procene rizika upotrebe osiromašenig uranijuma, uključena je Svetska Zdravstvena Organizacija (WHO), skandalom posle objavljivanja novinskog članka u Sunday Herald (UK) 2004. U tekstu se pominje izveštaj Dr Keith Baverstocka čije je objavljivanje Svetska Zdravstve Organizacija pokušala da spreči, a čiji je viši naučni savetnik za pitanje radijacije i sam Dr Baverstocka. U navedeno izveštaju se tvrdi da je dugoročni rizik nisko radioaktivnih elemenata uveliko podcenjen. Takođe, dodaje se i opasnost od toksikološkog efekta osiromašenog uranijuma, koji u kombinaciji sa radiološkim, stvara koktel uslova za razvoj maligniteta. Po principu "efekta posmatrača" (the bystander effect) ugrožene su i ćelije koje nisu u radijusu alfa emisije, a nalaze se u blizini ćelija direktno izloženih jonizujućem zračenju..."

  dakle, 'trovanje' je sekundarna opasnost, a radijacija osnovna. sto se tice mehanizma dejstva alfa zracenja u blizini maticnih celija ili reproduktivnih celija sve je ranije receno. toliko o mitu 'trovanja' i 'zracenju kao irelevantnom faktoru'.
  batina ima dva kraja,
  k___c ima jedan kraj -
  a praznom divanu nigde kraja.

 6. #6
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  Имам један текст о томе:
  http://br.geocities.com/limojed/verdade2209.htm

  Dok americki vojnici umiru od "misteriozne bolesti" u
  okupiranom Iraku, spanski pilot, kapetan Adolfo Luis
  de la Os, ucesnik NATO agresije na SRJ, optuzuje:
  UBIJANjE CIVILA U SRBIJI, HEMIJSKIM I BIOLOSKIM
  ORUZJEM,
  NIJE BILO GRESKA, NEGO PLAN AMERICKIH GENERALA
  @ Boris Aleksic
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 7. #7
  Zainteresovan član BobCocks (avatar)
  Učlanjen
  29.04.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  126
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  Vecernje novosti,


  Drustvo:


  DEKONTAMINACIJA
  STALA ZBOG PARA
  Milena MARKOVIC, 24. decembar 2005


  OVO je i za mene previše, zavapio je proteklog petka radnik u mrtvacnici
  Klinicko bolnickog centra Srbije, kada je bracnom paru Jovic iz Graca kod
  Vucitrna urucio telo dan ranije preminulog sina. Jovicima je mladic bio
  jedino dete. Samo 10 dana pre prijema na Institut za hematologiju, lekari su
  ustanovili rak pluca.


  Radnik u mrtvacnici kaže da više i ne stiže da pobroji nesrece slicne ovoj
  koju je pogodila porodicu Jovic, ali je ova sudbina i za njega, koji je,
  kaže, pomalo oguglao, bila šokantna: istoga dana dvogodišnja devojcica
  cerka, umrlog Jovica, primljena je na onkologiju zbog hitne intervencije na
  mozgu. Dijagnoza - kancer.


  Instituti krcati, citulja sve više. Rak kosi nemilice. Zvanicna državna
  statistika je neumoljiva. Od 1999. do 2001. - 140.000 ljudi obolelih, svake
  godine 25.000 novoobolelih, a umre 18.000. Podaci saopšteni, nedavno, na
  konferenciji za novinare u Ministarstvu zdravlja Srbije. Izveštaci su
  zakljucili da je Srbiju zahvatila najstrašnija epidemija do sada - epidemija
  raka. Novinarima se prigovorilo da su preterali, ali niko nije preformulisao
  kvalifikaciju o epidemiji. Izostao je i odgovor koliko je obolelih u
  proteklih cetiri godine.


  STRAŠNA EPIDEMIJA
  Opet zvanicni podaci: na beogradskom Institutu za radiologiju i onklogiju,
  hirurzi godišnje operišu hiljadu obolelih od kancera. Podatak izneo dr Nenad
  Borojevic, direktor Instituta. U zdravstvenom centru u Vranju saopštenje: u
  pcinjskom okrugu evidentirano 6.000 obolelih, a svakog dana registruju po
  dvoje sa dijagnozom opake bolesti.


  Niko do sada nije evidentirao koliko je medu obolelima - dece, koliko mladih
  do 18 godina. Svaki odgovor svodi se na dve reci: "Sve više".


  Strucnjaci su saglasni da u ekspanziji malignih oboljenja nema pravila. Da
  je šokantna ekspanzija, ali tacnu evidenciju ne navode.


  - Pouzdano vam tvrdim da je došlo vreme placanja danka NATO bombardovanju u
  kome je korišcena municija sa osiromašenim uranijumom - kaže nam hemicar iz
  Instituta u Vinci. Na molbu da potpiše izjavu, odgovorio je: "Nemam
  ovlašcenja da sa ovim podacima izlazim u javnost".


  Je li povecan broj malignih oboljenja posledica bombardovanja u prolece
  1999? Isti izvor tvrdi da ce "tek doci vreme kada ce posledice bombardovanja
  biti takve da cemo jedva uspevati da prebrojimo mrtve, jer razorno dejstvo
  uranijuma ispoljava se od šeste do desete godine, a to vreme upravo tece".


  Koliko se ovakva tvrdnja može potkovati zvanicnim podacima?


  - Naša javnost ne sme da bude uznemirena neargumentovanim izjavama, ali
  verujem da ima uvaženih kolega koji iz straha za posao ne pristaju javno da
  govore o ovako osetljivoj stvari - odgovara primarijus dr Radomir Kovacevic,
  nacelnik Centra za zaštitu od jonizirajucih i nejonizirajucih zracenja
  beogradskog instituta "Dragomir Karajovic".


  Ovaj priznati strucnjak, koji je kompetentnost potvrdio i preko naših
  granica, istovremeno upozorava da niko ne sme da prikriva istinu koja se
  tice zdravlja ljudi i životne sredine. Dr Kovacevic je izricit:


  - Zakon na to obavezuje svakog, a clan 8. Zakona o zaštiti životne sredine
  cetvorogodišnjim zatvorom sankcioniše onoga ko precuti takvo saznanje.


  Kakva su saznanja prim. dr Kovacevica o onome što nam je rekao neimenovani
  izvor iz Vince? Odgovarajuci na ovo pitanje, on kaže:


  - U prvim danima NATO agresije na SRJ, potvrdeno je korišcenje municije sa
  osiromašenim uranijumom na 112 lokacija - 107 na Kosovu i Metohiji, cetiri u
  jugoistocnoj Srbiji i jedna u Crnoj Gori - na Luštici. Na jugoistoku Srbije
  to su cetiri lokacije: selo Bratoselce, Reljan, Borovac, Bukurevac, a kod
  Vranja Pljackovica, gde je nadeno 400 projektila, a ispucano je nekoliko
  hiljada.
  SVUDA NAŠLI PROMENE


  Dr Kovacevic podseca da je i NATO potvrdio korišcenje projektila sa
  osiromašenim uranijumom. Tokom NATO agresije ispaljeno ih je 31.000. Vojska
  SCG je iznela podatak da je rec o 45.000 projektila ili 15 tona uranijuma.
  Rusi su našli da su nas bombardovali sa 90.000 projektila, odnosno 30 tona
  uranijuma.


  - Problem je - kaže naš sagovornik - što je dekontaminacija zaustavljena. Na
  pitanje zašto, stigao je odgovor nadležnih da nema para. Smatram da
  razarajuci uranijum koji je preostao na bombardovanim lokacijama, uprkos
  racunici, treba što pre otkloniti, kako posledice ne bi bile još
  katastrofalnije. Nikakvim parama se ne može pravdati potreba da se spasavaju
  ljudski životi.


  Dr Kovacevic objašnjava - da bi se napravila adekvatna dekontaminacija,
  neophodno je da se sa bombardovanih lokacija skine barem jedan metar zemlje
  sa površine. Istina, za to je potrebno prilicno novca, ali svako odlaganje
  je pogubno.


  - Evo najkonkretnijeg primera - kaže dr Kovacevic. - Kada smo formirali
  ekipe koje ce obaviti dekontaminaciju, odabrani su potpuno zdravi ljudi, uz
  to obuceni. Po isteku odredenog roka, oni su ponovo podvrgnuti pregledu. Vec
  tada smo dokazali promene na genetickom materijalu, prisustvo uranijuma u
  organizmu. Kad kažem geneticki materijal, mislim na cinjenicu da uranijum
  nije samo opasnost po ove ljude, vec i po njihovo potomstvo.


  Koliko je takvih ljudi pregledano?


  - Imali smo cetiri grupe ispitanika 2002. godine. Prvu, ovu o kojoj sam sada
  govorio, druga je bilo stanovništvo sa juga Srbije, trece sa visoravni
  Štrpce i cetvrta radnici RTS, koji su imali emisionu tehniku, koja je
  bombardovana.


  Šta je pokazalo ispitivanje?


  - Svuda smo našli promene...


  Kakve?


  - I genetske, ali i uranijum u organizmu tih ljudi. Radnici RTS su imali, na
  srecu, najbolje rezultate, jer su bili najmanje izloženi.


  Da li se dalje prate promene na ljudima koji su vec ispitivani?


  - Na žalost, ne, jer je za to takode potreban novac. Inace, za sve cetiri
  grupe ispitanika novac je obezbedio Klinicki centar Srbije i kod 90 odsto
  ljudi koji su dolazili sa juga Srbije pronadene su promene na genetickom
  materijalu.


  NAJTEŽE TEK DOLAZI
  Kakve su vaše procene, koliko ce u narednom periodu osiromašeni uranijum
  biti poguban za zdravlje ljudi na podrucjima gde je korišcena takva
  municija?


  - Mada još nismo u stanju da racunamo radijacioni rizik, procene su da ce
  sva oboljenja narocito maligna biti uvecana za najmanje 10 odsto.
  Najstrašnije je što su na udaru najviše deca, cije su razvojne celije
  najmanje otporne. Takode, i populacije u poodmaklim godinama, ciji je
  odbrambeni mehanizam istrošen.


  VEZANE RUKE
  Imate li rešenje, šta treba ciniti?
  - Imam, a to je najhitnije da se nastavi dekontaminacija. Ogorcen sam da za
  taj projekat država nema pare. Ili je posredi politika nezameranja, što nam
  se jednoga dana može strašno obiti o glavu, jer je prenošenje uranijuma
  nezaustavljivo. Pitam se šta cemo, ako nas jednog dana susedne države optuže
  da se uranijum, na primer vodenim slivovima i vazduhom preneo na njihovo
  podrucje? Šta cemo ako ispostave racun? Nažalost, svima nama koji znamo
  kakve posledice ima prisustvo osiromašenog uranijuma po ljudsko zdravlje,
  vezane su ruke.

  http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=4&status=jedna&vest=833...
  m=2005-12-25

 8. #8
  Zainteresovan član Tereskova (avatar)
  Učlanjen
  14.09.2006.
  Lokacija
  RESISTANCE IS FUTILE
  Poruke
  287
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  Nista od ovoga nije tacno. Teorije zavere i neopevane gluposti na jednom mestu.

 9. #9
  Zainteresovan član BobCocks (avatar)
  Učlanjen
  29.04.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  126
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  Naravno da je glupost. Da je to nešto ozbiljno, već bi nas CNN obavestio. Osim toga prosto je nemoguće da nešto tako krupno ne uoči ekipa specijalno obučena za insajdersko delovanje. Velika je to sreća, da imamo tako odgovorne medije koji ne žele da nas nepotrebno uznemiravaju.

  glupi link....
  http://www.xs4all.nl/~stgvisie/VISIE/extremedeformities.html

 10. #10
  Aktivan član
  Učlanjen
  10.07.2006.
  Poruke
  1.172
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  @Bob Cocks

  Zalosno, prijatelju, zalosno...ne treba nista da dodam...

 11. #11
  Zainteresovan član BobCocks (avatar)
  Učlanjen
  29.04.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  126
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  Ma samo da reforme uspeju....Demokratija, suočavanje i tako to....

 12. #12
  Aktivan član
  Učlanjen
  10.07.2006.
  Poruke
  1.172
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  Nemoj da palis nase male, gmizave revolucionare...pa, oni bi zarad progresa i plutonijum koristili kao dodatak jelima...ako im gazda kaze da tako treba...

 13. #13
  Zainteresovan član BobCocks (avatar)
  Učlanjen
  29.04.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  126
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  Pa mogli bi da obraduju i gazdu, a bogami i sve nas.

 14. #14
  Aktivan član
  Učlanjen
  10.07.2006.
  Poruke
  1.172
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  Pa, kad toliko vole...ne treba ih sputavati. Uostalom, ovde su neki od njih, na jedan, sasvim naucni nacin dokazali da osiromaseni uranijum nije stetan, pa zasto im ne verovati? Na stranu statistike, to je nebitno, to je puka slucajnost, da bas u podrucjima gde je bilo takvih bombardovanja, smtrnost od kancera bude 10 puta veca. Tu je nauka, da objasni, kako je to, sasvim normalno, jer , ljudi su bili pod stresom...treba verovati naucnicima, i ja sam uvek spreman da zrtvujem svoju logiku, kada je nauka u pitanju.
  Kako je lepo cuti glas, ucenih ljudi, ah!

  Samo...neki od njih imaju decu, a, pretpostavljam da tu decu i vole...ili, mozda gresim? Mozda vise vole demokratiju od dece?
  Jer..kako ono ide..."Tito se voli vise od majke....Tito se voli najvise....."

 15. #15
  Zainteresovan član Tereskova (avatar)
  Učlanjen
  14.09.2006.
  Lokacija
  RESISTANCE IS FUTILE
  Poruke
  287
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  Citat Original postavio BobCocks
  Ma samo da reforme uspeju....Demokratija, suočavanje i tako to....
  Vidis kako si lepo naucio.

 16. #16
  Zainteresovan član BobCocks (avatar)
  Učlanjen
  29.04.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  126
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: Osiromašeni uranijum - update

  Citat Original postavio Tereskova
  Vidis kako si lepo naucio.
  Jesam naučio sam.
  Mada moram da priznam da mi je upočetku sve to izgledalo kao neka zajebancija, ali se na na kraju ispostavilo da stvarno jeste..

Slične teme

 1. НЕ НАТО! / Deo NATO zločina: osiromašeni uranijum
  Autor Marty Misterija u forumu Politika
  Odgovora: 103
  Poslednja poruka: 03.04.2009., 14:02
 2. Osiromašeni uranijum kosi jug Srbije
  Autor Waterfall u forumu Politika
  Odgovora: 7
  Poslednja poruka: 29.03.2009., 10:14
 3. Uranijum za Srbe 4,5 milijarde godina!
  Autor Teodosije u forumu Politika
  Odgovora: 23
  Poslednja poruka: 16.12.2008., 08:20
 4. Uranijum, ambrozija i "milosrdni andjeo"
  Autor King David u forumu Politika
  Odgovora: 62
  Poslednja poruka: 01.10.2006., 02:24
 5. OSIROMAŠENI URANIJUM ZA J-22
  Autor ivan24 u forumu Vojska, policija i avijacija
  Odgovora: 0
  Poslednja poruka: 20.04.2005., 22:27

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •