KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina
Strana 1 od 37 1234511 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 903

Tema: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

 1. #1
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina


  Internacionalna Krav Maga Federacija (I.K.M.F.) i njen predsednik Eyal Yanilov, je najveca i u svetu najpriznatija Krav Maga organizacija, koja poducava borilackim vestinama civile, vojne i policijske jedinice sirom sveta. Od pre godinu dana je ova organizacija prisutna i kod nas.

  Krav Maga je nastala kao oficijelni odbambeno takticki sistem borenja za potrebe Izraelske Vojske (IDF-a), a kasnije je prihvacena i u Policijskim i Specijalnim jedinicama.

  Nastala 50ih godina 20-og veka, a korene vuce od pre II svetskog rata, kada je njen osnivac Imi Lichtenfeld u Evropi ucestvovao u borbama protiv fasista, a kasnije se u Palestini pridruzio Hagani i ucestvovao u stvaranju drzave Izrael. Po osnivanju Izraela, Imi je postao Glavni Instruktor za borenje i fizicku pripremu u Izraelskim Odbrambenim Snagama (IDF).

  Krav Magu je mnogo vise od obicne borilacke vestine, koja se nebavi samo prostim udarcima rukama, nogama,bacanjima, polugama itd. KM je pre svega bazirana na nauci i iskustvu, vrlo je efikasna borilacka vestina, laka za ucenje i pamcenje, zasnovana na prirodnim ljudskim pokretima, instiktima i reakcijama, sadrzi jedinstvene tehnike, taktike i principe obuke, primenjuje moderne i sofisticirane metode obucavanja, a u obuci se primenjuju trening scenariji pod stresnim i realisticnim uslovima. Specificna obuka, drilovi i uslovi pod kojim se trenira, psihicka priprema, sve to nju diferencira od obicne borilacke vestine ili sporta.

  Krav Maga nije nastala u trening salama ili dodjoima za potrebe ljudi obucenih u bele uniforme (kimona) sa obojenim pojasevima, koji treniraju na finim mekanim strunjacama. Krav Maga je nastajala pod stalnim ratnim tenzijama, bespostednim ulicnim borbama, tamo gde je nasilje bilo svakodnevna pojava, za potrebe pripadnika vojske, policije, raznih sluzbi, koji nisu imali toliko vremena da su mogli provesti godine u izucavanju raznih borilackih vestina. Oni su trebali dobro, brzo i vrlo efikasno resenje za svaku nasilnu situaciju sa kojom su se sretali, ako ga nisu imali, obicno su “umirali”. Nisu gubili poene, nisu gubili trofeje, oni bi bili tesko povredjeni ili bi umirali.
  Zbog toga je Krav Maga imala priliku da bude testirana i unapredjivana pod stvarnim zivotnim okolnostima, dokazujuci da je idealan nacin odbrane pojedinca koji se susrece sa ekstremnom opasnoscu. Odatle potice poreklo Krav Mage.  U Izraelu Krav Magu izucavaju civili svih godina, pripadnici vojske, policije, bezbednosne agencije, itd.

  Krav Maga je postala trade mark drzave Izrael i oficijelni sistem borenja Izraelskih Odbrambenih Snaga (IDF).

  KM trening je podeljen na vise sektora: civilni,vojni, policijski, itd. Najblizi uobicajenom shvatanju borilackih vestina je civilni sektor, dok se ostali sektori izdvajaju po tome sto se vise radi sa oruzjem (hladno, vatreno) i obuka je specificnija, u specificnim uslovima i mestima i prilagodjena je potrebama i uslovima, npr: vazdusni marsali, policajci, antiteroristicki timovi itd. Primeri nekih od oblasti koje se izucavaju za ove sektore su:
  - CQB (bliska borba)
  - Streliste - povezivanje Krav Mage i vatrenog oruzja
  - Poligon – specificna upotreba - borbene sposobnosti
  Itd…

  Veliki uticaj na osavremenjavanje i sirenje KM sistema u svetu danas, ima predsednik IKMF organizacije g. Eyal Yanilov, covek koga je Imi imenovao za svog naslednika, i on je odgovoran za sirenje i planetarnu popularnost Krav Mage.

  Instruktori IKMF-a danas obucavaju borilackim vestinama civile kao i vojne i policijske jedinice sirom sveta i na svim kontinentima. Zbog kvaliteta i nivoa znanja velika vecina zemalja prihvata Krav Magu u svoj sistem obuke.

  IKMF ima razradjen sistem obuke i obrazovanja instruktora kroz instruktorske kurseve, koji se odrzavaju sirom sveta, a sami uslovi pristupanja kursu su prilicno strogi kako bi se sacuvao kvalitet.

  Kod nas su u dva navrata bili organizovani seminari na kojima su sem civila uzeli ucesce i pripadnici pojedinih policijskih i vojnih jedinica. Ucesnici su bili veoma zadovoljni prikazanim znanjem i umecem, a pojedini od njih su se i sami poceli baviti Krav Magom.

  “Ponekad treba razmisliti o poreklu pojedinih borilackih vestina, ko ga je osmislio (dali neki monah ili ratnik), u kom istorijskom periodu (srednji vek ili moderna vremena), razlozi nastajanja metoda (osnivanje sopstvenog stil naspram prakticna upotreba)?”  Izmenjeni tekst iz casopisa Kalibar, broj 115
  www.kalibar.novosti.co.yu 2. #2
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Sve koje zanima da procitaju nesto vise o Krav Magi to mogu uraditi na

  www.krav-maga.com
  www.krav-maga.org.yu

 3. #3
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Svi zainteresovani za Krav Magu mogu nas posetiti na treninzima u sali:
  Karate kluba Kinder, ul. Otona Zupancica 49, Novi Beograd (blizu starog Merkatora)

  - utorkom 19:3o
  - cetvrtkom 19:3o
  - subotom 13:0o

  ili neka nam pisu na ikmfserbia@yahoo.com
  Poslednji put ažurirao/la ShooterMMA : 14.09.2006. u 12:26

 4. #4
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Malo Krav Maga slika
  Vojna Krav Maga


 5. #5
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Civilna Krav Maga


  Poslednji put ažurirao/la ShooterMMA : 14.09.2006. u 12:55

 6. #6
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Swat Krav Maga kurs

  Eyal Yanilov

 7. #7
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Intervju sa Hrvatskog profightstore-a sa Eyalom Yanilovim i najava sutrasnjeg KM seminara u Zagrebu

  Glavni instruktor IKMF u Zagrebu 12.9.2006

  Još 3 dana ostalo je do dolaska velikog maga krav mage Eyala Yanilova u Zagreb. S obzirom na odlično iskustvo sa ljetnog seminara u Poreču, glavni instruktor International Krav Maga Federation očekuje odličnu ekipu u Domu sportova ove subote.


  Yanilov, nositelj najvišeg instruktorskog stupnja, krav magom počeo se baviti još 1974. kao učenik osnivača i utemeljitelja Imi Lichtenfelda. Otkako je 1981. održao prvi seminar u SAD-u, Eyal putuje po svijetu i osposobljava civile, security i tajne službe mnogih zemalja. Zahvaljujući njemu i njegovim suradnicima, vojne i policijske postrojbe zemalja Sj. Europe, Izraela, Australije, Japana i SAD-a koriste krav magu kao službenu obrambenu vještinu.

  Popričali smo s Eyalom neposredno prije zagrebačkog seminara.


  KM doživljava procvat u cijelome svijetu. U čemu je prednost nad ostalim obrambenim vještinama?


  Večina drugih obrambenih vještina su zadržale svoje tradicije koje su stare 100 a neke čak i tisuću godina. Svijet se mijenja i napadači se mjenjaju. Nova oružja se pojavljuju, novi načini upotrebe oružja i nova taktička ponašanja.


  Da bi borilački sistem bio efikasan potrebno je da se i on mijenja. KM prati zadnja izučavanja što se tiče napadača, posljedica nihovih napada, prirodnih reakcija kod žrtava itd.
  Na osnovu tih rezultata mi pokušavamo prilagoditi naš sistem. Mi nismo zainteresirani za tradicije, naš je jedini cilj efikasna obrana, preživljavanje.

  Ima li snaga veliku ulogu odnosno mogu li i slabije osobe (žene, djeca) efikasno upotrebljavati KM kao metodu obrane?


  KM je kao stvorena za one manje i slabije, pošto se naše tehnike temelje na jednostavnim i iznenađujućim napadima prema napadačevim vitalnim dijelovima, kao što su oči, lice, grlo, genitalije, koljena i stopala.

  Ovaj tip treninga plus mentalni trening koji mi podučavamo i upotreba svega oko sebe, su ključ efikasne obrane za sve, ne samo one koji su manji i slabiji. Mi naravno treniramo i ostale tipove napada, tako da naš trening ponekad podsjeća na jedan tipičan MMA trening, sa udarcima nogama i rukama, bacanjima i borbom na zemlji.


  Koliko dugo prosječna osoba treba trenirati da bi stekla sigurnost "na cesti"?

  Imi, osnivač KM, je stvorio sistem za vojsku i policiju. Cilj je bio stvaranje efiksanog sistema borenja i obrane, koji se brzo uči, pošto vojska i policija nemaju dugo vremena za trening. Jednostavne tehnike, mentalni trening i specijalna KM pedagogija su bile riješenje. Tako da već poslije 8 lekcija, daju osobi osjećaj sigurnosti.


  Danas KM upotrebljavaju vojne sile i Policijske jedinice širom svijeta, što znači da je IMI uspio ostvariti svoj cilj.


  Da li KM podrazumjeva upotrebu nekog oružja kao sredstvo obrane?


  Početnici, civili, se uče golorukoj obrani ili upotrebi oružja iz okoline, stolice, boce, kamenje, torbe itd. Vojska, policija i bodyguards treniraju osim osnovne KM, i upotrebu oružja: nož, pendrek i vatreno oružje.

  Civili na većem stupnju se također upoznaju sa ovim načinom treninga.


  Navedite tipične situacije "na cesti" koje se uvježbavaju na treninzima.


  Mi se fokusiramo na obrane od najčešćih i najopasnijih situacija. Na primjer, davljenje je jedan od najopasnijih problema za osobu pošto davljenje direktno uzrokuje smrt. Iako davljenja nisu baš česti napadi, mi započinjemo sa obranama od tih problema, tako da ako se osoba igrom slučaja nađe u takvoj poziciji imati će neku šansu obraniti se.


  Mnogo češći problemi su kružni udarci rukom. Ovi napadi baš i nisu opasni po život, ali pošto su vrlo česti mi i njih ubacujemo u trening početnika. Druge tipične situacije su obrana od napada nogama, hvatanja, bacanja, borba na zemlji, više naoružanih ili nenaoružanih protivnika, prijetnje nožem ili pištoljem itd.


  Znaci na treningu se uči obrana od noža, palice, pištolja. Na koji nacin KM priprema ljude da se psihički odupre takvom šoku?


  Pravilan mentalni trening je ključ ovih problema. Na našem treningu mi pokušavamo stvoriti realne situacije. Treniramo u tami, psujemo i prijetimo, treniramo u vanjskim uvjetima , u normalnoj odjeći, upotrebljavamo crvenu boju kao simulaciju krvi, zvukove pucanja i deranja, treniramo ”full contact” da bi naši učenici osjetili stanje šoka poslije jačeg udarca, itd.

  Zahvaljujem i vidimo se u Zagrebu.
  Hvala i vama.  Inače, ovaj seminar je treći po redu i među sudionicima svih dosadašnjih odabrati će se jedan koji će pohađati višemjesečni tečaj za instruktore u Izraelu. S obzirom na mnogo zainteresiranih i kompetentnih kandidata biti će teško izdvojiti onoga koji će predstavljati IKMF podružnicu za Hrvatsku.

  Svi zainteresirani su dobrodošli. Nije potrebno nikakvo predznanje niti sportsko iskustvo da bi se prisustvovalo seminaru.
  Sve ostale informacije: krav maga seminar

  http://www.profightstore.com/content.asp?mode=news&action=details&ID=1478

 8. #8
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Najava sutrasnjeg Krav Maga seminara u Zagrebu

  Vodeći svjetski instruktor na seminaru u Zagrebu

  U organizaciji PROFIGHTSTORE.COM u Zagrebu će se 16.09. održati seminar izraelske vještine krav maga. Nakon vrlo uspješnog seminara koji je održan krajem prošle godine s instruktorima iz Švedske, ovaj puta Zagreb će ugostiti vodećeg svjetskog instruktora g. Eyala Yanilova. Dan kasnije, 17.09 seminar će se održati i u Ljubljani.


  Krav maga je vještina samoobrane, agresivno osmišljena, s ciljem eliminacije prijetnje u najbržem mogućem roku. U početku je bila namijenjena isključivo vojsci i policiji u Izraelu, ali danas je prilagođena i za civilne osobe.

  Zbog specifičnog treninga i obuke, trenutno je najzastupljenija borilačka vještina koju koriste policijske snage i security službe u više od 40 zemalja.


  Seminar će u Domu sportova održati g. Eyal Yanilov - glavni instruktor International Krav Maga Federation, instruktori iz Švedske - g. Armen Došlić, glavni instruktor jedne od najvećih krav maga škola Skandinavije, te Loreto Ferrada, specijalizirana za nasilje prema ženama i jedna od najviše rangiranih ženskih instruktora u svijetu.

  Seminar će biti prilagođen različitim spolnim i dobnim skupinama.


  Termin: 10.00 do 13.00 - pauza -14.00 do 17.00
  Cijena: 230,00 kn
  Rezervacije: 091/5258 038 ili na e-mail: esport@esport.hr (poslati ime, prezime i broj mobitela)
  Broj sudionika ograničen

  Preporuka: upotreba suspenzora
  Uvjet:treniranje u čarapama ili papučama za trening s mekanim đonom

  Dosadašnji tekstovi o krav magi:


  VAŽNO!!

  · Navedene informacije podložne su promjenama. Sve izmjene biti će objavljene na www.profightstore.com a sudionici će ih zaprimiti putem e-maila

  · Broj sudionika ograničen

  Seminar plan:

  · Predstavljanje: Organizator, Instruktori, Krav Maga
  · Zagrijavanje
  · Osnove napada, udarci rukama i nogama
  · Obrana od zahvata oko vrata, davljenje (choke), svi položaji
  · Obrana od zahvata oko tijela, (bearhug), svi položaji
  · Obrana od udaraca rukom.
  · Obrana od noža (prijetnja/aktivan napad)
  · Obrana od pištolja (prijetnja)
  · Samoobrana na zemlji (Ground fighting).
  · Samoobrana od više napadača
  · Principi upotrebe predmeta iz okoline kao oružje
  · Obrana treće osobe, (VIP protection)
  · Demonstracija samoobrane protiv štapa/baseball palice
  · Demonstracija vojne i policijske krav mage
  · Razgibavanje
  · Diskusija na kraju seminara
  · Dodjela diploma


 9. #9
  Ističe se giska_sa (avatar)
  Učlanjen
  13.09.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  You better stay away from Copperhead Road
  Poruke
  2.253
  Tekstova u blogu
  7
  Reputaciona moć
  68

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Postoji li mogucnost da Krav Maga dodje i u Sabac. mene konkretno zanima ta vestina. Jos ni od koga nisam cuo nista lose o istoj. Inace sam majstor aikidoa. Sve najbolje. Pozz.

 10. #10
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Citat Original postavio giska_sa
  Postoji li mogucnost da Krav Maga dodje i u Sabac. mene konkretno zanima ta vestina. Jos ni od koga nisam cuo nista lose o istoj. Inace sam majstor aikidoa. Sve najbolje. Pozz.
  Zavisno od zainteresovanosti i strukture ljudi. U svakom slucaju moguca je prezentacija ili organizovanje seminara.
  Za vise informacija pisi mi na
  ikmf@yahoo.com

 11. #11
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Teks sa profightstora o Krav Maga seminaru odrzanom u subotu u Zagrebu
  http://www.profightstore.com/content.asp?mode=news&action=details&ID=1488

  Priliku za uvježbavanje obrambenog sistema borbe krav maga s vodećim svjetskim majstorom Eyalom Yanilovom iskoristilo je 40 zainteresiranih iz cijele Hrvatske. Armen Došlić instruktor iz Švedske te gost-instruktor Jovan Manojlović, direktor srpskog IKMF ogranka, podučavali su uz Eyala osnovama krav mage.  Zamišljena kao vještina koja se bazira na instiktivnim i jednostavnim ljudskim pokretima, s agresivnim završecima u cilju eliminacije opasnosti, krav maga jedna je od najpopularnijih metoda te vrste u svijetu. Osim fizičke, krav maga očvrščuje i psihičku spremu trenirajući pod stresnim i napetim situacijama u svakodnevnom prirodnom okružju.  Zbog toga ne čudi velik broj klubova koji se svakodnevno otvaraju diljem svijeta prakticirajući krav magu. Nadamo se da će i Zagreb uskoro pripasti velikoj International Krav Maga Federation obitelji.

  Inace organizacija je bila odlicna, ja bih se zahvalio na gostoprimstvu Mirenu Pejicu Bach-u iz profightstore.

 12. #12
  Zainteresovan član Boba_N_S (avatar)
  Učlanjen
  30.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Novi Sad
  Poruke
  451
  Reputaciona moć
  50

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  O, pa i Ti si ucestvovao . . .Lepo , lepo . . .samo napred !

 13. #13
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  U prodaji je knjiga "How to Defend Yourself Against an Armed Assault" od osnivaca Krav Mage Imi Lichtenfilda i glavnog instruktora IKMF-a Eyala Yanilova, na 256 stranica i preko 500 fotografija

  Knjige su sa posvetom Eyala Yanilova.

  Broj knjiga je ogranicen  Krav-Maga's official manual
  The first part of a project that started in the mid 80's by Imi (the founder) and Eyal (head instructor).

  This is the first and currently the only authorized book in English, and the biggest one ever published on Krav-Maga techniques, principles and perception. In the future basics of KM will published too.


  "How to Defend Yourself Against an Armed Assault"
  An Exceptional Book by Imi Sde-Or (Lichtenfeld) Founder of KM and Eyal Yanilov - Chief Instructor

  256 pages, with over 500 photos, English language edition published by the Dekel Publishing House, June 2001. Other publications in other languges are already out: German, Dutch, Japanese, Szech and Spanish.

  The book contains practical and theoretical subject, techniques and principles, applicable to real life situations, and also some of the history and background of the system and its founder :

  We start with - Forwards, Introduction, Preface, and What is KravMaga?

  The main bulk of the book starts with the chapters - Defense against Knife- Attack; Defense against Impending Threat with a Knife; Defendingagainst an Assailant Armed with a Stick.

  The section of defending a threat with different firearms includes- Neutralizing Threat at Gunpoint; Neutralizing a Threat with a Rifle; Submachine Gun or Shotgun; and Hostage Situations.

  Using Everyday Objects as Defensive Weapons, is partly a theoretical chapter, followed by the chapters Short Stick against Knife Attack; and Stick against Stick.

  Sealing the technical part of the book is the chapter Defense Against Two Armed Assailants.

  The theoretical section includes - Principles behind the Defense Techniques; Dealing with a Violent Incident: Evaluation, Reaction and Concepts of Training; Additional Training Methods in Krav-Maga; How to use this Book? and Safety in Training.

  The book ends with the chapters "About the Authors" including the history of KM and its founder Imi Sde-Or (Lichtenfeld), about Eyal Yanilov, and the Appendices including also the section on Concepts and Terms Widely Used in Krav-Maga.

  Sva obavestenja na ikmfserbia@yahoo.com

 14. #14
  Početnik AK-47 (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2006.
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Pozdrav za Shootera.
  Knjiga je odlična! Postoji li neki DVD?

 15. #15
  Početnik
  Učlanjen
  19.08.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  9
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  pozdrav iz Bijeljine za krav maga instruktora JOVANA

 16. #16
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Citat Original postavio AK-47
  Pozdrav za Shootera.
  Knjiga je odlična! Postoji li neki DVD?
  Da postoje DVD-ovi, videcu mogu li se nabaviti
  Pozdrav

 17. #17
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Citat Original postavio salle83
  pozdrav iz Bijeljine za krav maga instruktora JOVANA
  Pozdrav za Bijeljinu, za opremu javljam cim saznam

 18. #18
  Početnik AK-47 (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2006.
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Shooter-u,
  Ako mozes ponesi mi noz i pasos na trening.
  Pozdrav

 19. #19
  Primećen član More_bre (avatar)
  Učlanjen
  26.08.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  823
  Reputaciona moć
  53

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  šta od opreme treba na treningu ?
  na ovim slikama vidim da nema pravila.

  da li se podrazumeva da se tokom treninga primaju
  snažniji udarci ?

  da li se isplati započeti treniranje, ako nemam
  background u nekom drugom grubom sportu ?

  da li se isplati započeti treniranje, ako znam da zbog
  obaveza neću moći da dođem baš svaki termin ?
  tj. postoji li program koji bi trebalo ispratiti, ili mogu
  da se priključim bilo kada ?

 20. #20
  Aktivan član gnjec (avatar)
  Učlanjen
  02.01.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  1.807
  Reputaciona moć
  69

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  evo ja da ti odgovorim koji sam trenirao...zbog obaveza sam prekinuo, ali planiram da uskoro nastavim

  po mojem licnem misljenju mozda ti je i bolje da nemas background kao ja...lakse ces se naviknuti na totalno drugaciji vid borbe

  ...ne moras da dodjes na bas svaki termin...ali sto vise termina ti ces vise napredovati...krav maga je laka za ucenje, ali praksa ti je u svakom slucaju potrebna...

  za opremu i pravila pracenja treninga najbolje da ti kaze shooter

  jakih udaraca uglavnom nije bilo, al posto se sve na pocetku radi kontrolisano nema nikakvih opasnosti

 21. #21
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Od opreme za pocetnika je dovoljan stitnik za genitalije i pozeljna je guma za zube. Inace se od ostale zastitne opreme koriste stitnici za potkolenice, podlaktice, kaciga, rukavice (razne: za dzak, sparing itd.), itd.
  Nije potrebno na treningu primati snaznije udarce, poenta je u stresu a ne u bolu.
  Svako vreme posveceno sebi se isplati, tako je i sa Krav Magom. Nije potrebno prethodno iskustvo u nekim od “grubih sportova”, mada je stvarnost ponekad izuzetno gruba. Krav Maga je I nastala sa razlogom da se osoba bez prethodnog iskustva sto pre obuci osnovama samoodbrane.
  Da, postoji program koji treba ispratiti, ali svako po svojim mogucnostima I vremenu sa kojim raspolaze.

  Pozdrav

 22. #22
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Link ka Krav Maga demo snimku
  http://www.kravmaga.nu/videos/kma.wmv

 23. #23
  Početnik AK-47 (avatar)
  Učlanjen
  20.09.2006.
  Poruke
  11
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Demonstracije tehnika protiv nenaoružanog napadača, noža i pištolja.
  http://www.krav-maga.org.uk/index.php?mod=videoclips

 24. #24
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Za Dr.-Mr.

  Ovde je tema o Krav Magi.

  Postoji Krav Maga klub u Beogradu (za sada jedini u Srbiji i okolini)

  Adresa: Novi Beograd, ul Otona Zupancica 46 (u blizini starog Merkatora), sala - skloniste karate kluba Kinder.

  Termini
  utorak 19:30 - 21:00
  cetvrtak 19:30 - 21:00
  Subota 13:00 - 14:30

  Pozdrav
  Poslednji put ažurirao/la ShooterMMA : 06.10.2006. u 17:19

 25. #25
  Primećen član
  Učlanjen
  08.03.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  574
  Reputaciona moć
  52

  Podrazumevano Re: KRAV MAGA – Izraelska borilacka vestina

  Par slika Imi Lichtenfeld-a (Sde-or) osnivaca Krav Mage
  Imijev otac Semjuel


Slične teme

 1. Krav Maga: borilacka vestina izraelskih komandosa
  Autor Nexus 6 u forumu Ostali sportovi
  Odgovora: 30
  Poslednja poruka: 20.05.2010., 08:59
 2. krav maga
  Autor neki_dr._mr. u forumu Ostali sportovi
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 10.10.2006., 11:41

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •