Zasto nema zenske vlade
Prikazujem rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Zasto nema zenske vlade

 1. #1
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Zasto nema zenske vlade

  Tekst je dosta zanimljiv. Sto se tice prvog dela imam i sam nekih opservacija nacelne prirode. U drugom delu je situacija u Srbiji pogodjena 100%, kako to vec biva kod Cirjakovica.

  Srbija na Orijentu
  Akcija izbora “ženske vlade” postala je prilika da srpski “građanski” i “liberalni” političari konačno počnu da koriste “neevropske” elemente srpske realnosti i političke svesti za ostvarenje svog cilja. Možda bi trebalo da probaju – u skladu sa onom narodnom “preko preče, naokolo bliže” – da nas u ujedinjenu Evropu “uvedu” preko Azije


  Koreni predrasuda da će ženska i “ženskija” vlada biti bolja za sve nas je u zabludama, koje su tek nedavno došle pod lupu naučnika, skoro bez izuzetka feministkinja, da su žene po prirodi “finije”, “bolje” i manje agresivne. Malo je tema koje su toliko dugo izmicale pažnji istraživača kao ženska agresivnost. Jedan od razloga leži u prirodi njenog ispoljavanja. “Naša kultura se navikla na slavljenje činjenice da su devojke fine”, piše Rejčel Sajmons u uvodu svoje knjige o “skrivenoj kulturi agresije među devojkama”.

  Muška, direktno izražena agresivnost je stara tema istraživača. Sajmons piše da su sve do 1992. godine “društveni životi devojaka naučnicima izgledali mirni i spokojni poput jezera”. Tek tada je grupa norveških naučnika otkrila da su devojke izuzetno sklone agresiji, samo je izražavaju “na nekonvencionalne načine” i da su ih “kulturna pravila koja zabranjuju (ženama) otvorenu agresiju naterala da se pozabave drugim, netelesnim oblicima agresije”. Desetine naučnica su kasnije nastavile istraživanja “agresije bez otvorenog konflikta” među devojkama i njihovog uticaja na položaj žena u strukturama moći.

  Žensko nasilje je obično bez direktne konfrontacije. Sociološkinja En Kemebel piše da se devojke ne uče kako da ne budu agresivne, “već one jednostavno uče da ne izražavaju agresiju”. Ona tvrdi da muškarci smatraju agresiju sredstvom za kontrolisanje okruženja, dok žene veruju da će agresivnost u nastupu dovesti do prekidanja njihovih veza s drugima. U knjizi “Žensko šikaniranje” Rejčel Sajmons je dokumentovala oblike ženske, “indirektne agresije”.

  Psihološkinje su opisale poslednje razrede osnovne škole kao period kada “identiteti devojaka masovno tonu” i kada počinju da “poriču sopstvene verzije onoga što vide, znaju ili osećaju”. Poričući svoju autentičnost, tvrdi Sajmons, one u tom uzrastu “potiskuju konflikte i gnev i prihvataju fasadu finih i ljubaznih, teže uspostavljanju interakcija koje negiraju realnost ljudskih veza”. Sajmons piše da “društveni univerzum uskraćuje devojkama mogućnost otvorenog konflikta”. Devojčice brzo nauče da “imidž slatke devojke daje moć” i da se isplati skrivati gnev. Pri tome one pribegavaju “alternativnim oblicima agresije” koje odrasli često nisu u stanju da detektuju.

  Sajmons tu nalazi uzroke činjenice da žene prečesto “osećaju nelagodu pri preuzimanju odgovornosti”, i da poslove koji zahtevaju procenjivanje (njihovog učinka) i kompetitivnost – i koji samim tim nose rizik isključivanja – često doživljavaju kao “zone opasnosti” koje treba izbegavati. Sajmons je u svojim istraživanjima u SAD otkrila da i same žene smatraju da “osobine koje predstavljaju sastojke dobre predvodnice ujedno su i karakteristike loše devojke”.

  Gejl Evans, izvršna potpredsednica CNN-a, je u knjizi “Igraj kao muškarac, pobedi kao žena” napisala da jedno od objašnjenja malog prisustva žena na vrhu raznih “piramida moći” leži u njihovoj preokupiranosti međuljudskim odnosima. Ona piše da kada čuju “ne”, žene to razumeju kao znak konflikta i doživljavaju sukobe lično. Evans piše da za žene “koncept poštene svađe predstavlja oksimoron... Ako se (sukob) dogodi, sva pravila prestaju da važe.” Evans primećuje kako će muškarci, posle sličnog konflikta, otići na flašu piva. Istraživanja pokazuju da žene češće pokazuju tendenciju da političke protivnike doživljavaju kao neprijatelje, i da suprotstavljanje svom stavu vide kao uvredu ili lični napad.

  U lekciji koju devojčice u međusobnim odnosima punim “indirektnog nasilja” nauče još u osnovnoj školi Sajmons nalazi moguće objašnjenje zašto žene tako često u zrelom dobu biraju da se i dalje “indirektno nadmeću s drugima” ili da se uopšte ne nadmeću. Ona tu vidi razloge “zašto će radije postati pomagačice umesto predvodnica, raditi zakulisno umesto nasred pozornice, služiti kao zamenice i potpredsednice umesto šefica i predsednica”. I u politici i u velikom biznisu, piše Sajmons, moćni muškarci “ne čine ništa da obeshrabre ovakva shvatanja”. Samopouzdane, direktne, hrabre i ambiciozne žene često bivaju eliminisane ili diskreditovane kao “kučke”, “frigidne”, “muškarače” ili “zle”. U SAD postoje kursevi koji uče buduće liderke kako da sakriju svoje ambicije i sigurnost, kako da javnim plakanjem ili zamuckivanjem “omekšaju svoj imidž”.

  Žene su često pokretačka snaga konzervativnih, šovinističkih i ksenofobičnih pokreta. Verovanje da su muškarci okosnica i jedini važan segment brojnih fašističkih, fundamentalističkih, ultrakonzervativnih i ekstremističkih grupa raspršila je poslednjih godina grupa autorki. One su u svojim istraživanjima pošle od činjenice da su zaključci o prirodi pokreta koji okupljaju ovakve ljude izvođeni po pravilu na osnovu istupa i ponašanja lidera i glasnogovornika – koji su skoro bez izuzetka muškarci, i da su naučnici dugo ignorisali značaj ženskog aktivizma u ovim organizacijama i ključnu ulogu koju su žene imale u njihovim uspesima. Verovatno najbolji pregled rezultata ovih “centralnih mesta” žena u raznim antidemokratskim pokretima možete naći u nedavno objavljenom zborniku “Desničarke – od konzervativki do ekstremistkinja širom sveta”.

  Margaret Pauer piše u ovoj knjizi da je decenijama, zbog njihove “manje vidljivosti” ili manje vulgarne retorike, potcenjivano mesto žena u ekstremističkim, po pravilu mačističkim organizacijama, i posebno njihova uloga u prenošenju fundamentalističkih ili šovinističkih ideja na decu. Spremnost žena da se identifikuju sa “osiromašenom” idejom ženskosti koje afirmišu ove ekstremističke grupe, činjenica da one “nisu ni naivne sledbenice muškaraca ni njihove manje moćne kopije” su, po M. Pauer, samo neki od zaključaka novijih istraživanja. Pokazalo se da su aktivistkinje spremnije od njihovih muških saboraca da se uključe u ilegalne aktivnosti, naročito “kada se radi o pravu kome su jako suprotstavljene” i češće od muškaraca svoje ideološke suparnike ne doživljavaju samo kao neprijatelje, već i kao “agresore”.

  Ženske aktivistkinje su neretko neprijatelji uključivanja žena u “visoku” politiku i efikasni borci za očuvanje i jačanje muške dominacije u politici. Islamističke feministkinje, naročito u nasilno sekularizovanoj Turskoj, spadaju u najveće neprijatelje emancipacije kakvu definišu njihove zapadne i domaće, prozapadnjačke “koleginice”. Neke od najjačih argumenata protiv značajnijeg ženskog učešća u politici su proteklih decenija iznosile žene.

  Žene-aktivistkinje i političarke mogu biti idealna kamuflaža za prave ciljeve mizoginih, militantnih ili ekstremnih političara. Bušova siledžijska spoljna politika deluje nežnije kada je sprovodi žena, Kondoliza Rajs. Slično je i sa izraelskim ratnim zločinima u Libanu koje je ovog leta “branila” njena još simpatičnija koleginica Cipi Livni. Zanimljiv primer je lezbijka Meri Čejni, mlađa ćerka i najbliža saradnica američkog potpredsednika Dika Čejnija, najmilitantnijeg “jastreba” i verovatno najvećeg neprijatelja poštovanja ljudskih prava u Bušovoj administraciji. Meri nije samo bila glavni menadžer tatine kampanje na poslednjim izborima. Ona mu je svesno pomogla da sakrije svoje pravo lice i ubedi birače da je mnogo tolerantniji nego što jeste. Meri je bila glavna aktivistkinja “Koalicije za republikansku uniju”, organizacije homoseksualaca osnovane 2002. godine, čiji je jedini pravi cilj bio da prevari i “navuče” neodlučne homoseksualce da glasaju za homofobične Bušove republikance. “Koalicija” je nestala odmah pošto je “obavila zadatak” na izborima novembra 2004. godine.

  Isticanje žena-lidera u prvi plan, naročito ako pripadaju “neprijateljskoj” etničkoj grupi ili rasi, sve češće služi da se time kamuflira prava priroda ksenofobičnih i ultranacionalističkih stranaka. Tome u Francuskoj redovno pribegava naš nedavni gost Žan-Mari Le Pen čija stranka svake godine “slavi” Jovanku Orleanku.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf 2. #2
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  Procenjuje se da žene danas čine najmanje četvrtinu članova Kju kluks klana, američke organizacije koju mnogi pogrešno smatraju isključivo muškom. Žene u Klanu su, kako piše Ketlin Bli, aktivne na širenju “bioloških shvatanja da su crnci, katolici i Jevreji ... životinje” i u regrutaciji novih pristalica. U Musolinijevoj Italiji su bile poznate Fasci Femminili koje su stvarale “fašistički feminizam” u službi “muške supremacije”. U Španiji je tridesetih godina bila uticajna Ženska sekcija falange koja je, navodeći primer svete Tereze, od žena tražila snagu da izvrše svoje “dužnosti” nađu “zatvaranjem... u unutrašnju tvrđavu”. “Ženski fanatizam” je najvažniju ulogu imao u britanskom fašističkom pokretu koji je zabranjen 1940. godine. Partija Britanski fašisti je na predratnim izborima imala više kandidatkinja za poslanice od bilo koje druge britanske stranke.

  Žene su sve češće najverniji glasači mizogine ultradesnice. Najbolji primer je “feminizacija” islamističke politike u Turskoj. Ne samo da su “islamističke feministkinje” najaktivnije u borbi da se ženama vrati pravo da u javnim institucijama i na univerzitetima budu “pokrivene” i nose veo, već su glasovi žena imale odlučujuću ulogu za trijumf konzervativnih islamista na izborima 1994. godine. Odlična ilustracija značaja žena za ultrakonzervativne snage u Turskoj je činjenica da je perjanica ovog islamističkog pokreta partija (danas na vlasti) koja nosi popularno lično žensko ime: Fazilet (što znači i “vrlina”). Na drugom kraju sveta čak 60 posto žena je glasalo protiv Salvadora Aljendea kada je izabran za prvog levičarskog predsednika Čilea.

  Porast aktivizma žena u ekstremističkim i fundamentalističkim grupama poslednjih godina nije zabeležen samo u islamskom svetu. Najveći rast se beleži u SAD, Australiji, Indiji i Izraelu. Analizirajući izuzetno uspešan ženski ultrakonzervativni aktivizam u Australiji u poslednjih nekoliko godina, Braunvin Vinter piše da “porast moći žena i feminizam nisu sinonimi” i da ženski aktivizam može pomoći “vladama da sa lakoćom uvedu reakcionarne programe”. Jedan od najvećih neprijatelja prava na abortus u SAD je organizacija “Zabrinute žene za Ameriku” koja ima pola miliona članova i tvrdi da, za razliku od feminističkih organizacija, ima kredibilitet da zastupa ženske interese.

  Žena je premalo u srpskoj politici i zato je još uočljivije nego u slučaju muškaraca da su neke od njih stigle tako “visoko” da se “ne bi mešale u svoj posao”. Svako vrednovanje učinka žena u srpskoj politici nosi opasnost da se dobije etiketa mizoginičara, pa se ovde u javnosti retko ozbiljno govori o činjenici da se u tom patuljastom kutku ovdašnje nomenklature kriju neke od najnesposobnijih osoba. Loš političar-političarka nije samo osoba koja je korumpirana, primitivna ili bezobzirna, već i ona kojoj nedostaje sposobnost da obavlja funkciju na kojoj se nalazi. Nataša Mićić, privremena predsednica Srbije, i Radmila Hrustanović, bivša gradonačelnica Beograda, ako primenimo zapadne kriterijume, na kvantitativnom su dnu ovdašnje političke skale. One predstavljaju primer koliko rodni kriterijumi mogu biti štetni ako se primenjuju bez stvarne evaluacije nečije sposobnosti i koriste za promovisanje bespogovorno (i bespolno) lojalnih. Bilo je, naravno, i suprotnih primera: Gordana Matković i Kori Udovički, na primer, spadaju u najsposobnije aktere ovdašnje političke scene.

  Čitaoci beogradskog tabloida su prošle nedelje izabrali Ružicu Đinđić za premijerku “ženske vlade Srbije”. Tradicija da supruge, ćerke i ljubavnice nasleđuju svoje muškarce je sasvim netipična za zapadna društva. Ona je izuzetno česta na “Orijentu”, koji je u “liberalnoj” Srbiji patološki omražen i satanizovan. Istočno od nas tradicija ove vrste nepotizma je duga koliko i istorija ženskih pobeda na slobodnim izborima. Prva žena premijer u istoriji sveta bila je Sirimavo Bandaranaike, udovica Solomona, ubijenog premijera Šri Lanke. Solomonova ćerka Čandrika Kumaratunga, ultranacionalistička političarka i žestoka protivnica kompromisa i mirovnog procesa, postala je treći predsednik krvavim građanskim ratom podeljene ostrvske države.

  Sve do maja ove godine na čelu Tamil Nadua, 62-milionske indijske savezne države, bila je Džajaram Džajalalita, poznatija kao Džaja. Ova drugorazredna glumica je političku karijeru počela kao ljubavnica Em Dži Ramačandrana (poznatiji kao MGR), glumca koji je decenijama vladao Tamil Naduom i stekao status božanstva. Posle smrti popularnog premijera Džaja je posle duge i prljave borbe za prevlast nad partijom i prilično autonomnom saveznom državom uspela da porazi njegovu suprugu Džanaki Ramačadran, takođe glumicu, i nametne se kao neprikosnoveni vladar druge najnaprednije države u labavoj indijskoj federaciji.

  I dalje izuzetno popularna Džaja je već postala poznata kao jedna od najkorumpiranijih osoba u indijskoj istoriji. Venčanje njenog usvojenog sina 1995. godine smatra se najskupljim u istoriji, a njena kolekcija zlatom protkanih sarija i cipela prevazilazi medijski pokriveniji slučaj Imelde Markos, udovice filipinskog predsednika i kleptokrate Ferdinanda Markosa. Imelda je na sudu tvrdila da ne poseduje 3000 pari cipela broj osam i po, kako su tvrdili mediji, već “samo” 1060 pari. Markosova udovica je kasnije izabrana u filipinski kongres i dva puta se neuspešno kandidovala na predsedničkim izborima.

  Ne treba zaboraviti ni primere članice čuvene “četvoročlane bande”, Maove udovice, velikog neprijatelja kineske modernizacije i otvaranja i Nehruove ćerke, indijske premijerke Indire Gandi. Iz iste “dinastije” dolazi i Sonja Gandi, udovica ubijenog premijera Radživa, koja je danas vođa vladajuće Kongresne stranke (premijersko mesto je odbila da bi izbegla sudbinu muža i svekrve Indire). Na listi naslednica su i predsednica Filipina Glorija Arojo, ćerka bivšeg filipinskog predsednika Dioasada Masapagala i njena prethodnica Korason Akino, prva predsednica države u Aziji i udovica ubijenog – i izuzetno popularnog – opozicionog senatora Beninja Akina.

  Iako Indonežani nemaju prezimena, Megavati je svom imenu dodala Sukarnoputri (“Sukarnova ćerka”) kako bi lakše postala predsednik najmnogoljudnije islamske države. Benazir Buto, ćerka Zulfikara Ali Buta, obešenog predsednika Pakistana, godine 1988. postala je prvi predsednik vlade jedne islamske zemlje. Ako bismo pogledali biografije mnogih manje poznatih ministarki u raznim azijskim vladama, videli bismo da je negde u biografiji najčešće “skriven” moćni(ji) tata ili (pokojni) muž. Ovakvo liderstvo, vera da će emotivna partnerka ili ćerka najbolje naslediti ideju moćnog i popularnog mužjaka, postalo je jedna od najšire rasprostranjenih karakteristika azijske politike.

  Ako je akcija beogradskog dnevnika imala neki pozitivan efekat, onda je to što nam je nedvosmisleno pokazala odanost, čak i najliberalnijeg dela ovdašnjeg javnog mnjenja, u Srbiji nepravedno prokaženim i primitivno diskvalifikovanim “azijskim vrednostima”. “Orijentalni mentalitet” je jasno prepoznatljiv u svim elementima privatne i javne sfere života u Srbiji i ostatka Balkana i mnogi domaći “liberalni” političari i aktivisti su ga do sada krivili za mnoge ovdašnje nedaće i sramote.

  Pobeda Ružice Đinđić, iako se ne radi o reprezentativnom uzorku, ipak se može uzeti kao dobra indikacija – koga bi mnogi prozapadni birači voleli da vide na čelu Srbije. Njen izbor predstavlja do sada najjasniji primer do čak i oni – verovatno sasvim nesvesno, imajući u vidu koliko ozbiljno je srpsko društvo zaraženo kultur-rasizmom – najbrži put do usvajanja “evropskih vrednosti” vide u prihvatanju onih azijskih. Gospođa Đinđić je – takođe sasvim “neevropski” – dobila deset puta više glasova od drugoplasirane Kori Udovički, verovatno najsposobnije ministarke poslednjih godina.

  Tako je akcija izbora “ženske vlade” postala prilika da srpski “građanski” i “liberalni” političari konačno počnu da koriste – umesto da, kao do sada, ignorišu ili preziru – “neevropske” elemente srpske realnosti i političke svesti za ostvarenje svog cilja. Možda bi trebalo da probaju – u skladu sa onom narodnom “preko preče, naokolo bliže” – da nas u ujedinjenu Evropu “uvedu” preko Azije.


  Zoran Ćirjaković
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 3. #3
  Početnik
  Učlanjen
  02.09.2006.
  Poruke
  6
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  hello i want to ask "What does this sign mean???"
  http://www.sonsayfa.com/images/news...60830103219.jpg
  İs it only related with chetnics who killed innocent Bosnians or stg about Serbia"s history...
  Thanks a lot

 4. #4
  Ističe se paola (avatar)
  Učlanjen
  21.10.2004.
  Poruke
  2.268
  Reputaciona moć
  0

  Talking Re: Zasto nema zenske vlade

  Имамо ми НАДВЛАДИНУ ЖЕНСКУ ВЛАДУ: Кандићка, Бисерко, Вучо, Боркица, Пешићка .... и које још бакице бејаху? Сетићу се. Од њих стрепи и официјелна власт, а нарочито председник Тадић!

 5. #5
  Buduća legenda jomini (avatar)
  Učlanjen
  18.04.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  33.537
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  Kad sam video temu, pomislih jedno , kad ono....

 6. #6
  Zaslužan član
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  On a hippie trail, head full of zombie...
  Poruke
  105.938
  Reputaciona moć
  3449

  Talking Re: Zasto nema zenske vlade

  Citat Original postavio paola
  Имамо ми НАДВЛАДИНУ ЖЕНСКУ ВЛАДУ: Кандићка, Бисерко, Вучо, Боркица, Пешићка .... и које још бакице бејаху? Сетићу се. Од њих стрепи и официјелна власт, а нарочито председник Тадић!
  Tako je paola....Kad bi ti imala iq makar kao pola ovih žena, gde bi ti bio kraj 8-)

 7. #7
  Domaćin
  Učlanjen
  24.09.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  3.840
  Reputaciona moć
  90

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  Их, да си ти звекнуо макар и Паолу не би се дивио бабетинама.
  ДО ИСТРАГЕ

 8. #8
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.983
  Reputaciona moć
  323

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  tebi paola treba varjaca i kutlaca
  dosta pisanja po forumu!
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 9. #9
  Iskusan Enfroz2891. (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2006.
  Lokacija
  Durance of hate
  Poruke
  5.905
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  A stvarno je taj Blic trip biramo zensku vladu bio glup do bola.

 10. #10
  Iskusan Enfroz2891. (avatar)
  Učlanjen
  28.05.2006.
  Lokacija
  Durance of hate
  Poruke
  5.905
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  Shto ne biraju gej vladu?...ili poslasticharsku vladu?...ili vladu divca?
  Ima isto smisla ko i zensku vladu.

 11. #11
  marlоn
  Guest

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  Citat Original postavio goxy
  Tako je paola....Kad bi ti imala iq makar kao pola ovih žena, gde bi ti bio kraj 8-)
  ma sve su one iz mense.... pardon iz menze....

 12. #12
  marlоn
  Guest

  Podrazumevano zenska vlada

  vest koja je prostrujala gradom da je ambasador oebs-a ugostio zensku vladu srbije izaziva razlicite reakcije. interesuje me sta vi mislite... da li su srpske zene pametnije od muskaraca i da li bi ova dole navedena selekcija dama imala uspeha u politici. napominjem da su sve proglasene ekspertima.... zanimljivo da na spisku nema tri dame jahacice apokalipse, pa ne mogu da se otmem utisku da i ovaj demokratski lobi misli o njima isto kao i ostatak srbije.


  Ivanka Baralić - ministarka odbrane
  Jelisaveta Karađorđević - ministarka za dijasporu
  Aleksandra Janković - ministarka vera
  Marijana Pavijančić - ministarka pravde
  Zorica Tomić - ministarka kulture
  Jelica Rajačić-Čapaković - ministarka uprave
  Slađana Prica -ministarka spoljnih poslova
  Dobrila Jakić-Dimić - ministarka poljoprivredež
  Milka Forcan - ministarka trgovine, turizma i usluga
  Svetlana Kisić - ministarka privrede
  Draginja Đurić - ministarka finansija
  Gordana Perović - ministarka nauke i zaštite životne sredine
  Aleksandra Drecun - ministarka unutrašnjih poslova
  Ranka Savić - ministarka rada, zapošljavanja i socijalne politike
  Svetlana Vukajlović - ministarka zdravlja
  Snežana Mijailović - ministarka energetike
  Srbijanka Truajlić - ministarka prosvete i sporta
  Milica Delvić-Đilas - ministarka za ekonom. odnose s inostranstvom
  Nataša Gospić - ministarka za kapitalne investicije
  Ivan Dulić-Marković - vicepremijerka
  Ružica Đinđić - premijerka

 13. #13
  marlоn
  Guest

  Podrazumevano Re: zenska vlada

  izvinjavam se kolegi duhu, tek sad videh da je slicna tema vec otvorena... tako da moderator moze da ih spoji u jednu.

 14. #14
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: zenska vlada

  Pa verovatno su te sve gospodje zasluzile ministarska mesta jer su priznate i strucne u svojim poslovima osim mozda premijerke za koju ne sumnjam da je pametna i sposobna zena ali to sto je necija udovica nije preporuka za ovako odgovornu funkciju mada imamo primere Eve Peron i Sone Gandi pa ko zna.

 15. #15
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  Citat Original postavio Obersturmfuehrer
  tebi paola treba varjaca i kutlaca
  dosta pisanja po forumu!
  Па не мораш тако емотивно да реагујеш, ако ти је дирнула симпатије.
  Ајде лепо признај у коју си заљубљен - у Наташу, Соњу или Биљану?
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 16. #16
  Iskusan HeBePoBaTaH_ (avatar)
  Učlanjen
  14.12.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  prestonica
  Poruke
  6.921
  Reputaciona moć
  121

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  Da, Ružica odiše prosto jednom elokvencijom, inteligentnom visprenošću, postoji priča za koju mislim da je tačna, pominje se neko trčanje kroz šumu i burna prošlost..ona je baš PREMIJER..liga
  Što pristaje Jupiteru ne pristaje volu

 17. #17
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  Citat Original postavio PAC-PAC
  Их, да си ти звекнуо макар и Паолу не би се дивио бабетинама.
  Opa svalercino jedna nisi se ni hvalio :shock: :-D pa kako je bilo, jel istina da clanovi CUO(centralna otadzbinska uprava) imaju popust? :???:

 18. #18
  Veoma poznat Truman (avatar)
  Učlanjen
  01.01.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  12.058
  Reputaciona moć
  265

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  Citat Original postavio HeBePoBaTaH_
  Da, Ružica odiše prosto jednom elokvencijom, inteligentnom visprenošću, postoji priča za koju mislim da je tačna, pominje se neko trčanje kroz šumu i burna prošlost..ona je baš PREMIJER..liga
  Ajde daj nam tu pricu...
  There is neither creation nor destruction, neither destiny nor free will, neither path nor achievement. This is the final truth.
  Sri Ramana Maharshi

 19. #19
  Iskusan
  Učlanjen
  29.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.231
  Reputaciona moć
  103

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  Pa jbt ova zenska vlada bi bila gora od one sto je bila na vlasti od 2000. do 2003.
  A ja mislio da su oni bili nenadj@bivi

 20. #20
  Iskusan Duh Sekire (avatar)
  Učlanjen
  27.06.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  斧神
  Poruke
  6.638
  Tekstova u blogu
  19
  Reputaciona moć
  116

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  Кад већ толико озбиљно схвата себе, па се и потписује као министарка виртуелне владе, ајде да јој препустим реч.

  Protest iz Ženske vlade

  (“Srbija na Orijentu – nametanje polnog ključa”, NIN br. 2905)

  Stvarno sam razočarana pisanjem NIN-a o Ženskoj vladi. Pre svega kao izabrana ministarka u ŽV za državnu upravu i lokalnu samoupravu, moram reći da sam primetila da svi dnevni i nedeljni listovi, osim Blica koji je veoma uspešno vodio celu aktivnost, iz čiste ljubomore ignorišu akciju kao da nije ni postojala. Moram pohvaliti elektronske medije, osim Nacionalnog servisa, da su jako dobro pratili i komentarisali akciju. Umesto da kroz svoj rad promovišete rad žena, pa zašto da ne i napravite intervjue sa ministarkama u Ženskoj vladi, i onda donesete sud da li je to bolje za Srbiju, vi unapred proglašavate vladu nekompetentnom, učešće žena u javnom i političkom životu dovoljnim. Kao da se pribojavate toga?

  Naravno da je svima jasno da je više od 50 odsto potencijala koji se ogleda u kompetenciji, marljivosti, mudrosti, poštenju, vrednoći – žena. Srbija iz dana u dan gubi zbog takvih kao što ste vi. Jasno je da, ako zemlja želi da se upiše u demokratske države, mora i treba da iskoristi ovaj potencijal. Inače srljaćemo kao društvo i dalje u sve veće dubioze.

  Dobro ste primetili da su ministarke Matkovićka i Udovički veoma dobro radile svoj posao. Podsetiću vas, a šta je falilo Mihajlovićki, Čomićevoj, pa zašto da ne i Mićićevoj, Hrustanovićki ili Vasviji Gusinac, predsednici opštine Novi Pazar? Šta imate protiv Ružice Đinđić? Niste ni sačekali da se vlada konstituiše, nego ste je unapred osudili na propast. Ukoliko ste pratili izbor, mogli ste se uveriti koliko je tu bilo kvalitetnih kandidatkinja i, naravno, izabranih ministarki, ili vas to zastrašuje?

  Mr Jelica Rajačić-Čapaković,
  ministarka u Ženskoj vladi
  za državnu upravu i lokalnu samoupravu

  Srbija iz dana u dan gubi zbog takvih kao što ste vi.
  Што би рекао Ирејсрхед Ђ. Ковјенић "Срам вас било"

  a šta je falilo Mihajlovićki, Čomićevoj
  Смеха, смеха, смеха дајте деци.
  А Чомић(ева) (хм... неудата, не чуди ме) би могла мало да обрије бркове.

  pa zašto da ne i Mićićevoj, Hrustanovićki


  Šta imate protiv Ružice Đinđić?
  Мислим да је довољно јасно речено у тексту да је то АЗИЈАТСКИ. А зашто би то значило да је Ћирјаковић против? Можда он као човек који сагледава реалност у свету увиђа да је овај век - век Азије. 8-)

  Niste ni sačekali da se vlada konstituiše, nego ste je unapred osudili na propast.
  Мој Боже!
  Изгледа да успаљенице намеравају да наставе са циркусом.
  „Ko ne voli Dabić Rašu, popušio karu našu“ Kustendorf

 21. #21
  Zaslužan član
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  On a hippie trail, head full of zombie...
  Poruke
  105.938
  Reputaciona moć
  3449

  Talking Re: Zasto nema zenske vlade

  Citat Original postavio PAC-PAC
  Их, да си ти звекнуо макар и Паолу не би се дивио бабетинама.
  Ti biti glup...Ili nepismen......Ja govorim o iq-u a ne o izgledu....Za tebe važi isto što i za Marlona čitaj pažljivije i smanji РАЏУ ...........
  Poslednji put ažurirao/la goxy : 15.09.2006. u 22:50

 22. #22
  Elita Betty (avatar)
  Učlanjen
  07.08.2003.
  Pol
  ženski
  Poruke
  21.238
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  273

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  ček...pobijaš važnost ovog malog OEBSovog eXperimenta na osnovu toga što je OBIČAJ koji je možda (!) bio pattern za izglasavanje Ružice ( i ja bih glasala za nju, zato jer je iz NS i jer je umiljata ) zajednički nama i Šri Lančanima?
  Ma idi...

  A ni babe ne daju za džabe, ne nadajte se ....
  ♫ The computer was born to solve problems that did not exist before. – Bill Gates

 23. #23
  Zaslužan član
  Učlanjen
  14.08.2003.
  Pol
  muški
  Lokacija
  On a hippie trail, head full of zombie...
  Poruke
  105.938
  Reputaciona moć
  3449

  Podrazumevano Re: Zasto nema zenske vlade

  Citat Original postavio HeBePoBaTaH_
  Da, Ružica odiše prosto jednom elokvencijom, inteligentnom visprenošću, postoji priča za koju mislim da je tačna, pominje se neko trčanje kroz šumu i burna prošlost..ona je baš PREMIJER..liga
  Ja verujem da ''odiše''(glup izraz) 8-) ..........Btw.Kakvo trčanje spominješ?.....

Slične teme

 1. Odgovora: 4
  Poslednja poruka: 11.05.2007., 17:24
 2. Nema Vlade, slede izbori! DS poceo sa predizbornom
  Autor ratnistrateg u forumu Politika
  Odgovora: 22
  Poslednja poruka: 17.04.2007., 20:30
 3. Nema Vlade..., odlaganja rešenja, naivčine !
  Autor prof.Grof u forumu Politika
  Odgovora: 14
  Poslednja poruka: 21.01.2007., 14:13
 4. Zasto zenske osobe vole da upraznjavaju oralni sex?
  Autor sssm u forumu Ljubav i seks
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 14.07.2004., 01:56

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •