Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani
Strana 1 od 5 12345 PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 102

Tema: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

 1. #1
  Iskusan
  Učlanjen
  29.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.231
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Napadi na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Kako je ratno vazduhoplovstvo Jugoslavije iznenadilo NATO snage na Tuzlanskom i Tiranskom aerodromu i nanelo im ozbiljne gubitke.

  O napadima naše avijacije 1999 godine u vreme NATO agresije na aerodrome u Tuzli i Tirani NATO nije izustio ni jednu reč. Krije se to, jer kako bi takva sila priznala da su joj neki srpski piloti očitali lekciju iz taktike i veštine letenja nanevši joj pri tom i značajne gubitke. Posebno poražavajuće po NATO zvuči činjenica da su srpski avioni izvodili takve borbene letove dok su im iznad glava bili silni Avaksi i jata tehnički znatno superiornijih NATO aviona.

  Agresija na Jugoslaviju je počela 24. marta 1999 i planirano je da se za 7-10 dana Jugoslovenska Vojska uništi do te mere, da Jugoslavija bude prinuđena na potpisivanje bezuslovne kapitulacije, pa da se NATO snage trijumfalno ušetaju u Beograd. U sklopu tog plana predviđeno je da se Tuzlanski aerodrom uglavnom koristio za sletanja teže oštećenih avioni, koji ne mogu da se domognu svojih matičnih baza. Na tom aerodromu su bili stacionirani i helikopteri spasilačkih ekipa koje bi uletale na našu teritoriju i spašavale pilote eventualno oborenih aviona. Pošto se planovi NATO stratega nikako nisu ostvarivali trebalo je povećati intenzitet bombardovanja. Tada se menja strategija i na Tuzlanski aerodrom 08. aprila doleće 8 borbenih aviona koji su trebali da učestvuju u napadu na specijalne ciljeve u SRJ.

  Naši obaveštajci su za to saznali i u komadi ratnog vazduhoplovstva je počelo planiranje napada na aerodrom u Tuzli jer se tamo skoncentrisao veliki broj letelica. Na aerodromu se nalazilo 12 borbenih aviona koje je naša PVO oštetila, 8 lovaca bombardera koji su doleteli pre nekoliko dana i 4 spasilačka helikoptera uz još nekoliko pomoćnih i letelica transportne avijacije.

  Na aerodromu Ponikve okupljena je kombinovana eskadrila od 6 Orlova 2 MIG-a 21 i jednog Galeba G4. Zadatak je bio da se u niskom letu dođe do Tuzlanskog aerodroma i uništiti što više NATO aviona. U nedelju 18. aprila u 13:30 naši avioni su iznenada na stajanci napali NATO avione jer je u to vreme „zbog kvara“ (sabotaža naših operativaca) bio isključen radar na aerodromu Tuzla. Iznenađenje je bilo potpuno jer ih ni Avaksi nisu registrovali na vreme pa su naši avioni primećeni tek na 10 Km od Tuzlanskog aerodroma a tada je bilo kasno da NATO avioni uzlete. Četiri NATO aviona u parovima su bila spremna za uzletanje ali su naši pre njihovog poletanja već napali. Bila je to izuzetno rizična akcija i iako je iz naše baze javljeno da su naši avioni primećeni niko od pilota nije želeo da akciju prekine. Po izjavi majora Gavrilovića koji je leteo na jednom od Orlova, on je ispustio bombe na grupu oštećenih NATO aviona koji su se nalazili na pisti skroz desno, i okrenuo letelicu da bi ponovo napao helikoptere. Za njim su krenula još 3 Orla i ispustila teret svako na već odabrane ciljeve, dok su 2 Orla ostala da preciznije gađaju avione koji su se spremali da polete i 8 lovaca koji su pre neki dan stigli u Tuzlu. Dva MIG-a i Galeb su raketama i mitraljezima dovršavali posao.

  Cela akcija je zbog više naleta trajala oko 15 minuta i tada je u povratku ka Ponikvama raketom sa zemlje oboren jedan naš Orao u kome je poginuo potpukovnik Mihajlo V. iz Kragujevca. Ostalih osam aviona se vratilo do aerodroma Ponikve s tim što je Major Željko M. iz Novog Sada zbog oštećenja (ispaljenom raketom sa zemlje) uspeo da svoj MIG prizemlji na 10 km od piste aerodroma Ponikve.

  Potvrđeni bilans našeg bombardovanja Tuzlanskog aerodroma je 17 uništenih aviona, i 3 spasilačka helikoptera. Dok neki drugi nezvanični izvori koji su imali mogućnost da vide posledice ovog napada navode da je uništen 21 avion i 3 helikoptera, te da su u lančanim eksplozijama uništena i 2 transportna aviona, kao i značajan deo tehnike. Poseban bes NATO-a izazvala pogibija 11 oficira, pilota i poslužioca vazduhoplova. Ali ono što je još značajnije je, da sve do kraja NATO agresije aerodrom u Tuzli više nije korišćen za borbene letove na Jugoslaviju.

  Već istog dana NATO je napravio neviđenu kampanju bombardovanja aerodroma Ponikve kada je u jednom danu na taj aerodrom sručeno preko 80 projektila. Ceo aerodrom se tresao od detonacija, ali „Top Gan momci“ i pored tako masovnog bombardovanja nisu ozbiljnije oštetili vitalne instalacije aerodroma, pa je on bio u funkciji sve do kraja NATO agresije. Bombardovanje aerodroma Ponikve se periodično ponavljalo jer NATO nikako nije moga da locira gde mi to krijemo naše avione, koji malo malo pa uzlete i remete im planove….

  Kao osvetu za Tuzlu tri dana uzastopno NATO avijacija je gađala Užice i njegova okolinu pa i sam centar Užica, kada je sa tri projektila pogođena glavna pošta u centru grada. Mnogima je bilo čudno tako žestoko bombardovanje Užica i njegove okoline a posebno je bilo čudno razaranje pošte jer je to jedina posta koja je pogođena, pored one u Prištini, od početka agresije. Bio je to bes i osveta „Milosrdnog Anđela“ za teške gubitke na Tuzlanskom aerodromu.

  Napad na aerodrom kraj Tirane

  Posebna „drskost“ i hrabrost naših pilota je napad na Aerodrom u Tirani. Na tom aerodromu je bila stacionirana eskadrila od 12 Apača raketnih helikoptera koji su trebali da budu vazdušna podrška za „Atlantsku brigadu“ koja se spremala da preko prevoja Košare i Gorožup zajedno uz sadejstvo sa NATO snagama izvrši proboj i vojnički zauzme Metohiju a kasnije i Kosovo. „Atlantsku brigadu“ je sačinjavalo oko 6.000 Šiptara dobrovoljaca iz inostranstva sa Američkim instruktorima. Oni su sa ostalim terorističkim grupama OVK koje su se povukle u Albaniju trebali da izvrše taj kopneni napad, pošto vazdušna kampanja NATO-a nije dala nikakve rezultate. Tako su ukupne snage koje su napadale na granice Kosmeta činile oko 20.000 boraca zajedno sa stranim pretežno američkim instruktorima i specijalcima.

  Da bi olakšali našim borcima odbranu na granicama Kosmeta naši piloti su u više navrat izvodili borbena dejstva na tom prostoru. Prvi od tih napada dogodio se 13 aprila kada je 4 naših aviona napalo pripremni kamp Atlantske brigade koji se nalazio blizu mesta Kamenica na severu Albanije. Tom prilikom je oboren jedan Apač a Atlantskoj brigadi su naneti ozbiljni gubici. Napad naše avijacije na snage koje su napadale granice Kosova i Metohije ponovljen je 05. maja kada su 3 Orla i 2 Galeba u kratkim vremenskim razmacima i više navrata napadali već pomenutu Atlantsku brigadu.

  Svakako jedan od najspektakularnih napada naša avijacija izvela je 26 aprila kada je napadnuta NATO baza američkih „Apača“ na aerodromu kraj Tirane. Ta operacija je bila posebno riskantna jer je od aerodroma Ponikve do Tirane trebalo leteti skoro sat vremena (54 minuta) a biti neotkriven od strane radara, NATO avijacije i avaksa. Napad je planiran tako da po 2 Galeba G-4S sinhronizovano polete sa aerodroma Ponikve i Golubovci kod Podgorice i neopaženo se privuku NATO bazi duboko u teritoriju Albanije. Akcija je izvedena tako što su u niskom letu kroz planinske klance prvo doletela 2 G-4S sa aerodroma Golubovci a 20 minuta kasnije stigla su još 2 Galeba G-4S sa aerodroma Ponikve. Rezultati ovog napada su bili više nego impresivni jer je uništeno 5 Apača, a sva 4 Galeba su uspela da se neoštećana vrate u svoje baze (koje najčešće nisu bili aerodromi sa kojih su uzleteli). Puni efekat ovog napada se ogledao i u tome što NATO više do kraj agresije na Jugoslaviju nije koristio Apače.  Izvoditi letove i borbena dejstva u pograničnom pojasu sa Albanijom bilo je gotovo nezamislivo zbog toga što je NATO avijacija danonoćno bombardovala taj sektor i što je na nebu uvek bilo tehnički superiornijih NATO aviona uz obavezno navođenje od strane Avaksa. Ali i pored svega toga naši piloti su izuzetnom hrabrošću i letačkim umećem kao osice zadavali udarce i NATO-u i Atlantskoj brigadi koja je faktički predstavljala NATO kopnene snage. Ta kopnena ofanziva je uz ogromne gubitke pretrpela težak poraz i nikada nije uspela da se probije na KiM. Naši hrabri branioci granice na Košarama i celom pograničnom sektoru sa Albanijom imali su veliku pomoć naših pilota koji su se veoma hrabro suprotstavljali višestruko nadmoćnijem neprijatelju.

  U poplavi svakojakog podaništva i udvoričkog ponašanja, kako od strane naših političara tako i od strane dirigovanih medija, ovaj tekst posvećujem našim hrabrim vazduhoplovcima koji su žrtvujući svoje živote (Zoranov juriš na neprijatelja) branili ovu zemlju i ovaj narod. Da ove podaničke gnjide ne bi zatamnile i ovaj deo naše svetle bliske istorije, želim da podsetim na hrabrost i dostojanstvo koje ovaj narod ima.

  http://www.srpskapolitika.com/preporucujemo/2006/336.html
  Zvonimir Trajković
  politički analitičar
  (Za tekst korišćeni podaci – arhive Jugoslovenskog Ratnog Vazuduhoplovstva i Biblioteke Vazduhoplovaca Rusije) 2. #2
  Buduća legenda Psihologue (avatar)
  Učlanjen
  11.11.2005.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  36.364
  Reputaciona moć
  417

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Brze avione ima SRBIJA..Treba im više prostora za okretanje..

 3. #3
  Iskusan
  Učlanjen
  29.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.231
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Da ima brze avione, ili bar slicne onima koje ima nato, ove teme ne bi ni bilo...poenta nisu avioni.

 4. #4
  Domaćin opanak (avatar)
  Učlanjen
  08.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mladenovac
  Poruke
  3.203
  Tekstova u blogu
  60
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Citat Original postavio urospo
  Da ima brze avione, ili bar slicne onima koje ima nato, ove teme ne bi ni bilo...poenta nisu avioni.
  Sve sto si napisao i preneo je u detaljima veoma tacno, a poenta je u ljudima , sve te ljude velika srca i oficire kojima je u srcu bila i ostala Otadzbina, je veoma ubrzano i u stilu ispunjavanja domaceg zadatka penzionisao i odstranio iz sluzbe....znas vec ko.........

 5. #5
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Neka je slava ovim nasim srpskim herojima!

  Ono sto nisu NATO agresori i fasisti uspeli da urade za 78 dana besomucne agresije na nasu zemlju, oni to danas rade preko svojih NATO placenika, domacih izdajnika i stranih placenika olicenih u DOS rezimu. Oni danas iznutra preko svojih spijuna iz DOS-a unistavaju ono sto nisu mogli da uniste za ovih 78 dana.

  Nece im uspeti! Glasanjem za Radikale mi Srbi koji volimo ovu zemlju cemo spreciti ove zlocince da razore sve sto vredi u nasoj zemlji!

  Takodje ovaj tekst je potvrda da Srbiji trebaju pre svega Orlovi a ne Migovi za brza dejstva po neprijateljskoj pozadini, jer Orlovi mogu da lete veoma nisko i budu veoma dugo neprimeceni od strane agresora.

  Inace opanak je u pravu, sve ove nase hrabre i casne Srbe pilote i patriote , DOS vlast je odstranila ili planira da otera iz sluzbe!

 6. #6
  Iskusan Nexus 6 (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd, Vozdovac
  Poruke
  5.180
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Voooolimo te...OTADZBINO NAAAAAASAAAAAA!!!

  nego...kad bih znao sto je ova tema na politici, a ne na Avijacija i vojska...
  Arguing on the internet is like running in the Special Olymipics.
  Even if you win, you're still retarded...

 7. #7
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Kad moze tema o Durexima da bude na politici moze i ova.

 8. #8
  Iskusan Nexus 6 (avatar)
  Učlanjen
  22.03.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd, Vozdovac
  Poruke
  5.180
  Reputaciona moć
  107

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  naprotiv...ne treba ni jedna ni druga...
  Arguing on the internet is like running in the Special Olymipics.
  Even if you win, you're still retarded...

 9. #9
  Aktivan član torrente_bg (avatar)
  Učlanjen
  03.03.2006.
  Poruke
  1.222
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Cisto sumnjam da su nasi nesto bombardovali i vise mislim da su to samo bile puste price da bi se narodu i vojsci digao moral.Kao i prica o stotinu oborenih americkih aviona.
  Bio sam mobilisan za vreme bombardovanja i ono je bila najobicnija smejurija.Ameri su mogli da nas pociste da su hteli,a obaranje njihovog aviona moglo se desiti samo slucajno pod uslovom da u njihovom avionu sedi neka totalno napaljena kretencina koja se lozi na Top Gun i slicna sra-nja.
  U suprotnom slucaju mogli smo samo da ih gledamo i blejimo.

 10. #10
  Primećen član iskander (avatar)
  Učlanjen
  27.07.2006.
  Lokacija
  Drzmikurovacki potok - prva levo
  Poruke
  622
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Citat Original postavio torrente_bg
  Cisto sumnjam da su nasi nesto bombardovali i vise mislim da su to samo bile puste price da bi se narodu i vojsci digao moral.Kao i prica o stotinu oborenih americkih aviona.
  Bio sam mobilisan za vreme bombardovanja i ono je bila najobicnija smejurija.Ameri su mogli da nas pociste da su hteli,a obaranje njihovog aviona moglo se desiti samo slucajno pod uslovom da u njihovom avionu sedi neka totalno napaljena kretencina koja se lozi na Top Gun i slicna sra-nja.
  U suprotnom slucaju mogli smo samo da ih gledamo i blejimo.
  Pa ti prijatelju i mozes samo da sumnjas, posto i ja sumnjam da si bio mobilisan, a iako si bio verovatno si bio glavni kuvar, specijalitet ti je bio da nekome zaprzis corbu, po mogucstvu nekome Srbinu. Pun mi je ku*ac tih tzv - "mobilisanih" koji nisu nista ni videli niti bili negde, a znaju samo da seru o tome kako smo mi niko i nista. Licis mi na jednog tipa, kojem je firma za koju je radio, uplatila za decu letovanje u Ceskoj, zato sto je bio "mobilisan" 1999-te, kada sam ga pitao gde je bio, rekao je da je bio na Kosovu, a kada sam ga pitao gde tacno, odgovorio je "pa negde kod Panceva"...
  I ti si isti ku*ac...

 11. #11
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Zet mog jako dobrog prijatelja je bio pilot na aerodromu Golubovci i ucestvovao je u ovom napadu na Tiranu . Posle povratka iz Albanije ekipa je sletela na aerodromu u Sjenici pa su odmah sutra amerikanci 2 dana bombardovali sjenicki aerodrom . Tako da torrente_bg imas eto informaciju od mene da je pomenuta vest/clanak tacna.

 12. #12
  Domaćin opanak (avatar)
  Učlanjen
  08.01.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Mladenovac
  Poruke
  3.203
  Tekstova u blogu
  60
  Reputaciona moć
  81

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Citat Original postavio Nexus 6
  naprotiv...ne treba ni jedna ni druga...
  Bas naprotiv, ona tema o Dureks proizvodima treba, kvalitet daje nadu bar ovim domacima za jednokratnu upotrebu, da im ulije nadu za visekratnu upotrebu.............a ova druga tema opasno zulja.....i to one sto nisu ispunili bonus za postavljanje lokatora....ebemga neka pate....dok ne shvate...........

 13. #13
  Početnik
  Učlanjen
  27.08.2006.
  Poruke
  43
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Citat Original postavio torrente_bg
  Bio sam mobilisan za vreme bombardovanja
  yeeaaah right! I'm sure you were

  Citat Original postavio torrente_bg
  obaranje njihovog aviona moglo se desiti samo slucajno pod uslovom da u njihovom avionu sedi neka totalno napaljena kretencina koja se lozi na Top Gun i slicna sra-nja.
  pazite ovaj zakljucak, ima li smisla ovo uopste komentaristi..... :|

 14. #14
  Aktivan član torrente_bg (avatar)
  Učlanjen
  03.03.2006.
  Poruke
  1.222
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Citat Original postavio iskander
  Pa ti prijatelju i mozes samo da sumnjas, posto i ja sumnjam da si bio mobilisan, a iako si bio verovatno si bio glavni kuvar, specijalitet ti je bio da nekome zaprzis corbu, po mogucstvu nekome Srbinu. Pun mi je ku*ac tih tzv - "mobilisanih" koji nisu nista ni videli niti bili negde, a znaju samo da seru o tome kako smo mi niko i nista. Licis mi na jednog tipa, kojem je firma za koju je radio, uplatila za decu letovanje u Ceskoj, zato sto je bio "mobilisan" 1999-te, kada sam ga pitao gde je bio, rekao je da je bio na Kosovu, a kada sam ga pitao gde tacno, odgovorio je "pa negde kod Panceva"...
  I ti si isti ku*ac...
  Slepcino a meni je pun ku-rac debila koji se loze da smo najjaci,Srbija do Tokija i slicnih gluposti.Vi ste ista go-vna kao i ovi drugi Natasa Kandic,Biserko,Vuco,LDP i slicni majmuni.Koliko oni stete Srbiji toliko i vi.
  Da je srece da se lepo uhvatite pod ruku i odete u 3 lepe sto dalje od Srbije.Mozete i ove tajkune sa sobom da povedete jer i od njih nikakva vajda,jer za razliku od hrvatskih i siptarskih ni dinar ne daju za Srbiju.
  15 godina od takvih slusam o tome kako smo najjaci a Srbija sve manja i slabija.
  Ekonomija 0,vojska 0,drustvo 0.
  Da li si ti svestan da je Amerika udarila na Srbiju onako kako se udara kada se krene u ozbiljan rat da bi se mi predali za manje od 5 dana.Tj Sloba je i potpisao kapitulaciju ili po nasem vidjenju pobedu kada su mu saopstili da se vise nece zajebavati i birati ciljeve.

 15. #15
  Poznat _Milanche_ (avatar)
  Učlanjen
  25.02.2006.
  Pol
  muški
  Poruke
  7.333
  Reputaciona moć
  122

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Citat Original postavio Jerry Ropero
  Nece im uspeti! Glasanjem za Radikale mi Srbi koji volimo ovu zemlju cemo spreciti ove zlocince da razore sve sto vredi u nasoj zemlji!
  A kako ce biti kad radikali pobede?

 16. #16
  Aktivan član torrente_bg (avatar)
  Učlanjen
  03.03.2006.
  Poruke
  1.222
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Ma Kosovo ode (za sada) ma ko bio na vlasti.
  Jedinu pobedu koju Srbija moze da ostvari jeste da pohapsi sve kriminalce i lopove koji su se napljackali u zadnjih 15 god. ,a i dalje pljackaju.
  Tu lezi srz problema ova zemlje.Jer lopove kakve ima Srbija nema niko.Hrvatski i siptarski su izdasni u izdvajanju novca za hrvatsku i siptarsku stvar dok razni Miskovici,Drakulici,Beko,Hamovic.....ne daju ni dinar,

 17. #17
  Primećen član iskander (avatar)
  Učlanjen
  27.07.2006.
  Lokacija
  Drzmikurovacki potok - prva levo
  Poruke
  622
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Citat Original postavio torrente_bg
  Slepcino a meni je pun ku-rac debila koji se loze da smo najjaci,Srbija do Tokija i slicnih gluposti.Vi ste ista go-vna kao i ovi drugi Natasa Kandic,Biserko,Vuco,LDP i slicni majmuni.Koliko oni stete Srbiji toliko i vi.
  Da je srece da se lepo uhvatite pod ruku i odete u 3 lepe sto dalje od Srbije.Mozete i ove tajkune sa sobom da povedete jer i od njih nikakva vajda,jer za razliku od hrvatskih i siptarskih ni dinar ne daju za Srbiju.
  15 godina od takvih slusam o tome kako smo najjaci a Srbija sve manja i slabija.
  Ekonomija 0,vojska 0,drustvo 0.
  Da li si ti svestan da je Amerika udarila na Srbiju onako kako se udara kada se krene u ozbiljan rat da bi se mi predali za manje od 5 dana.Tj Sloba je i potpisao kapitulaciju ili po nasem vidjenju pobedu kada su mu saopstili da se vise nece zajebavati i birati ciljeve.
  Otkud ti znas da li su Ameri krenuli ozbiljno ili nisu, sta ti znas sta je ozbiljan rat gde si ti bio i video svojim ocima kako oni ratuju. Ti , kao prvo nemas pojma o cemu pricas, uporedjujes me sa Kandickom i ostalima, spominjes siptarske i hrvatske tajkune, pojma nemas o cemu pricas. Pogledaj malo druge postove sto sam pisao jer ne zelim da se ponavljam. Pa sporazum (ne kapitulacija) je potpisan zbog takvih kao sto si ti, jer bi NATO sigurno gadjao samo civilne ciljeve, vojsku i nije mogao da nadje, a takvi kao ti ne bi mogli da podnesu ni dan vise od toga bombardovanja, prodali bi svoje dupe samo da se ne dira u njihovo dvoriste. Da su nasi preci branili Srbiju na taj nacin, odavno ne bi bilo ni Srbije ni Srba. Pravoslavna vera uci nas pozrtvovanju sa sebe i za drugog - "ljubi bliznjeg svog", - sta smo trebali - da kazemo e ovi ce da nas bombarduju, evo njima i Kosmet i Srbija, zabole nas za druge Srbe ja cu lepo da zivim u BG i bas me briga... To si ti i takvi kao ti - junacino...
  A sto se tice mene i mojih prezivelih drugova iz dosadasnjih ratova, uvek cemo se odazvati pozivu da branimo otadzbinu, bez obzira ko bio na vlasti. Ne razmisljam politicki i nemam neki politicki stav, moj stav je samo realan, a taj stav se zove SRBIJA !!! 8-)

 18. #18
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Tako je iskander, po meni najvece pickice i jajare kod nas Srba su Srbi koji zive u Beogradu tj Beogradjani. 90% ovih sto su za izdaju , rasprodaju i ponizavanje je iz tog grada. Dok neki Srbi iz recimo Raske Oblasti, sa juga Srbije i Kosmeta zive veoma tesko, ovi Beogradski neljudi im se ismejavaju prave se kosmopoliti i rugaju se njihovoj muci. Zato bi ja da ikako moze napravio neki dogovor sa Siptarima da ako oce vec da nas napadaju da ih pustimo da prvo zauzmu Beograd jer tu Srba i najmanje ima.

  Sto je i normalno kad se zna da je Beograd imao 1941. godine 400.000 stanovnika a danas ima 2 miliona. Ovih 1.5 miliona razlike su sve zasluzne komunjare i njihova komunisticka deca vaspitana u duhu Partije, Marksizma, ateizma i bratstva i Jedinstva. A kako znamo da su 1.5 miliona beogradjana sve teske komunjare i njihovi potomci. Pa lepo. Samo su zasluzni komunisti mogli da dobiju od 1945 do 1990. godine stan u Beogradu . Obican Srbin , procetnicki nastrojen tu nije imao sta da trazi.

 19. #19
  Poznat intra (avatar)
  Učlanjen
  22.12.2004.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Banja Luka
  Poruke
  7.121
  Reputaciona moć
  124

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Nedavno riknuo Kuk Robert moram reći da me nije rastužila ta vijest.

 20. #20
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.983
  Reputaciona moć
  325

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  hahaha, vidim, isplivava seljanija na povrsinu...
  a odakle ste mi vi srbende?
  kolko zemlje imate?
  zamolio bih vas samo, kada nam dolazite u posetu, da ostavite svoje blato kod kuce...
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

 21. #21
  Zainteresovan član Boba-No1 (avatar)
  Učlanjen
  14.05.2004.
  Lokacija
  Nova Pazova
  Poruke
  492
  Reputaciona moć
  59

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Citat Original postavio iskander
  Da su nasi preci branili Srbiju na taj nacin, odavno ne bi bilo ni Srbije ni Srba. Pravoslavna vera uci nas pozrtvovanju sa sebe i za drugog - "ljubi bliznjeg svog", - sta smo trebali - da kazemo e ovi ce da nas bombarduju, evo njima i Kosmet i Srbija, zabole nas za druge Srbe ja cu lepo da zivim u BG i bas me briga... To si ti i takvi kao ti - junacino...
  Svaka čast brate!
  U blizini sam...

 22. #22
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Citat Original postavio iskander
  O- da kazemo e ovi ce da nas bombarduju, evo njima i Kosmet i Srbija, zabole nas za druge Srbe ja cu lepo da zivim u BG i bas me briga... T
  A
  Tacno to smo i rekli cim su nam iskljucili struju na dva dana potpisuj brze bolje dok je bilo gde da se ladi pivo bili smo baje al onda se pivo ugrejalo a prasici u zamrzivacu krenuli da smrdu i eto ode Kosovo ...

 23. #23
  Primećen član iskander (avatar)
  Učlanjen
  27.07.2006.
  Lokacija
  Drzmikurovacki potok - prva levo
  Poruke
  622
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Citat Original postavio Jerry Ropero
  Tako je iskander, po meni najvece pickice i jajare kod nas Srba su Srbi koji zive u Beogradu tj Beogradjani. 90% ovih sto su za izdaju , rasprodaju i ponizavanje je iz tog grada. Dok neki Srbi iz recimo Raske Oblasti, sa juga Srbije i Kosmeta zive veoma tesko, ovi Beogradski neljudi im se ismejavaju prave se kosmopoliti i rugaju se njihovoj muci. Zato bi ja da ikako moze napravio neki dogovor sa Siptarima da ako oce vec da nas napadaju da ih pustimo da prvo zauzmu Beograd jer tu Srba i najmanje ima.

  Sto je i normalno kad se zna da je Beograd imao 1941. godine 400.000 stanovnika a danas ima 2 miliona. Ovih 1.5 miliona razlike su sve zasluzne komunjare i njihova komunisticka deca vaspitana u duhu Partije, Marksizma, ateizma i bratstva i Jedinstva. A kako znamo da su 1.5 miliona beogradjana sve teske komunjare i njihovi potomci. Pa lepo. Samo su zasluzni komunisti mogli da dobiju od 1945 do 1990. godine stan u Beogradu . Obican Srbin , procetnicki nastrojen tu nije imao sta da trazi.
  Ne pravim dogovore sa siptarima, nijedan grad ne bih dao ni siptarima , ni Hrvatima, ni Amerima, to su Srpski gradovi i treba da ostanu srpski. Ima istine u tome sto si rekao za BG, ali si i preterao i to u velikoj meri. Beograd je metropola i u njemu i treba da zivi vise ljudi razlicitih nacija, vera i boje koze. To je glavni grad i svi "mi" koji smo dosli sa strane trebamo postovati taj grad i ljude koji zive i koji su se rodili u njemu... 8-)

 24. #24
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Citat Original postavio iskander
  Ne To je glavni grad i svi "mi" koji smo dosli sa strane trebamo postovati taj grad i ljude koji zive i koji su se rodili u njemu... 8-)
  Aha i ti s sa strane sad si najebao sad ce Jerry da istrazuje ko ti je u familiji jahao popa da bi dosao u BG.

 25. #25
  Iskusan
  Učlanjen
  29.12.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  5.231
  Reputaciona moć
  105

  Podrazumevano Re: Podsecanje: Napadi VJ na aerodrome u Tuzli i Tirani

  Citat Original postavio opanak
  ............a ova druga tema opasno zulja.....i to one sto nisu ispunili bonus za postavljanje lokatora....ebemga neka pate....dok ne shvate...........
  To je to. Bravo.

  A za one koji nisu shvatili, da ponovim ono najbitnije, podvuceno u temi:


  "U poplavi svakojakog podaništva i udvoričkog ponašanja, kako od strane naših političara tako i od strane dirigovanih medija, ovaj tekst posvećujem našim hrabrim vazduhoplovcima koji su žrtvujući svoje živote (Zoranov juriš na neprijatelja) branili ovu zemlju i ovaj narod. Da ove podaničke gnjide ne bi zatamnile i ovaj deo naše svetle bliske istorije, želim da podsetim na hrabrost i dostojanstvo koje ovaj narod ima."

Slične teme

 1. Šta znate o ratu u bosni i gradu TUZLI?
  Autor samo_vas_gledam u forumu Politika
  Odgovora: 641
  Poslednja poruka: 07.04.2010., 22:15
 2. Odgovora: 110
  Poslednja poruka: 12.09.2008., 07:18
 3. Buš u Tirani: Odlučili smo!
  Autor PJ_Harvey u forumu Politika
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 10.06.2007., 16:12
 4. Uhapšen osumnjčeni za napad na JNA u Tuzli
  Autor gdzd968 u forumu Politika
  Odgovora: 1
  Poslednja poruka: 12.05.2007., 13:32

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •