DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!
Strana 1 od 15 1234511 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 358

Tema: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

 1. #1
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano DOS "reforme":Siptari imaju dva puta vise vojnika od Srbije!

  Drugovi vojnici, fajront!

  Pod parolom reforme, Vojska Srbije se smanjuje do granice da se postavlja pitanje da li bi bila sposobna i da odbrani našu teritoriju. Brojno stanje, opremljenost i obučenost vojske je takva da se na nju više ne možemo osloniti


  Ono što je ostalo od četvrte armije sveta, danas se zove Vojska Srbije. Ne srpska vojska, valjda da ne podseća na vreme kad su se Srbi ponosili svojom armijom već samo Vojska Srbije. Dobro da se neko nije setio i neke još politički korektnije formulacije tipa vojska svih njenih vojnika ili svih građana i građanki.

  Formiranje Vojske Srbije krenulo je od severa. U Novom Sadu je formirana Prva brigada Vojske Srbije, koja će pored komande u Novom Sadu imati bataljone raspoređene u Bačkoj Topoli, Sremskoj Mitrovici, Pančevu i Šapcu. Ujedno ovim je prestao da postoji Novosadski korpus. Ostala tri korpusa ugašena su prošle godine a njihove zone odgovornosti preuzeće brigade koje će tek da budu formirane sa komandama u Kraljevu, Nišu i Vranju. Za kraj septembra najavljuje se i formiranje specijalne brigade VS, sastavljene od pripadnika 72. specijalne, 63. padobranske brigade i onog što je preostalo od “kobri”.  I to bi trebalo da bude to. Brojčano manja ali efikasnija vojska, kako najavljuje ministar odbrane Zoran Stanković. I kako predviđa reforma, pravljena za državnu zajednicu sa Crnom Gorom i kojoj su tada, dok je bila na papiru, hvalospeve pisali čak i američki kongresmeni.

  Sad kad je to s papira prešlo na teren, vidljiv je ovaj prvi deo – smanjenje broja ljudi, a ovaj drugi, povećanje efikasnosti, šta li, treba da očekujemo da dođe sam po sebi. Vojni analitičar Veljko Kadijević kaže da je disproporcija između proklamovanog i onog što se dešava realno na terenu velika i da se ovo ne može nazvati reformom. “Reč je o klasičnoj redukciji. Ide se samo na smanjenje broja vojske, jedinica, komandi, generala... Samo o tome slušamo, nema više ničega. Mi smo došli do toga da više ni međunarodna zajednica ne prepoznaje šta se ovde dešava a do prošle godine je procese u našoj vojsci označavala kao reformatorske.”  Prema mišljenju Veljka Kadijevića, problematično je i što ulogu korpusa preuzimaju formacijski manje jedinice: brigade kao i dramatično smanjenje broja vojnika. „Nemoguće je da teritoriju Srbije brane četiri brigade. Pogotovo, ako im je razmeštaj takav da na potezu Beograd – Novi Pazar nemamo nijednog vojnika. Dok su na jugu Srbije na prostoru od 80 km smeštene dve brigade. Takođe, ne znam kako je zamišljeno da jedna brigada brani čitavu Vojvodinu? Mi možemo biti formalisti pa reći da sa Rumunima nikad nismo ratovali u Vojvodini, Mađari su u EU pa nećemo ni s njima, možda i s Hrvatima postanemo prijatelji i šta će nam vojska. Po toj logici možemo postaviti i pitanje: šta će nam i brigada, dosta je bataljon. Pa, možda i četa bude dovoljna.”  Dok je Kadijević bio savetnik za vojsku tadašnjeg ministra odbrane Prvoslava Davinića, vojska je imala 60 hiljada vojnika a projektovano je smanjenje na 35 do 40 hiljada. “Tada su nam Britanci i Amerikanci savetovali da ne idemo tako radikalno, nego da prvo smanjimo na 50 hiljada pa postepeno ako treba još. A sada se odmah pominje 21 hiljada. Pa, to je neozbiljno.”

  Vojni analitičar Aleksandar Radić smatra, međutim, da je brojno stanje prestalo da bude bitan faktor za procenjivanje borbene gotovosti.

  “To bi bilo bitno da živimo u šezdesetim godinama. Sada u eri informatičkog ratovanja”, kaže, “to nije od najveće važnosti. Mi tek sad pravimo raskid sa hladnoratovskim razmišljanjem, era industrijskog ratovanja završena je 1991. godine što mi, nažalost, to nismo shvatili ni u ratovima devedesetih, a izgleda mnogi ni dan-danas.”  Čovek je još uvek neprevaziđen, kaže general-potpukovnik u penziji Milomir Miladinović, svojevremeno baš komandant upravo ukinutog Novosadskog korpusa a sada predsednik Odbora za nacionalnu bezbednost Karićevog PSS-a. “Prvo se treba modernizovati, pa tek onda smanjivati brojno stanje. Ovako kako sada radimo, samo obezvređujemo ulogu vojske. Vojska u ovim uslovima treba da bude sredstvo odvraćanja od eventualne agresije na našu teritoriju. A koga ćemo mi da odvratimo sa 20 hiljada ljudi? Pa, samo Kosovski zaštitni korpus trenutno broji 55 hiljada ljudi. A kakva god bude odluka o konačnom statusu Kosova, doći će do nestabilnosti na ovom području.”

  General Miladinović navodi da je svetski standard da jedan odsto stanovništva budu vojnici. Grčka, na primer, koja je članica NATO-a i koja ima oko 10 miliona stanovnika, što nije mnogo više od nas, ima 1,4 odsto vojnika ili čitavih 140 hiljada. “A mi govorimo da je smanjivanje do apsurda i to nazivamo reformama.”

  Aleksandar Radić ovo što se sada dešava naziva reorganizacijom koja se sprovodi kroz redukciju trenutnog broja snaga. Reforma, kaže, po nekim elementima teče ali po većini tek treba da usledi. “Reorganizaciju su prošle sve zemlje u regionu, to je ispitan teren i ne vidim zašto se oko toga pravi problem. Uostalom, ne pričamo da li postoji bolje rešenje već da li uopšte postoji drugo rešenje?”  Ukidanje korpusa i davanje njihove uloge brigadama Radić takođe vidi kao nešto sasvim normalno i očekivano. Uostalom, to je verifikacija stanja stvari jer, kaže, kod nas su jedinice imale ne jedan već i do dva ranga manje ljudi od predviđenog broja i da su takve služile samo za zavaravanje o navodnoj moći i za dobijanje većih činova. “Većina zemalja u tranziciji je svela svoje oružane snage na dve brigade i šest bataljona. I to je sve. To su uradili i Česi i Slovaci i Mađari, planiraju da urade Hrvati.”

  I raspored brigada, za razliku od Kadijevića i Miladinovića, Radiću se ne čini nelogičnim. “To što je komanda Četvrte brigade u Vranju logična je posledica izvora opasnosti. Ona zatvara pravac prema Kosovu i pokriva jug Srbije i zato ima relativno usku zonu odgovornosti. Naravno, jasno je da se u ovoj zemlji albanski element percipira kao potencijalno najveća opasnost. Prema informacijama koje imam, ta brigada će biti najbolje popunjena i najbolje opremljena, što je i logično jer je ona prva na udaru u slučaju opasnosti. Ona će, možda, imati poseban zadatak i normalno je što na tom području koncentrišemo snage.”  Da ne bude zabune, Aleksandar Radić nije verni podržavalac onoga što se trenutno dešava u vojsci. On na sadašnju reorganizaciju i početak reforme gleda kao na kompromis. Između starih, inertnih snaga koje i dalje ništa ne bi menjale i neophodne potrebe za reformom. “Ove brigade i dalje odudaraju od svetskih standarda na osnovu kojih su građene NATO brigade.. NATO brigade su drugačije zamišljene, nisu tako masivne kao kod nas već se sastoje od najčešće tri bataljona. A bataljon je, zapravo, glavna taktička jedinica na koju se oslanja ideja organizovanja oružanih snaga i on zapravo preuzima na sebe zadatke koje su kod nas vršile brigade.”

  Pored usklađivanja naših formacija sa punim standardima NATO-a, smatra Radić, prioriteti naše vojske su obuka i oprema. “Vojska mora da radi, da bude na terenu a godinama je uskraćena za to. Budžet za obuke je minoran, toliko se štedi na municiji da se više niko i ne uzbuđuje zbog toga. Najgore stanje je u vazduhoplovstvu, došli smo do nivoa da je sama ideja letenja problem, da ne govorim o izvođenju borbenih dejstava. Zatim, sredstva veze. To je neoprostiv nedostatak naše vojske jer naši uređaji za vezu su stari i po pola veka.”  Radić upozorava i da lobi kopnene vojske već dugo dominira našom vojskom i da zato nemamo ravnotežno izgrađen sistem. Takođe, navodi i da je statistika u našem slučaju neupotrebljiva jer je velika razlika između onoga što imamo i onoga što bismo zaista mogli da upotrebimo.

  Da je vojska katastrofalno opremljena smatra i Veljko Kadijević, “što i ne čudi jer od vremena Tita ništa ozbiljnije nije kupljeno”. Vojni budžet se projektuje tako, objašnjava Kadijević, da na tekuće troškove: plate za zaposlene, struju, vodu – ide 30 odsto, 40 odsto ide za tekuće održavanje: nabavku municije, uniformi i slično, dok ostalih 30 odsto ide za razvoj. Tako je u uređenim zemljama a kod nas 80 odsto ide za mesečne tekuće troškove, 18 odsto za održavanje i jedan do dva odsto za razvoj. To dovoljno govori o izbalansiranosti budžeta.  Kadijević smatra da i ukupni odobreni budžet, koji ove godine iznosi 2,1 odsto bruto domaćeg proizvoda (što ove godine iznosi oko 560 miliona evra) nije reformski već restriktivan budžet. “Država mora da odluči da li želi da finansira reformu svoje vojske ili ne. Sada je stanje takvo da se ne radi ništa jer ne znaju šta žele ali sve i da znaju, nemaju novca. Jer, vojska pogotovo mala i efikasna – košta. Ali, ne kaže se džaba da ko ne plaća svoju vojsku, plaćaće tuđu.”

  Iako bi vojni budžeti trebalo da budu srazmerno proporcionalni ekonomskoj moći države, Veljko Kadijević kaže da nikako ne bi trebalo određivati budžet samo na osnovu trenutne ekonomske situacije zemlje. Bitno je, kaže, da Ministarstvo odbrane predlaže budžet na osnovu onoga šta je potrebno i na osnovu napravljene strategije, a ne na osnovu onoga koliko im ministar finansija kaže da će odobriti para.
  Poslednji put ažurirao/la Jerry Ropero : 26.08.2006. u 18:59 2. #2
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Svaki budžetski korisnik, naravno, misli da njemu pripada malo a general u penziji Milomir Miladinović svoje mišljenje obrazlaže time da se u svetu, i to u zemljama koje imaju stabilnost, izdvaja i do 2,8 odsto BDP-a za vojsku dok se kod nas izdvaja samo 2,1 odsto. Čak i to ne bi bilo neprihvatljivo, kaže Miladinović, da se obećano isplati.

  “U 2004. godini meni je kao načelniku sektora kopnene vojske na raspolaganje za nabavku opreme obećana 1,2 milijarda dinara. Ja sam naručio opremu u vrednosti od nekih 700 miliona dinara da bi mi u novembru javili da u tu svrhu možemo da dobijemo svega 200 miliona. I eto, tako nastaju dugovi”, kaže Miladinović.

  Plate vojnika pod ugovorom, pri tom su 13 252 dinara a prosečna plata profesionalnog pripadnika vojske sa vojnim dodatkom, regresom, toplim obrokom i minulim radom maksimalno doseže 23 hiljade dinara. U zemljama u regionu profesionalni pripadnik vojske nema ispod 500 evra. I onda se general Miladinović čudi kako su za vojnu akademiju ove godine iz civilstva konkurisala samo 23 čoveka. “A u moje vreme su na hiljade otpadali”, kaže.  “Ako hoćemo vojnika-profesionalca, moramo napraviti zakonodavni regulativni okvir. Moramo od vojnika ponovo napraviti cenjenu i zanimljivu profesiju”, kaže Kadijević. “Kad bi nas sutra, na primer, pozvali u Liban u mirovnu misiju od, recimo, hiljadu ljudi, mi ne bismo mogli da nađemo ni dovoljno obučenih ljudi, niti bismo ih mogli opremiti. Mi nemamo mogućnosti da specijalcima pokrijemo kopnenu zonu bezbednosti. Uostalom, u ovakvom stanju u kakvom je, pitanje je da li bi naša vojska bila sposobna i da odbrani našu teritoriju.”

  Ako nije sposobna da uradi taj svoj primarni zadatak, legitimno je onda postaviti pitanje: Šta će nam takva vojska?

  Ovakva nam ne treba, slažu se svi naši sagovornici, samo različito razmišljaju na temu kako da dođemo do vojske koja će nam biti potrebna.

 3. #3
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Znaci kao sto mozete videti u navedenom tekstu Srbiju posle vojnih reformi DOS-a (DS i DSS-a i njihovih satelita) brane 4 brigade. Brigada je vojna jedinica koja broji 5.000 vojnika.

  Srbija pod DOS-ovcima ima 21.000 vojnika dok Siptari na Kosovu imaju 55.000 vojnika .

  Od vojne tehnike nije nista kupljeno, a unisteno je nesto od onoga sto smo imali pre svega raketa Strela 2M kao i 2 miliona nagaznih mina.

  Drugim recima Siptari opusteno mogu da pokrenu invaziju na Srbiju i tesko da ko pre Kragujevca moze da ih zaustavi.

  Svetski standardi kazu da zemlja treba da ima u proseku 1% vojnika od ukupnog broja stanovnika a mi imamo 0.2% sto znaci da je nasa zemlja nebranjena i vrlo ranjiva na bilo kakvu agresiju.

  O mogucnosti oslobadjanja Kosova sa vojskom od 20.000 ljudi i da ne govorimo.

  To su nama nase DOS reforme donele da nam je zemlja u totalnom rasulu i raspadu, nebranjena i pred unistenjem.

 4. #4
  Domaćin serb_pagan (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2005.
  Lokacija
  RAVE the City
  Poruke
  4.439
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio Jerry Ropero
  Znaci kao sto mozete videti u navedenom tekstu Srbiju posle vojnih reformi DOS-a (DS i DSS-a i njihovih satelita) brane 4 brigade. Brigada je vojna jedinica koja broji 5.000 vojnika.
  .
  odlicno je sto je srbija demilitarizovana...tako da domacinima ne moze vise pasti na pamet da srbiju vuku u nove ratove i pogibije...

 5. #5
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Nadam se da ce vas radikali sve pohapsiti zbog ovog namernog rusenja i slabljenja borbene gotovosti i odbrane nase zemlje jednog dana kad osvoje vlast. Zasluzili ste. Ovo je cin direktne veleizdaje zemlje.

 6. #6
  Aktivan član
  Učlanjen
  12.07.2006.
  Poruke
  1.016
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Brigada 5,000 vojnika??? :shock: Pa ovi stvarno nisu normalni. Ako vec zele da "modernizuju" vojsku onda nek osnovnu manevarsku jedinicu cini bataljon u sklopu brigade, koje ne treba da broji vise od 2,000 ljudi. I u najvecim vojskama na svjetu brigada obicno ne prelazi 3,500 ljudi. Gdje tu dodju oklopne jedinice? Imamo oko 300 tenkova M84 i T72, sto samo po sebi zahvtjeva bar 10,000 vojnika. Prvo su unistili Strele (koje i dalje mogu da obore sve sto se spusti ispod 2km) a sad ukidaju jedinice koje su vec uspostavile tradiciju pa jos smanjuju velicinu vojske na mizeran nivo. Meni se cini da se ovo priprema nekome da sebi vrati samopuzdanje nakon neuspjesne vojne avanture a sa ovakvom vojskom to nece biti problem. :-(

  Samo jos da citiram stih velikog Njegosa.

  "Ne bojim se ja vrazijega kota,
  neka ga je ko na gori lista,
  no se bojim od zla domacega..."

 7. #7
  Ističe se untouchable (avatar)
  Učlanjen
  22.04.2003.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  2.744
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Свакако, и ја се надам да ће се Радикали по доласку на власт обрачунати са онима који су криви за, како кажу у Америци "угрожавање живота сваког мушкарца, жене и детета" - слабљењем војне способности земље.
  Зна се какве кане за такво деловање следе у озбиљним државама, каква ће ваљда и Србија постати.

 8. #8
  Domaćin serb_pagan (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2005.
  Lokacija
  RAVE the City
  Poruke
  4.439
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio Jerry Ropero
  Nadam se da ce vas radikali sve pohapsiti zbog ovog namernog rusenja i slabljenja borbene gotovosti i odbrane nase zemlje jednog dana kad osvoje vlast. Zasluzili ste. Ovo je cin direktne veleizdaje zemlje.
  pod pretpostavkom da cete uopste dobiti izgledne shanse da dodjete na vlast,do tada ce proci dovoljno vremena i nato snage ce se uveliko setati srbijom,tako da necete imati ni silu kojom bi ste to ucinili,niti volje i hrabrosti da bilo sta uradite po tom pitanju...tako da...nema nista od toga..zao mi je..imali ste sansu devedesetih,niste stigli da pobijete sve neistomisljenike,stvari su otisle predaleko tako da mozes samo da mastas :-D :-D

 9. #9
  Ističe se untouchable (avatar)
  Učlanjen
  22.04.2003.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  2.744
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio serb_pagan
  pod pretpostavkom da cete uopste dobiti izgledne shanse da dodjete na vlast,do tada ce proci dovoljno vremena i nato snage ce se uveliko setati srbijom,tako da necete imati ni silu kojom bi ste to ucinili,niti volje i hrabrosti da bilo sta uradite po tom pitanju...tako da...nema nista od toga..zao mi je..imali ste sansu devedesetih,niste stigli da pobijete sve neistomisljenike,stvari su otisle predaleko tako da mozes samo da mastas :-D :-D
  Па чак и кад би се то десило, свакодневно бисте доживљавали судбину какву доживљавају сарадници окупатора у Ираку, тако да сам на вашем месту не бих се превише радовао том сценарију.

 10. #10
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Videcemo gosn. pagane . Videcemo.

  Nego najjaci su mi ovi DOS-ovski placeni anal-iticari koji kazu da cemo imati brojno manju ali efikasniju vojsku. Samo me interesuje po cemu efikasniju? Cim imas manje vojnika, slabiji si. Plus tim preostalim vojnicima nije kupljen ni jedan novi komad naoruzanja, vojna oprema je totalno zastarela tako da je nasa odbrana jedno 10 puta slabija nego sto je to recimo bila 1999te godine.

  Sada bi mogle da nas okupiraju 2 siptarske divizije , jer siptari imaju modernije naoruzanje od nas kupljeno od Amerikanaca. To veoma lako moze da se desi i da sam ja na mestu Agima Cekua, u slucaju da Srbija nece da prizna nezavisnost Kosova ja bih je napao vojno, dosao sa vojskom negde do Kragujevca i onda zatrazio od Srbije kapitulaciju i priznanje nezavisnosti Kosova . I naravno usput sve opljackao i unistio.

  Vrlo lako ovo moze da nam se desi zbog antidrzavnog i antisrpskog delovanja marionetske izdajnicko-kvislinske DOS-ovske vlasti.

 11. #11
  Aktivan član
  Učlanjen
  12.07.2006.
  Poruke
  1.016
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio untouchable
  Па чак и кад би се то десило, свакодневно бисте доживљавали судбину какву доживљавају сарадници окупатора у Ираку, тако да сам на вашем месту не бих се превише радовао том сценарију.

  Hehehehehehehehe...

 12. #12
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio serb_pagan
  pod pretpostavkom da cete uopste dobiti izgledne shanse da dodjete na vlast,do tada ce proci dovoljno vremena i nato snage ce se uveliko setati srbijom,tako da necete imati ni silu kojom bi ste to ucinili,niti volje i hrabrosti da bilo sta uradite po tom pitanju...tako da...nema nista od toga..zao mi je..imali ste sansu devedesetih,niste stigli da pobijete sve neistomisljenike,stvari su otisle predaleko tako da mozes samo da mastas :-D :-D
  Smejes se sam sebi jadnice, ako Siptari izvrse agresiju na nasu zemlju tvoja glava ce biti u torbi jednako kao i moja. Nece oni tebe postedeti sto si domaci izdajnik i sto mrzis sopstvenu zemlju, za njih smo mi svi isti i zasluzujemo samo smrt. Jedino ako ne budes dovoljno brz da pre toga pobegnes iz zemlje.

 13. #13
  Domaćin serb_pagan (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2005.
  Lokacija
  RAVE the City
  Poruke
  4.439
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio Jerry Ropero
  Smejes se sam sebi jadnice, ako Siptari izvrse agresiju na nasu zemlju tvoja glava ce biti u torbi jednako kao i moja. Nece oni tebe postedeti sto si domaci izdajnik i sto mrzis sopstvenu zemlju, za njih smo mi svi isti i zasluzujemo samo smrt. Jedino ako ne budes dovoljno brz da pre toga pobegnes iz zemlje.
  koja ste vi gomila zaludjenika...******,koliko dugo mislite da kontaminirate sajber prostor ovakvim debilnim tumachenjima i konstatacijama? sta ste vi,cela druga smena laze lazarevica se nagurala na kompjuter? vi ste opasni poremeceni bolesnici..jako,jako dusevno poremeceni mladi ljudi...mlad,zdrav,a lud...a ja odoh...povraca mi se od vasih ludackih bljuvotina...

 14. #14
  Domaćin serb_pagan (avatar)
  Učlanjen
  04.10.2005.
  Lokacija
  RAVE the City
  Poruke
  4.439
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  teshi me to shto znam da je vreme psiho degenerika i nacional-ludaka odavno proshlo i da je retko ko danas u srbiji toliko psihicki poremecen da zajedno sa vama sanja ovakve sadisticke snove...

 15. #15
  Poznat svetolik trpkovic (avatar)
  Učlanjen
  25.08.2006.
  Lokacija
  Sloteru Niče Srbija ti kliče!
  Poruke
  9.086
  Tekstova u blogu
  2
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Ma kakvi napadi i ratovi ameri su napravili jednu bazu na Kosovu i verovatno ce u dogledno vreme i jednu u Srbiji poso ce nas sve uterati u NATO odbrana zemlje ce biti njihova briga a granice koje su utvrdjene se nece menjati jer ko ce da napane zemlju u kojoj je americka baza pogotovo sto ce siptarima posle dobijanja Kosova nece vise tolerisati nova prosirenja .Slican je primer Grcke i Turske koje su vec 100 godina u permanentnom sukobu ali posto su obe zemlje clanice NATO svaki sukob je iskljucen .

 16. #16
  Aktivan član
  Učlanjen
  12.07.2006.
  Poruke
  1.016
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio serb_pagan
  teshi me to shto znam da je vreme psiho degenerika i nacional-ludaka odavno proshlo i da je retko ko danas u srbiji toliko psihicki poremecen da zajedno sa vama sanja ovakve sadisticke snove...
  Ti ovde sanjas o NATO okupaciji a nama govoris da je odrzavanje iole mocne Srpske vojske sadisticki san. :-? Mozda bi trebalo da promjenis nick u nesto drugo, posto Serb stvarno ne stoji.

 17. #17
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  serb_pagan, pa kad nemas argumente uvrede ti ostaju jedino resenje . Kazes da smo poremeceni bolesnici.

  A zasto?

  Zato sto vidimo 3 poteza unapred cemu vodi imanje smesne i bedne vojske od 20.000 vojnika u neprijateljskom okruzenju Bosnjaka iz FBIH, Hrvata iz Hrvatske i Siptara sa Kosova i Albanije?

  Pa da li ti znas recimo da Vojska Albanije ima 700.000 vojnika , 150.000 u svakom trenutku pod uniformom i da Siptari iz Albanije i sa Kosova skupa imaju 10 puta vojnika pod uniformom nego mi danas?

  Da li ti mislis da jedan srpski vojnik moze da zaustavi 10 siptarskih vojnika? Ili ti je stanje jos gore , pa mislis da su Siptari nasi drugari i prijatelji, da nas vole i postuju, i da nas nikada nece napasti?

  Pa drzava Izrael koja ima odprilike isto neprijateljsko okruzenje kao i mi , sa 5 miliona stanovnika ima 1 milion vojnika. A Srbija ima 20.000 iliti 50 puta manje. Verovatno su Jevreji glupi i nemaju pojma, niko im nije reko da bi se lakse branili sa 20.000 vojnika nego sa 1 milion, i da za dzabe i uludo trose pare na vojsku.

  Da li si ti video karte Velike Albanije u koje, sto se tice Srbije spadaju sem Kosova i Novi Pazar, Raska, Kursumlija, Prokuplje, Nis, Vranje, Bujanovac, Presevo i Medvedja?

  Izgleda da nisi cim mozes tako da pricas.

 18. #18
  Domaćin veKsla (avatar)
  Učlanjen
  13.05.2005.
  Lokacija
  Bangladesh
  Poruke
  3.022
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio serb_pagan
  koja ste vi gomila zaludjenika...******,koliko dugo mislite da kontaminirate sajber prostor ovakvim debilnim tumachenjima i konstatacijama? sta ste vi,cela druga smena laze lazarevica se nagurala na kompjuter? vi ste opasni poremeceni bolesnici..jako,jako dusevno poremeceni mladi ljudi...mlad,zdrav,a lud...a ja odoh...povraca mi se od vasih ludackih bljuvotina...
  gospodine,vi ste cvrsti u svojim stavovima ko zhivan u sladoledu,samo nastavite

 19. #19
  marlоn
  Guest

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio veKsla
  gospodine,vi ste cvrsti u svojim stavovima ko zhivan u sladoledu,samo nastavite

 20. #20
  Aktivan član
  Učlanjen
  12.07.2006.
  Poruke
  1.016
  Reputaciona moć
  57

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio Jerry Ropero
  serb_pagan, pa kad nemas argumente uvrede ti ostaju jedino resenje . Kazes da smo poremeceni bolesnici.

  A zasto?

  Zato sto vidimo 3 poteza unapred cemu vodi imanje smesne i bedne vojske od 20.000 vojnika u neprijateljskom okruzenju Bosnjaka iz FBIH, Hrvata iz Hrvatske i Siptara sa Kosova i Albanije?

  Pa da li ti znas recimo da Vojska Albanije ima 700.000 vojnika , 150.000 u svakom trenutku pod uniformom i da Siptari iz Albanije i sa Kosova skupa imaju 10 puta vojnika pod uniformom nego mi danas?

  Da li ti mislis da jedan srpski vojnik moze da zaustavi 10 siptarskih vojnika? Ili ti je stanje jos gore , pa mislis da su Siptari nasi drugari i prijatelji, da nas vole i postuju, i da nas nikada nece napasti?

  Pa drzava Izrael koja ima odprilike isto neprijateljsko okruzenje kao i mi , sa 5 miliona stanovnika ima 1 milion vojnika. A Srbija ima 20.000 iliti 50 puta manje. Verovatno su Jevreji glupi i nemaju pojma, niko im nije reko da bi se lakse branili sa 20.000 vojnika nego sa 1 milion, i da za dzabe i uludo trose pare na vojsku.

  Da li si ti video karte Velike Albanije u koje, sto se tice Srbije spadaju sem Kosova i Novi Pazar, Raska, Kursumlija, Prokuplje, Nis, Vranje, Bujanovac, Presevo i Medvedja?

  Izgleda da nisi cim mozes tako da pricas.
  Jerry, Albanija logisticki nije u stanju da odrzi vojsku od 70,000 hiljada a kamoli 700,000. Razmisli malo prije nego sto lupis ovakvo nesto. :-?

 21. #21
  Poznat Jerry Ropero (avatar)
  Učlanjen
  11.07.2006.
  Lokacija
  Jedna je Srbija
  Poruke
  7.375
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Ne lupam , to su CIA podaci, evo pogledaj ovde http://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_Albania

 22. #22
  Moderator fortes (avatar)
  Učlanjen
  25.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  23.886
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  2555

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio Jerry Ropero
  Ne lupam , to su CIA podaci, evo pogledaj ovde http://en.wikipedia.org/wiki/Military_of_Albania
  To je broj vojno sposobnih,po istom izvoru mi imamo 2000000 ljudi.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Army_of_Serbia_and_Montenegro

  Inace glupo je ocekivati da imamo vojsku od 100 000 ljudi kad ne mozes da izdrzavas ni pola od toga.
  Poslednji put ažurirao/la fortes : 26.08.2006. u 21:09

 23. #23
  Ističe se untouchable (avatar)
  Učlanjen
  22.04.2003.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  2.744
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio fortes
  To je broj vojno sposobnih,po istom izvoru mi imamo 2000000 ljudi.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Army_of_Serbia_and_Montenegro

  Inace glupo je ocekivati da imamo vojsku od 100 000 ljudi kad ne mozes da izdrzavas ni pola od toga.
  То откад је ДОС дошао не можемо да издржавамо ни војску ни школство ни здравство...

 24. #24
  Moderator fortes (avatar)
  Učlanjen
  25.05.2006.
  Pol
  muški
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  23.886
  Tekstova u blogu
  1
  Reputaciona moć
  2555

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio untouchable
  То откад је ДОС дошао не можемо да издржавамо ни војску ни школство ни здравство...
  Vojska je prestala da se izdrzava 90-te.Ona je unistena davno pre DOS-a.Sada samo dolazi racun.

 25. #25
  Elita Svabov (avatar)
  Učlanjen
  02.10.2004.
  Pol
  muški
  Poruke
  24.983
  Reputaciona moć
  325

  Podrazumevano Re: DOS "reforme":Siptari imaju vise vojnika od Srbije!

  Citat Original postavio untouchable
  То откад је ДОС дошао не можемо да издржавамо ни војску ни школство ни здравство...

  a ranije su cvetale ruze
  Well, of course it's a rat! You have rats in Spain, don't you - or did Franco have them all shot?

Slične teme

 1. Odgovora: 335
  Poslednja poruka: 27.08.2009., 00:21
 2. Milo: "Zbog Srbije se više nećemo žrtvovati"!
  Autor Keća Pontin u forumu Politika
  Odgovora: 48
  Poslednja poruka: 16.10.2008., 17:49
 3. Odgovora: 59
  Poslednja poruka: 07.11.2007., 23:32
 4. Odgovora: 5
  Poslednja poruka: 13.06.2006., 00:05

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •