Engleski buldog
Strana 1 od 7 12345 ... PoslednjaPoslednja
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 168

Tema: Engleski buldog

 1. #1
  Početnik
  Učlanjen
  24.08.2006.
  Poruke
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Engleski buldog

  pozdrav svim ljubiteljima engleskih buldoga,gajim ih vec deset godina i imam lepo iskustvo sa njima.posto znam da mnogi neznaju nimalo o toj rasi pokusacu da vam je prestavim,verujte bicete odusevljeni njome :-D 2. #2
  Početnik
  Učlanjen
  24.08.2006.
  Poruke
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: engleski buldog

  da nasatavimo.Po svom poreklu, telesnoj građi i građi sistema za uzimanje i varenje hrane pas je mesojed, koji je u prirodi dolazio do hrane lovom divljih životinja. Meso ulovljene životinje služilo je kao izvor proteina i energije, krv i kosti kao izvor mineralnih materija, jetra i drugi organi kao izvor vitamina. Ali, u nedostatku osnovne hrane, on pojede i pojedino zrelo divlje voće. Tako je pas podmirivao sve svoje potrebe za hranljivim sastojcima.

  Odomaćivanje je znatno uticalo na promene načina ishrane pasa. Danas je pas postao svaštojed ali, ipak, ne smemo zaboraviti na poreklo i pravilnu ishranu našeg ljubimca. Otpaci posle ručka sigurno neće zadovoljiti potrebe za hranljivim sastojcima kod našeg psa, a začini koji ne smetaju ljudima, sigurno će izazvati neko od oboljenja kod psa. Od začina koji se koriste u ljudskoj ishrani za pse koristimo samo so. Zato izbegavajte davanje kobasica, pašteta i konzervisanu hranu namenjenu ljudskoj ishrani. Ti artikli sadrže mnogo začina koji poboljšavaju ukus, ali pogubni su za psa. Isto se odnosi na slatkiše, koji sadrže kakao i mentol. Oni se, takođe, ne smeju davati psu.


  Voda je neophodna za sve životne funkcije psa. Zato pas uvek mora imati na raspolaganju svežu vodu.

  Štenad se obično posle 40 dana odbijaju od sise i idu kod novih vlasnika, a njihov najintenzivniji rast je do 6 meseci starosti. Zato morate posvetiti maksimalnu pažnju ishrani i hraniti štenad 4-6 puta dnevno do 4 meseca, od 4-6 meseci 3-4 puta, a od 6 meseci do godina dana 2 puta dnevno.

  U periodu od 40-tog dana života štenad već jedu hranu koju ćemo pripremati kao i odraslom psu, ali, za razliku od odraslih pasa, moraju dobijati mnogo veću količinu proteinskih, mineralnih i vitaminskih nego energetskih materija.

  Belančevine treba da čine do 50% pa i više ukupne količine dnevne hrane (meso, mlečni proizvodi, jaja, sojina uljana sačma).

  Energetska hrana (masti, kukuruzno brašno, krompir, makaroni, pirinač itd.) čini oko polovinu dnevnog obroka i nju kuvamo, a mesne proizvode po mogućnosti dajemo sirove, ukoliko potiču od zdravih životinja ili ih na kraju kuvanja energetskih hraniva ubacujemo da se kuvaju 10-15 minuta.

  Povećane potrebe mladog psa za kalcijumom i fosforom zadovoljavaju se, pored davanja velikih butnih kostiju (svinjske, goveđe) pečenim i sitno mlevenim ili izdrobljenim Ijuskama od jajeta ili određenom količinom kalcijuma iz gotove smese. Obavezno se, uz ove smese, dodaje i D vitamin jer utiče na resorbciju kalcijuma i fosfora.

  Pileće cevaste kosti ne smeju se davati jer mogu povrediti usnu duplju i unutrašnje organe psa.

  Primer pripreme hrane za mladog psa: Kilogram hraniva (krompir, pirinač, kukuruzno brašno) oko 200 gr masti (industrijski goveđi čvarci) dobro prokuvamo. Pri kraju kuvanja u ovu kašu dodamo 500-800 grama mesnih proizvoda (goveđe meso, ribu očišćenu od kostiju, bubrege, želudac, itd.), obavezno sitno iseckanih da pas ne bi odvajao i jeo samo meso. Kada se hrana ohladi, dodajte nešto od vitaminskih i mineralnih preparata.

 3. #3
  Početnik
  Učlanjen
  24.08.2006.
  Poruke
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: engleski buldog

  prestavljam vam rasu,Originalni naziv rase: BULLDOG
  Zemlja porekla: ENGLESKA
  Sekcija: 2
  Podsekcija: 21

  Opšti izgled: Pas ravne dlake, dežmekast, dobro spušten, širok, snažan, zbijen. Glava masivna, dosta snažna u odnosu na veličinu psa. Nijedna osobina ne treba da bude istaknuta u odnosu na druge, tako da uništi opšti sklad ili da psu izobličen izgled ili da ometa kretanje. Lični deo glave je kratak, njuška široka, zatupasta i povijena nagore. Telo kratko, vrlo zbijeno; noge jake, veoma mišićave, atletski građene. Zadnja noga je duga i jaka, ali, po snazi nešto slabija u poređenju sa kosturom prednje. Ženka nije tako upečatljiva ni tako razvijena kao mužjak.

  Karakteristike: Ostavlja utisak odlučnosti, snage i energičnosti.

  Temperament: Živahan, odvažan, odan, dostojan poverenja, hrabar, strašnog izgleda, ali obdaren nežnom prirodom.

  Glava i lubanja: Snažna lobanja čiji obim (meren između ušiju) treba da je približno jednak visini grebena. Gledana od napred čini se vrlo visokom od uglova donje vilice do vrha lobanje, i, jednako je široka i kvadratična. Obrazi su veoma zaobljeni i prostiru se, sa strane, do očiju. Iz profila, glava deluje vrlo visoko i kratko od potiljka do kraja nosa. Čelo je ravno: koža na čelu i na glavi je opuštena i naborana. Čelo nije ispupčeno i ne nadnosi se nad lični deo glave. Ispupčenja čeonih osa štrče, široka su, kvadratična i visoka; prisutno je i široko udubljenje između očiju. Od stopa, brazda je podjednako široka i duboka, širi se do sredine lobanje i možemo da je sledimo do njenog vrha. Lični deo glave
  je od ispred jagodica do nosne pečurke kratak i predstavljaju ga kožni nabori. Njuška je kratka, široka, prćasta od ugla oka do ugla usana. Nosna pečurka i nozdrve su velike, široke i crne boje - nikada nisu boje jetre, crvene ili braon. Vrh nosne pečurke je nabijen između očiju. Rastojanje između unutrašnjih uglova očiju (ili od centra stopa, između očiju) do vrha nosne pečurke nije veće od rastojanja od vrha nosne pečurke do ivice donje usne. Nozdrve su velike i široke i predstavljaju, između sebe, pravu uspravnu liniju, vrlo definisanu. Žvale su debele, široke, opuštene i vrlo spuštene, potpuno prekrivaju donju vilicu sa strana, ali ne i od napred. Spajaju se sa donjom vilicom od napred i potpuno prekrivaju zube.Vilice su široke, masivne i kvadratične. Donja vilica je znatno isturena ispred gornje i povija se na gore. Od napred, različite crte lica treba da budu jednako uravnotežene sa svake strane sa zamišljenom srednjom linijom.

  Oči: Gledane od napred usađene su nisko u lobanju, vrlo su udajene od ušiju. Oči i stop su u istoj liniji normalnoj na čeonu brazdu. Vrlo su razmaknute, ali su njihovi spoljni uglovi u unutrašnjosti kontura obraza. Okruglog su oblika, umerene veličine, ni zabijene, ni ispupčene; vrlo su tamne - skoro crne - ne dopuštaju nam da vidimo beonjače (neprovidne rožnjače) kada pas gleda pravo napred.

  Uši: Visoko usađene-što znači da gornji rub, gledano od napred, mora da dostigne gornju liniju lobanje, tako da su uši međusobno udaljene koliko je moguće i da su smeštene što je moguće više i dalje od očiju. Male su i tanke. Ružino uvo je pravilno, što znači da je presavijeno ka unutra u svom zadnjem delu, prednja gornja ivica se savija ka spolja i ka napred, otkrivajući unutrašnji deo spoljnjeg usnog kanala.

  Vilice: Široke i kvadratične: imaju po šest sekutića pravilno raspoređenih između očnjaka koji su vrlo razmaknuti. Zubi su jaki i čvrsti: nisu vidljivi kada su usta zatvorena. Od napred, donja vilica treba da se nalazi ispod gornje sa kojom je paralelna.

  Vrat: Umerene dužine (pre kratak nego dug), vrlo debeo, snažan i čvrsto usađen. Njegov gornji profil je konveksan i predstavljen je opuštenom, debelom i naboranom kožom u predelu ždrela formira fanon sa svake strane, od vilica do grudi.

  Prednje noge: Plećke su široke, kose i vrlo spuštene, veoma snažne i mišićave i deluju kao da su pridodate telu. Grudni koš je širok, okrugao i vrlo dubok od vrha plećki do grudne kosti gde se pripaja grudima. Vrlo je spušten između prednjih nogu. Njegov prečnik je važan. Okrugao je iza prednjih nogu i nije ravan sa strana, rebra su veoma povijena. Prednje noge su vrlo snažne i čvrste, veoma razvijene, vrlo razmaknute, debele, mišićave i prave: predstavljaju povijenu konturu, ali kosti su snažne i prave i nisu zaobljene ili krive. Prednje noge su kratke u odnosu na zadnje ali ne u meri da pokazuju duga leđa ili da ometaju aktivnosti psa ili ga čine nemoćnim. Laktovi su niski i vrlo odvojeni od rebara. Došaplja su kratka, prava i jaka.

  Telo: Grudni koš širok, zaobljen sa strana, ispupčen i vrlo spušten. Leđa kratka i jaka, široka između plećki i relativno uža do krsta. Leđa su strma baš iza grebena (njihov najniži deo) gde se kičma penje do krsta (čiji je vrh viši od grebena), zatim se iznova naglo zaobljavaju do repa formirajući luk (tzv. šaranasta leđa) što je karakteristika rase. Rebra su kao obruč ka prednjem delu grudnog koša. Stomak je uzdignut i nije pribran.

  Zadnje noge: Snažne i mišićave, proporcionalno duže od prednjih kako bi uzdigle krsta. Skočni zglobovi su blago zaobljeni, vrlo spušteni. Noga duga i mišićava od krsta do skočnog zgloba. U svom donjem delu je kratka, prava i snažna. Kolena su okrugla i blago udaljena od tela. Skočni zglobovi su, prema tome, približeni i zadnje šape su okrenute u polje.

  Sape: Prednje su prave i okrenute vrlo blago upolje, srednje su veličine i umereno su oble. Zadnje šape su oble i zbijene. Prsti zbijeni i debeli, vrlo razmaknuti, ispupčavaju zglobove koji su visoki.

  Rep: Usađen nisko, počinje da strci, najpre pravo, zatim se uvija na dole. Okrugao, ravan i bez resa ili je oštre dlake. Umerene dužine, radije kratak nego dug, debeo u osnovi, sužava se naglo do tankog vrha. Nošen je nisko, bez uvijanja na gore. Nikada nije nošen iznad leđa.

  Kretanje-hodovi: Korak je delimično težak i usiljen, pas izgleda kao da hoda brzim, malim korakom na vrhovima šapa, zadnje šape se ne podižu visoko i deluju kao da su sravnjene sa zemljom. Kada je pas kratak, jedna ili druga plećka je dosta napred.

  Dlaka: Tanka, kratka, gusta i ravna. Nije oštra usled toga što je kratka i gusta (dlaka nije kao "čelična žica").

  Boja: Jednobojna ili "garava" (tj. jednobojna sa crnom maskom ili njuškom). Ne postoje druge boje osim jednobojnih (koje treba da su sjajne i čiste): crvena, u svojim različitim nijansama, riđa, bledoriđa itd. smesa crne i ne previše tamnocrvene, bela i šarena (bela sa bilo kakvim gore navedenim bojama). Boja jetre, crna i boja plamena su apsolutno za odbacivanje.

  Masa: 25 kg za mužjake i 22,7 kg za ženke.

  Mane: Svako odstupanje od gore navedenih tačaka smatra se greškom čije ocenjivanje stoji u tačnoj srazmeri sa stepenom izraženosti.

  Napomena: Mužjaci treba da imaju dva normalno razvijena testisa potpuno spuštena u skrotum.

 4. #4
  Početnik
  Učlanjen
  24.08.2006.
  Poruke
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: engleski buldog

  zdravlje svakog psa je najvaznije.Čim se štene, mladi ili odrastao pas donese u kuću, mora se posvetiti maksimalna pažnja njegovom zdravlju.

  Bez obzira koliko to ne želimo, u određenim uslovima moguće je da pas oboli. U tom slučaju moraju se preduzeti adekvatne mere što pre jer to garantuje uspešnost lečenja.

  Zdrav pas ima specifično ponašanje koje se u znatnoj meri razlikuje od reakcije bolesnog psa. Neophodno je da svaki vlasnik psa zna osnovne karakteristike zdravog psa. U najkraćem, moglo bi se reći da zdrav pas:


  reaguje na događaje u okolini gde se nalazi,
  ima živahan tempererament,
  ima vlažan i hladan nos, nozdrve su čiste i bez iscedka,
  ima prikupljen stomak (izuzev ako nije pregojen),
  ima čiste, sjajne oči, živahnog i bistrog izraza,
  ima čistu kožu i sjajnu dlaku.
  Osim ovih opštih pokazatelja zdravstvenog stanja, o zdravlju se može zaključivati i na osnovu kontrole telesne temperature, frekvencije pulsa i disanja.

  Temperatura psa meri se u čmaru. pre upotrebe termometar treba stresti i namazati vazelinom ili uljem. Za merenjetemperaturetreba koristiti maksimalan termometar sa Celzijusom podeocima od 35°C do 43°C. Ovakav termometarzadržava temperaturnu vrednost sve dok se tresenjem živin stub ne spusti na početni podeljak (35°C). Termometarstoji u čmaru 5 minuta. Normalna telesna temperatura psa iznosi 37,5°C - 39°C. Kod mladih pasa, do 6 meseci starosti, temperatura može dostići vrednost 39,5°C.

  Puls se kod pasa meri na butnoj arteriji (a. femoralis). Normalne vrednosti pulsa za psa su u intervalu 70 - 120 pulsatornih otkucaja u minutu. Kod zdravog psa broj udisaja je 10-30 u minutu. Ubrzano disanje javlja se kod uzbuđenja psa, kod gravidnih ženki, posle trčanja i drugih naprezanja.

  Osnovni pokazatelj da sa psom nešto nije u redu je promena uobičajenog ponašanja. Ovo je jedan od prvih pokazatelja koji se manifestuje pre bilo kakvih drugih simptoma.

 5. #5
  Početnik
  Učlanjen
  24.08.2006.
  Poruke
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: engleski buldog

  Pored anatomskih predispozicija i dobre ishrane, neophodno je psa držati u dobroj fizičkoj kondiciji. Dobru kondiciju pas stiče treningom (trčanjem-kasanjem i plivanjem).

  U većini slučajeva vlasnici pasa greše i prerano počnu s treningom sa štenadima od 2-5 meseci. Ovo je velika greška jer organizam, dok ne postigne određeni stepen telesnog razvoja, nije sposoban da podnese velike fizičke napore.

  Sa intenzivnim ireningom možemo početi tek u penocfu izmeau 9 i 12 meseci, kada je pas završio s rastom. Do ovog perioda štene treba izvoditi u šetnju i omogućiti što više prostora u dvorištu za kretanje i igru. Svaki forsirani trening mladog organizma može prouzrokovati velike poremećaje i omesti pravilan razvoj šteneta.

  Kada počnemo s treningom (u periodu između 9-12 meseci), psa moramo postepeno navikavati na fizičko opterećenje. Na prvim treninzima pas treba da prevali kilometar ili dva. Kasnije, svakih 15 dana, povećamo opterećenje za još 1 km, dok ne postignemo da pas sa lakoćom pretrči 6-8 km. To je sasvim dovoljno da pas bude u odličnoj kondiciji.

  Treninge izvodimo svakog drugog dana, da bi postigli i povećanje mišićne mase i kondiciju psa.

  Tok treninga se sastoji iz naizmeničnog kasa i hoda-koraka. Ako nemamo dovoljno snage da trčimo sa psom, kao pomoćno sredstvo vodiča odlično može da posluži i bicikl. Pas se vodi sa desne strane (zbog automobila). Povodnikom kontrolišemo psa da se ne upetlja u točkove i povredi se ili nas obori.


  Ako imate mogućnosti da vašeg psa trenirate i u vodi, a pre toga obavljate istrčavanja, onda obavezno pre ulaska u vodu, psa ostavite 30-50 minuta u hladovinu da se odmori.

  Pored istrčavanja i plivanja, nemojte da zaboravite dobru i kvalitetnu ishranu, koja će kvantitativno i kvalitativno odgovarati psu u treningu.

  Samo konstantan rad tokom cele godine može dovesti do vrhunskih rezultata. Kampanjski rad sa psom prouzrokuje velike oscilacije. Takođe nema konstantne nadogradnje. Zapamtite: kondicija i radna sposobnost vrlo teško se stiču, a lako gube.

  Pored sticanja opšte kondicije, postoje i treninzi kojima možemo da ispravljamo i određene anatomske greške. Jedna od najčešćih grešaka koje se javljaju kod dobro uglovanih pasa, koji su čak i kondiciono pripremljeni, jeste da pas nema dovoljnu dužinu iskoraka. Ova pojava nastaje zbog nedovoljne razgibanosti mišića. Sa psima treba raditi kratke sprinteve dužine 100-150 m, maksimalne brzine i dužine kasa. Treninge izvodite svakog drugog dana i to u jednom treningu do 10-12 ponavIjanja. Pauze između ponavljanja treba da budu oko 5 minuta. U ovom periodu sa psom ne treba da radite hod-korak na povodniku. Poboljšanje iskoraka možete očekivati već posle 10-15 treninga. Vrlo često se javljaju problemi čvrstine laktova, čvrstine skočnih zglobova i čvrstine i povezanosti leđa. Jedan od najboljih sistema je sistem sa amom i opterećenjem. Psu stavite am i u predelu stomaka sa strane vežite spoljnju gumu od automobila na 100-120 cm da je pas vuče. Time postižemo da pas prilikom hoda korakom "zategne" leđnu liniju. Ujedno, zbog velikog opterećenja, ispravlja laktove i skočne zglobove, a tetive i mišići se u određenom položaju zatežu i zadržavaju kosti u pravilnom položaju (ovo je trening sličan treningu psa na trenažeru). U ovom periodu sa psom ne treniramo kas dok ne popravimo kompletnu čvrstinu i povezanost.

  Za trening je najbitnije da dođete do zaključka: šta vašem psu nedostaje, pa tek onda donesete odluku - koji sistem treninga primeniti. Vlasnici pasa često preforsiraju pse ili pogrešno treniraju. Umesto pozitivnih rezultata dobiju negativne, a žive u zabludi da su dobro radili. Onda se javljaju problemi sa sudijama koji okarakterišu psa kao nespremnog. Preforsiranost i nestručan trening su takođe karakteristike nepripremljenosti za izložbu. Takođe, 2-3 dana pre izložbe psa ne trenirate već ga izvodite u kratke šetnje, da bi se pas odmorio i prikupio dovoljno snage za naporan takmičarski dan.

 6. #6
  Početnik
  Učlanjen
  24.08.2006.
  Poruke
  7
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: engleski buldog

  cena engleskog buldoga na nasim prostorima se krece od 800-1600evra zavisno od boje.naravno ima za 700evra ali to su sve krsevi od stenaca zato to izbegavajte da se posle nebi kajali,za one koji zele buldoga a nemaju tolko para da daju ima da se kupe i bez papira sto ja nebi preporucijo nikome da radi njihova cena je 500 evra.

 7. #7
  Početnik
  Učlanjen
  26.08.2006.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  9
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: engleski buldog

  Odlično, konačno da se javi neko i piše o Engleskim buldozima.Zaljubljena sam u ovu rasu i zanima me sve u vezi iste.Kažeš da se već 10 god.baviš njima, zanima me da li to znaći da imaš odgajivačnicu, ako imaš napiši nam kako možemo doći do tebe.Onoliko koliko sam pročitala o englezima ja nigde nisam naišla da se ova rasa istrčava pa me zanima malo više taj deo. I zanima me ovaj deo oko cene, ja sam do sada naišla na 4-5 odgajivačnica i raspitivala se za cene, u svakoj je cena bila oko 700 € i to svi ti imaju dobre papire znači roditelji tih štenaca su neki šampioni, a čini mi se da ti za te štence kažeš da su to krševi od štenaca.Predpostavljam da ti imaš kvalitetnije štence od tih krševa.Bilo bi lepo kad si se već odlučio da pišeš o ovoj predivnoj rasi i kad se već baviš njome da nam postaviš i slike tvojih pasa i da nam ispišeš njihove rodovnike ili bar titule i nagrade koje imaju.Znaš kad neko odluči na ovim prostorima da kupi buldoga shvati da je izbor vrlo mali zato daj pomozi budućim vlasnicima da lakše dodju do kvalitetnog šteneta svojim predlogom odgajivačnica. Hvala unapred!

 8. #8
  Početnik
  Učlanjen
  26.08.2006.
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  9
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: engleski buldog

  Pa gde si sefild yunauted ja sam se ponadala da je konacno neko raspolozen za pricu i savete o englezima kad ono nista, nema te! Ajde ja bih volela da dobijem odgovore.

 9. #9
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  20.11.2006.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd
  Poruke
  276
  Reputaciona moć
  48

  Podrazumevano Re: engleski buldog

  Citat Original postavio sefild yunauted
  pozdrav svim ljubiteljima engleskih buldoga,gajim ih vec deset godina i imam lepo iskustvo sa njima.posto znam da mnogi neznaju nimalo o toj rasi pokusacu da vam je prestavim,verujte bicete odusevljeni njome :-D
  imas li ti neko lepo debeljuskasto musko stene za prodaju bez porekla i papira jer mi nemamo mnogo para, a zelimo jos jednog clana porodice
  ono nece da ide ni na kakve izlozbe, zivece srecno i zadovoljno i bez toga

 10. #10
  Početnik
  Učlanjen
  13.04.2007.
  Lokacija
  zadar
  Poruke
  1
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: engleski buldog

  pozdrav....vec dugo trazim po netu musko stene engl. buldoga, al svi koji su jeftiniji mi se cine kao mjesanci,ili ih prodaju sverceri tipa uplati mi u western union i poslacu ti stene,al trenutno sam u africi na krscanskoj misiji i slicne gluposti...posto ste rekli da se uzgojem bavite vec 10ak godina imate li koje mozda jeftinije,moze i bez papira samo da je engl. buldog, a ne mjesanac i da je zdrav....veliki pozdrav

 11. #11
  Iskusan vilus (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd-Titel
  Poruke
  5.175
  Reputaciona moć
  96

  Podrazumevano Re: engleski buldog

  a sta je sa ludim ljubiteljima te rase koji nemaju toliko kesa? jedini razlog zasto ja nemam tako divno stvoronje je njegova cena.

 12. #12
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  02.04.2007.
  Poruke
  420
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: engleski buldog

  Moj drug prodaje zenku staru 11meseci ali trazi 1800e za nju,znam da je otac INTCH
  Jako skupi psi,ali su predivni..
  ali treba priustiti ovakvog psa...

 13. #13
  Početnik
  Učlanjen
  14.05.2007.
  Poruke
  1
  Reputaciona moć
  0

  Talking Re: engleski buldog

  postovani sobzirom da ste kako kazete dosta gajili buldoge kakve su naravi ja sam uzeo stene staro 2 mesece i mogu vam reci da je jako prgav dali bi mozda trebalo poceti sa nekim vaspitanjem mladog psa sobzirom na njegovu dob :???: :x

 14. #14
  Zainteresovan član designpara@gmail.com (avatar)
  Učlanjen
  11.05.2007.
  Pol
  muški
  Poruke
  319
  Reputaciona moć
  47

  Podrazumevano Re: engleski buldog

  Interesuje me zasto su buldozi toliko skupi, upoznat sam sa time da kuje moraju na carski rez da bi se okotila, valjda zbog velike glave, ali dal je to jedini razlog njihove ogromne cene? mislim neka stvarno ok nemacka doga kosta oko 600-700 e, koja opet nije bas toliko cest pas, i jako je tesko odgojiti je kako treba, a ovde sam saznao da buldozi idu i do 1600 e! koliko li onda napolju kostaju? i jos jedna stvar jednom sam zvao nekog ko je imao stence prodavao ih je i imali su pedigre, poceo je covek da mi nabraja titule oca i majke! mislim nisam proveravao, ali ne znam sto bi mi pricao kad to i nije bas problem proveriti, ukucas ime tog psa na netu i ako je stvarno nagradjivan negde je na nekom sajtu sigurno, pa me zanima dal je on onda lud sto ih prodaje za 500 ili laze? i koje su uopste dobre odgajivacnice buldoga ovde?

 15. #15
  Aktivan član zgodan&nezgodan (avatar)
  Učlanjen
  26.06.2007.
  Pol
  muški
  Lokacija
  BG prestonica sveta
  Poruke
  1.201
  Reputaciona moć
  56

  Podrazumevano Engleski buldog

  Ozbiljno se razmisljam da GA kupim...prelep mi je...ako neko ima predstavu kolike su cene otprilike stenadi sa pedigreom naravno,i ako neko zna kakav je pas,cuo sam da je dosta lenj,ako ga slucajno ima neko od vasih poznanika i sl...zahvaljujem unapred...

  pozz

 16. #16
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  02.04.2007.
  Poruke
  420
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Engleski buldog

  Cena se krece od 800e pa nadalje

 17. #17

  Podrazumevano Re: Engleski buldog

  Prvo da se predstavim,mi smo Odgajivacka kuca Engleskih Buldoga ORIM OF KRAN.
  Drugo cena Engleskog Buldoga u Srbiji se krece od 700 evra pa na dalje,sve ispod toga treba izbegavati za kupovinu jer kad odraste nema odlike Buldoga.
  Posto vidim da se mnogi raspituju zasto su skupi,da vam kazem da je Buldog ekstralagancija i pokazuje vas status u drustvu.
  Mnogo su osetljivi i treba prvo dosta uciti o njima pa tek onda ih uzeti za ljubimca.
  Cena u Inostranstvu je od 2500 evra pa na dalje,tvoj drug sto prodaje za 1800 evra nikad nece da dobije to ovde,mozda i ti lazes nasta ja sumnjam jer dosta dugo se bavim Buldozima i znam mnogo.
  Kakve veze ima sto mu otac INT CH?
  Glupost,pa ja imam rodovnik kao niko u Srbiji pa prodajem po 800 evra,naravno takav pas sa takvim rodovnikom u inostranstvu kosta oko 3000 evra.
  Buldog trazi vreme i ljubav,da bi ste se bavili tako plemenitom rasom potrebno je i da sami budete Buldog inace nema nista od toga.

 18. #18
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  02.04.2007.
  Poruke
  420
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Engleski buldog

  Gospodine ili Gospodjo,ja sam samo rekla sta je meni taj drug rekao za koliko bi je prodao,ali je hvala bogu odustao od prodaje i zadrzao je.
  U ovu rasu se ne razumem,a da je cena pocetna od 800e to su pisali odgaivaci na drugom forumu pa sam prosledila informaciju.
  Ali se zato razumem u drugu rasu i hocete mi reci da nema veze da li je otac ocenjen sa 5 i ok porekla ili je otac INT CH i odlicnog porekla!?
  Ja relano nikada ne bi uzela buldoga zato sto 80% jedinki ima displaziju kukova i laktova.
  Pozdrav

 19. #19

  Podrazumevano Re: Engleski buldog

  Gospodjo ili Gospodjice da ja vama objasnim posto vidim da se nerazumete bas.
  Prvo kako ovde ljudi postaju Sampijoni?
  Lako kesnu sudiji ispod ruke i pas koji je van standarda postaje sampijon,nije to samo kod nas i u Bosnu,Hrvatsku,Bugarsku........
  Tako da ko gleda da li je otac INT CH ili samo ocenjen 5 pa na osnovu toga sudi taj nema pojma.
  Najvaznije je poznavati standard psa,ja vam garantujem da ovde kod nas ima kvalitetnijih pasa koji su samo ocenjeni i sluze za priplod nego oni koji su INT CH.
  Samo neko ko nema pojma moze da meri po titulama.
  Jos nesto u Srbiji ima samo jedan INT CH Engleski Buldog i on je van standarda i nikakvog rodovnika,tako da vas druar slobodno mu recite ako je kupijo u Srbiji da ima KRS BULDOGA koji nevredi ni 600 evra jer mu otac INT CH posto ispod ruke,a neverujem da ga kupio preko jer ta cifra je mnogo veca od tih vasih 1800evra tako da mu se neisplati da ga prodaje,pre ce biti da je iz Srbije i da je loseg kvaliteta.
  Jos nesto zamolio bi vas da se nepravite pametni sto se displazije kukova i laktova tice jer samo pokazujete svoje neznanje,na to vase ce da nasedne samo neko ko se apsolutno nerazume u rasu.
  A svi kao ja ce vam kazati da ste smesni pa makar vas to i uvredilo.

 20. #20
  Iskusan vilus (avatar)
  Učlanjen
  23.04.2007.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Beograd-Titel
  Poruke
  5.175
  Reputaciona moć
  96

  Podrazumevano Re: Engleski buldog

  ne bih da vredjam,ali...

  mnogo bolji pokazatelj statusa u drustvu je pismenost!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  MOLILA bih vas da ne potcenjujete nikoga,pogotovo ako ne znate ko je to! Nije lepo i ne pokazuje da ste na vecem drustvenom polozaju od jednog propalog ulicara!
  Danas svako moze da ima pare,pa samim tim i psa rase Buldog!

 21. #21

  Podrazumevano Re: Engleski buldog

  Zasto ga nemaju svi ako mogu da ga imaju?
  Poznajem Buldoge ovde tako da mogu da komentarisem njihov izgled i ostalo.
  Mozda i jesam ulicar ali iz razloga sto sa Buldozima putujem po svetu i uvek sam u kolima na putu sa njima po raznim izlozbama.
  Ja imam rezultate a sta ti imas sto se pravis pametan vilus?
  I nemam jednog vec mnogo vise Buldoga.

 22. #22
  Zainteresovan član
  Učlanjen
  02.04.2007.
  Poruke
  420
  Reputaciona moć
  49

  Podrazumevano Re: Engleski buldog

  1)Jako ruzno se izrazavate
  2)On nije KUPIJO nego kupio psa
  3)Napomenula sam da se ne razumem u bulodge
  4)Buldozi mog drug su lepi,negovani i voljeni a to da li su krs ili nisu nije na vama da sudite,i da jesu "krs" kako vi kazete on ih obozava
  5)Buldozi su 1 na listi po zastupljenosti displazije,pogresila sam nije 80% nego 73.9% uzeto sa sajta http://www.offa.org/hipstatbreed.html
  Toliko od mene,kada naucite da komunicirate mozda vam i odgovorim.
  Pozdrav

 23. #23

  Podrazumevano Re: Engleski buldog

  Meni netreba ti da odgovaras Minaa011,ti ces meni mozda da odgovaras?
  Ovo je naj smesnije sto sam u skorije vreme cuo.
  Uostalom nemam nameru da se raspravljam sa neznalcima i primitivcima.
  Kad vasi psi budu INT CH van BALKANA tad uzmite sebi za pravo da nesto kazete a do tad se pokrijte i cutite.
  Jer previse ste smesni da komentarisete Buldoge a neznate nista o njima,a petljate se tu nesto.
  Treba sram da vas bude

 24. #24
  Poznat
  Učlanjen
  19.10.2005.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Zemun
  Poruke
  7.287
  Reputaciona moć
  0

  Podrazumevano Re: Engleski buldog

  Ово је форум, свако има право да изнесе своје мишљење, али без вређања и прозивања било кога од учесника.
  Слободно пишите ако се не слажете, али не омаловажавајте никога! Постоји цивилизованији начин од овога да се неком објасни зашто није у праву, а не само да кудите као да су то мала деца.

 25. #25
  Veoma poznat smeh (avatar)
  Učlanjen
  07.09.2003.
  Pol
  ženski
  Lokacija
  Vojvodina
  Poruke
  13.086
  Tekstova u blogu
  86
  Reputaciona moć
  351

  Podrazumevano Re: Engleski buldog

  Citat Original postavio Odg-ORIM OF KRAN 1
  Meni netreba ti da odgovaras Minaa011,ti ces meni mozda da odgovaras?
  Ovo je naj smesnije sto sam u skorije vreme cuo.
  Uostalom nemam nameru da se raspravljam sa neznalcima i primitivcima.
  Kad vasi psi budu INT CH van BALKANA tad uzmite sebi za pravo da nesto kazete a do tad se pokrijte i cutite.
  Jer previse ste smesni da komentarisete Buldoge a neznate nista o njima,a petljate se tu nesto.
  Treba sram da vas bude
  [font=Comic Sans MS]Ne mogu da se ne umešam! [/font]
  [font=Comic Sans MS]Jedini razlog za to je što si nov na ovom Forumu, pa nisi imao previše prilike (očigledno ni želje) da se upoznaš sa normama koje ovde vladaju. U suprotnom bih postove obrisala![/font]
  [font=Comic Sans MS]Kao što reče Mili, svako ima pravo na mišljenje, ali je vrlo važan način na koji se ono izražava. Za kratko vreme i svega nekoliko postova, pobrao si nesimpatije mnogih koji su reagovali, verovatno još više onih koji nisu. [/font]
  [font=Comic Sans MS]Na stranu to što se ovde okupljaju pretežno ljudi koji imaju pse zato što sa njima uživaju, a ne zato što oni predstavljaju statusni simbol niti "ekstralaganciju" (pa čak ni ekstravaganciju ) i rađe novac daju na ishranu, negu i (daleko bilo!) lečenje ljubimca, zar stvarno misliš da si ti (ili neko drugi) sa jednim ili "mnogo više" buldoga pametniji, vredniji, cenjeniji... od bilo koga drugog? [/font]
  [font=Comic Sans MS]Odabrao si lepu rasu (svaka je lepa i vredna na svoj način - nezavisno od toga koliko novca treba izdvojiti za štene!), baviš se uzgojem, nešto si naučio, zar nije lepše, pametnije, primerenije, normalnije da to svoje znanje i iskustvo podeliš i razmeniš sa ljudima koji vole pse i na ovaj ili onaj način se njima bave, umesto što dolaziš u konflikte i postavljaš se tako kako si se postavio?![/font]
  [font=Comic Sans MS]Šalu na stranu, ali pismenost ti, blago rečeno, nije jača strana, što ljude dodatno iriitira![/font]
  [font=Comic Sans MS]Potrošila sam mnogo sati na ovaj Forum sa ciljem i željom da se tu okupe ljudi koji će na lep i civilizovan način razmenjivati iskustva, tražiti i deliti savete, "hvaliti" se svojim ljubimcima... i mislim da ovaj podforum (bez lažne skromnosti!) jeste pozitivan, lep, prijatan. Dok sam ja ovde, način na koji ti komuniciraš - neće proći. [/font]
  [font=Comic Sans MS]Dakle, ukoliko sa svojim znanjem i iskustvom želiš da učestvuješ na ovom podforumu - dobrodošao si. Lepo bi bilo videti i neke od fotki tvojih pasa... [/font]
  [font=Comic Sans MS]Sve nepristojnosti i pokušaj vređanja bilo koga od učesnika - brisaću. [/font]
  [font=Comic Sans MS]Razumeli smo se, šampijone?[/font]

Strana 1 od 7 12345 ... PoslednjaPoslednja
Vrh strane

Slične teme

 1. Americki buldog
  Autor starvin marvin u forumu Domaće životinje
  Odgovora: 82
  Poslednja poruka: 10.06.2018., 20:40
 2. Francuski buldog
  Autor andjelcic u forumu Domaće životinje
  Odgovora: 126
  Poslednja poruka: 07.10.2015., 12:04

Pravila za slanje poruka

 • Ne možete kreirati novu temu
 • Ne možete poslati odgovor
 • Ne možete dodati priloge
 • Ne možete prepraviti svoju poruku
 •